reklama

Hawaii + New York

Termín: 05.12.2014 - 21.12.2014, 17 dní
Cena od: 79 990 Kč

pěší turistika Letecky
Foto: CK Extrem Tour

Pojďte si splnit svůj sen a pojeďte se v prosinci ohřát na Hawaii. K poznání všech krás tohoto souostroví je sice zapotřebí asi tak jeden a půl života, ale my se to pokusíme zvládnout za 2 týdny. Vybrali jsme pro vás 4 nejkrásnější ostrovy.

 

Ostrov KAUAI: kde se v jedinečné přírodě deštného pralesa natáčel film Jurský park a kde navštívíme Waimea Canyon a divoké pláže. Velký ostrov - BIG ISLAND:  činná sopka, žhavá láva, Lava Tree Park. Ostrov OAHU: hlavní a nejpočetnější ostrov souostroví, kde určitě navštívíme přístav Pearl Harbor s Japonci v roce 1941 potopenou loďí „Arizona“ a palác posledních králů - Iolani Palace, ananasové plantáže a serfaři oblíbené severní pobřeží. Také na nás čeká světově proslulá pláž Waikiki Beach a Diamond Head. Ostrov MAUI: ostrov údolí, hor, vodopádů, kráterů, lávových polí a tropické džungle. V zimním období zde uvidíte i velryby! Hawaii je nejen rájem pro potápěče, serfaře, vyznavače aktivní dovolené, ale i klidným místem k relaxování. Než se však na Hawaii dostaneme, strávíme pár dnů v New Yorku. Byla by škoda se tam nestavit, když náhodou letíme kolem.

Program zájezdu

1. den – Odlet praha – NEW YORK, ubytování a večerní procházka Manhatnem

2. den – NEW YORK – prohlídka města.

3. den – NEW YORK – prohlídka města.

4. den – Odlet na „HAWAII – BIG ISLAND“ ubytování a tepelná aklimatizace u bazénu

5. den – Poznávání vulkanického ostrova za pomoci mikrobusu. Podíváme se na pláž s černým pískem, kde se setkáme s mořskými želvami, budeme-li mít štěstí. Naše cesta dále pokračuje do národního parku Volcanoes.

6. den – Pokračování v autopoznávání krás Velkého ostrova s krátkými pěšími výlety. Navštívíme město Hilo, následuje výlet k fascinujícím vodopádům Akaka obklopených pralesem plným květin a vůní!  Večer odlet do Honolulu na ostrově Oahu, po příletu transfer do hotelu na Waikiki.

7. den – Dopoledne indiv. volno k relaxaci u hotelového bazénu či  na pláži Waikiki. Odpoledne návštěva památníku křižníku USS Arizona v přístavu Pearl Harbor.

8. den – Celodenní okružní prohlídka ostrova Oahu zahrnující vulkanický kráter Diamond Head, Hanauma Beach, North Shore, ananasové plantáže a další zajímavosti.

9. den – Přelet do Lihue na ostrově Kauai, ubytování a individuelní program dle chuti a nabídky.

10. den – Celodenní prohlídka ostrova Kauai. Jedinečná příroda deštného pralesa v horách ostrova, Waimea Canyon přezdívaný „Grand Canyon Pacifiku“.

11. den – Relaxace u hotelového bazénu nebo na pláži, fakultativně let helikoptérou nad ostrovem, který poskytuje neopakovatelné pohledy do míst, kde byl natáčen film Jurský park.  Večerní přelet na MAUI, nejkrásnější ostrov celého souostroví.

12. den - Velmi časně ráno odjezd do národního parku Haleakalá. Shlédnutí východu slunce z vrcholu stejnojmenné sopky. Dle kondice a počasí možný krátký treck do kráteru sopky. Cestou zpět projedeme městečky Kahului a Wailuku a prohlédneme si údolí  Iao Valley.

13. den - Dopoledne indiv. volno. Fakultativně aktivity: potápění, plavba lodí, pozorování velryb, let vrtulníkem, kajak na oceánu, jízda na koních, večer: Luau, Ulalena či jiné možnosti zábavy. Odpoledne možný výlet – prohlídka městečka Lahaina a okruh západním pobřežím ostrova Maui.

14. den - Celodenní výlet do městečka Hana – silnice s tisíci zatáček kopírující členité pobřeží ostrova s fantastickou tropickou přírodou.

15. den - Konečně naprosté osobní volno na ostrově MAUI.

16. den - Výlet na jižní část ostrova. Projedeme luxusním letoviskem Wailea, zastavíme se na krásné pláži Makena, možnost koupání a bodysurfingu. Dále pojedeme do La Parouse – prohlídka lávového pole.

17. den - Loučení s Pacifikem a odpoledne odlet do Prahy.

18. den - Přelet přes území USA. Přílet do Prahy.

Ubytování

16 x hotelu či motelu, všechny pokoje samozřejmě s koupelnou a záchodem.

Stravování

Individuální - za vlastní. Do USA je zakázáno dovážet jakékoliv potraviny.

Cena zahrnuje

Zpáteční letenka do USA a na Hawaii v hodnotě 20.000,-Kč včetně letištních tax, přeprava na místě, přelety mezi ostrovy, vstupy do NP, informační a mapové materiály, cestovní pojištění, pojištění proti úpadku CK, vedoucí zájezdu.

Cena nezahrnuje

Strava, individuální vstupy a fakultativní akce

Doprava

Letecky Praha – New York - Hawaii - Praha, letecky mezi ostrovy, na místě pronajatým mikrobusem či jinou hromadnou dopravou.

Extrem Tour
Cestovní kancelář:
Extrem Tour
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední


pěší turistika Letecky
Navštívené země:
USA USA

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

308 cyklistů (1 přihlášený)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | včera

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024