reklama

Solná komora na kole

Termín: 08.05.2014 - 11.05.2014, 4 dny
Cena od: 5 500 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Rubikon

Jezera, sjezdy, solné doly, nezaměnitelný Hallstatt, cukrárny St. Wolfgangu či Bad Ischlu

Jedna z nejúžasnějších oblastí dosažitelných bez nočního přejezdu. Krajina hor, jezer a historie na dosah. Nahlédneme do všech koutů tohoto regionu - tu trochu přírody, tam historie, ať už hovoříme o císařském dvoře, době železné či závěru 2. svět. války, o bohatství plynoucí z podzemních zásob soli. 4 dny na cestách, 4 dny na kole. Super ubytování se super zázemím, 3 noci na jednom místě u Wolfgangsee.

Program zájezdu

1. den:
Ranní odjezd z ČR přes České Budějovice, příjezd do Rakouska. Od minulých let jsme podstatně zkrátili dojezd autobusem na start první cyklistické etapy, čímž docílíme větší časové pohody jak při odjezdu z ČR, tak zejména při dojíždění na hotel první den. Čeká nás trasa Mondesee – Wolfgangsee, úvodní kilometry na kole, nenáročná etapa na rozjetí (cca 30 km). Již v úvodu budete mít na výběr - zvolíte okružní jezerní etapu anebo jinou trasu s perličkou v podobě supertunelu pro cyklisty? Ať tak či tak, o žádné z úvodních dvou Solnohradských jezer nepřijdete. Po cyklorozcvičce nás čeká ubytování a nocleh v hotelu u Wolfgangsee, který bude naším domovem na všechny 3 noci.

2. den:
Ranní přesun autobusem ke Grundelsee. Nasedneme na kola a vydáme se okolo jezera Grundelsee do Bad Aussee, cestou rozhodně nevynecháme klenot v podobě jezera Toplitzsee a povíme si o jeho historické hodnotě - roli v konci druhé svět. války. Po břehu Grundlsee kolem jeviště na jezeře a míst, kde se koná každoročně slavný narcisový festival dorazíme do Grundlsee, vychutnáme si přírodní sjezd podél divokého Obertraunu do Bad Aussee a po krátkém výšlapu i zásadnější sjezd k Halštatskému jezeru. Podél jeho jižního břehu došlapeme do malebného města Hallstatt, které je zásadním místem dnešní etapy. Čekají nás historické budovy, pitoreskní hřbitov, tajemná kostnice, káva s výhledem na jezero. Prohlídku tohoto městečka bychom si rozhodně neměli nechat ujít. Při další zastávce budeme mít možnost prohlídky Bad Ischlu, lázeňského místa, kde odpočíval císař František Josef (císařská vila, císařská promenáda). Následně příjezd k Wolfgangsee, nocleh na tomtéž místě jako 1. noc. Etapa cca 70 km.

3. den:
Den jenom pro Vás. Můžete zvolit odpočinkovou variantu s návštěvou kouzelného městečka St. Wolfgang. Využít přitom přívoz přes jezero, který Vás pohodlně dopraví i s kolem (cca 2,5 EUR) a poté ušlapat okružní pohodovku kolem Wolfgangsee. Také lze obdivovat parní lokomotivy nejstrmější rakouské zubačky, jejíž vlaky pohání parní síla a která vede již od roku 1893 ze St. Wolfgangu na 1.783 m vysokou horu Schafberg („Ovčí hora“), kam Vás vyveze během 40 minut, překoná výškový rozdíl 1.190 m a urazí vzdálenost 5,85 km. A ještě se pyšní tím, že zdejší parní lokomotivy patří k nejstarším na světě. Na vrcholku se Vám pak otevře ohromující panorama v rozsahu 360° na sedm jezer v regionu Salzkammergut a na majestátní hřebeny a vrcholky Alp. Cyklisticky lze rozhodně řádit na okruhu Mondsee, Attersee, Bad Ischl, Wolfgangsee. Pro milovníky výšlapů se nabízí Schwarzensee pod masívem Schafbergu. Navíc po předchozí etapě už taky můžete toužit prostě a jenom po císařské cukrárně v Bad Ischlu. Zkrátka den podle vlastního gusta s jistotou návratu do výborného zázemí s ještě výbornější kuchyní a dobrým vínem k tomu. A co třeba třešnička na dortě v podobě večerní sauny za odměnu?

4. den:
Čeká nás závěrečná projížďka - nejdříve do Bad Ischlu, poté údolím řeky Traun a na závěr vymazlená a vyhlídková stezka z Ebensee do Gmundenu podél čtvrtého největšího jezera v této oblasti - Traunsee. Velmi pohodlně dorazíme k další perle Solné komory – Gmundenu a u vily Toscana na břehu jezera naše cyklistické putování zakončíme. Tato etapa nám nachystá pohodových cca 50 km. Možnosti důstojného převlečení, občerstvení a závěrečných obrázků jezera jsou samozřejmostí, následuje odjezd směrem na Linz a večer se navrátíme domů.

Cena zahrnuje

Ubytování v hotelu se snídaní 3 noci na jednom místě (dvoulůžkový pokoj s vlastním soc. zázemím), kompletní dopravu vč. přepravy kol, průvodce cyklistu, cyklomechanika profesionála, barevné mapové podklady. Zákonné pojištění CK proti insolvenci.

Cena nezahrnuje

Stravu kromě snídaní, event. fakultativní výdaje (vstupy do památek, lodě na jezerech, zubačka na Schafberg (31 EUR zpáteční, 21,40 EUR jednosměrná),...).

Nástupní místa

Brno, Jihlava, Praha, České Budějovice

Rubikon
Cestovní kancelář:
Rubikon
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Rakousko Rakousko

Podobné zájezdy

Kolem jezer Solné komory

 (CK Victoria)
27.05.2024, 4 dny
6 990 Kč
cyklistický Autobusem

Alpe Adria na kole

 (CK Mamut tour)
03.06.2024, 7 dní
15 750 Kč
cyklistický Autobusem

Rakousko-slovinské pomezí na kole

 (CK Cyklotur)
05.06.2024, 5 dní
10 660 Kč
cyklistický Autobusem

Slovinsko a Rakousko na kole

 (CK Mamut tour)
13.06.2024, 6 dní
13 500 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

382 cyklistů (9 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024