reklama

Korsika na kole

Termín: 26.09.2014 - 05.10.2014, 10 dní
Cena od: 15 490 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Intertrans

Program zájezdu

1. den: odjezd z Plzně v 17.00 hod. (z Prahy 15.30 hod.), tranzit Německem a Rakouskem do Itálie.

2. den: dopolední trajekt na Korsiku (cca 4 hodiny plavby), přejezd do oblasti Propriana, ubytování, večer prohlídka přístavního městečka Propriano, nocleh.

3. den: cykloturistika přes město vendety Sarténe na vyhlídku Belvedere, možná zajížďka k malému rybářskému přístavu Campomoro s krásnou pláží a dojezd do Propriana, nocleh.

4. den: tento den Vás čeká královská etapa do sedla Col de Bavella (1218 m), možnost nejprve turistiky k vyhlídce ze skály Dame-Jeanne (1313 m), následně cykloturistika jednou z nejkrásnějších částí Korsiky přes Zonzu královským sjezdem až do Propriana, nocleh.

5. den: přejedete na samý jih Korsiky a návštěva starobylého Bonifacia na bílých útesech. Projdete se úzkými uličkami s vysokými domy s tlustými zdmi a sestoupíte k moři po 187 schodech krále Aragona. Cykloturistika k mysu Capu Pertusato. Návrat na ubytování, nocleh.

6. den: předání ubytování a cykloturistika ze zálivu Valinco při pobřeží s mnoha vyhlídkami do zálivu Ajaccio. Přejezd busem do letoviska Sagone, ležícího 30 km severně od Ajaccia, ubytování, možnost koupání, nocleh.

7. den: cykloturistika z Bocognana kolem nejvyšší korsické kaskády „Nevěstin závoj“ do sedla Col de Scallela (1193 m) na jednu z nejkrásnějších vyhlídek na centrální horský hřeben. Sjezd přes Bastelicu a kaňonem Gorges de Prunelli kolem jezera Lac de Tolla až do oblasti Ajaccia. Následně dvě možnosti programu, buď prohlídka starého města Ajaccia, nebo pokračování etapy k mysu Pointe de la Parata, kde budete moci při západu slunce obdivovat Krvavé ostrovy. Večer návrat busem na hotel, nocleh.

8. den: průsmykem Spelunca do eukalypty obklopeného turistického městečka Porto, koupání ev. oběd. Dále cykloturistika mezi bizardními načervenalými skalními útvary Calanche do Piany, řecky laděné městečko Cargese, nocleh.

9. den: po snídani přejedete busem do sedla Verghio (1477 m), odkud se otevírají nádherné výhledy na horu Capo Tafonato. Na kole projedete přírodní park Valdu Niellu údolím řeky Golo a soutěsku Santa Regina do Corte, nazývaného „duší Korsiky“. Přejezd do Bastie a noční trajekt do Itálie.

10. den: ráno vylodění v Itálii,  příjezd do ČR do 23.00 hod.

Ubytování

4 x v oblasti Propriana – ve 4lůžk. chatkách/„mobilhomech“ (2 ložnice, společná kuchyňka a přísl., menší obsazenost, či hotel viz fakultativně), 3 x v oblasti Sagone – hotel se snídaní (2lůžkové pokoje s příslušenstvím).

Cena zahrnuje

dopravu pohodlným luxusním autobusem (WC, klima, DVD, bar), přepravu kola, ubytování na 7 nocí, 3 x snídani, 2 x trajekt, korsickou daň, služby průvodce a technika, komplexní pojištění

Nástupní místa

Praha, Beroun, Žebrák, Rokycany, Plzeň.
Za příplatek je možné domluvit i další nástupní místa.

Cestovní kancelář:
Intertrans
Náročnost: Co to znamená?
střední - vysoká

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Francie Francie

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

368 cyklistů (22 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | včera

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024