reklama

Korutany na kole v pohodě

Termín: 03.09.2014 - 07.09.2014, 5 dní
Cena od: 6 900 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Vlha

Pohodově podél "krásného modrého Dunaje"

Nejjižnější spolková země Rakouska Korutany , která sousedí s Itálií a Slovinskem, oplývá velkým množstvím přírodních krás, především jezer a horských vrcholů. Korutany mají ze všech spolkových zemí Rakouska nejvíce slunečných dní v roce. Při našem putování mezi korutanskými jezery si přijdou na své jak pohodáři, tak ti, kteří si rádi vyjedou do kopců (například na vrchol Gerlitzen 1909 m n. m.) Pohodu jistě umocní ubytování v apartmánech na břehu jezera, kde se budeme moci i v končícím létě vykoupat, případně využijeme krytý bazén a welnes centrum v areálu. Do typické rakouské kuchyně nahlédneme v korutanském buschenschanku, kde ochutnáme domácí speciality přímo ze statku.

Program zájezdu

1. den:
Odjezd z ČR v časných ranních hodinách, příjezd do místa ubytování kolem poledne, možnost krátkých vyjížděk do okolí, koupání v jezeře, apod.

2. den:
Etapa kolem jezera Ossiachersee, které leží v cca 500 m n.m. Etapa jen s malým převýšením. Možnosti koupání, návštěva zříceniny hradu Landskron u Villachu (ukázky výcviku  dravých ptaků,  Affennberg – opičí hora – kolonie makaků). Cca 60 km.

3. den:
Výjezd na horu Gerlitzen 1909 m n.m. - významný vyhlídkový vrchol v oblasti, v zimě lyžařské centrum. Máme připravené 2 varianty výjezdu na vrchol. Výrazně sportovní varianta obnáší zdolání cca 1500 výškových metrů vlastními silami. Pohodáři vyjedou i s koly lanovkou na vrchol Gerlitzen a odtud následuje sjezd s nádhernými výhledy a vcelku nenáročná cesta kolem masívu hory až do kempu. Cca 45 - 70 km.

4. den:
Etapa kolem jezera Wörtersee. Navštívíme lázeňská města Velden, Pörtschach s jejich noblesní atmosférou, vesničku Maria Wörth na poloostrově vybíhajícím do jezera s významným gotickým kostelem.  Odsud je možné dalšího prodloužení na vyhlídku Pyramidenkogel s rozhlednou, ze které je vidět celé jezero a okolí.  Zájemci se mohou vypravit do hlavního města Korutan Klagenfurtu  s historickým centrem, expozicí Minimundus - svět v malém. Více variant při této etapě. Cca 45 - 85 km

5. den:
Dopoledne relax u jezera Maltschachersee, možnost cca 30 km vyjížďky v okolí po okolních vesničkách a statcích. V odpoledních hodinách návrat do ČR.

Náročnost

Trasy výletů povedou po cyklostezkách a místních komunikacích s převážně asfaltovým povrchem, alternativně lze vyjet do terénu. Etapy kolem jezer nejsou náročné, jsou vhodné pro všechny věkové kategorie, včetně rodin s dětmi. Trasy je možné libovolně prodlužovat a ztížit si je výjezdy  do okolních kopců.

Vhodné pro všechny typy kol.

Ubytování

V komfortních apartmánových domech nad jezerem vždy po 2 - 3. Každý apartmán má své sociální zařízení, včetně plně vybavené kuchyňky na vaření. V rámci ubytování je volný vstup do vnitřního bazénu a sauny.

Stravování

Snídaně - formou švédských stolů  v restauraci u jezera.

1 x společná večeře v místním buschenschanku, tzn. konzumace bioproduktů ze statku (slanina, sýry, masa, vajíčka, máslo - vše výborné kvality, nápoje - jablečné a hruškové mošty, ovocné destiláty)

Možnost přiobjednat večeře v ceně 12 Eur.

Cena zahrnuje

Doprava osob a přeprava kol v cyklovleku, ubytování v apartmánových domech u jezera, snídaně formou bufetových stolů, 1 společná večeře na statku, informační materiály, průvodce, pojištění CK proti úpadku, DPH.

Cena nezahrnuje

Lanovka na Gerlitzen, pojištění do zahraničí (možno přiobjednat u CK), vstupy do kulturních památek a vše co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"

Nástupní místa

Olomouc,Prostějov, Vyškov, Brno, Mikulov

Vlha
Cestovní kancelář:
Vlha
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové, horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Rakousko Rakousko

Podobné zájezdy

Kolem jezer Solné komory

 (CK Victoria)
27.05.2024, 4 dny
6 990 Kč
cyklistický Autobusem

Alpe Adria na kole

 (CK Mamut tour)
03.06.2024, 7 dní
15 750 Kč
cyklistický Autobusem

Rakousko-slovinské pomezí na kole

 (CK Cyklotur)
05.06.2024, 5 dní
10 660 Kč
cyklistický Autobusem

Slovinsko a Rakousko na kole

 (CK Mamut tour)
13.06.2024, 6 dní
13 500 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

447 cyklistů (6 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024