reklama

Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

Dnes na idnes je zajímavý článek poukazující na to, že "pravých" chlapů ubývá a třeba neumí kupříkladu rozdělat ani oheň. A tak se ptám kolik z vás pánové má tu schopnost ? Já vím, že můžete napsat že je to velmi snadné a že si to pamatujete z pionýrského tábora, ale jak byste si třeba poradili nemít sirky a papír ? Ztratíte se s partnerkou na kole daleko v lese a musíte přespat. Co teď ? Díky za osvětu a moc ráda se dozvím jak je to tady s váma chlapákama.

Článek je na tomto linku www stránkách webu idnes.
http://ona.idnes.cz/pravych-chlapu-ubyva-proto...
Projistotu to okopíruju.
Pravých“ chlapů ubývá. Proto hledejme synům chlupaté idoly
velikost textu:
17. září 2009
"Pravej mužskej je vždycky drobet přivožralej, trošku je nastydlej a kapánek smrdí močůvkou," tvrdil Bohumil Hrabal. My si naopak představujeme ideálního muže takto: voní, povídá si s námi, je zábavný, zvládá domácí práce a stará se o děti. Je to vlastně žena.
Ilustrační fotofoto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Jedním dechem si však stěžujeme, že ubývá mužů, kteří se chovají jako chlapi. Jak z toho kruhu ven?

Příteli mé známé se nepodařilo zatopit v kamnech na chalupě, kam ho pozvala. "On neumí rozdělat oheň! Chápeš, co to znamená?" naříkala. Nechápala jsem. "Když muž nedokáže zabezpečit oheň, jeho rodina nepřežije. Umrzne, zemře hlady. Znamená to, že není schopen se o mě postarat," vysvětlila.

Námitky, že neúspěch při zakládání ohně v krbových kamnech v jednadvacátém století je trochu jiný případ, nebyly shledány opodstatněnými. Muž se v dané chvíli neprojevil jako muž. Dotyčná přítelkyně mu přitom s oblibou kupuje trička v pastelových barvách, parfémy k narozeninám a mátový čaj, který mu moc chutná.

50 % českých mužů denně pečuje o svou pleť
Jiří Hromada, gay, který prosadil zákon o registrovaném partnerství, nedávno v rozhovoru pro MF DNES řekl: "Chlapi přestávají být chlapama a já se až divím, jak se ti heterosexuální přibližují gayům. Jak jim nevadí náušnice, přelivy, jak se oblékají. Svět jako by se sunul do oboupohlavních bytostí. Neříkám, že správný chlap musí smrdět a být zpocený, ale když mu podám ruku, chci cítit stisk ruky!"

Vystihl to skvěle. A můžeme za to my, milé dámy. My, které po mužích chceme, aby se chovali stejně jako ženy. Škodíme tím jim i sobě.
Vařte mastná jídla

Představme si, že přijdeme s partnerem do restaurace a on si pro sebe objednává: "Jedno cafe latte. A ten salát děláte jak? Se zálivkou jogurtovou, nebo majonézovou? Tak prosím jogurtovou, ale není ten jogurt tučný?"

Vsaďme se, že pokud se takto zachová muž při první schůzce, ihned nás napadne, zda netrpí nějakou nemocí. Žlučník? Jaterní dieta? Nedejbože něco horšího? Muž si přece v restauraci dává pivo nebo víno. A něco, kde je co nejvíce masa. Něco mastného, ostrého, hnusného.

Zároveň partnerům říkáme: Jez zdravě. Nejez maso. Dej si salát. Jenže když se zkusí blýsknout skvělými stravovacími návyky, působí na nás nějak divně. Žensky. Ostatně, všimly jste si toho, jak přibývá mladých mužů, kteří spolu chodí na kávu? Dřívější generace chodila výhradně na pivo. Dnes je v kavárnách vidět spousta mužů, kteří spolu klábosí nad šálkem kávy. Divné, ne?
Ilustrační foto
Nekoukejte pod kapotu

"Budeme ještě dlouho chodit v bahně, nebo konečně uděláme tu dlažbu?" říká žena už počtvrté tento rok. Po dalších třech měsících muž o víkendu přiváží dlaždice a začíná překopávat zahradu. "Jsou to fakt ty samé dlaždice, co jsme spolu vybrali? A nemáš tu díru moc hlubokou? Nemá se pod to dát nějaký štěrk? Hele, Procházka to dělal nedávno taky, nechceš se ho zeptat, jak se to má správně pokládat?" slyší muž.

Nepleťme se mužům do práce, kterou jsme po nich chtěly. Když má muž hlavu pod kapotou auta, taky tam nepřistrčíme tu svou. Nebo ano? Tak to je opravdu zlé. Dáváme tím najevo, nejenže podceňujeme jeho schopnosti, ale, a to je mnohem nebezpečnější, že jsme schopné tu práci udělat samy. Pak se ovšem nedivme, když vyplnění našeho dalšího přání bude trvat další rok. Muž to totiž pochopil takto: Co bych se namáhal? Stejně bude nespokojená. Tak ať si to udělá sama, když tomu tak rozumí.

Ve výsledku se chlubíme kamarádkám, že jsme samy vymalovaly byt, opravily kapající kohoutek a samy přišly na to, co to v autě tak dlouho klepalo. Jinými slovy dáváme všem okolo nás najevo: Vždyť ti mužští jsou k ničemu, všechno zvládneme samy.

Muž si z toho odnese závěr, že nemá cenu bičovat se k výkonům, protože je od něj nikdo neočekává. Nám z toho pro změnu vyplyne, že muži jsou nepraktičtí, nešikovní a neschopní. Vyjádříme to slovy: "Člověče, on se vůbec nechová jako chlap."
Nemluvte o barvách

"Tohle ti nesluší. Jsi nemožný, vůbec neumíš sladit barvy. Příště si místo hráškového trička zkus v obchodě meruňkové," říkáme partnerům. Nedělejme jim to. Muž je odjakživa schopen rozlišovat základní barvy, jako je modrá, černá, bílá či červená. Když se hodně soustředí, dokáže rozpoznat i oranžovou a růžovou. Ale chtít po něm, aby věděl, že mezi nimi existují odstíny jako například meruňková, hraničí s psychickým týráním. A teď na rovinu: Líbí se nám muž, který se na nás po příchodu do obchodu s oblečením obrátí se slovy: "Myslíš, že mi jde k pleti tahle holubičí šedá?" Přitahuje nás? Nevěřím.

Kolegyně mi vyprávěla o manželovi, který na Vánoce vyžadoval džíny za šest tisíc. Rodina se dvěma dětmi byla zasplátkovaná až po krk, nebylo z čeho zaplatit synkův lyžařský kurz a dcera brečela, že jako jediná ze třídy musela do divadla v bundě, protože nemá kabát.

