reklama

Alsasko na kole – za vínem a gastronomií

Termín: 06.08.2015 - 11.08.2015, 6 dní
Cena od: 5 990 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Nomád

Jak perly na šňůře jsou města na alsaské vinné stezce. Čas se v nich zastavil ve středověku. Zdobí je neporušené hradby a městské brány, hrázděné domy a mohutné kostely. Především ale všudypřítomné ušlechtilé víno, vyhlášená kuchyně a idylické vinice chráněné pohořím Vogézy. Posedíme u sklenky vína při tradičním květinovém průvodu v Sélestat či na veletrhu vína v Colmar a můžeme okusit gurmánské speciality v restauracích s michelinskými hvězdičkami.

Program zájezdu

1.-2.den: Žďár n.S. - Štrasburk, Molsheim, Obernai. Autobusem přes Německo do Francie. Štrasburk: historické centrum (UNESCO), úchvatná katedrála Notre Dame, romantická čtvrť Petite France, kamenný most a instituce EU. Na kole vinicemi s ryzlinkem, přes vinařský Molsheim na úpatí Vogéz, proslulý ateliérem Ettore Bugattiho. Obernai nabízí typické staré město se zvonicí a hrázděnými domy uprostřed hradeb s obrannou věží. Odpočinek v příjemných vinárnách.

3.den: Mont St. Odile, Barr, Sélestat. Na kole přes poutní klášter patronky Alsaska - Mont Ste. Odile na strmých útesech. Krásné panorama a výhledy z hory chráněné pohanským valem. Do vinařského Barr s rozkvetlými domy. Pod zříceninou hradu a přes Andlau do Sélestat s významnou humanistickou knihovnou, úzkými uličkami, kolem zbytků opevnění a historických budov. Tradiční pohádkový květinový průvod.

4.den: Koenigsbourg, Ribeauvillé, Riquewihr, Colmar. Prohlédneme si mohutný hrad Koenigsbourg na vysoké skále a na kole sjedeme do vesničky St. Hippolyte, obklopené vinohrady na slunných stráních. V okouzlujícím Ribeauvillé, jemuž dominují zříceniny tří hradů na kopci, se zachovala část středověkého opevnění, některé z věží a historické domy. Přes Hunawihr s opevněným kostelem a chovnou stanicí čápů, kteří jsou ve znaku Alsaska. Městská věž Dolder, brány a zachovalé opevnění chrání městečko Riquewihr s barevnými domy, které je stále stejné jako v 16. století, včetně atmosféry. Dále do perly Alsaska Colmar, jehož historické centrum zdobí středověké domy s barevnými střešními taškami, starobylé kostely i fontány a překrásná čtvrť "malé Benátky", kde hrázděné domy lemují kanál s lodičkami.

5.-6.den: Eguisheim, Vogézy - Žďár n.S. Na kole do pohoří nebo po vinné stezce přes nejzachovalejší středověké město Eguisheim, postavené v kruzích kolem osmibokého zámku. Jeho hradby a úzké uličky mezi barevnými fasádami domů vytvářejí prastarou atmosféru alsaského města. Pod zámkem Isenbourg do Guebwiller, jemuž dominuje mohutný kostel. Nebo můžeme vyrazit na horskou etapu do pohoří Vogézy kolem azurového jezera Lac de la Lauch a přes vrch Markstein na panoramatickou vyhlídku z nejvyšší hory Vogéz - Grand Ballon. Navečer odjezd domů do ČR.

Cena zahrnuje

doprava klimatizovaným autobusem, zvýšená polopenze (polní kuchyně), přeprava kol, 3x ubytování v kempech (*4-lůžkové mobilhomy s oddělenými ložnicemi, dvoulůžko za příplatek), průvodce, zdravotní připojištění, inf. materiály a DPH. V termínu zájezdu můžete vidět: Corzo Fleuri (8 EUR) - květinový pohádkový maškarní průvod v Sélestat a slavný Veletrh vína v Colmar (od 7 EUR).

* Ubytování ve 4-lůžkových mobilhomech: 7 590 Kč

Nástupní místa

Brno, Žďár nad Sázavou, Jihlava, Praha, Plzeň

Nomád
Cestovní kancelář:
Nomád
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Francie Francie

Podobné zájezdy

Bretaň na kole

 (CK Mamut tour)
14.06.2024, 10 dní
20 990 Kč
cyklistický Autobusem

Kolmo kolem Bretaně

 (CK Kudrna)
17.07.2024, 12 dní
19 800 Kč
cyklistický Autobusem

Burgundsko – Cesta na kole kolem vína

 (CK Extremtour)
26.07.2024, 9 dní
13 500 Kč
cyklistický Autobusem

Alsaská vinná stezka na kole

 (CK Extrem Tour)
06.08.2024, 9 dní
14 450 Kč
cyklistický Autobusem

Alsasko na kole

 (CK Vlha)
09.08.2024, 10 dní
21 900 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

506 cyklistů (16 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | včera

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024