reklama

Korsika na kole

Termín: 29.08.2014 - 07.09.2014, 10 dní
Cena od: 11 660 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Mundo

Korsika pohodově – cyklistický zájezd na ostrov macchie, krevní msty, krásných pláží a hor

Proč právě Korsika?

Korsika nabízí cyklistům nepřeberné množství terénů od horských etap do vnitrozemí po pohodové vyjížďky okolo pobřeží. Na rodném ostrově Napoleona Bonaparte najdete na malém prostoru velehorské štíty, romantická zákoutí na břehu moře i památky na dávné obyvatele ostrova, středověká opevněná města, strážní věže a kláštery. To vše zarámované azurovou hladinou Ligurského a Tyrhénského moře. Není divu, že se už několik let stává i pro cyklisty zemí zaslíbenou. Cesty vedoucí vonící macchií, borovými či kaštanovými lesy, silničky klikatící se nad srázy a mezi skalisky s výhledem na moře si doslova „osaháme“ ze sedla kola.

Jak probíhá cyklozájezd?

Během cyklozájezdu si každý z vás do určité míry tvoří svůj program sám. Vaší hlavní starostí je dojet večer včas do kempu, trasu své denní etapy si ale můžete v rámci možností upravit. Nikomu nebudeme bránit, aby si etapu libovolně prodloužil. A naopak, vždy existuje možnost den vynechat a vytvořit si individuální program.

Program zájezdu

1. den
odjezd z ČR, osmihodinová plavba nočním trajektem z Itálie na Korsiku

2. den
připlutí na Korsiku do Bastie, odpoledne hornatým vnitrozemím do Vizzavony, koupání v tůních Anglických kaskád, sjezd ze sedla Col de Vizzavona (1 163 m) horskými vesničkami do „orlího hnízda“ Corte - historické hlavní město se středověkou pevností (34 km, převýšení 400 m)

3. den
etapa na kole horskou dolinou Restonica s kaštany a laricijskými borovicemi k salaším Grotelle (1 370 m), pěší výlet k jezeru Melo (1 711 m, 2 h), případně ještě k jezeru Capitello (1 911 m, další 1,5 h), návrat do Corte (30 km, převýšení 950 m)

4. den
autobusový přejezd kaňonem řeky Golo do nejvyššího průsmyku Korsiky Col de Vergio (1 477 m), dlouhý sjezd na kole se skvělými výhledy na soutěsku Spelunca (možnost koupání v kaskádách) až k moři do přístavu Porto - malebný záliv s janovskou věží, stoupání k bizarním načervenalým skalním útvarům Calanche a následně do malebné vesničky Piana, přejezd autobusem do kempu v zátoce Valinco u Propriana (48 km, převýšení 570 m)

5. den
odpočinek u moře a koupání, alternativně návštěva naleziště prehistorické kultury Filitosa s menhiry, okruh Sollacaro a zpět po pravém břehu řeky Taravo (40 km, převýšení 500 m) nebo přes Col de Celaccia a malebné Olmeto (30 km, převýšení 600 m), večerní návštěva Propriana

6. den
autobusem do Petreto-Bicchisano, odtud na kole přes Col de Saint-Eustache a Dol de Tana do Aullène, nádherný sjezd přes Loreto di Tallano k řece Rizzanése, koupání u janovského mostu Spin'à Cavallu (50 km, převýšení 650 m), následně do kempu busem nebo na kole (+19 km)

7. den
den bez kola, prohlídka dvou nejkrásnějších měst ostrova: „nejkorsičtější“ město Sartène s atmosférou vendety a Bonifacio - „korsický Gibraltar“, opevněné středověké město na skále, fakultativně lodní výlet kolem bělostných útesů nebo individuálně na ostrov Lavezzi s koupáním, případně pěší turistika po pobřežních útesech nad městem k majáku a zpět (0 km)

8. den
autobusový přejezd do sedla Col de Bavella (1 218 m) v oblasti tzv. korsických Dolomit (skalní věže), sjezd na kole přes Zonzu, Levii, možnost návštěvy hradiště a pohřebiště z doby bronzové Castellu di Cucuruzzu a ruin opevněného feudálního sídla ze 13. století Capula (přídavek 2x5 km), přes městečko Sainte Lucie de Tallano do Propriana a odtud do kempu (60 km, převýšení 350 m)

9. den
brzy ráno odjezd do Bastie, prohlídka přístavního města, odpolední trajekt do Itálie a odjezd směr ČR

10. den
návrat do ČR

Náročnost

Etapy povedou po silnicích různé kategorie (většinou jako naše třetí třída) krytých asfaltem. Nejvýhodněji se jeví kolo trekové, jezdí se ale i na horských i silničních. Trasa je zvolena tak, aby ji zvládl průměrně zdatný cyklista. Při většině etap je potřeba počítat s kopcovitým terénem a překonáním několikasetmetrového převýšení. Budeme jezdit nalehko. Nespornou výhodo je, že celkem pět nocí budeme trávit v jednom kempu. Většinu etap je tak možno zkrátit nebo případně úplně vynechat a strávit den u moře.

Ubytování

Můžete si zvolit ze dvou typů ubytování. Levnější varianta spí v kempech ve vlastních stanech, kde je třeba vlastní spacák a karimatka. Za vyšší cenu je možné se ubytovat na 5 nocí v jednoduchých bungalovech a dvě noci v hotelu v Corte se snídaní. Bungalovy tvoří dvě navzájem oddělené 2lůžkové nebo 3lůžkové ložnice, společná kuchyňka (lednička, vařič, kávovar, základní nádobí), společná koupelna (WC, umyvadlo, sprcha) a terasa. Příplatek za neobsazené lůžko v bungalovu činí 4 000 Kč.

Stravování

Je vaší individuální záležitostí. Vařit si můžete z vlastních zásob na svých vařičích případně v kuchyňce bungalovu. Potraviny lze dokoupit i na místě. Ceny potravin jsou na Korsice vyšší než v ČR, ale pokud nakoupíte ve větším supermarketu, jsou přijatelné. Dle vlastního uvážení se také můžete stavit na jídlo v restauraci a samozřejmě ochutnat korsické víno. Hotelová varianta má v ceně zahrnutu 2x snídani v hotelu v Corte. Za příplatek 800 Kč na osobu je možné objednat českou polopenzi, která začíná 4. den večeřía končí 9. den snídaní.

Cena zahrnuje

  • dopravu klimatizovaným autobusem s cyklovlekem
  • trajekty
  • varianty ubytování – vyšší cena (13.990,-): 5x ubytování v jednoduchých bungalovech a 2x v hotelu v Corte se snídaní;
    nižší cena (11.660,-): 7x ubytování ve vlastních stanech v kempu
  • průvodce
  • informační materiály
  • pojištění léčebných výloh
  • pojištění proti úpadku cestovní kanceláře

Cena nezahrnuje

  • vstupy do památkových objektů
  • fakultativní lodní výlet kolem útesů v Bonifaciu (2013: cca 12 €)
  • fakultativní výlet lodí na ostrov Lavezzi (2013: cca 20 €)
  • stravování s výjimkou dvou snídaní při ubytování v hotelu
  • vratnou kauci za bungalov 30 € na osobu

Nástupní místa

Jablonec nad Nisou, Liberec, Turnov, Mladá Boleslav, Pardubice, Hradec Králové, Poděbrady, Praha, Jihlava, Brno, Břeclav, Bratislava

Cestovní kancelář:
Mundo
Náročnost: Co to znamená?
střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Francie Francie

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

332 cyklistů (14 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024