reklama

Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté, bez helmy riskují život
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
O prázdninách přibylo lidí, kteří si vážně poranili hlavu. Jde o bruslaře, lidi na koloběžkách či skateboardech. Nenosí přilbu, jak jsou zvyklí třeba cyklisté. Přitom se často pohybují stejnou rychlostí. Proto se plánují televizní šoty, které mají na riziko upozornit.
Policisté je oficiálně řadí mezi chodce. Lidé na kolečkových in-line bruslích však jezdí stejnou rychlostí jako cyklisté. A zatímco děti na kolech musí povinně nosit přilbu, na bruslích ne.

Podle lékařů je to problém. O letošních prázdninách nápadně přibylo úrazů hlavy, které si způsobili bruslaři. "Tak velký počet úrazů jsem za celou svoji kariéru neviděl," říká primář dětského oddělení jihlavské nemocnice Milan Svojsík.

"Měli jsme tu například úraz malé holčičky, jejíž přilba se po nárazu úplně roztříštila. Kdyby ji neměla, určitě by to neodnesla jen menším otřesem mozku," dodává primář Svojsík. Ve stejném nebezpečí jsou podle něj i lidé na skateboardech či koloběžkách.

"I když dá člověk ruce pod sebe, hlava je těžká a často dopadne i ona na zem. To je problém hlavně u dětí," říká šéf pražské záchranky Zdeněk Schwarz.

Zdravotníci vypočítali, že člověk bez přilby, který se pohybuje rychlostí kolem třiceti kilometrů v hodině, má sedmkrát větší riziko úrazu hlavy. Pád v takové rychlosti se dá přirovnat ke skoku z jednoho a půl metru na beton.

"Zatímco cyklisté jezdí i po lesních stezkách, bruslaři jen na asfaltu. A o to jsou úrazy horší. Přilba by měla být povinnou výbavou," říká Schwarz.
Pokus s melounem

Zkušenosti s pády na in-line bruslích má i nezávislá senátorka Soňa Paukrtová. Už dlouho se snaží do zákona prosadit povinné přilby pro lyžaře, teď je chce navrhnout i pro bruslaře.

"Najezdím hodně kilometrů, vím moc dobře, jak takové pády vypadají. Měla ho bohužel i moje dcera. Kdyby neměla přilbu a další vybavení, odnesla by to o dost hůř," říká.

Paukrtová se podílí na informační kampani, která se objeví na podzim v televizi. Bude nabádat lyžaře, aby na svazích nosili přilby. "A něco podobného bych chtěla rozjet také na jaře pro příznivce bruslení," plánuje senátorka.

"Vážné úrazy hlavy poznamenají člověka na celý život. Třeba u dětí mohou způsobit i intelektuální a další smyslové problémy," varuje záchranář Schwarz. Připomíná také vysoké náklady na léčení takových úrazů.

A jak se rozhoupat k nošení přilby? Pomůže jednoduchý, byť drastický příklad. Dejte na meloun přilbu a pusťte jej z výše vaší hlavy. Trochu se pošramotí, ale nic se mu nestane. Pak zkuste pustit meloun bez přilby. Roztříští se. Podobně to dopadne i s hlavou, která váží zhruba dvě kila.
http://zdravi.idnes.cz/bruslari-jsou-rychli...

[ Zpět ]
Datum: 20.08.2009
Autor: Neregistrovaný uživatel (Motorola)
  • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

         

    Za rok a půl co jsem v Brně mně předjel bruslař jen jednou a to na maratonských bruslích s velkými koly stylem Sáblíková. Velice rychle jsem ho dotáhl a nějakou dobu jel za ním abych nastudoval jeho dokonalý styl jízdy, pak jsem ho předjel a za značného úsilí ujel. Jinak ostatní bruslaři jsou vrazi cyklostezek. Na bruslaře je nejlepší tma, mráz, déšť. Proto tak rád jezdím v zimě a po tmě.

    [ Zpět ]
    Datum: 20.08.2009
    Autor: Petrun
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

           

      Inline- rychlobruslari jezdi na zavodech prumery pres 40 km/h, koho potkavas ty je uz jenom veci nahody. Trenovany cyklista je rychlejsi nez netrenovany bruslar a naopak, tohle bych zrovna neresil.