Manžel však trval na té určité značce džínů. Už je z něj exmanžel. Dotyčná má nového přítele, o němž vypráví, že je prase, které chodí dva týdny ve stejných kalhotách. Když mu je hodí do pračky, bručí, že byly ještě docela čisté. "Prosím tě, hleď trochu na sebe. Oblékáš se tak, že se s tebou stydím vyjít mezi lidi," říká mu teď. Koho tedy vlastně chce?

David Beckham

David Beckham je fešák, ale vážně chcete muže, který za kosmetiku utratí desetinásobek toho, co vy?
Radujte se, když mlčí

"Vnímáš, co ti vyprávím? Vůbec se mnou nemluvíš. Tebe to nezajímá?" Neříkejte, že tyto věty u vás doma nezní. My ženy předpokládáme, že člověk, který je s námi v jedné místnosti, cítí stejnou potřebu mluvit jako my. Normálně si říct, co pitomého zase řekla Karolína v práci, že Pepa podvádí Janu a už o tom ví všichni kromě Jany a že v pátek cestou na chatu musíme koupit rašelinu. Nechápeme, proč se ta druhá bytost vedle nás ihned nezeptá, zda už Karolíně někdo konečně řekl, že je trapná, zda se Pepa míní rozvést, zda by se o tom Janě nemělo říct a k čemu tu rašelinu potřebujeme. Ta druhá bytost mlčí. Nanejvýš občas vydá zvuk znějící jako yhhhyhhm.

Je naštvaný? Otrávený? Lezu mu na nervy? Není rád, že je tu se mnou? Už mě nemá rád? Na co myslí? Na koho, sakra, právě teď myslí? Na nikoho. Nemyslí na nic.

Když muži mlčí, jsou spokojeni. Dříve se vrátili z lovu, najedli se, zírali do ohně a přemítali, co se jim v uplynulém dni podařilo, a co ne. Dnes přijdou z práce, najedí se, zírají na počítač či televizi a přemítají, co se jim v uplynulém dni podařilo, a co ne. Když muži mlčí, je vše v pořádku. Když mlčíme my, je to často známka toho, že jsme nespokojené. Něco nás štve. Něco se stalo. Očekáváme, že se muž zeptá co a pak to společně rozebereme. Chyba! Pro muže je mlčení známka toho, že je doma pohoda a klid. Nenarušujme ji, vždyť chceme to samé.
Hledejte synům chlupaté idoly

Německý autor Dietrich Schwanitz nedávno pustil do světa pozoruhodnou knihu s názvem Muži, výzkum živočišného druhu. Píše v ní, že to, co nám připadá jako bručení, odpovídání jednoslabičnými slovy, případně otrávený výraz, vůbec nesouvisí s tím, zda nás muži mají či nemají rádi. Jsou prostě jiní a toto je jim vlastní. Tak, jako je ženám vlastní věci donekonečna rozebírat a nad vztahy přemýšlet.

Vše je řečeno už na přebalu knihy: "Když se muž zamiluje, přemění se dočasně v ženu: vzdá se své přirozené soupeřivosti, je pozorný, starostlivý, mluví jen o svých osobních věcech, otevře své nitro a dává najevo své pocity." Dietrich Schwanitz ukazuje, že se tak rodí iluze, která zatěžuje vztah dvou pohlaví. V dnešní feminizované společnosti totiž ženy předpokládají, že ona důvěrná intimita, která se projevuje v zamilovanosti, je něčím normálním a všeobecně platným. V podstatě považují muže za ženy s trochu odlišnou anatomií a pak jsou zklamané, když se muži chovají jinak.

Spisovatelka Doris Lessingová, nositelka Nobelovy ceny za literaturu, šla ještě dál. Tvrdí: "Je mi líto mužů. Mělo by nám jich všem být líto. Chlapci dnes nemají žádné mužské vzory, a tak se dostávají na okraj společnosti už v prvních ročnících základní školy."

Pozor, tuto moudrou dámu mnozí nazývají feministkou. Ji nemůžeme podezírat z toho, že myšlenkami ulpěla v devatenáctém století, kdy ženy přezouvaly mužům navracejícím se z pánských klubů hned u vchodu do bytu teplé domácí bačkůrky. Nejpodstatnější z jejích slov je pasáž "chlapci dnes nemají žádné mužské vzory". Nemají. Přiznejme si to.

Cristiano Ronaldo s trofejí

Chlapeckými vzory nyní jsou:
Fotbalisté. Vynikají díky účesům. Vlasy mají zpravidla delší, poletující, mnohdy s melíry, případně čelenkami. Stalo se zvykem, že jsou tváří té či oné módní značky či parfému. Pózují jako modelky.

Zpěváci. Bezpohlavní bytosti s vysokými hlasy a odhalenou hrudí bez jediného chloupku. Dospívající chlapec musí být pravděpodobně velice zděšen, když zjistí, že mu na těle začínají růst chlupy. V televizi a v časopisech nic takového nikdy neviděl.

Postavy z filmů. Virtuální bytosti, které létají, šplhají po kolmých stěnách a když je někdo desetkrát praští do hlavy, vůbec to nezaregistrují. Ke svým schopnostem přišly tak nějak samy, třeba proto, že jsou z kouzelnické rodiny. Místo v životě si nevybojovaly ani silou ani chytrostí, už se nemusejí namáhat jako dřívější chlapecké idoly kovbojové, detektivové nebo rytíři. Mají prostě shůry dáno.
Nešťourejte

Řada vědců tvrdí, že muži a ženy jsou od sebe fyziologicky více odlišní, než bývají samci a samičky lidem příbuzných živočišných druhů. Jiné hormony a jiná stavba mozku způsobují, že každé pohlaví vnímá svět odlišně. Kvůli tomu muži vyhodnocují informace jinak než ženy a na stejné události často jinak reagují. Příroda to tak zkrátka zařídila, aby lidský druh obstál v konkurenci jiných. Aby si v každodenním boji o život muži a ženy vzájemně pomáhali.

Náš problém je, že v poslední době v těch rozdílech poněkud více šťouráme. Jasně, je to zábavné. Zábava je to však proto, že muži jsou od nás tak odlišní, tudíž zajímaví. Jestliže se budeme snažit jejich přirozené vlastnosti měnit a vychovat z nich skoroženy, vsaďte se, že zajímaví být přestanou.

A do koho pak budeme šťourat??

