reklama

Černá Hora na kole

Termín: 01.05.2015 - 10.05.2015, 10 dní
Cena od: 9 690 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Intertrans

Program zájezdu

1. den: odjezd v 10.00 hod. z Plzně (z Prahy). Tranzit Rakouskem, Slovinskem, Chorvatskem Bosnou a Hercegovinou do Černé Hory.

2. den: příjezd do Černé Hory, lodí přes Boku Kotorskou. Dopoledne příjezd do letoviska Sutomore, ubytování, volno u moře.

3. den: cyklistika ze Sutomore přes město Bar pod horou Sutorman (v pohoří Rumija) až ke Skadarskému jezeru do malebné rybářské vesnice Virpazar. Cestou krásné výhledy na pobřeží. Fakultativně možnost plavby lodí po Skadarském jezeře (za příplatek) s ochutnávkou místních specialit (kobližky, med, sýr, víno), koupání v jezeře.

4. den: odjezd busem přes město Cetinje do NP Lovčen. Cykloturistika v oblasti NP Lovčen, možnost výjezdu až na horu Jezerski Vrh (1657 m), kde se nachází velkolepý památník nejvýznamnějšího černohorského vládce a největšího národního básníka Petra II. Petroviče Njegoše. Sjezd po panoramatické cestě s úžasnými vyhlídkami na Boku Kotorskou až do krásného, mohutnými hradbami obehnaného města Kotor.

5. den: odjezd busem do starobylého „města duchů“ Stari Bar. Prohlídka opevněného městečka. Cykloturistika po staré cestě až do orientálně laděného města Ulcinj.
6. den: odjezd busem do Virpazaru. Cykloturistika po vyhlídkové cestě nad Skadarským jezerem přes Ostros, vyhlídku Sustaš až do Vladimiru.

7. den: odjezd busem do Albánie, návštěva města Skadar. Prohlídka centra města – mešity, katedrály, návštěva velmi zajímavého místního tržiště. Cykloturistika zpět do Černé Hory, lze dojet na kole až do Sutomore, ev. naložení kol ve Vladimiru.

8. den: odjezd busem do města Kolašin, horského a turistického střediska v Černé Hoře. Cestou zastávka v pravoslavném klášteře Morača. Cykloturistika z Kolašinu nádhernou horskou přírodou podél řek Tara, Veruša a Mala Rijeka.

9. den: dopoledne volno u moře, v poledne odjezd busem ze Sutomore. Krátká zastávka v Budvě, prohlídka starobylého centra města, odjezd do ČR.

10. den: předpokládaný příjezd do ČR do 16.00 hod.

Cena zahrnuje

dopravu luxusním autobusem (WC, klima, DVD, bar), 7 nocí v penzionech v letovisku Sutomore (2lůžkové pokoje s příslušenstvím, ev. s kuchyňkou za příplatek), ložní prádlo, pobytovou taxu, závěrečný úklid, přepravu kola, služby průvodce a technika, komplexní pojištění

Nástupní místa

Praha, Beroun, Žebrák, Rokycany, Plzeň.
Za příplatek je možné domluvit i další nástupní místa.

Cestovní kancelář:
Intertrans
Náročnost: Co to znamená?
střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Albánie Albánie
Černá Hora Černá Hora

Podobné zájezdy

Balkán na kole

 (CK Kudrna)
05.06.2024, 12 dní
18 900 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

319 cyklistů (16 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024