reklama

Kurz biatlonu pro každého

Termín: 20.02.2015 - 22.02.2015, 3 dny
Cena od: 4 600 Kč

zimní Vlastní doprava
Foto: CK Kudrna

Technika běhu na lyžích, teorie střelby, nácvik

Abychom uspokojili touhy všech, bažících po nových zimních dobrodružstvích, máte možnost zažít na vlastní kůži stále populárnější sport. Biatlon se nyní otevírá všem, kteří si chtějí zpestřit své zimní zážitky. Doběhnout, zalehnout, zklidnit dech, zamířit, pal! a znovu! Zažijte atmosféru této královské zimní disciplíny!

Program zájezdu

1. Na zahájení kurzu se sjedeme do BEDŘICHOVA v Jizerských horách, kde bude vše probíhat. První večer vám instruktoři představí toto sportovní odvětví a poté přejdeme k alchymii vosku.

2. Sobotní dopolední výuku věnujeme teorii střelby, nácviku střelby na suchu, nácviku dýchání a střelbě v klidu. Po obědě se zaměříme na samotnou techniku běhu na lyžích (balanční cvičení, správný a přesný odraz, udržení rovnováhy těla, souhru paží a nohou, přenos váhy z lyže na lyži a další dovednosti) a přejdeme ke střelbě za pohybu. Po večeři si promítneme pár videí o strelbě, cvakání apod.

3. Každý z nás si vyzkouší techniku běhu v praxi se střelbou za pohybu, potrénujeme na odpolední závod přímo na stadionu. Střílet se nebude ostrými, nýbrž laserovou zbraní, která však odpovídá klasické biatlonové malorážce. Namísto nábojů je vysílán pouze bezpečný paprsek, který v případě trefení se do terče, rozsvítí červené světélko. Jsou připraveny podložky v leže (menší terč – leží se na gumové podložce) a ve stoje (větší terč – stojí se na lyžích). Střelba probíhá na vzdálenost 10 m, na kterou jsou terče stejně veliké, jako kdyby jste stříleli při klasické biatlonové střelbě na vzdálenost 50 m. Po vyhlášení výsledků už se s pocitem dobře odvedené práce vydáme domů.

Cena zahrnuje

2x ubytování v Bedřichově s polopenzí, zkušeného instruktora po celou dobu kurzu, střelbu, závod a místní poplatky spojené s ubytováním

Nástupní místa

Bedřichov

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední


túry na běžkách Vlastní doprava
Navštívené země:
Česko Česko

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

177 cyklistů (3 přihlášení)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024