Kdy muži přestávají být chlapi

aneb co vypadá v očích žen podezřele zženštile:

* Zná svého kadeřníka jménem.
* Peněženku a mobil nemá v kapse, nosí pánské tašky a různé kabelky. Jeho kufr, byť malý, má kolečka.
* Má v očích slzy, když mluví o problémech v práci. Slzy jsou povoleny, pouze když zemře pes nebo blízký příbuzný. Naopak slzy jsou žádány, když se muž zúčastnil porodu.
* V restauraci se ptá na složení jídla, které si objednává.
* Když jde ven s kamarády, neříká, že jde na pivo, nýbrž na kávu.
* Nemá doma vůbec žádné nářadí, ani šroubovák. V každém případě, když doma něco přestane fungovat, volá opraváře nebo čeká, že "se to nějak samo spraví".
* Nikdy neříká vůbec žádná sprostá slova.
* Doma mluví.
* Používá parfém i jindy, než když jde s partnerkou do postele.
* Hovoří o svých pocitech. Říká například věty: dnes se necítím dobře, bolí mě hlava, to je dneska dusno, a podobně.

[ Zpět ]
Datum: 17.09.2009
Autor: Neregistrovaný uživatel (Alena Mašková)
  • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

         

    V poslední době se zde začínají objevovat příspěvky pravděpodobně zakomplexovaných, naivních, nudících se žen......

    [ Zpět ]
    Datum: 17.09.2009
    Autor: jinec
    Hodnocení: +9 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

           

      Tak nějak. Taky jsem přemýšlel, proč to tady je. Tedy, ne že by ve zdejším pindání byla otázka na rozdělání ohně nějaká mimózní, ale ten další text je jen zbytečná hromada písmem.

      [ Zpět ]
      Datum: 17.09.2009
      Autor: petrp
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

             

        Naopak se domnívám, že zbylý text je velmi důležitý a naprosto trefně vystihuje problematiku dnešních náctliletých a mladších ročníků. Dávno jsem si všiml, že mnohé ženy nevoní, ale smrdí, potí se a chodí spařené v létě v dlouhých gatích namísto v letních šatech, kouří více holek než kluů a holky uhánějí kluky namísto, aby to mu bylo naopak. Je to naprosto devastující pro společnost i její budoucnost. Autorovi článku skládám poklonu za naprosto přesné popsání tohoto plížívě zrůdného "přestrojování" společnosti.

        [ Zpět ]
        Datum: 17.09.2009
        Autor: Martis
        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

               

          Výstižně shrnuto. Nic proti emancipaci, ale občas se musíme vrátit každý ke svému. A týká se to obou stran.

          [ Zpět ]
          Datum: 21.09.2009
          Autor: MirekS
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

           

      Nechci ti kazit iluze, ale ty zeny budou asi tolik zeny jako ty nebo ja.... At uz si rikaji jakkoliv...

      [ Zpět ]
      Datum: 17.09.2009
      Autor: E-Ryc
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

           

      Nj, chlapi přestávají být chlapama, tak se ženský nuděj:-(

      [ Zpět ]
      Datum: 17.09.2009
      Autor: Joe-CUBE
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

           

      A zřejmě také pošahaných. :-)

      [ Zpět ]
      Datum: 19.09.2009
      Autor: Neregistrovaný uživatel (R.u.M)
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

           

      Gratuluju, myslím že 6316 palců nahoru tady nikdo jinej nemá :-)

      [ Zpět ]
      Datum: 07.11.2011
      Autor: zdendazzz
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

             

        Že jo, tak jsem si všim.
        Zajímalo by mě, jakej prográmek si na to jinec napsal ;-)))

        [ Zpět ]
        Datum: 08.11.2011
        Autor: k.vl
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

               

          A já si zase říkám, proč si dotyčný badatel v prográmcích vybral zrovna mě. No do pr....., snad to není láska.....

          [ Zpět ]
          Datum: 08.11.2011
          Autor: jinec
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                 

            Ne, je to nenavist vuci zenam, ktere jsou jiz z definice zakomplexovane a nudici se.

            [ Zpět ]
            Datum: 08.11.2011
            Autor: lucierut
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                   

              Hej hola, já to pochopil jinak... :-)

              [ Zpět ]
              Datum: 08.11.2011
              Autor: k.vl
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                   

              Vzhledem k tomu, že jsi reagovala na mě - máš někoho konkrétního na mysli?

              [ Zpět ]
              Datum: 08.11.2011
              Autor: jinec
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                     

                Nemám na mysli nikoho konkrétního, nebudu si vymýšlet pohádky jen na základě čísla u palce nahoru.

                [ Zpět ]
                Datum: 08.11.2011
                Autor: lucierut
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

             

        Vždyť je to z roku 2009 - tehdy to šlo docela v pohodě naklikat, když byl pomalý počítač :o)))
        Teda tady se asi dotyčný naklikal dost, ale šlo to.

        [ Zpět ]
        Datum: 08.11.2011
        Autor: radka
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

               

          Proč by klikal, napsal si na to script. Co vás na tý VŠ učí.

          [ Zpět ]
          Datum: 08.11.2011
          Autor: petrp
          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                 

            tak to se ani nesnažím pochopit :o)))

            [ Zpět ]
            Datum: 08.11.2011
            Autor: radka
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                 

            Mně nedochá stále to podstatné - proč vůbec? Naopak to svědčí o nízkém stupni uvažování.
            1/ je to krajně nepravděpodobné a tudíž podezřelé
            2/ plusy a mínusy vůbec nevypovídají o hodnotě příspěvku (tedy takovou zkušenost mám osobně já)
            Jediné přijatelné vysvětlení je to, že si dotyčný/á "hrál" a zkoušel, jaké možnosti tento mechanismus připouští.

            [ Zpět ]
            Datum: 08.11.2011
            Autor: jinec
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                   

              "Naopak to svědčí o nízkém stupni uvažování."

              Už to dál neřeš, už jsi to vyřešil...:-)))

              [ Zpět ]
              Datum: 08.11.2011
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

         

    :-D

    Brrrrrrrrrrr

    Jen se baby pořádně koukněte co je všude správných chlapů.Nejsou v buticích ani v divadlech.Najdete je na stavbách,hospodách a před bufety 4 cenové skupiny.Lehce smrdí,mají málo vlasů a slova která řikají někdy nezná ani pravověrný dlaždič.Dovedou vzít za práci,dovedou se bavit.Nosí džíny ze sekáče či od Ťamana a je jim to jedno.Rozhodně se nestydí za své chlupaté břicho a nevadí jim,že to co nosí není in.Baví se o autech,nářadí letadlech a spoustě jiných věcí.Zvednout hlavu od pořádného motoru je donutí jen když kolem projde Dolly Buster čí jí podobná.V hospodě si dají guláš se šesti a o jogurtu možná ani neslyšeli.To jen vy neustále mrčíte a chcete nás měnit.Tož se zamyslete nad tím co vlastně chcete. ;-D

    [ Zpět ]
    Datum: 17.09.2009
    Autor: Neregistrovaný uživatel (HHm)
    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