      [ Zpět ]
      Datum: 22.08.2009
      Autor: vasek
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

             

        Tenhle byl trénovaný jak závodní chrt :-) Na horáku bych na něj neměl ani omylem, ještě že jsem byl na žiletce :-)))

        [ Zpět ]
        Datum: 22.08.2009
        Autor: Petrun
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

             

        S rychlostí máš sice pravdu, ale k tomu je třeba dodat, že to nejsou moc kopcovité trasy a jezdí ve vláčku, takže je to srovnatelné jako jet v háku na kole. A pak ještě je třeba doplnit, že ty závody jsou většinou poměrně krátké, často kolem 40km.
        A kdyby se mělo jet jen hodinu, poměrně rovinatá trať a ve více lidech a střídat špičku, tak těch 40km/h bude mít i spousta hobíků.

        Já mám srovnání s kamarádem, co jezdí na velmi slušné úrovni brusle. Když jezdil na kole, tak byl oproti mě o třídu lepší (možná i o víc). A párkrát jsem s nim na kole jezdil, když on trénval na bruslích a na rovinách (vedle sebe, tedy nikdo nejel v závětří) jsme byli +- vyrovnaní. A jakmile přijdou kopce, tak tam jsem mu dokázal ujíždět.

        Kolo je prostě o trochu rychlejší.

        [ Zpět ]
        Datum: 23.08.2009
        Autor: Mlok
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

               

          Nemluvě o povrchu. Aby to bylo srovnatelné se silničním závodem, museli by mít na trati pár železničních přejezdů, pár set metrů po šalinových kolejích a pár kiláků po kočičích hlavách:-)))

          [ Zpět ]
          Datum: 24.08.2009
          Autor: Joe-CUBE
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

               

          A jinak pokud nehraje roli povrch a odpor prostředí (vzduchu), tak u různých způsobů pohybu rozhoduje to,
          1) jak velkou část (%) času ztráví jak velký sval (průřez) v záběru (tj. vykonává práci posouvající Tě směrem k cíli), a
          2) kolik energie vyplýtváš tím, že tvůj pohyb není rovnoměrný přímočarý.
          Např:
          - Běžec jednak poskakuje (trajektorie jeho pohybu úplně přímočará není), druhak sval je v záběru jen zlomek z kroku, takže je schopen vyvinout naprostý zlomek rychlosti pohybu cyklisty.
          - Vozíčkář (takový ten co sedí na tříkolce poháněné rukama) jednak trajektorie jeho těžiště je o kousek dokonalejší než běžce, druhak z kopce si může odpočnout, mimoto mám takový dojem, že okamžik kdy pohání kolečka je trošku delší než krok běžce, to vše kompenzuje menší svaly, které používá k pohybu. Proto to trénovaní vozejčkáři na maratónech nandají i špičkovým běžcům.
          - Obdobně bruslař oproti cyklistovi vlaje do stran, navíc cyklista pokud má dobrou techniku šlapání využije daleko větší čas k aktivní práci, takže troufám si tvrdit, že na Tour by onlajnisti moc slavně nedopadli;-)
          - Proto mě zaujalo to "veslokolo" či jak se to jmenuje česky (rowbike?), tam by se dalo využít spousta svalů;-)
          - Samozřejmě všechno má své meze. V době, kdy jsem dělal triatlon, jsem byl schopen na půjčené koloběžce ujet do kopce cyklistovi. Hrubá síla je hrubá síla:-D
          Moc poučné (byť už trochu OT) je podívat se na EMG (elektromyograf) špičkového a průměrného plavce. Špičkový plavec nemá zpravidla větší maximum působící síly (dokonce často ani fyzicky větší sval), ale umí využít více svalů po delší dobu; prostě je spíše lepší technik než větší silák.

          [ Zpět ]
          Datum: 24.08.2009
          Autor: Joe-CUBE
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

                 

            U toho veslokola může být problém už jiný a to, že slabinou začne být kardiovaskulární systém, když se zatíží větší množství svalů současně.
            Jednotlivé svaly utáhne jen s nižším výkonem a já si myslím, že když pracují převážně nohy (u cyklisty) na větším výkonu, tak v tu chvíli jedou v efektivnějším režimu (tedy je lepší, aby podávaly celý výkon jen nohy, než když jedou nohy polovinu výkonu a zbytek vršek těla a ruce).
            Náklady na režii (tedy aby sval vůbec fungoval) více svalů pak hodně narůstají.
            Proto myslím, že zapojení většího množství svalů najednou nic moc nevyřeší (pro větší výkon).

