reklama

Korsika na kole

Termín: 26.09.2014 - 05.10.2014, 10 dní
Cena od: 11 300 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Victoria

Pohodová cykloturistika uprostřed úžasné a divoké přírody s podporou autobusu a s možností koupání.

Program zájezdu

1. den:
Odjezd z Brna cca ve 3.00 hod., cesta nonstop do Itálie, trajekt do Bastie na ostrov Korsika.

2. den:
Přejezd autobusem do kempu v Olmeto-Plage se zastávkou ve městě Corte, sídle jediné korsické univerzity. Ubytování. V podvečer na kole do oblasti Filitosy nebo hezkého přístavu v Propriano. Případně koupání na nádherné píščité pláži v kempu. Na kole více variant od 2 do 65 km.

3.–8. den:
Busem nebo na kole mys Parata - výhled na ostrovy Íles Sanguinaires. Prohlídka hlavního města Korsiky a rodného města Napoleona Bonaparta Ajaccia (Napoleonův rodný dům, muzeum Fesch atd.) Možnost koupání. Návrat busem do kempu. Na kole 25-60 km.

4. den:
Busem do vesničky Evisa, nádherný sjezd na kole do přístavu Porto, výjezd kolem oranžových skal, Lés Calanche do nejkrásnější korsické vesnice Piany s následným dlouhým sjezdem k moři s možností pokračovat po zvlněné pobřežní silnici přes Cargése do zálivu Golfe de la Liscia. Návrat busem do kempu. Na kole 62-92 km.

5. den:
Busem do horské vesničky Zonza, na kole (nebo busem) výjezd do nejkrásnějšího sedla Korsiky Col de Bavella s kouzelnou přírodou a skalními věžemi v okolí. Úžasný 25-km sjezd do Solenzary, cestou možnost koupání v kaskádách říčky Polischellu. Busem zpět do kempu, cestou prohlídka historického centra města Porto Vecchio. Na kole 32-41 km.

6. den:
Busem nebo na kole do Sarténe, nejtypičtějšího města Korsiky. Prohlídka, na kole sjezd k moři a po silnici lehce zvlněným terénem do Bonifacia. Prohlídka města - i z lodiček! (jedinečný zážitek, podjíždějí se 80 m vysoké skalní útesy, na kterých je město postaveno a zajíždí se mj. i do skalních jeskyní). Návrat busem do kempu. Na kole 50-65 km nebo fakultativně i více.

7. den:
Busem do oblasti nejvyššího průsmyku Korsiky - Col de Vergio (1.497 m n. m.). Na kole 35-km sjezd k přehradě Calacuccia a nádherným kaňonem řeky Golo, případně lze pokračovat až do města Corte. Možnost výjezdu do divoké soutěsky Restonica nebo koupání v kaňonu říčky Tavignano. Návrat busem do kempu. Na kole varianty od 35 do 77 km.

8. den:
Odpočinkový den, fakultativní program. Možnost koupání na plážích v okolí kempu nebo vyjížďka na kole do oblasti Filitesy (Oppidum Filitosa = středisko megalitické kultury). Na kole okruh libovolné vzdálenosti a náročnosti.

9. den:
Ukončení pobytu, přejezd busem do sedla Col de Vizzavona (1.163 m n.m.), na kole sjezd nádhernou přírodou přes Vivario a kolem mostu Pont du Vecchio, projektovaného G. Eiffelem. Pokračujeme přes Venaco a krásným sjezdem do Corte končíme naše cykloputování po Korsice. Možnost vykoupání v říčce Tavignano. Přejezd busem do přístavu Bastia, krátká prohlídka města, nalodění na noční trajekt. Na kole cca 32 km.

10. den:
Vylodění na pevnině v časných ranních hodinách, průjezd Itálií a Rakouskem. Návrat do Brna mezi 22.-24. hod.

Náročnost: lehká, fakultativně až střední, v delších etapách s podporou autobusu, volitelná délka tras. Jezdíme vesměs z kopce, nahoru nás vyveze autobus. Případná stoupání nejsou dramaticky dlouhá a mají pozvolné převýšení. Na Korsice se jezdí po asfaltových silničkách, vesměs s minimálním provozem. Během cesty je stále co obdivovat!

Ubytování

v bungalovech na několika místech ostrova

  • 1 lůžková ložnice: 13 900 Kč
  • 2 lůžková ložnice: 11 300 Kč

Stravování

možnost vlastního vaření

Cena zahrnuje

  • 7x nocleh v korsických bungalovech v kempu s bazénem v Olmeto-Plage. 4-lůžkové bungalovy se dvěma ložnicemi jsou vybavené WC, koupelnou s teplou vodou a vybavenou kuchyňkou s možností vlastního vaření
  • dopravu luxusním autobusem včetně trajektu
  • přepravu jízdních kol ve skříňovém vleku
  • služby sportovní instruktora CK, infomateriál
  • pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • stravu
  • vstupné v rámci fakultativního programu
  • oppidum Filitosa 7 €/os., muzea 7-11 €/os.

Nástupní místa

Praha, Hradec Králové, Pardubice, Vysoké Mýto, Svitavy, Letovice, Boskovice, Blansko, Brno. Za příplatek Ostrava, Olomouc, Přerov.

Victoria
Cestovní kancelář:
Victoria
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové, horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Francie Francie

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

234 cyklistů (10 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024