reklama

Slovenský zimní ráj

Termín: 29.01.2015 - 01.02.2015, 4 dny
Cena od: 2 980 Kč

pěší turistika Autobusem
Foto: Jan Burian, CK Kudrna

Do království ledu po žebřících a stupačkách

Už jste někdy stoupali visutými žebříky kolem 90-ti metrové hory ledu zamrznutého vodopádu, proplétali se tichými zasněženými „tiesňavami” a roklemi? Ocitli jste se v zajetí skal a ledového království při pochodu po hladině zamrzlé řeky či sledovali z panoramatické vyhlídky majestát zasněžených velehor? Že ne? Tak pojeďte objevit další rozměr malebné oblasti Slovenského ráje! Na své si přijdou všichni milovníci přírody a turisté, ale i rodiny s odrostlejšími školáky (nezbytná je odolnost vůči závratím a jistá chůze). A komu by to nestačilo, může si „šalinó“ zajet do Vysokých Tater až na Štrbské pleso. Bydlet budeme v turistické ubytovně v Popradu se zajištěnými snídaněmi, které jsou servírované formou bufetových stolů. Večer si zajdeme na halušky nebo se prohřejeme v termálním Aquaparku.

Program zájezdu

1.–2. Ve čtvrtek před půlnocí odjezd z Brna, noční přejezd Slovenska do ráje. Túra roklinami Velký Sokol a Piecky, večerní řádění a rozmrzání v popradském aquaparku s vyhřívaným bazénem, tobogány a dalšími atrakcemi, seznamování se s místními hospůdkami.

3. Projdeme roklinami Suchá Belá, a Malý Kyseľ včetně nádherného Obrovského vodopádu, odpočineme si u středověkého hradiště Klaštorisko a skutečně obrovskou 90-ti metrovou horu ledu osaháme ze žebříků v Sokolí dolině. Pro zájemce pohodovějšího programu nabídneme výlet do Vysokých Tater a túru na Štrbské, Popradské pleso a dál podle sněhu a kondice. Večer se zajedeme „vyvařit“ do pekelně horského dýmajícího termálu Vrbov.

4. Po ledu nebo na okolo chodníkem překonáme zamrzlý Prielom Hornádu a vyšplháme až na Tomášovský výhľad. Odpoledne vyrazíme do ČR – příjezd do Brna okolo 20:00 hod.

Cena zahrnuje

dopravu autobusem, 2x ubytování v turistické ubytovně se snídaní, průvodce, pojištění léč. výloh, zákonné pojištění CK a 1x pišingr

Nástupní místa

Brno, Olomouc

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
střední


pěší turistika Autobusem
Navštívené země:
Slovensko Slovensko

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

275 cyklistů (2 přihlášení)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024