            Velkou výhodu by podle mě přineslo něco jiného a to možnost změny zapojovaných svalů (aby tělo jelo pořád v maximálně efektnivním režimu a nechalo ty jednotlivé skupiny svalů odpočinout), tak aby to vždy jelo podobně jako při šlapání kde se zapojují převážně jen nohy.
            Jenže tady je problém, že ostatní svaly bez nohou asi nedokáži podat ten výkon jako ty nohy, takže takhle se to také asi nevyřeší.

            [ Zpět ]
            Datum: 24.08.2009
            Autor: Mlok
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

                   

              Zajímavé je, že na vodě je nejrychlejší veslování, a ne nějaké rychlé šlapací lodě, to by mě zajímalo, proč?
              S tou změnou režimu (využití jiných svalů) máš pravdu, a u cyklistiky to částečně využíváš střídáním jízdy v sedle-ze sedla.

              [ Zpět ]
              Datum: 24.08.2009
              Autor: Joe-CUBE
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

                     

                Při veslování využíváš jak nohy, tak horní část těla a potom i ruce, takže by nemělo být překvapující, že je to rychlejší, než šlapací lodě. Při šlapání vyvíjíš vždy jednou nohou větší sílu, čímž bys úzkou rychlou loď rozkymácel, takže by musela být širší a tím zákonitě i pomalejší už jenom z tohoto hlediska.

                [ Zpět ]
                Datum: 24.08.2009
                Autor: pro_pa
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

                       

                  A proč tedy není veslování rychlejší i na silnici?

                  [ Zpět ]
                  Datum: 24.08.2009
                  Autor: Joe-CUBE
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

                         

                    Veslování na silnici neznám.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 24.08.2009
                    Autor: pro_pa
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

                           

                      http://jurimir.rajce.idnes.cz/sraz_lehokol_2007...

                      od páté minuty tady:
                      http://www.youtube.com/watch?v=jdlpJqHxLxk

                      [ Zpět ]
                      Datum: 24.08.2009
                      Autor: Jurimír
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

                             

                        Hezké, na té fotce má také pohyblivou sedačku, nebo nikoli?

                        [ Zpět ]
                        Datum: 24.08.2009
                        Autor: pro_pa
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

                               

                          jasně, taky. Je to v podstatě stejné jako na tom videu jen modernější....

                          [ Zpět ]
                          Datum: 24.08.2009
                          Autor: Jurimír
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

                                 

                            To mně se více líbí to historické z videa. Hlavně, jak je to dlouhé.

                            [ Zpět ]
                            Datum: 24.08.2009
                            Autor: pro_pa
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

                                   

                              já se těším na sraz na to Jirkovo. Jsem zvědavý jak vypadá i jak se na tom bude jezdit....

                              [ Zpět ]
                              Datum: 24.08.2009
                              Autor: Jurimír
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

                         

                    1. Při veslování možná při záběru celkově vyvineš větší sílu, protože zabírají obě nohy zároveň, ale hodně energie ztratíš zpětným pohybem, který navíc zabere i hodně času. Takže se jedná o řekněme "pulsní pohyb"?
                    Kdežto při šlapání plynule navazuje jedna noha na druhou, výkon je rovnoměrnější a díky kruhovému pohybu v podstatě nedochází k žádné časové prodlevě ani žádnému zpětnému pohybu celého těla jako u veslování.

                    2. Při šlapání na kole noha (staticky) využívá (pokud jsi v ideální poloze v předklonu) váhy horní poloviny těla, takže nejsou tolik namáhány svaly na zádech a hlavně rukou, jako při veslování - tam musíš pomocí svalové práce horní poloviny těla navíc "vyrobit" i sílu odpovídající její váze. Typoval bych, že např. u lehokola se záda a ruce nenamáhají vůbec, protože se jezdec zapře do opěradla.

