reklama

Slovácké slavnosti vína – po trase Baťova kanálu

Termín: 12.09.2014 - 14.09.2014, 3 dny
Cena od: 2 750 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Hoška Tour

Poznávací zájezd do kraje lahodného vína, folkloru, lidových tradic, řemeslného umu, radosti a dobrých lidí. Slovácké slavnosti vína a otevřených památek jsou jedinečnou akcí, kde se snoubí temperament lidových tradic, kultury, pestrost slováckých krojů, muziky, živelnosti a spontánní atmosféry. Královské město Uherské Hradiště - srdce Slovácka - nabízí neopakovatelný zážitek a ochutnávku živého folkloru v duchu vinařských tradic, lidové písně a tance. Slavnosti nejsou "obyčejným" folklorním festivalem, ale skutečnou reprezentativní národopisnou slavností více než šedesáti měst a obcí z celého regionu Slovácka.

Program zájezdu

1. den:
odjezd v ranních hodinách, přesun na střední Moravu. Cyklotrasa Kroměříž - Napajedla - Uherské Hradiště, 38 km. Rovinatá trasa je vedena podél řeky Moravy a Baťova kanálu. KROMĚŘÍŽ (Hanácké Athény) - arcibiskupský zámek a k němu přiléhající Podzámecká zahrada a Květná zahrada jsou jedny z nejvýznamnějších památek Moravy. Celý komplex byl zařazen mezi národní kulturní památky a zapsán na Seznam světového kulturního dědictví UNESCO. NAPAJEDLA - zámek postaven ve stylu pozdně francouzského baroka. Možnost prohlídky historických sálů. HŘEBČÍN - chov anglického plnokrevníka. Možnost exkurze do hřebčína.

2. den:
možnost výběru cyklistické trasy.
Cyklotrasa A: Uherské Hradiště - Dolní Němčí - Vlčnov - Hluk - Uherské Hradiště, 40 km. Zvlněná trasa okolím Uherského Hradiště. VLČNOV - obec králů. Muzeum lidových pálenic, Vlčnovské búdy.
Cyklotrasa B: Uherské Hradiště - Modrá - Velehrad - Tupesy - Buchlovice - Uherské Hradiště, 30 km. MODRÁ - archeoskanzen, opevněné sídliště středního Pomoraví z 9. století. VELEHRAD - nejvýznamnější poutní místo na Moravě. Prohlídka baziliky, případně i lapidaria.

TUPESY - kolébka slovácké keramiky, muzeum. BUCHLOVICE - barokní klenot šlechtických sídel, zámek je národní kulturní památkou. Za prohlídku určitě stojí zámecká zahrada.
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - účast na Slováckých slavnostech. Čeká vás Hradišťský jarmark s prezentací lidových řemesel a prezentace celého Slovácka. Večer vinné sklepy s cimbálovými muzikami. Celý den jsou otevřené památky: Františkánský klášter, kostel Františka Xaverského, bývalý justiční palác, Slovácké muzeum, areál měšťanských vinných sklepů a další.

3. den:
cyklotrasa Uherské Hradiště - nýtovaný silniční most - Veselí nad Moravou - Vnory (Baťův kanál) - Strážnice - Plže - Hodonín, 45 km. Rovinatá trasa z části podle Baťova kanálu. VESELÍ NAD MORAVOU - zámek, přístaviště na Baťově kanálu. STRÁŽNICE - skanzen. PLŽE - vinné sklepy, památková rezervace lidové architektury. V odpoledních hodinách odjezd, návrat do 20.00 hodin.

Nová cyklostezka vede z Kroměříže až do Hodonína a měří celkem 80 km. Výhodou je, že je maximálně bezpečná - většina cesty vede zcela mimo komunikace, několik úseků pak po minimálně frekventovaných silnicích. Děti zaujmou lodě na Baťově kanálu. Trasa navíc nabízí i velké množství míst k odpočinku, včetně hospůdek a restaurací.

Ubytování

penziony

Stravování

snídaně, možnost dokoupení večeří za 240,- Kč

Cena zahrnuje

V ceně je zahrnuta přeprava, 2x ubytování, 2x snídaně, pojištění (stornopoplatky, ztráta zavazadel, úraz) a průvodce.

Hoška Tour
Cestovní kancelář:
Hoška Tour
Náročnost: Co to znamená?
nízká

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Česko Česko

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

441 cyklistů (7 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024