reklama

Languedoc-Roussillion na kole

Termín: 28.08.2015 - 06.09.2015, 10 dní
Cena od: 11 600 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Alpin tour

 

Výprava do kraje vína a kacířských myšlenek

Historický kraj na pomezí Francie a Katalánska, kde se Pyreneje setkávají se Středozemním mořem, památky Unesco, katarské hrady, kouzelná příroda, nejkrásnější vesnice Francie, skvělé víno a středomořská kuchyně.

Program zájezdu

1. den: Odjezd ve večerních hodinách

2. den: Přejezd po známé trase Nürnberg, Heilbronn, Karlsruhe, Mulhouse, Besançon, Lyon, Valence, Orange, Nimes, Montpellier, Narbonne, Tuchan

3. den: Corbière: Vyrážíme z Tuchanu na sever údolím řeky Petit Verdouble (pochopitelně do kopce) přes Palairac do sedla Col de la Gineste [416 m], dále přes sedlo Col d‘Amiel, Quintillan do Cascastel do Villeneuve. Zde se odpojí krátká etapa, která zabočí doprava na Villeneuve-les-Corbières, tam opět doprava přes Col d‘Extréme na Chateau d‘Aguilar a do Tuchanu (celkem 47 km). Ostatní pokračují vlevo na Albas, tam vpravo na silnici D40 a D123 až do Montplaisir. Tady narazí na silnici D611, po které pojedou vpravo na Ripaud, opět vpravo do Durbanu a pokračují po D611 přes Col d‘Extréme na Chateau d‘Aguilar a do Tuchanu (celkem 77 km).

4. den: Pays de Cathare: Opět vyrážíme přímo z Tuchanu, tentokrát na jih a po 1,5 km doprava přes Padern na Cucugnan. Ti, co pro dnešek zvolí krátkou etapu si mohou odskočit na prohlídku hradu Quéribus (tam a zpátky cca 6 km). Pozor, v závěru krátké, ale vydatné stoupání (15 %)! Z Cucugnanu jedeme po D14 do Duilhacu, odkud vede cesta na hrad Peyrepertuse (opět poněkud do kopce). Pokračujeme po D14 přes Rouffiac, Soulatgé do Cubières, kde začíná soutěska Gorges de Galamus. Sjedeme do St Paul de-Fenouillet, kde končí krátká etapa (45 km, s Quéribusem 51 km). Je možné si ještě zajet do soutěsky Clue de la Fou (tam a zpět 3 km). Dlouhá etapa pokračuje do Clue de la Fou, pak po D19 přes Lesguerde do Maury. Odtud soutěskou Grau de Maury až na hrad Quéribus (v podstatě do kopce), dál do Cucugnanu a stejnou cestou přes Padern zpět do Tuchanu (celkem 80 km).

5. den: Carcassonne: Třetí den je kritický, a proto odjíždíme všichni autobusem do pohádkového Carcassonne a při zpáteční cestě do Tuchanu se zastavíme v Abbaye de Fontfroide na ochutnávku a případný nákup zdejších vín.

6. den: Údolí řeky Torgan: Autobusem odjedeme do Lagrasse, kde je start dlouhé etapy. Z Lagrasse jedeme po D212 na jih přes St Pierre a St Martin na Chateau de Durfort, pak doprava po D40 soutěskou Gorges du Terminet na Chateau Termes až do sedla Col de Bedos, kde narazíme na silnici D613. Ze sedla sjedeme do Félines-Termenès, kde uhneme doprava na D40 a krásným údolím řeky Torgan sjedeme do Padern a zpět do Tuchanu. Krátká etapa se nechá dovézt do sedla Col de Villerouge (404 m n.m) a po silnici D613 sjede do Villerouge-Termenès a do Félines-Termenès, kde se napojí na dlouhou etapu. Dlouhá etapa 60 km, krátká 36 km.

7. den: K moři a zpět přes Perpignan: Tato etapa nebude příliš cyklisticky náročná, bude to spíš výlet k moři se zastávkou v Perpignanu na zpáteční cestě. Autobusem dojedeme do Canet-Plage. Tady sedneme na kola a po pobřeží, které zde ještě tak zajímavé není, pojedeme až do Collioure, kde se moderní přímořská turistická letoviska konečně změní v něco zajímavějšího. Na pobřeží jsou vidět pevnosti Fort Carré, Fort Miradoux a Fort du Fanal. Cyklisti, kterým nebude stačit 20 km po pobřeží si mohou z kouzelného přístavu Collioure zajet do Port-Vendres a na Cap Béar a vrátit se zpět do Collioure, kde na nás bude čekat autobus a odveze nás zpět do Tuchanu.

8. den: Fitou: Poslední etapa opět bez autobusu má hlavní cíl dovézt si vynikající víno z oblasti „Fitou“. To se sice pěstuje i na vinicích v okolí Tuchanu, ale podle městečka Fitou se jmenuje. Vyrazíme po již známé silnici D611 do Villeneuve-les-Corbières, tady odbočíme doprava na silnici D205 a přes Col de Canteloup dojedeme do Ebres et Castelmaure a dále do St. Jean de Barrou. Po silnici D 27 opět vystoupáme na sedlo Col de Feuilla (205 m n.m.) a jedeme dále směrem na Treilles. Před vesnicí však nezapomeneme odbočit doprava na D50, která nás doveze do Fitou. Po nákupu vína najdeme silnici D9 a po ní dojedeme přes Opoul-Périllos do Pas de l´Escale. Tady najedeme na D12 a dojedeme do Vingrau a zpět do Tuchanu (71 km). Krátká etapa si zajede přes Vingrau do Tautavelu, kde může navštívit prehistorické muzeum, a zpět do Tuchanu (31 km).

9. den: Odjezd z Tuchanu, přejezd Francií a Německem

10. den: Příjezd do Prahy odpoledne

Ubytování

Bungalov – Zařízená kuchyňka, vlastní strava

Cena zahrnuje

  • doprava lůžkovým autobusem vč. přepravy kol
  • 7 x ubytování v Tuchanu
  • průvodce
  • mechanik
  • barevné mapy denních tras
  • pojištění CK proti úpadku

Cestovní kancelář:
Alpin tour
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Francie Francie

Podobné zájezdy

Francouzská riviéra na kole

 (CK Mamut tour)
27.04.2024, 10 dní
14 900 Kč
cyklistický Autobusem

Andalusie na kole

 (CK Extremtour)
18.05.2024, 9 dní
17 670 Kč
cyklistický Letecky

Provence na kole

 (CK Mamut tour)
18.05.2024, 8 dní
15 250 Kč
cyklistický Autobusem

Provence a Azurové pobřeží

 (CK Frčíme)
07.06.2024, 10 dní
18 900 Kč
cyklistický Autobusem

Provence na kole: Od Verdonu až po Camargue

 (CK Bondo)
21.06.2024, 10 dní
19 940 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

254 cyklistů (3 přihlášení)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024