         

    Taková situace mi u nás nehrozí, nevím, jak bych se mohl ztratit na delší dobu než pár hodin:)

    Rozdělat oheň se zápalkama není problém, dokud nejsou mokrý. Lepší je zapalovač. Použitelný je i hořčík a křesadlo nebo chlorečnan draselný s cukrem a kyselinou sírovou. Rozdělávání ohně třením dřev nezvládám, ale předpokládám, že se u toho člověk dost zahřeje:)

    [ Zpět ]
    Datum: 17.09.2009
    Autor: Lazarus
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

         

    Chlupů mám hafo a ženský žádný tak kde je chyba hmm? :-DDD

    [ Zpět ]
    Datum: 17.09.2009
    Autor: Neregistrovaný uživatel (Gorila)
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

         

    když pominu že v lese se nic zapalovat nesmí, vlastně ani nevím proč bych to dělal když to není potřeba, tak nejlíp rozdělávat oheň mi jde, když posadím své líné špeky k netu a napíšu duchaprázdnou cypoviny obviňující z neschopnosti někoho jiného než jsem já.

    [ Zpět ]
    Datum: 17.09.2009
    Autor: Smog
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
  • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

         

    Pravý chlap se v lese neztratí, takže nemusí(m) nějaký oheň v lese řešit ;-)

    [ Zpět ]
    Datum: 17.09.2009
    Autor: hekynen
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

           

      Strať se taky u nás v lese, když nejdál půl kilometru na každou stranu vede silnice... :-))

      [ Zpět ]
      Datum: 17.09.2009
      Autor: ronda
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

             

        Na to musí být specifickej talent. Jednou psali v novinách, že se houbařskej pár ztratil v hlubokých lesích kolem Přerova a po 8 hodinách boudění je musela zachraňovat policie.

        [ Zpět ]
        Datum: 17.09.2009
        Autor: Lazarus
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

               

          To se jim z toho kroužení ale musela pěkně točit hlava :-))

          [ Zpět ]
          Datum: 17.09.2009
          Autor: ronda
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

             

        dá se jít i pár dnů a nepotkat vesnici, ale je fakt, že to už chce snahu a trochu naplánovat trasu:o)

        [ Zpět ]
        Datum: 17.09.2009
        Autor: Jurimír
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

               

          Jak píšu výše, nejlíp s kružítkem v ruce :-)

          [ Zpět ]
          Datum: 17.09.2009
          Autor: ronda
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                 

            to se mě osobně občas stává:o)) Ale ne myslel jsme to vážně. Já na vandru fakt jdu i několik dní furt dál aniž bych potkal vesnici, ale občas je člověk musí obejít a občas ujde dvacet třicet kilometrů kde by se nejkratší cestou daly jít čtyři. Záleží na tom, co chceš....

            [ Zpět ]
            Datum: 17.09.2009
            Autor: Jurimír
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                 

            Nebo možná se zlomenýma nohama:-p

            [ Zpět ]
            Datum: 17.09.2009
            Autor: Lazarus
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                   

              Nebyl to nějakej Meresjev?

              [ Zpět ]
              Datum: 17.09.2009
              Autor: hekynen
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

         

    oheň rozdělám. je mi jedno jestli bude mokro nebo sucho atd. ale musím mít sirky, zapalovač, křesadlo z magnezia nebo něco podobného. pazourkem a kusem železa bych to možná taky zvládnul. třecí dřívka mi vždycky vzdorovaly:o(

    Nicméně proč? Jezdím na vandry od mládí a oheň nerozdělávám. Na co. Kvůli vařaní nechci, bo je to těžké s sebou tahat nádobí a vodu apod. A kvůli teplu jsem zatím také nikdy nemusel, byť jednou bylo namále a v zimě ve sněhu a mrazu jezdím na vandry také. Takže prostě nevidím důvod proč by tahle činnost měla být v dnešní době nějak podstatná.


    Ale s tím, že ženské nevědí co chtějí bych souhlasil! :o) A s tím, že jde vývoj směrem ku bezpohlavnsti, kdy muži přicházejí o mužnost a ženy o ženskost, tedy že chlapi se mění v nepraktická, ubrečená, oholená a voňavkami páchnoucí metrosexuální stvoření a ženy jsou čím dál víc tvrdší, vulgární a mužatkovitější, tak s tím taky souhlasím. Naštěstí se snad doby, kdy to bude ještě horší nedožiju a zatím navzdory postupujícím trendům to ještě není tak strašné....

    [ Zpět ]
    Datum: 17.09.2009
    Autor: Jurimír
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

           

      Bod. Ale já oheň rozdělávám často. Mám ho rád, někdy do něj koukám celý hodiny, je to dobrej společník. :-)))

      [ Zpět ]
      Datum: 18.09.2009
      Autor: k.vl
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • ??

         

    oheň založit umím na to se spolehni ale tebe bych doma nechtěl!

    [ Zpět ]
    Datum: 17.09.2009
    Autor: Neregistrovaný uživatel (hron)
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

         

    Oheň se nejlíp rozdělává takhle: http://www.youtube.com/watch?v=8pRihxvk4YY&...

    [ Zpět ]
    Datum: 17.09.2009
    Autor: Lazarus
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

           

      Toto jsou lepší sirky...

      http://www.youtube.com/watch?v=6ane4jB35Hs

      ;-)

      [ Zpět ]
      Datum: 17.09.2009
      Autor: hekynen
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

             

        TOS-1 znám, ale to už má blíž k dělostřelectvu:D

        [ Zpět ]
        Datum: 17.09.2009
        Autor: Lazarus
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

               

          No jo, ale ta TOSka míň "cáká" :-))

          [ Zpět ]
          Datum: 17.09.2009
          Autor: hekynen
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                 

            Tak přijde na to, kolik toho chceš zapálit a jak je to daleko:) Myslím že se vyrábí i kapesní verze - jmenuje se to RPO Šmel. V pohodě to uvezeš na kole.

            [ Zpět ]
            Datum: 17.09.2009
            Autor: Lazarus
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                   

              No, dám přednost sirkám; plus Pepo... ;-)

              [ Zpět ]
              Datum: 17.09.2009
              Autor: hekynen
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                     

                No jo, ale zadání bylo bez sirek:))

                [ Zpět ]
                Datum: 17.09.2009
                Autor: Lazarus
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                       

                  OK.

                  Tak zapalovač a Pepo... ;-)

                  [ Zpět ]
                  Datum: 17.09.2009
                  Autor: hekynen
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

         

    Jednou sirkou, bez papíru a ve sněhu, prosím pěkně. Je to moje parádní silvestrovské číslo. Jen jednou se mi to nepovedlo. Taková věc se stává jednou za 15 let.

