reklama

Carcassone a Katarské hrady pro každého

Termín: 27.06.2015 - 05.07.2015, 9 dní
Cena od: 11 690 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Nomád

Pohodový pobyt na pláži s možností výletů na kole k romantickým katarským hradům, pohádkovým opevněným městům a klášterům v oblasti Carcassonne, vhodný pro rodiny s dětmi i zdatné cyklisty, kteří si chtějí zajezdit v hornaté oblasti, kudy projíždí i Tour de France.

Program zájezdu

1.-2.den: Žďár n.S. - Languedoc. Busem do Francie. Prohlídka druhého největšího města Francie Lyonu: historické centrum (UNESCO), katedrála sv. Jana, radnice, muzea aj. Přejezd do oblasti Narbonne-Beziers, odpočinek na plážích Lvího zálivu.

3.den: Lastours, Carcassonne. Koupání, nebo busem do pohoří Montagne Noire s krásnými výhledy do kraje, na kole do Lastours, se zbytky tří mohutných hradů. Carcassonne - nejzachovalejší opevněné město v Evropě s dvojitými hradbami s 52 věžemi. Fantasticky nasvícené hradby v noci jsou úžasným zážitkem. Volitelně krátce na kole podél technického vodního díla Canal du Midi (UNESCO).

4.den: Hrady Termes a Durfort, Lagrasse. Busem do městečka Villerouge-Termenes s opevněným hradem. Na kole k hradu Termes a k zřícenině hradu Durfort. Kamenné domy a mosty v romantickém Lagrasse. Volitelně celodenní výlet vlakem do Figueres: prohlídka rodného města Salvadora Dalího, Dalího muzea (zpáteční lístek cca 50 EUR).

5.den: Hrady Puilaurens, Peyrepertuse, Quéribus, pevnost Fort de Salses. Autobusem kolem středověké vesničky Rennes le Château, kam dle pověsti utekla Máří Magdaléna a která je pověstná legendami o obrovských pokladech. Busem k hradu Puilaurens, kaňonem řeky Galamus, na kole k mohutnému hradu Peyrepertuse a Quéribus. Busem zpět kolem monumentální pevnosti Fort de Salses.

6.den: Prades, (**Andorra), kláštery a pevnosti, Perpignan. Busem do Prades, na kole k prastarým klášterům St. Michel de Cuxa a St. Martin du Canigou na vrcholku hory. Strážní věž Tour de Goa s vyhlídkami do kraje. Villefranche de Conflent, opevněné město v sevření hor, chráněné pevností Fort Libéria. Večerní Perpignan: Palác mallorských králů, katedrála de Saint-Jean, vstupní brána. (**Alternativně výlet s nákupy v Andorra la Vella).

7.-9.den: Narbonne - Žďár n.S. Odpočinek na plážích, nebo na kole rybářskými vesničkami po pobřeží a do Narbonne: gotická katedrála sv. Justa, opevněné paláce, klášter Abbaye de Fontfroide. Návrat do ČR večer.

Cena zahrnuje

doprava autobusem, přeprava kol, zvýšená polopenze (polní kuchyně), 6x ubytování v kempech (*v bungalovech u moře s oddělenými 2-lůžkovými ložnicemi, společná kuchyňka), průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH.

* ubytování v bungalovach: 12 790 Kč

Cena nezahrnuje

volitelný výlet do Andorry (990 Kč) - 6. den

Nástupní místa

Brno, Žďár nad Sázavou, Jihlava, Praha, Plzeň

Nomád
Cestovní kancelář:
Nomád
Náročnost: Co to znamená?
střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové, horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Andorra Andorra
Francie Francie
Španělsko Španělsko

Podobné zájezdy

Barcelona na kole

 (CK Frčíme)
11.04.2024, 4 dny
15 900 Kč
cyklistický Letecky

Francouzská riviéra na kole

 (CK Mamut tour)
27.04.2024, 10 dní
14 900 Kč
cyklistický Autobusem

Andalusie na kole

 (CK Extremtour)
18.05.2024, 9 dní
17 670 Kč
cyklistický Letecky

Provence na kole

 (CK Mamut tour)
18.05.2024, 8 dní
15 250 Kč
cyklistický Autobusem

Provence a Azurové pobřeží

 (CK Frčíme)
07.06.2024, 10 dní
18 900 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

381 cyklistů (7 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024