reklama

Canal du Midi na lodi a na kole

Termín: 01.05.2015 - 10.05.2015, 10 dní
Cena od: 18 490 Kč

cyklistický plavba na lodi Autobusem
Foto: CK Extrem Tour

Jižní Francie je oblíbeným a tradičním krajem, kam se rádi při našich cyklo-toulkách zas a znova vracíme. Tentokrát vás ale zbavíme nepohodlí stavění stanů a stěhování se z kempu do kempu a nabídneme vám bydlení v kajutách na obytné lodi, která nám bude pohyblivou základnou.

Takový způsob cestování máme už prověřený z Burgundska i Holandska a ani oblast kanálu du Midi nenavštívíme poprvé. Máte se opravdu na co těšit! Po delším přesunu přes Německo a Francii dorazíme nazítří v ranních hodinách do přístavu v Homps, kde se nalodíme na naši loď. Ještě ten samý den stihneme kousek popojet po kanálu směrem ke CARCASSONNE. Dalších 8 dnů si budeme vychutnávat krásy Canalu du Midi a jeho okolí. Canal du Midi má v celé své délce 240km a byl postaven v 70. letech 17. století, ale stejně jako všechna obdobná díla po celé Francii, ztratil na své důležitosti v dopravě různorodého zboží v polovině 19. století s příchodem železnice.

My proplujeme nějakých 125km a 21 propustí. V nejbližším okolí se budou rozprostírat vinařské kraje Minervois a Corbieres, na severu lemované vrchovinou Montagne Noire. Hezkými místy na trase jsou např. příjemné provinční město Narbonne nebo opatství Fontfroide, ale i rybník Bages s plameňáky. Za návštěvu stojí i Bézier s velkolepou katedrálou, fénický přístav Agde i jeho významnější soused Sete. Čeká nás i návštěva Katarských hradů.

Cyklistické etapy měří od 0 do 75 km podle terénu a chuti najet více či méně kilometrů. Jezdíme ve skupinkách dle vlastního výběru nebo i samostatně, takže tempo i trasu si můžete vybrat dle libosti. Jezdí se nalehko. Vedoucí zájezdu si vyhrazuje právo změny programu dle počasí.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v 10,00 přes Rozvadov, Norimberk, Mulhouse do Francie. Nocleh v hotelu Formule 1 v DOLE – v případě dostatku času ještě prohlídka příjemného městečka.

 

2. den: Přejezd busem na jih Francie do přístavu v původně fénickém městě AGDE – nalodění. KOLO: první kilometry na kole dle chuti. Doporučujeme rovinatý okruh kolem laguny BASSIN DE THAU, kde se pěstují ústřice, nebo alespoň podél moře do SETE a zpět.  0-75KM

3. den: KOLO: pohodová etapa do vnitrozemí údolím řeky HERAULT k pěknému městečku PÉZENAS a poté zpátky na jih ke kanálu u městečka VIAS.  45KM

 

4. den: KOLO: přes AGDE podél CANAL DU MIDI do historického města BEZIERS a k večeru pěšky prohlídka pěkného centra s mohutnou katedrálou. Možnost koupání ve Středozemním moři. 30-50KM

 

5. den: KOLO + LOĎ: dopolední přeplutí vodního mostu a následně i slavných kaskád 7 propustí v řadě u BEZIERS. Odpolední etapa trochu do kopečků (mírných). Naším cílem bude známé vinařské centrum ST. CHINIAN v podhůří MONTAGNE NOIRE a zpátky z kopce přes CAPESTANG a COLOMBIERS do kotviště v útulném městečku LE SOMAIL.  60KM

 

6. den: KOLO: Okružní etapa nás zavede podél bočního kanálu ROBINE do města NARBONNE s nádhernou katedrálou. Při krátkém prodloužení ke slanému rybníku BAGES, kde jsou často k vidění hejna plameňáků a přes velmi zajímavý klášter ABBAY de FONTFROIDE zpět do LE SOMAIL to dá 48KM. Pro rafany doporučujeme krásné prodloužení buď k moři nebo krásný okruh západně od NARBONNE.

 

7. den: KOLO: A konečně vlítneme trochu do kopečků a to do městečka MINERVE – centrum vinařské oblasti MINERVOIS, odkud už jenom z kopce do přístaviště v HOMPSu.  62KM  Krátká pohodová varianta vás zavede do kláštera ABBAY de FONTFROIDE a odtud kousíček do HOMPSu.