                    3. Bych typoval, že veslokolo je konstrukčně složitější a ztrácí se v něm energie.

                    4. Vyšší námaha horní poloviny těla a rukou při veslování znatelně ztěžuje dýchání.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 28.08.2009
                    Autor: Neregistrovaný uživatel (IQ tyqve)
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

                   

              pokud mohuposoudit z toho krátkýho zkoušení, tak na tom veslokole dáš mnohem větší výkon! ALe krátkodobě. A celekm se na tom shodují i ti, kdo homají. Podle toho kluka, co mi to pouštěl nebyl problém pro něja jako pro hobíka uviset a ani jet vedle balíku profi cyklistů na tréninku a dřít třeba šedesátkou, což by na kole nedal. Ale byl problém to vydržet dlouho.....

              [ Zpět ]
              Datum: 24.08.2009
              Autor: Jurimír
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

                     

                To by přesně souhlasilo s tím co si myslím a co jsem se pokoušel napsat. Krátkodobě to kardiovaskulární systém zvládne i pro všechny svaly pracující blízko maxima, takže krátkodobý maximální výkon může jít nahoru hodně. Ale dlouhodobě už ne a tam dojde k tomu co jsem psal, svaly pojedou v nižší intenzitě, která je méně efektnivní (více padne na režii většího množství svalů).

                [ Zpět ]
                Datum: 24.08.2009
                Autor: Mlok
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

         

    jasně. Povinně přilby.... :o((
    Na brusle, na lyže, na plavání, na volejbal, na chůzi. prostě na všechno... :o(

    Asi jsme nějak geneticky výjimečnej, ale na bruslích jsem měl ještě nedávno naježděno snad víc než na kole a do hlavy jsem se fakt nepraštil. A to jsem zažil stovky pádů, protože jsem na nich dělal kraviny, které drtivá většina zkoušet nebude (U-rampa, skoky až ze dvou metrů, jízda po schodech a otáčení za jízdy uprostřed schodů atd. atd.)

    [ Zpět ]
    Datum: 20.08.2009
    Autor: Jurimír
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

           

      Rychlí být chtějí, a předjeli mne jedoucí na kole s přehledem takoví, co si k bruslím přidali (na dlouho nastavené) trekové hole, čímž jsou docela rychlí i v kopci. Pořát za mnou něco cvakalo, až se přehnali 2 šíleně se rozmachující do stran, asfaltka jim sotva stačila...:-)

      [ Zpět ]
      Datum: 20.08.2009
      Autor: Neregistrovaný uživatel (cyklistka Františka)
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

             

        Už jsem se s tím taky 3 x potkal a jsou s tím opravdu hodně nebezpečný, jejich šíře zásahu (rozpětí) je přes 3 m a navíc dva jeli dost bezohledně.

        [ Zpět ]
        Datum: 20.08.2009
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

             

        Já jsem jednomu takovýmu kokotovi vyrazil předním kolem hůlku z ruky. Řval na mně sprosté nadávky, tak jsem se vrátil a čekal že zaútočí a já zůročím svůj výcvik. Bohužel byl silný jen verbálně :-(

        [ Zpět ]
        Datum: 21.08.2009
        Autor: Petrun
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

               

          Předpokládám, že s tím zúročením výcviku to myslíš v legraci. V opačném případě by Ti ten výcvik - kromě toho že se umíš mlátit, moc nedal :-)

          [ Zpět ]
          Datum: 21.08.2009
          Autor: Zden42
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

                 

            Myslíš to jeho asertivní chování ? :-)

            [ Zpět ]
            Datum: 21.08.2009
            Autor: Jarda
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

                   

              Nejlepší boj je ten, ke kterému nedojde. To že se umíš bít je výhoda, ale ne důvod k tomu, aby sis to dokazoval. Jestli je to asertivita, tak potom ano :-)

              [ Zpět ]
              Datum: 21.08.2009
              Autor: Zden42
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

                     

                Zlu se nemá ustupovat! Jakmile to uděláš, dovolí si dotyčný příště ještě víc. Tímto způsobem si dobrovolně pěstujeme všechny ty hajzly kolem nás. Pak se hrozně divíme kde se tady vzali :-(

                [ Zpět ]
                Datum: 21.08.2009
                Autor: Petrun
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

                       

                  Jako nejúčinnější vždycky fungovala přesdržka nebo férovka, podle situace ;-) Nevím co je to dnes za dobu, kdy se ti současní "siláci" akorát vytahují a když zaslouženě dostanou po tlamě, tak pak běží brečet ke svýmu advokátovi a zkouší z toho ještě vytřískat nějaké peníze :-((( Já bych mlátil i ty právníky :-)

                  [ Zpět ]
                  Datum: 21.08.2009
                  Autor: Jarda
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

