reklama

Kalábrie – klid, koupání a cyklistika

Termín: 28.08.2015 - 06.09.2015, 10 dní
Cena od: 11 190 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Nomád

Kalábrie - pitoreskní městečka, koupání a nedotčená příroda. Cyklistiku budeme příjemně kombinovat s lenošením na plážích Kalábrie, které se každoročně řadí k nejkrásnějším. Samé slunečné dny, všude rostou citrusy a olivy a k ochutnávkám zve výborná místní kuchyně i příznivé ceny. Nedotčená příroda národních parků, minimální turistický ruch a azurové moře… tady se nikam nespěchá.

Program zájezdu

1.-2.den: Žďár n.S., Corigliano Calabro. Autobusem přes Rakousko do Itálie a na jih Sluneční autostrádou do Kalábrie, možnost koupání na klidných plážích.

3.-4.den: Na kole Sibarskou planinou a koupání u Rossana. Busem na hranu N.P. Pollino. Na kole kolem Aragonského hradu v Castrovillari do planiny Sibaris, paláce a kostely historického jádra Cassano allo Jonio. Pozůstatky antického i římského města, amfiteátru a lázní v Sibari. Bílé domy historického města a hrad v Corigliano Calabro. Do městečka Rossano proslulého alabastrovými lomy s řeckým evangeliářem ze 6. století. Katedrála, kostely, muzea, nebo obří aquapark Odissea 2000. Koupání, nebo na kole k modlitebně svatého Marka.

5.den: San Giovanni in Fiore - Lago Arvo - Lago Ampollino - Catanzaro. Busem do N.P. Sila. Rozsáhlý kamenný klášter, kostely a opatství v S. Giovanni in Fiore. Lesy a loukami z lyžařského střediska od vrcholu Monte Botte Donato na kole. Krásné výhledy z vrcholů, po břehu jezera Lago Arvo, lesy kolem Lago Ampollino s vlastní Lochneskou. Paláce a starobylé domy Catanzara, výhledy na záliv Squillace.

6.-7.den: Crotone - Isola di Capo Rizzuto - le Castella (*Sicílie). Busem do starověkého Crotone, kde Pythagoras založil školu filozofie. Historické centrum města, hrad Karla V. a katedrála. Na kole pod vinicemi, kolem překrásných pláží a křišťálového moře, koupání. Jedinečný krotónský sloup, zbytky starořecké svatyně Héry Lacinie a vykopávky Capo Colonna. Kolem pevnostních věží na poloostrov u Capo Rizzuto, pláže. Mohutný středověký hrad Le Castella na ostrově. Volitelný výlet Sicílie: *Sluneční autostrádou na jih Kalábrie. Lodí přes Messinskou úžinu na Sicílii, básníky opěvovaná Taormina s římskými památkami, paláci, řecko-římským divadlem a výhledy na Etnu.

8.den: Acri, Rose - Cosenza. Busem do horského panoramatu Acri. Na kole do Rose se zámkem a středověkým klášterem. Ciro - údajně nejstarší víno na světě. Cosenza: typické katedrály a kostely, kamenný hrad, náměstí a starobylé domy v úzkých uličkách.

9.-10.den: Corigliano Calabro, Pompeje, Žďár n.S. Poslední koupání, prohlídka areálu starověkých Pompejí, pohřbených výbuchem Vesuvu. Přes Rakousko domů.

Cena zahrnuje

doprava klimatizovaným autobusem, přeprava kol, zvýšená polopenze (polní kuchyně), 7x ubytování v kempu (*4-lůžkovém mobilhomu s dvěma oddělenými ložnicemi), průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH. V ceně není: taxa a úklid.

* Ubytování ve 4-lůžkovém mobilhomu: 11 990,-Kč.

Cena nezahrnuje

Volitelný výlet na Sicílii: 2 890 Kč

Nástupní místa

Náchod, Hradec Králové, Poděbrady, Praha, Žďár nad Sázavou, Brno

Nomád
Cestovní kancelář:
Nomád
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Itálie Itálie

Podobné zájezdy

Sardinie na kole

 (CK Frčíme)
12.06.2024, 10 dní
21 500 Kč
cyklistický Autobusem

Východní Sardinie na kole

 (CK Frčíme)
31.07.2024, 10 dní
23 900 Kč
cyklistický Autobusem

Sardinie na kole

 (CK Frčíme)
04.09.2024, 10 dní
21 500 Kč
cyklistický Autobusem

Toskánsko na kole – Elba

 (CK Mamut tour)
12.09.2024, 8 dní
15 300 Kč
cyklistický Autobusem

Sardinie na kole

 (CK Mamut tour)
23.09.2024, 10 dní
25 900 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

358 cyklistů (12 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024