reklama

Černá Hora na kole

Termín: 29.08.2014 - 07.09.2014, 10 dní
Cena od: 10 690 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Velotours

Jako novinku jsme pro Vás letos připravili týdenní putování Černou Horou od národních parků na severu ležících v pohoří Durmitor, kaňonem řeky Tary až k nádherným modrým zátokám a plážím Jaderského moře s největším přírodním zálivem Boka Kotorská na pobřeží dlouhém 293 km. Severní oblast je výrazně hornatá, plná hlubokých, úzkých říčních údolí a roklin s ledovcovými jezery a kaňony.
Ocitneme se tak trochu v jiném světě s bohatou flórou i faunou, kterému vévodí tyrkysovémoře, pláže, palmy, cypřiše i statné olivovníky. Jako na téměř všech našich zájezdech se budeme věnovat i černohorskému kulinářskému umění s nejlepšími dary Jaderského moře a poklady severních hor. K tomu ochutnáme místní vína temně rubínový Vranac, bílý Krstač i populární pálenku Lozova rakija, kterou místní pálí prakticky z čehokoli.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR,  přejezd přes Slovensko, Maďarsko a Srbsko do Černé Hory.

2. den: Dopoledne příjezd do městečka Pljevlja s nejvyšším minaretem na Balkáně. Na kolech se sedla Mijakoviči přes most Durdevica Tara do místa ubytovánív Žabljaku.

3. den: Národním parkem Durmitor k jezerům Vražje a Riblje, možnost vyjížďky na vyhlídku Čurovac do výšky 1.625 m.n.m. s výhledem na 1km hluboký kaňon řeky Tary.

4. den: Kaňonem řeky Tary (nejdelší a nejhlubší kaňon v Evropě, který je zapsaný na listině UNESCO), přes klášter Sv. Jiří v Dobrilovině, dále do města Mojkovac a místa ubytování ve  známém lyžařském středisku Kolašin.

5. den: Přes průsmyk Crkvine, kolem řeky Morača ke klášteru (Monastir Morača) až do hlavního města Černé Hory  Podgorica. Prohlídka města a jeho nejstarší části Stara Varoš s mešitou, strážní věží a klikatými uličkami. Po prohlídce přejezd do místa ubytování na Budvanské riviéře.

6.- 8. den: Tři cyklotrasy z místa ubytování. Celodenní výlet ke Skadarskému jezeru přes Virpazar, Rijeku Crnojevici a Cetinje. Další etapa z Lepetani podél Kotorského zálivu do Kotoru (nejoblíbenější turistický cíl - světové dědictví UNESCO), okolo Risanského a Tivatského zálivu s návštěvou měst Perast a Kamenari. Závěrečná etapa okolo poloostrova Luštica s možností koupání.

9. den: Vyklizení apartmánů, volný den, koupání, v odpoledních hodinách odjezd do ČR.

10. den: Příjezd do ČR v odpoledních hodinách.

Denní trasy: cca 40-60 km

Ubytování

2x Žabljak v hotelu se snídaní, 1x Kolašin v apartmánech bez stravy, 4x apartmány Budva bez stravy v blízkosti moře

Cena zahrnuje

doprava osob zájezdovým autobusem (klimatizace, WC, video, lednice, kávovar) s možností občerstvení, přeprava kol, ubytování, mapy tras, technický průvodce, komplexní pojištění léčebných výloh 33,- Kč/osoba/den, pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

pobytová taxa 8,-Eur/os./pobyt

Nástupní místa

29.8.2014 z Tábora v 11:00 hod. od vlakového nádraží (nakládání kol od 10:30hod.). Z Prahy ve 12:30 hod. od stanice metra Budějovická před poliklinikou. Z Brna v 15:30 hod. od čerpací stanice ÖMV (Ikea)

Cestovní kancelář:
Velotours
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Černá Hora Černá Hora

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

248 cyklistů (18 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024