reklama

Toskánsko na kole

Termín: 25.04.2014 - 03.05.2014, 9 dní
Cena od: 12 490 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Extrem Tour

Začátek jara je v Čechách pro cykloturisty taková divná doba, kdy máme všichni chuť vyrazit konečně na kolo, ale počasí tomu většinou ještě nepřeje. My vám opětovně nabízíme trochu si zajezdit na teplém jihu. Tentokrát v blízkosti pobřeží Etrusků, které se nachází na západním pobřeží Apeninského poloostrova mezi toskánskými přístavy Livorno a Piombino.

V této době je zde cyklistický ráj, tak jako skoro po celý rok a tak si budete moci před sezonou pořádně zatrénovat. Budeme sice jezdit v blízkosti nádherného moře s plážemi, kopečky (mírné) nás ale neminou - je jich tu také dost. A v této nádheře v blízkosti vinařského centra Bolgheri a Castagneto Carducci vám nabízíme příjemné ubytování v moc pěkném pensionu. Rekonstruovanou starobylou usedlost z roku 1860 tvoří apartmány s kompletním vybavením (kuchyň atd.) a venkovním posezením. Tento pension s krásným bazénem v rozlehlé zahradě se nachází 5 kilometrů od moře, které je v tuto dobu již trochu koupatelné.

Zájezd je koncipován pro malou skoro rodinnou skupinu 12 lidí, takže tento týden na jihu bude pro vás oázou klidu. Pracovní a rodinné problémy nechte doma a pojeďte si užívat absolutní pohody. Není vás sice moc, co jezdíte rádi v průběhu jara za teplem a cyklistikou, ale tím spíš je nám jasné, že abychom nepřišli o vaši přízeň, musíme vám nabídnout opakování nejúspěšnějších cykloakcí, které jsme v minulých letech důkladně prozkoušeli. Tento zájezd je dobrou kombinací intenzivní cykloturistiky s příjemným a romantickým bydlením a superpolopensí.

Cyklistické etapy měří od 40 do 90 km podle terénu. Jezdíme ve skupinkách dle vlastního výběru nebo i samostatně, takže tempo i trasu si můžete vybrat dle chuti. Flákání u moře nebo u bazénu není samozřejmě zakázáno. Vedoucí zájezdu si vyhrazuje právo změny programu dle počasí.

Program zájezdu

1. den: V 17,00 odjezd z Prahy směr Rozvadov a přes Německo do Itálie.

2. den: Busem dojezd v ranních hodinách do kouzelného San Gimignano a do nádherné a historické Volterry, prohlídka města a dle času etapa na kole do agrofarmy u Castagneto Carducci..

3. den: KOLO – jižní okružní etapa přes Castagneto Carducci, Sasseta, San Lorenzo a San Vincenzo. Etapa celkem 65km a více či méně.

4. den: KOLO - severní okružní etapa přes Bolgheri, Bibbona, La Gabella, Canneto a Monteverdi Marittimo. Etapa celkem 74km a méně či více.

5. den: KOLO - přes Bocca di Valle a Suveretto do přístavu Piombino a podél moře zpět domů. 85km a méně

6. den: KOLO - přes Cecinu do kopců kolem Castellina Marittima a Orciano Pisano k moři a podél pobřeží domů. 95km a méně

7. den: KOLO – jakákoliv varianta předchozích výjezdů či zasloužené flákání. Možno též fakultativně busem do Sieny a zpátky busem či na kole.

8. den: KOLO - východní okružní etapa přes San Vincenzo, Massa Marittima, Terme di Bagnolo a Ponte d´Oro. 98km a méně

9. den: Příjezd do Prahy v dopoledních hodinách.

Ubytování

7x v apartmánech s koupelnou a WC a s 2lůžkovými pokoji. Přejete li si tento dvoulůžkový pokoj pro jednu osobu, příplatek činí 3.000,-Kč. Jste li sám či sama a nepožadujete samostatné ubytování, bude vám přidělen spolunocležník, pokud možno přiměřeného věku a pohlaví. Každopádně o tom budeme před zájezdem spolu komunikovat.  Ložní prádlo a ručníky jsou samozřejmostí.

Stravování

7x polopenze – snídaně formou švédského stolu s bohatým výběrem jak sladkého, tak slaného. Večeře pak vydatná domácí kuchyně přivezená z Čech. Nikdo na našem zájezdu ještě nezhubnul! Pivo až do vyčerpání zásob za Kč. 

Cena zahrnuje

Veškerá doprava osob a kol, 7x nocleh v apartmanu na farmě, 7x velmi vydatná večeře, 7x snídaně, cestovní pojištění, pojištění proti úpadku CK, dálniční a jiné poplatky, informační a mapové materiály a vedoucí zájezdu.

Cena nezahrnuje

Vstupy a fakultativní akce a obědy.

Nástupní místa

Možnost nástupu po trase Praha – Plzeň – Rozvadov dle dohody. Svoz z různých míst republiky rádi zajistíme naším mikrobusem s cyklo-vlekem dle možností a dohody - oproti příplatku.

Extrem Tour
Cestovní kancelář:
Extrem Tour
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Itálie Itálie

Podobné zájezdy

Francouzská riviéra na kole

 (CK Mamut tour)
27.04.2024, 10 dní
14 900 Kč
cyklistický Autobusem

Toskánsko na kole – agrofarma s polopenzí

 (CK Extrem Tour)
03.05.2024, 10 dní
13 990 Kč
cyklistický Autobusem

Napoleonův ostrov Elba na kole

 (CK Victoria)
05.05.2024, 8 dní
9 990 Kč
cyklistický Autobusem

Toskánsko na kole – agrofarma s polopenzí

 (CK Extrem Tour)
17.05.2024, 10 dní
14 990 Kč 12 990 Kč
cyklistický Autobusem

Elba na kole: Ráj vůní, vůně ráje

 (CK Bondo)
31.05.2024, 10 dní
19 640 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

366 cyklistů (14 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024