8. den: KOLO: A ještě jednou trochu do hor, které projedeme romantickými kaňony směrem ke katarským hradům LASTOURS a MINERVOIX. Naše loď na nás bude čekat pod opevněným městem CARCASSONNE. Pohodovou variantou je cesta podél kanálu přes TREBES. V podvečer je samozřejmostí návštěva pohádkového hradu. 30-55KM

 

9. den: Po dopoledním úklidu lodi a spakování odjezd směrem domů. Možnost zastavení v historickém městě AIGUES MORTES a poslední nákup. Nocleh opět ve FORMULI 1 v Dole.

 

10. den: Brzký odjezd z Dole a příjezd do Prahy v odpoledních až večerních hodinách.

Poznámka: V lichých zájezdech se jede v obráceném pořadí

Náročnost

Lehčí až střední. Příjemně zvlněnou krajinu a krátké základní etapy zvládne každý, kdo se udrží na kole. Samozřejmě si můžete trasy dle libosti prodloužit – zajímavých míst se všude najde dost. Loď za den neupluje víc jak 40 km, takže ani etapy nemusí být o moc delší. Navíc se můžete místo na kole povozit i celý den lodí, což je taky příjemný zážitek, zvláště v kombinaci s místním červeným vínem. Kapitán občas potřebuje pomoct při uvazování lodi v propustech - další osoba na palubě se tak hodí…

Ubytování

7x ve 2- a 3-lůžkových kajutách. Sleva 500,-Kč/os. při obsazení 3-lůžkové kajuty 3 osobami. Lůžkoviny i povlečení jsou v ceně. Cestou 2x nocleh ve Formuli 1 – 3-lůžkové pokoje.

VYBAVENÍ LODI: 2x 2- a 2x 3-lůžková kajuta, 2x sprcha, 2x WC a 4x umyvadlo. Kompletně vybavená kuchyň je k dispozici hlavně kapitánovi a kuchaři v jedné osobě, ale uvařit si kafe či polívku je samozřejmě možné. Dobíjení baterek a mobilů – 220V nebo 12V přes auto-nabíječku. Přes veškerý komfort, který vám loď bude v průběhu zájezdu poskytovat, vemte prosím na vědomí, že nejde o hotel – kajuty jsou celkem skromné a malé. Bydlení na lodi s sebou přináší svá specifika a výpomoc posádky kapitánovi při každodenních starostech kolem lodi je vítaná.

Stravování

7x polopenze – snídaně formou švédského stolu s bohatým výběrem jak sladkého, tak slaného. Večeře pak vydatná domácí kuchyně z Čech. Nikdo na našem zájezdu ještě nezhubnul! Pivo a víno až do vyčerpání zásob za Kč.

Cena zahrnuje

Veškerá doprava osob a kol, pronájem lodi a 7x nocleh na lodi, 2x nocleh v hotelu Formule 1, polopenze, povlečení, cestovní pojištění, poj. proti úpadku CK, dálniční a jiné poplatky, infor. a mapové materiály, vedoucí zájezdu a kapitán v jedné osobě.

Cena nezahrnuje

Obědy, vstupy, vinárny a závěrečný úklid lodi.

Nástupní místa

Praha – Plzeň – Rozvadov dle dohody. V případě obsazení všech 10ti míst skupinou je dohoda možná i ohledně jiného nástupního místa oproti příplatku za km navíc.

Extrem Tour
Cestovní kancelář:
Extrem Tour
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové

cyklistický plavba na lodi Autobusem
Navštívené země:
Francie Francie

Podobné zájezdy

Francouzská riviéra na kole

 (CK Mamut tour)
27.04.2024, 10 dní
14 900 Kč
cyklistický Autobusem

Andalusie na kole

 (CK Extremtour)
18.05.2024, 9 dní
17 670 Kč
cyklistický Letecky

Provence na kole

 (CK Mamut tour)
18.05.2024, 8 dní
15 250 Kč
cyklistický Autobusem

Provence a Azurové pobřeží

 (CK Frčíme)
07.06.2024, 10 dní
18 900 Kč
cyklistický Autobusem

Provence na kole: Od Verdonu až po Camargue

 (CK Bondo)
21.06.2024, 10 dní
19 940 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

277 cyklistů (15 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024