    [ Zpět ]
    Datum: 17.09.2009
    Autor: Neregistrovaný uživatel (neregmirekbik)
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

           

      bez papíru a ve sněhu...to to radši vydržím až domů (a tam si zatopím :-)

      [ Zpět ]
      Datum: 17.09.2009
      Autor: ronda
      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

             

        No dobře, ale co když jsi uvízl někde na sibiři? Když budu ignorovat nesmyslnou podmínku o bloudění v českých lesích:)

        [ Zpět ]
        Datum: 17.09.2009
        Autor: Lazarus
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

               

          Na Sibiri óčeň nužno zatapíť... Tam na to maj jinej materiál :-))

          [ Zpět ]
          Datum: 17.09.2009
          Autor: ronda
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

               

          Zrovna na sibiři je březové kůry dost. Možná to bude aktuální, amíci dneska vzdali radar, a jestli je to bod obratu, tak jsme si pěkně zatopili i bez sirek. Kdo se nedokáže poučit jednou, zopakuje si to vícekrát. Ale tentokrát už to bude beze mne, mně už to v minulosti stačilo. :-(

          [ Zpět ]
          Datum: 17.09.2009
          Autor: básník
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                 

            Na Sibiři stačí nechat běhat Dědu Mráze okolo jedličky a je tepla až až...

            [ Zpět ]
            Datum: 17.09.2009
            Autor: ronda
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

             

        S karbitem si zatopis pohodlne i na tom snehu. ;o)

        [ Zpět ]
        Datum: 17.09.2009
        Autor: Suchoj
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

               

          Greenhorni !

          Nejdůležitější je nalámat dostatek drobných suchých větviček ze spodu stromu, ty nejsou nasáklé vodou a dobře chytnou. Tedy je k tomu potřeba smrk. Jinak samozřejmě bříza, ale musí se sejmout ta horní slaboučká vrstva kůry.
          Kdo někdy spal v zimním bivaku, tak ví jaký je to rozdíl s ohněm nebo bez a nemůže si z toho dělat srandu.

          [ Zpět ]
          Datum: 17.09.2009
          Autor: Neregistrovaný uživatel (neregmirekbik)
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                 

            "Tedy je k tomu potřeba smrk." A nebo karbid.

            [ Zpět ]
            Datum: 17.09.2009
            Autor: Suchoj
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                 

            v zimě už jsem spal mockrát, ale oheň jsem nedělal nikdy. Bo to skoro vždycky bylo v nějakým NP, takže by stačilo kdyby mě tam našli spát natož s ohněm,b kterej je vidět a hlavně cítit do daleka. Ale je fakt že jsem nikdy nespal asi v nižší teplotě něž okolo dvaceti pod nulou.

            [ Zpět ]
            Datum: 17.09.2009
            Autor: Jurimír
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
          • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                 

            Přesně. Nedávno se mi stala trapná věc - měl jsem někde u někoho na chatě rozdělat připravený oheň, hodně papíru v tom. Tak jsem to zkusil - a napoprvé mi to zhaslo. Papír je svinstvo, samý saze, snadno se to dusí - to je dobrý do kamen, ale ne pro otevřenej oheň... Já už nejmíň 20 let rozdělávám oheň bez papíru a s ním to prostě neumím. :-)))

            [ Zpět ]
            Datum: 18.09.2009
            Autor: k.vl
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                   

              No než papír tak to radši igelit nebo nějaký pvc,tim se to rozhoří jako blázen. :-)

              [ Zpět ]
              Datum: 18.09.2009
              Autor: Neregistrovaný uživatel (Jiros)
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                     

                :-)))

                [ Zpět ]
                Datum: 18.09.2009
                Autor: k.vl
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                     

                Těch petek se po lese válí, aspoň je ekologicky zlikvidujem, moje řeč. :-))

                [ Zpět ]
                Datum: 18.09.2009
                Autor: Juras
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                 

            Celé chladné období roku (podzim, zima, jaro) rozdělávám oheň denně, topíme doma dřevem v litinových kamnech. V létě děláme oheň vzadu na zahradě, když chci péct buřty nebo grilovat. Ale na cyklocestě nedělám oheň nikdy, jak píše Jurimír výše, tak se snažím přenocovat neviděn neslyšen, nepřitahovat pozornost a být co nejohleduplnější vůči okolí.

            [ Zpět ]
            Datum: 18.09.2009
            Autor: básník
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                   

              Taky tak, nemám potřebu, na romantiku stačí svíčka. :-))

              [ Zpět ]
              Datum: 18.09.2009
              Autor: Juras
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                     

                I vaříček můj plyňáček, ale v rámci úvah o odlehčení teď zvažuju, zda ho vůbec v civilizovaných částech Evropy vozit s sebou (viz putování nalehko).

                [ Zpět ]
                Datum: 18.09.2009
                Autor: básník
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                       

                  Právě v rámci odlehčování je lepší oheň.A v porovnání s vařičem nebo svíčkou se nad ním taky líp suší mokrý oblečení.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 18.09.2009
                  Autor: Lazarus
                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                   

              Seš houby básník o))))
              Traperský oheň je romantika a naštěstí zbývá na světě ještě hodně míst, kde ho lze při troše šetrnosti udělat. Asi by se mělo zakotvit právo poutníků na svobodný oheň.o)))
              V rumunských Karpatech nad ním usušíš, v himalájské chýši Ti sice ubere kyslík, ale udělají ti na něm čaj a čapátí. Zkus si udělat někdy ohýnek na běžkách ve sněhu, třeba v Novohradkách (tedy ne ve stopě na Zadově !), hned je lepší nálada.

              [ Zpět ]
              Datum: 18.09.2009
              Autor: Neregistrovaný uživatel (neregmirekbik)
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                     

                Právo poutníků na svobodný oheň. Když není právo poutníka večer ulehnout kdekoliv v přírodě a ráno odejít, tak svobodný oheň je už hodně velká divočina. Mám dojem, že třeba v Německu se nesmí otevřený oheň udělat ani na vlastní zahradě bez předešlého ohlášení hasičům. :(

                [ Zpět ]
                Datum: 18.09.2009
                Autor: petrp
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                       

                  Jo, a v Chorvatsku si uzákonili těžký pokuty za přespávání kdekoli mimo kempy nebo penzióny. Až tohle projde u nás, emigruju do Rumunska... :-(

                  [ Zpět ]
                  Datum: 18.09.2009
                  Autor: k.vl
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                         

                    Zlatej Izrael. Spát se může kdekoliv, kde není ostnatej drát, minový pole nebo vojenskej prostor a oheň jim nevadí ani v přírodních rezervacích.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 18.09.2009
                    Autor: Lazarus
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                         

                    copak u nás to není?
                    ale zase je spousta států, kde to je v pohodě a není problém a nemusí to být zrovna Rumunsko...
                    Třeba řecko je v tomhle úžasné. A nejen na plážích. Asi nikdy nezapomenu, jak jsem spal uprostřed Athén v parku naproti nějaké bance a ráno nás opatrně a jemně vzbudil nějaký místní chlapí a rukama nohama naznačoval, že si máme sednout na lavičku. A když jsme to udělali, tak začal kropit trávník. Neandával, nevolal polici ani nás nepokropil, což jsou varianty, které by nejpravděpodobněji proběhly u nás...

