reklama

Běžkařský trénink v Oberhofu

Termín: 23.10.2015 - 25.10.2015, 3 dny
Cena od: 6 600 Kč

zimní Autobusem
Foto: Tourismus GmbH Oberhof

Lyžování v nejmodernějším lyžařském tunelu nové generace

V září 2009 vznikla v Německu v Oberhofu jedna z nejmodernějších staveb svého druhu na světě, kterou je krytá běžecká hala nesoucí název svého hlavního sponzora DKB-Skisport-Halle. Jde o nadzemní stavbu umě zasazenou do kopcovitého terénu. Její základy byly zbudovány na "zelené louce", přesněji uprostřed lesa. Celá stavba trvala třináct měsíců a její celková plocha se zatím pohybuje okolo 45 tis. m². Okolí haly bylo postupně rozšířeno o biatlonové střelnice a další běžecké stopy.

Vyzkoušíme si jedinečnou atmosféru této špičkové haly, přičemž hlavním cílem celé výpravy bude ochutnávka tréninkového prostředí vrcholových lyžařů. Seznámíme se s denním režimem závodníků, ranní rozcvičkou, strečinkem, přípravou lyží, běžeckým tréninkem na suchu, lyžařským tréninkem, vlastní přípravou jídla, odpočinkem a údržbou lyží. Tento jedinečný zájezd je určen nejen pro běžce, kteří ovládají základy techniky a chtějí zažít něco víc než jen projížďku po upravených stopách, ale i pro ty, co se chtějí něco přiučit, zdokonalit se a hlavně si zasportovat. Náročnosti se nemusíte obávat, je volitelná. Aktivnější lyžaři mají možnost absolvovat kompletní tréninkový program. Méně zkušení si program můžou upravit vypuštěním některé z tréninkových fází.

Program zájezdu

1. Odjezd z Brna v pátek v ranních hodinách přes Prahu a Plzeň až do Oberhofu, kam dorazíme okolo 16:00 a ubytujeme se. Prvnímu večernímu lehkému rozježdění s instruktáží o klasickém stylu, základech rovnováhy a nácviku techniky bude předcházet příprava lyží spočívající v kontrole kompletnosti vaší výstroje a správnému namazání lyží.

2. Ráno začneme krátkou vzorovou rozcvičkou. Po společné snídani se v 9:00 sejdeme ke druhé fázi – běžecký trénink na suchu v okolí tunelu a příprava lyží pro skate styl. V 12:30 následuje třetí fáze v podobě 1 ½ hodinového rozježdění v tunelu s instruktáží o volném stylu a nácvikem základů techniky. Po této fázi bude následovat odpočinek na pokojích, tak abychom se v 16:30 mohli opět sejít ke čtvrté fázi v podobě rovnoměrného tréninku skate stylu pod vedením zkušeného trenéra. Večer promítání a beseda o různých běžkařských tématech.

3. Poslední den nás čeká třífázový program. První a druhá fáze je stejná jako v předcházejícím dnu. Třetí fáze začne tentokrát již v 11:00 v hale. Během 11/2hod. absolvujeme lehké rozježdění a rovnoměrný trénink s individuálními připomínkami trenéra ke stylu vaší jízdy. Od 15:00 ještě absolvujeme poslední hodinový halový trénink a poté už se společně vydáme na cestu do našich domovů.

Cena zahrnuje

dopravu minibusem, 2x ubytování v apartmánech se snídaní a s možností vaření, 3-denní vstup do haly (pátek 1 hod. v hale, sobota 3 hodiny a neděle 11/2 hodiny), průvodce, profesionálního trenéra, pojištění léč. výloh, zákonné pojištění CK a 2x pišingr

Nástupní místa

Brno, Praha, Plzeň

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
střední


túry na běžkách Autobusem
Navštívené země:
Německo Německo

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

558 cyklistů (8 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024