reklama

Podhájska s cyklovýlety

Termín: 24.09.2014 - 28.09.2014, 5 dní
Cena od: 3 850 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: hoska

Čeká vás zvlněná oblast Ponitří a Tekova, která leží pod svahy Tribeče, Pohronského Inovce a Štiavnických vrchů. Je to bohatý kraj, který lákal šlechtu a tak tu dodnes najdeme mnoho panských sídel. Na vesnicích se zachovala lidová architektura. V termálu léčí voda celý organismus. K dispozici jsou léčivé bazény s vodou o teplotě až do 39?C, plavecký bazén s vodou o teplotě 26?C. Nově otevřený Bazénový svět s devíti bazény je otevřen do 21.00 hodin.

Program zájezdu

1. den:
odjezd v ranních hodinách, možnost nástupu v Brně. Přesun do Podhájske. Odpoledne cyklotrasa v okolí nebo relaxace v termálních lázních.

2. den:
cyklotrasa Nitra - Podhájska, 45 km. Cesta lehce zvlněnou otevřenou krajinou po vedlejších asfaltových silnicích. NITRA - prohlídka historického centra města. Nejcennější památkou je areál hradu, který se tyčí na vápencovém vršku přímo nad městem. Dominantou vršku je katedrála.

3. den:
cyklotrasa Topoľčianky - Zlaté Moravce - Podhájska, 50 km. Cesta lehce zvlněnou otevřenou krajinou po vedlejších asfaltových silnicích. Možnost vyjížďky k zubří ohradě a krácené trasy do Podhájske. TOPOĽČIANKY - podíváte se do míst, kde v letních měsících odpočíval a pracoval T. G. Masaryk, možnost prohlídky muzea v areálu zámku, který je národní kulturní památkou. K zámku přiléhá národní hřebčín, krátká prohlídka.

4. den:
cyklotrasa Banská Štiavnica - Počúvadlianske jezero - Počúvadlo - Brhlovce - Levice, 50 km. Při cestě na Počúvadlianske jezero krásné výhledy na Štiavnické vrchy. Dlouhý sjezd. BANSKÁ ŠTIAVNICA - historické jádro města je zapsáno na Seznamu kulturního dědictví UNESCO. Město je známo díky velice bohaté hornické minulosti. Tu dokumentuje Hornické muzeum v přírodě, kde je možný vstup do podzemí. BRHLOVCE - unikátní skalní obydlí, malé muzeum. LEVICE - zříceniny středověkého města v centru města.

5. den:
dopoledne cyklotrasa v okolí Podhájske nebo relaxace v termálních lázních. V poledních hodinách odjezd, návrat do 20.00 hodin.

Ubytování

penzion, soukromí v Podhájske vzdálené do 600 m od termálního areálu.

Stravování

k dispozici kuchyňky. Možnosti stravování v areálu termálního koupaliště. Rovněž možnost objednání sterilovaných jídel v CK.

Cena zahrnuje

V ceně je zahrnuta přeprava, 4x ubytování, pojištění (stornopoplatky, ztráta zavazadel, úraz) a průvodce.

Hoška Tour
Cestovní kancelář:
Hoška Tour
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Slovensko Slovensko

Podobné zájezdy

Pováží na kole – Trenčín

 (CK Cyklotur)
21.08.2024, 5 dní
7 980 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

369 cyklistů (7 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024