                    [ Zpět ]
                    Datum: 18.09.2009
                    Autor: Jurimír
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                           

                      U nás něco takovýho je? Jestli jo, tak se to nebere moc vážně.

                      [ Zpět ]
                      Datum: 18.09.2009
                      Autor: Lazarus
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                           

                      Ne, u nás to podle mě není. Pokud nespíš v chráněném území, na soukromým pozemku a nerozděláš oheň v lese (do 50 m od lesa), přespat můžeš a nehrozí ti pokuta. Sporný je, pokud vím, stanování.

                      Rád se nechám poučit, jestli jsem něco zaspal nebo špatně pochopil, ale v praxi to takhle funguje určitě.

                      [ Zpět ]
                      Datum: 18.09.2009
                      Autor: k.vl
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                             

                        hele nemám jistotu, bo mě to po právní stránce nikdy nezajímalo, ale pokud vím je u nás táboření ve volné přírodě zakázáno. Tedy pokud nejsi na svým pozemku nebo nemáš souhlas majitele. Pod to táboření se schová leccos, takže policie buzerovala i za spaní pod širákem. ALe jednak nevím, jak je to po listopadu, ale ten paragraf pokud vím zůstal, ale hlavně já prostě spím tak, abych nebyl vidět. Takže poldy ani nikoho jinýho nepotkám a nevidím. A v tom případě je mi to prostě jedno a uplně stejně se chovám kdekoli jinde.

                        [ Zpět ]
                        Datum: 18.09.2009
                        Autor: Jurimír
                        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                    • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                           

                      Ve městech, na nádražích, v parcích apod. to podle mě určujou nějaký místní vyhlášky, zákazy majitele (ČD) nebo arogance městských policajtů, ale obecně to zákon podle mě nezakazuje.

                      Ono taky jak definovat přespání: občas jsem chodil jen s dekou smotanou přes rameno, na krku doklady, jinak nic. Když jsem si někde v lese na pár hodin lehl pod strom, dokud mě ve čtyři ráno zima nepostavila na nohy, přespával jsem? Nebo jen svačil? A přes den si lehnout můžu? Nebo nesmím? Nebo můžu, ale nesmím vyndat spacák?

                      Rozumíš, jak by se to definovalo?

                      [ Zpět ]
                      Datum: 18.09.2009
                      Autor: k.vl
                      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                             

                        Obecně bývá zakázáno STANOVÁNÍ. Takže dle mého, pokud zalehneš jen ve spacáku (v dece), tak nic tím bivakem neporušuješ. Jestli zalehnu pod dekou v poledne anebo o půlnoci, je to snad jednom ne?

                        Něco jiného je zákaz vstupu od do (třeba do parku).

                        [ Zpět ]
                        Datum: 18.09.2009
                        Autor: hekynen
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                               

                          Ale i to stanování je zakázáno na konkrétních územích, ne? Jen tak ve státním lese mimo všechny CHKO apod. to snad možný je... Proč by jinak bylo ještě zvlášť zakazováno u těch CHKOček?

                          [ Zpět ]
                          Datum: 18.09.2009
                          Autor: k.vl
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                                 

                            Otázka je, jestli bivak JE stanování...

                            [ Zpět ]
                            Datum: 18.09.2009
                            Autor: hekynen
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                                   

                              Nejlepší je se na takový kraviny vykašlat.

                              [ Zpět ]
                              Datum: 18.09.2009
                              Autor: Lazarus
                              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                                     

                                Taky si to myslím... My vždy bivakovali tam, kde jsme večer odpadli :-))

                                [ Zpět ]
                                Datum: 18.09.2009
                                Autor: hekynen
                                Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                               

                          Většinou bývá zakázáno táboření (a často rozdělávání hovňů). Přespání na jednu noc, byť ve stanu, podle mne táboření není, táboření je postavení tábora a pobyt v něm.
                          Jinak žďárák váží 600g a spaní v něm je srovnatelně komfortní.

                          [ Zpět ]
                          Datum: 18.09.2009
                          Autor: Joe-CUBE
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                                 

                            na žďárák bacha. když je prodyšný - funguje jen v zimě, když mrzne. Jináč proprší. V nepromokavém se zapaříš . Do rána jsi totálně mokrý. To už je lepší jen plachta - napnout mezi dva stromy.. už se to tu mockrát probíralo.
                            K tomu ohni na čundru ... často jej zrobím jen ráno. To už mně neva, že poutám pozornost.

                            [ Zpět ]
                            Datum: 21.09.2009
                            Autor: Howgh
                            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                                   

                              ja si nemuzu na zdarak v nejmensim stezovat, ale krest ohnem (tedy destem) jeste neprobehl. vzdy se nasel pristresek... kazdopadne je mi v nem konecne teplo a rano v nem mokra od srazene vody nebudim.

                              [ Zpět ]
                              Datum: 21.09.2009
                              Autor: LeeLoo
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                                     

                                klidně ti věnuju ještě jeden náhradní. Mám uplně stejný zkušenosti jako Howgh....

                                [ Zpět ]
                                Datum: 21.09.2009
                                Autor: Jurimír
                                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                                     

                                no člověk za noc vypotí až 1,5 litru vody a ta jen tak nezmizí. Tak bych v tvém případě měl trochu obavy o ten "křest ohněm" :-D

                                [ Zpět ]
                                Datum: 22.09.2009
                                Autor: Billicek
                                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                                       

                                  Důležité je pak umět ten oheň rozdělat... :-)

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 22.09.2009
                                  Autor: hekynen
                                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                                   

                              Dneska jsem náhodou koukal na primu, jen jsem to tak přepnul, a hádej koho jsem viděl v "Hádej kdo jsem". A jede to dnes ve 20 hod. A nebo to byl někdo jinej. Každopádně to zjistím dnes večer.

                              [ Zpět ]
                              Datum: 16.11.2009
                              Autor: Dalimil
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                                   

                              Dobrý to bylo.

