reklama

Španělsko – Costa del Azahar – pobřeží pomerančového květu

Termín: 10.10.2014 - 19.10.2014, 10 dní
Cena od: 12 500 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Velotours

Prodlužte si léto u Středozemního moře na španělském pobřeží Costa del Azahar (pobřeží pomerančového květu), které si získalo své jméno podle velkého množství pomerančů a mandarinek, které se zde pěstují. Oblast patří do provincie Castellón, leží přibližně 200 km jižně od Barcelony a sahá téměř až  k Valencii. Toto 120 km dlouhé pobřeží Středozemního moře je ideální pro prožití nezapemnutelné dovolené na krásných plážích s jemným pískem, z nichž mnohé získaly "Modrou vlajku" EU za čistotu a kvalitní služby. Tato oblast může také nabídnout zdejší kuchyni s nejtradičnější paellou připravenou z rýže, šafránu, různých druhů masa a darů moře.

Letovisko Oropesa del Mar je typické středomořské městečko na pobřeží. Příjemné podnebí, přírodní krása klidných pláží s jemným pískem a malými zátokami, strmé útesy obklopené borovicemi a typickou středomořskou vegetací. Pojeďte s námi za sluncem, plážemi a teplým podnebím, které zde panuje po celý rok. Pojeďte se věnovat svému oblíbenému sportu, poznat historii, španělské památky a pobavit se na každoročních oslavách, kde můžete zdarma ochutnat místní gastronomické pochoutky, vynikající španělské víno a sledovat lidové zábavy pod širým nebem včetně vypouštění divokých býčků do ulic starého města.
Délky tras si může každý účastník při hvězdicovém charakteru zájezdu libovolně upravit, prodloužit či zkrátit, nebo se věnovat pouze koupání a odpočinku na plážích ( teplota vzduchu v říjnu 26 st., teplota vody 24 st.).

Program zájezdu

1.-2. den:
Přejezd Německa a Franice, příjezd do Španělska do Oropesy del Mar, ubytování, koupání a odpočinek na pláži.

3.-8. den:
Hvězdicové vyjížďky z Oropesy po nově zbudovaných cyklostezkách po provincii Castellón. Na své si zde přijdou jak příznivci silničních, tak horských kol. Možnosti jsou zde skutečně obrovské. Od jízdy po pobřeží až po náročnější vyjížďky do hor a národních přírodních parků v horách vnitrozemí. Navštívíme Benicassim (návštěva manufaktury na výrobu likéru), Desierto de Las Palmas (klášter Karmelitánů), Cabanes, Ribera de Cabanes, projedeme se masivem Peňagiolosa a nevynecháme ani množství historických měst a městeček jako jsou Peňiscola, Vilafamés, Castellón de la Plana a  nezapomeneme také na opevněnou Morellu.

9.-10. den:
Ráno odjezd, příjezd do ČR druhý den v odpoledních hodinách.

Denní trasy: cca 50-70 km

Ubytování

7x nocleh v kompletně vybavených 4 lůžkových apartmánech (2 oddělené ložnice, společný kuchyňský kout), apartmány se nacházejí 100 m od moře, možnost ubytování v hotelu Ancla (2 lůžkové pokoje) za příplatek 1500,- Kč/ osoba

Stravování

polopenze v hotelu Ancla, snídaně a večeře formou bufetu (1 nápoj k večeři zdarma)

Cena zahrnuje

doprava osob zájezdovým autobusem (klimatizace, WC, 2x video, lednice, kávovar) s možností občerstvení, přeprava kol, ubytování s polopenzí, mapy tras, technický průvodce, komplexní pojištění léčebných výloh 33,- Kč/osoba/den, pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

fakultativní výlet autobusem do Valencie (bez kol)  15,- EUR, vstupné Oceánografický park cca 16,- EUR pro skupinu nad 20 osob)

Nástupní místa

10.10.2014 z Tábora v 08:00 hod. od vlakového nádraží (nakládání kol od 7:30 hod.). Z Prahy v 10:00 hod. stanice metra Budějovická před poliklinikou. Z Plzně ve 12:30 hod. od čerpací stanice u CAN.

Cestovní kancelář:
Velotours
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Španělsko Španělsko

Podobné zájezdy

Andalusie na kole

 (CK Extremtour)
18.05.2024, 9 dní
17 670 Kč
cyklistický Letecky

Barcelona na kole

 (CK Frčíme)
27.09.2024, 4 dny
15 900 Kč
cyklistický Letecky

Andalusie na kole

 (CK Extremtour)
23.10.2024, 8 dní
17 900 Kč
cyklistický Letecky
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

328 cyklistů (17 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024