reklama

Maroko MTB

Termín: 31.03.2015 - 12.04.2015, 13 dní
Cena od: 23 200 Kč

cyklistický Letecky
Foto: CK Kudrna

Palmové soutěsky Vysokého Atlasu, berberské vesnice i pouštní oázy

Kolo je pro poznávání této země ideálním dopravním prostředkem. Nejen, že si zastavíte kde chcete, ale hlavně pro místní obyvatele nejste bohatým cizincem vystupujícím z pronajatého auta ci autobusu. A této výhody využijeme maximálně. Poznáme rozeklané hory Vysokého a středního Atlasu i život v polopoušti za Antiatlasem, původní berberskou architekturu a hlavně místní příjemné obyvatele. Kulturu tolik odlišnou od naší si vychutnáme se všemi jejími vůněmi, zvuky a pestrými barvami v mumraji souku (tržišt), kde zjistíte, jak snadno se necháte zlákat ke koupi sice nepotřebných, ale o to krásnějších rukodělných výrobku, zázračných mastí a sladkých dobrot. A že k tomu ještě kývnete na premrštěnou cenu? Nevadí, během cesty se postupně naučíte i smlouvat. Presvědčíte se, jak osvěžující muže být v odpoledním horku berberská whisky a jak se člověk muže těšit na večerní tajine ci kuskus. Denní etapy jsou naplánovány tak, aby byl čas nasát atmosféru této pro nás tak exotické a přitom velmi bezpečné země. Jedeme nalehko – věci se vezou v doprovodném jeepu, který v nouzi sveze i nás, když dojdou síly nebo vůle. Pro ješte vetší požitek z dovolené jsme zařadili marockou plnou penzi, čímž nám odpadnou starosti s dokupováním potravin a navíc ochutnáme speciality světově proslulé marocké kuchyně.

Program zájezdu

1.–2. Po příletu do MARRÁKEŠE  se aklimatizujeme na místní ruch v souku – tradičním tržišti. Je to životem tepající město s výhledy na VYSOKÝ ATLAS. Pri procházce městem budeme naplno nasávat jedinečnou atmosféru Orientu. Přesuneme se do města Tinghir, jež je centrem východního Maroka. Připravíme své stroje a potom již na kolech postupně pronikneme do nitra ATLASU. Pres sedlo Tizi n' Tikit v 1.800 m se přehoupneme do biosférické rezervace s oázami. Budeme projíždět vesnice vstřícných a usměvavých Berberu. Nocleh ve mestě Ikniouln.

3.–4. Přes další vysokohorské sedlo Ntazazert budeme putovat skalnatými údolími. Navštívíme vodopády Akbach a navečer dorazíme do města Nekob, kde přespíme u místních obyvatel. Cestou do Tanolmit navštívíme historické skalní rytiny. Bivakovat budeme tentokrát v horách.

5.–6. V další části budeme projíždět palmáriemi, ksáry a kasbami na levém břehu reky Draa. Ve městě Zagora se ubytujeme v hotelu. Cestou navštívíme Amazrou s tradičním klenotnictvím a dalšími řemesly, také hrnčírny v Tamegroute.

7.–8. Přejezd Anagamské hamady k písečným dunách Erg Chegaga, největších písečných dunách v Maroku. Sledování západu slunce z vrcholu duny. Nocleh v nomádském kempu uprostřed písečných dun.

9.–10. Poslední bajková etapa, dojezd do Mhamidu el Ghizlane. Prohlídka starého ksaru Mhamid a balení kol do boxu. Volitelně se můžete také svézt na velbloudovi nebo opéct barbecue.

11.–13. Prohlídka Ouarzazat a místních filmových studií. Nocleh v hotelu. Další přesun až do Marrákeše, kde se okruh uzavírá. Prohlídka města a přesun na letiště. Odlet domu.

Cena zahrnuje

veškerou společnou dopravu po Maroku, doprovodný jeep, 6x ubytování v hotelu, 6x tábořiště, marocká plná penze, průvodce, pojištení léč. výloh a zákonné pojištení CK

Cena nezahrnuje

zpáteční letenku v ceně od 13.000 Kč včetně tax a  leteckou přepravu kola cca 3.000 Kč (dle aktuálních sazeb letecké přepravy)

Nástupní místo

Marrákeš

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
střední - vysoká

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
horské

cyklistický Letecky
Navštívené země:
Maroko Maroko

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

366 cyklistů (13 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024