                              [ Zpět ]
                              Datum: 16.11.2009
                              Autor: Dalimil
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                         

                    Ono stačí u nás na podzim vyjet, na poli nasbírat zbylé vyorané brambory, udělat si tam ohýnek a upéct si je. chce to jen trochu času, zastavit se .....
                    Pravdu máš, že Rumunsko je na ohně ideální.
                    Do Chorvatska nejezdím, protože lidi jsou tam zkažený válkou a socialismem a hrajou si na to, že jsou něco lepšího než my vobyčejný vidláci.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 18.09.2009
                    Autor: Neregistrovaný uživatel (neregmirekbik)
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                           

                      ty karpaty mě hodně lákají, což máš na svědomí! :o)

                      a ten ohýnek na bramborovém poli jsem už nedělal tak dlouho....

                      [ Zpět ]
                      Datum: 18.09.2009
                      Autor: Jurimír
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                     

                Oheň je duševní potřebou. Určitě. Epizody svého života, které jsem strávil v bytech, jsem prožil se svíčkama a dýmkou právě kvůli potřebě opravdového ohně. Teď v chalupě stačí topení v kamnech. Já si užiju i dělání dřeva, jsem na to sám a stačí mi to.

                [ Zpět ]
                Datum: 18.09.2009
                Autor: básník
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                       

                  Duševní potřeba pro nás pyromany, co o)))) ?
                  Všiml jsem si, že spousta holek má tuhle úchylku daleko více vyvinutou, u ohně jsou najednou naměkko, stačí to stimulovat a výsledek je zaručen !

                  [ Zpět ]
                  Datum: 18.09.2009
                  Autor: Neregistrovaný uživatel (neregmirekbik)
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                         

                    Naměkko jsou, ale potom je vždy sbalil ten, co hrál na kytaru. Ten co dělal oheň a přikládal se mohl akorát opít :-(((.
                    Nebo koukat na hvězdy, sám.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 18.09.2009
                    Autor: básník
                    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                           

                      No ale opilej je pak hoodně zamilovanej a toužící..heh a tím je to velmi bezpečnej sex,takže co je teď lepší? Sex s nějakou místní kurvou nebo s hvězdama? :-D

                      [ Zpět ]
                      Datum: 18.09.2009
                      Autor: Neregistrovaný uživatel (StX)
                      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                           

                      Toho s kytarou musiš poslat sbírat dřevo.

                      [ Zpět ]
                      Datum: 18.09.2009
                      Autor: Lazarus
                      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                           

                      S tou kytarou teda nevím. Já na ní hrával a nikdy jsem žádnou nesbalil. Asi to bylo tím, že jsem prostě pořád hrál; a k tomu popíjel... :-))

                      [ Zpět ]
                      Datum: 18.09.2009
                      Autor: hekynen
                      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                    • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                           

                      Proto jsem taky na kytaru začal hrát, ne? Fungovalo to jako nic jinýho... ;-)))

                      [ Zpět ]
                      Datum: 18.09.2009
                      Autor: k.vl
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                             

                        To jo, ale nesmí to člověk žrát tak jako já... Dokonce až tak, že jsem se tím téměř živil... Mne prostě jen takové to obyč táborákové brnkání nebavilo...

                        [ Zpět ]
                        Datum: 18.09.2009
                        Autor: hekynen
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                           

                      Teda nevím... kamarád si stěžoval, že on vždycky hraje na kytaru, holky u táboráků jsou naměkko... takže než dohraje, rozeberou si je ti, co holt měli volné ruce... :-)

                      [ Zpět ]
                      Datum: 18.09.2009
                      Autor: Ifča
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

           

      Bez sirek, bez papíru a na sněhu vařím zcela běžně. V dnešní době mám samozřejmě na vařiči piezo, takže je to pohodlnější než doma na sporáku:o)))

      [ Zpět ]
      Datum: 18.09.2009
      Autor: Joe-CUBE
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

         

    Píseň o grilu

    Na zahradě grill tě volá,
    hola hola.
    Jak čaroděj grill roztápí,
    ve smutku se už utápí.
    Nehoří a nehoří,
    soused ho hravě pokoří.
    Sousedovi šlehá plamen,
    jemu se jen čoudí z kamen.

    [ Zpět ]
    Datum: 18.09.2009
    Autor: Neregistrovaný uživatel (Fran)
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

         

    uz dvakrat jsem si k tomu sedla, ze si ten clanek v klidu a cely prectu, ale bohuzel, ke konci jsem se ani jednou nedobrala :)

    [ Zpět ]
    Datum: 21.09.2009
    Autor: LeeLoo
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

           

      Ono to stejně není nic moc.

      [ Zpět ]
      Datum: 21.09.2009
      Autor: Lazarus
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

         

    Když nemám sirky tak jej nerozdělám. Vůbec mi to nevadí. Takže jsem stále spokojen. Z ohněm i bez ohně.

    [ Zpět ]
    Datum: 16.11.2009
    Autor: Dalimil
    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

         

    Rozdělat oheň ve volné přírodě bez použití zápalek , zapalovače a jiných vymožeností samozřejmě umím a není to žádným problémem . Ujedu na kole za 4 dny z Prahy do Popradu , vyrobím amatérskou raketu která dosáhne 100 Km , sestrojím výkoný CO2 laser co propálí zeď , vyrobím dynamit...ale to je naprosto k ničemu pokud člověk nemá ve svém životě jasno , kudy a kam jde a proč . Je to všechno naprosto k ničemu , pokud nezná lidské hodnoty a jen se stará o svoji vlastní zábavu a pomíjivé potřeby . Takový člověk je vlastně mrtvým i když dosud žije , ale ještě o tom neví . To platí po každého i pro dámy . Co se týče ženskejch , říká se : "Co s krásnou mísou , když v ní nic není !" Ta , která se stará pouze jen o svůj zevnějšek , o nové hadříky , o svůj účes ,o večírky , o kariéru a postavení ve společnosti , o ten nejlepší perspektivní pánský úlovek a přitom všem své vlastní srdce zanedbává , že ani už neví co je správné a co nikoliv , že ani už neví jakým životním směrem vlastně jít a čeho se v něm přidržet a proč (a tak jen ze setrvačnosti dělá to , co ostatní kolem ní)a moudrost je pro ni velká neznámá...co s takovou ženou ??? K čemu je to , že je krásná ??? K ničemu !!! Je to jen laciný klam a je lépe se jí obloukem vyhnout - žije jako polní tráva ve větru...

    [ Zpět ]
    Datum: 05.11.2011
    Autor: Tygrannes
    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
    • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

           

      Copak ? Máš doma léta ošklivku a tak si to tady teď odůvodňuješ ? :-)

      [ Zpět ]
      Datum: 05.11.2011
      Autor: ronda
      Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
      • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

             

        A problémy s gramatikou k tomu... ;-)

        [ Zpět ]
        Datum: 05.11.2011
        Autor: hekynen
        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
      • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

             

        Ale , ale , něco se vás dotklo pánové , že lovíte v drobnostech !? Asi zřejmě ano , viďte ! A mimochodem , ošklivku žádnou nemám . Jsou zde vidět vaše myšlenkové pochody - ty vás obnažují...

