reklama

Kréta na kole

Termín: 04.10.2015 - 11.10.2015, 8 dní
Cena od: 13 990 Kč

cyklistický Letecky
Foto: CK Extrem Tour

Letecky z Prahy do 3 hvězdičkového hotelu s polopenzí a ještě k tomu za moc pěkné peníze! Na Krétu se většinou jezdí za hezkým počasím na jaře. To je optimální doba na rozježdění. Na jaře 2013 jsme se prvně vydali na Krétu do hotelu Silver Beach a dneska už je z toho tradiční akce. Všechny nás nadchla rodinná atmosféra malého hotelu s perfektní kuchyní. Hotel a naše základna pro vyjížďky do hor i podél pobřeží je v oblasti Kavros, která se nachází na severním pobřeží mezi městy Chanie a Rethymno. Je to v místech, kde je Kréta nejužší a na jižní pobřeží to máte po silnici jen 30 kilometrů. Jde v zásadě o klasickou "pobytovku", kterou si můžete vylepšit poznávacími výlety za památkami a krásami Kréty a my si k tomu ještě přidáme cyklistiku a trochu aktivního pohybu.

Tento středomořský ostrov je znám svým teplým podnebím i v zimním období, takže už od dubna je tu pro cyklisty velmi příjemně - kolem 25C. Na podzim si pak naplno užijete vyhřátého moře. Kréta je proslavená bohatými kulturními památkami, panenskou přírodou a výbornou turistickou vybaveností. Čekají na vás krásné cyklistické etapy podél pobřeží a pěkné výjezdy do kopců. Taky se můžete flákat u hotelového bazénu či si najmout auto a poznávat Krétu zpoza volantu. Stejně tak se vám nabízí krásná pěší túra světoznámou soutěskou SAMARIA. Kréta také nabízí na silnicích velmi dobrý asfalt, ohleduplné řidiče a takřka nulový provoz na vedlejších silničkách. Kréta sice patří mezi rozvojové oblasti, ale turismem se intenzivně zabývá už dlouhá léta. Udělají vám vše, co vám na očích uvidí. O jídle se ani nemusíme moc zmiňovat – určitě si pochutnáte na krétských či řeckých specialitách. Pro necyklistický doprovod se nabízí plno fakultativní výletů s průvodcem nebo si můžete najmou auto k samostatným výletům.

Náročnost

1-5, to fakt záleží na tom, jak si naložíte. Jak moc si zajedete do kopců nebo si uděláte jen příjemné kolečko kousek od hotelu. Výběr tras a jejich náročnosti je čistě na vás na základě doporučení vedoucího zájezdu. Barevné kopie map jsou vám samozřejmě k dispozici.

Ubytování

7x v hotelu SILVER BEACH v městečku Kavros. Jedná se o 3 hvězdičkový hotel s velmi příjemnou domáckou atmosférou. Pokoje jsou ve dvou patrových budovách v pěkné zahradě, takže nejde o žádný obrovský hotelový komplex. 2-lůžkové pokoje je možné obsadit 1-3 osobami. Sleva pro 3. osobu v pokoji je 1.000,-Kč a pro jednu osobu je pak příplatek 3.200,-Kč. Jste-li sám či sama a nepožadujete samostatné ubytování, pokusíme se vám najít spolunocležníka, pokud možno přiměřeného věku a pohlaví.

 

Hotel nabízí restauraci, pool bar, 2 bazény i klub. Slunečníky, lehátka zdarma u bazénu. Wifi zdarma u recepce.

Městečko Kavros leží mezi městy Chania a Rethymno a je mezi nimi zajištěno pravidelné autobusové spojení. Poblíž se nachází také sladkovodní jezero Kournas.

Stravování

Hotelová polopenze v ceně – 7x večeře a 7x snídaně - formou švédských stolů. Obědy za své kdekoliv.

Cena zahrnuje

Letenka a letištní taxy, místní transfery do hotelu, 7x ubytování v hotelu, 7x polopenze, mapy a informační materiály, pojištění proti úpadku CK, vedoucí zájezdu.

Cena nezahrnuje

Obědy, nápoje při večeřích, cestovní pojištění (rádi zajistíme včetně pojištění storna = 330,-Kč/os.), individuální vstupy, fakultativní akce a poplatek za dopravu kola (1.500 - 2.000,-Kč).

Doprava

Letecky Praha - HERAKLION - Praha a autobusové transfery do hotelu a zpět. A taky „trochu“ na kole - tedy až na místě :-).

DOPRAVA KOL: Kola zabalit do krabic, pakliže nemáte spaciální obaly. Krabice vám rádi vnutí vaše cykloservisy. POPLATEK za dopravu kol (nadměrné zavazadlo) za obě cesty celkem je 1.500-2.000,-Kč (stále se dohadujeme s leteckou společností) - platba předem s doplatkem po potvrzení finální částky od letecké společnosti. Celková váha vašich zavazadel včetně oné krabice s kolem je omezena na 30kg/os. Nevztahuje se to ovšem na příruční zavazadlo.

LETECKÁ DOPRAVA: u charterových letů bohužel často dochází k posunu odletů. Nijak to neovlivníme, ale je dobré se připravit na možné čekání na letišti. Také proto vám dobu odletu a příletu oznámíme až několik dní před odletem, abychom vás zbytečně nemátli a neustále vám neposílali nějaké změny...

Extrem Tour
Cestovní kancelář:
Extrem Tour
Náročnost: Co to znamená?
střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové, horské

cyklistický Letecky
Navštívené země:
Řecko Řecko

Podobné zájezdy

Řecké ostrovy na lodi s kolem

 (CK Vlha)
11.05.2024, 8 dní
38 900 Kč
plavba na lodi Letecky

Kréta na kole

 (CK Extrem Tour)
25.05.2024, 8 dní
17 800 Kč
cyklistický Letecky

Rhodos na kole

 (CK Extremtour)
22.09.2024, 8 dní
18 890 Kč
cyklistický Letecky

Kréta na kole

 (CK Extrem Tour)
28.09.2024, 8 dní
17 800 Kč
cyklistický Letecky
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

370 cyklistů (7 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024