        [ Zpět ]
        Datum: 05.11.2011
        Autor: Tygrannes
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
        • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

               

          Ale kdepak, jen je tu trošku ostražitost před nově registrovanými, protože se tu objevují prudiči.
          Vytáhnul jsi poněkud starší téma a z tvého příspěvku tak nějak nebylo poznat, zda provokuješ nebo to myslíš vážně.

          Ikdyž, nový tu asi nebudeš, když hned umíš sázet mínusy...

          [ Zpět ]
          Datum: 05.11.2011
          Autor: radka
          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

               

          Nelovím v drobnostech, reaguju na klíčovou myšlenku (?) zabírající 2/3 tvého příspěvku.
          Co taky chceš, když hned napoprvé, nejspíš s plnou vážností vytlačíš kýbl neoriginálních moralit a obehraných frází. A nakonec to dorazíš podrážděnou reakcí.
          No, co dodat. Vítej v kolektivu. S tímhle přístupem budeš jistě oblíbený :-)

          [ Zpět ]
          Datum: 05.11.2011
          Autor: ronda
          Hodnocení: +7 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

               

          Omlouvám se za svoji první reakci. Mám asi snížený práh vnímání a do toho ta impulsivnost... Ovlivnily mě dvě věci.
          1/ považoval jsem za machosismus skutečnost, že je někdo ochoten listovat zpětně tisíci a tisíci příspěvky a ventilovat něco zastaralého
          2/ došel jsem k názoru, že toto filozofování odněkud znám. Teprve dodatečně mi došlo, že tyto traktáty jsem chrlil na nějakou žblabuňku, kterou jsem kasíroval, abych ji ukázal, jak jsem vzdělanej. Ale to mi bylo patnáct let.

          [ Zpět ]
          Datum: 05.11.2011
          Autor: jinec
          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                 

            Domnívám se, že my všichni, co spolu mluvíme, pamatujeme ´jince´, když mu bylo 15 let. To bylo pěkný éro, viďte ...
            8-)

            [ Zpět ]
            Datum: 05.11.2011
            Autor: AV
            Hodnocení: +7 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                   

              Já ho pamatuju až od 16, nevadí to?!?

              [ Zpět ]
              Datum: 05.11.2011
              Autor: radka
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                     

                Byl-li eště éro, tak ne-e.

                [ Zpět ]
                Datum: 05.11.2011
                Autor: AV
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                   

              No táhneme to tedy společně už hodně dlouho, celých 55 let.....

              [ Zpět ]
              Datum: 05.11.2011
              Autor: jinec
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                     

                jj, v tý době byl HDD na klíček a data internetu chodila domů poštou v obálce na děrným štítku.

                [ Zpět ]
                Datum: 05.11.2011
                Autor: ronda
                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                       

                  Myslím, že v té době bylo slovo "internet" ještě neznámé sprosté slovo.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 05.11.2011
                  Autor: jinec
                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                         

                    jak u koho, ale většinou spíš frčela intern-acionála...

                    [ Zpět ]
                    Datum: 05.11.2011
                    Autor: ronda
                    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                         

                    A kybernetika buržoazní pavěda.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 06.11.2011
                    Autor: petrp
                    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                           

                      Pro plebs.
                      Vojáci už cosi tušili a vyvíjeli.

                      [ Zpět ]
                      Datum: 06.11.2011
                      Autor: AV
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                         

                    První internet, tzv. ARPANET (4 uzly), byl spuštěn někdy v roce 1969...

                    [ Zpět ]
                    Datum: 06.11.2011
                    Autor: radka
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                           

                      Díky!

                      [ Zpět ]
                      Datum: 06.11.2011
                      Autor: jinec
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

           

      Tak už jsi si zaštěkal a teď zpátky na hadr.

      [ Zpět ]
      Datum: 05.11.2011
      Autor: jinec
      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
  • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

         

    Moudrost je to , co dělá muže mužem a ženu ženou , nikoliv rozdělávání ohně , či kvalitní účes ...!

    [ Zpět ]
    Datum: 05.11.2011
    Autor: Tygrannes
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
    • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

           

      Ano, a moudrý člověk mlčí, nemá-li co říci...

      [ Zpět ]
      Datum: 05.11.2011
      Autor: k.vl
      Hodnocení: +12 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
      • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

             

        Kdybychom tu byli vsichni moudri, tak si pres internet moc nepokecame :-) Takze jsem celkem rada, ze to s tou moudrosti neprehanime, protoze vetsinou pracuju doma a moc lidi za den nepotkam, takze nemam prilezitost v neci spolecnosti moudre mlcet a moudre mlcet sama je obcas otrava.

        [ Zpět ]
        Datum: 06.11.2011
        Autor: lucierut
        Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

               

          My blbí mlčíme taky, protože to nechápeme.

          [ Zpět ]
          Datum: 06.11.2011
          Autor: crow75
          Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

               

          a) Já o moudrosti nezačal a v souvislosti se svou osobou bych se o ní ani mluvit neodvažoval :-)

          b) Máš-li to tak, pak máš co říci... ;-)

          [ Zpět ]
          Datum: 06.11.2011
          Autor: k.vl
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

                 

            Lépe mlčet a být považován za hlupáka, než promluvit a odstranit tak všechny pochybnosti.
            Abraham Lincoln

            [ Zpět ]
            Datum: 06.11.2011
            Autor: crow75
            Hodnocení: +10 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • bledě modré...

                   

              Tak znám jinou variantu, že když mlčíš, tak nikdo nepozná, co jsi za hlupáka :-)

              [ Zpět ]
              Datum: 07.11.2011
              Autor: Arnošt905
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Páni kluci umíte rozdělat oheň ?

           

      Jak jsi na tom ty?
      Považuješ se za moudrého/moudrou?
      Nebo jen chceš nás zachránit pro cestu pravou?
      Za upřímnou odpověď děkuji, pavka.

      [ Zpět ]
      Datum: 07.11.2011
      Autor: pavka
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Na kole z Prahy do přírody

24.03.2024
Ahoj, hledá se cyklistka pro spolujízdy z Prahy ven na kolo, víkendy nebo dle dohody

Hledám: cyklistku co má hodně volného času

14.03.2024
Hledá se cyklistka na Jónské ostrovy od 7.5. do 13.6. Pobyt v domě přímo u moře, dvě horská elektrokola k…

Hledám: Island, s kolem nebo bez

08.02.2024
Neplánuje někdo letní cestu na Island bez cestovky, s kolem nebo bez? Nemá někdo zkušenost s objetím ostrova na…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

504 cyklistů (8 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024