                         

                    Nejde o to dát někomu přes džku. Ještě nikdy v životě jsem bezdůvodně nezaůtočil na člověka. Jde o to neustoupit když na mně někdo zaůtočí. Mám své práva a ty musím bránit za každou cenu. Zdraví a život můj i ostatních jsou pro mně svaté. Když na ně někdo zaůtočí, musí počítat s tím že odezva bude tvrdá a ponese si následky svého jednání. Když si hajzli zvyknou že před nimi ostatní ustupují, budou čím dál agresivnější.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 22.08.2009
                    Autor: Petrun
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

                       

                  hele, frajere, ještě jsi nenapsal, jestli jsi slušně zazvonil a přibrzdil, doufám, že ano. Pak to teprve budu chápat. (jsem bruslař, chodec i cyklista)

                  [ Zpět ]
                  Datum: 22.08.2009
                  Autor: Neregistrovaný uživatel (Pavel-pgnext)
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

                         

                    "Pan bruslař" se musí slušně upozornit a poté požádat, aby nezabíral celou šíři cesty a holemi neohrožoval ostatní? To myslíš vážně?

                    [ Zpět ]
                    Datum: 22.08.2009
                    Autor: AV
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

                           

                      Podle zákona číslo 361/2000 sb. je in-line bruslař považován za chodce a v tom případě je povinnen řídit se:

                      § 53 odst. (4) Je-li zřízena stezka pro chodce a cyklisty označená dopravní značkou „Stezka pro chodce a cyklisty“, nesmí chodec ohrozit cyklistu jedoucího po stezce.

                      Pokud by se díky jeho nebezpečnému stylu jízdy cyklista zranil, před soudem to bruslař prohraje na celé čáře a bude cálovat. A to je dobře. Cyklostezky jsou hrazeny z fondů na rozvoj cyklostezek. Bruslaři na nich pouze parazitují.

                      [ Zpět ]
                      Datum: 22.08.2009
                      Autor: Petrun
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • bych se i hádal

                             

                        Jízda na jízdním kole
                        § 57
                        (3) Cyklisté smějí jet jen jednotlivě za sebou.

                        (5) Je-li zřízena stezka pro chodce a cyklisty označená dopravní značkou "Stezka pro chodce a cyklisty", nesmí cyklista ohrozit chodce jdoucí po stezce.

                        (6) Je-li zřízena stezka pro chodce a cyklisty označená dopravní značkou "Stezka pro chodce a cyklisty", na které je oddělen pruh pro chodce a pruh pro cyklisty, je cyklista povinen užít pouze pruh vyznačený pro cyklisty. Pruh vyznačený pro chodce může cyklista užít pouze při objíždění, předjíždění, otáčení, odbočování a vjíždění na stezku pro chodce a cyklisty; přitom nesmí ohrozit chodce jdoucí v pruhu vyznačeném pro chodce.

                        (7) Jízdní pruh pro cyklisty nebo stezku pro cyklisty může užít i osoba pohybující se na lyžích nebo kolečkových bruslích nebo obdobném sportovním vybavení. Přitom je tato osoba povinna řídit se pravidly podle odstavců 3, 5 a 6 a světelnými signály podle § 73.

                        což se poněkud tluče s:

                        § 2
                        Vymezení základních pojmů
                        j) chodec je i osoba, která tlačí nebo táhne sáňky, dětský kočárek, vozík pro invalidy nebo ruční vozík o celkové šířce nepřevyšující 600 mm, pohybuje se na lyžích nebo kolečkových bruslích anebo pomocí ručního nebo motorového vozíku pro invalidy, vede jízdní kolo, motocykl o objemu válců do 50 cm3, psa a podobně,

                        tuším že výklad je takový, že v případech na které se vztahuje § 57 je bruslař považován za cyklistu.

                        [ Zpět ]
                        Datum: 24.08.2009
                        Autor: Hrabosh
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: bych se i hádal

                               

                          Podle knižně vydaného výkladu pojmů je právníky a soudci bruslař považován za chodce a přes to nejede vlak i kdyby se to tlouklo s čímkoli.

                          Pokud ti bruslař zběsile mává hůlkami přes celou šířku stezky, je to naprosto jasné ohrožení. Když půjdeš se štaflemi po chodníku a někoho jimi praštíš do tykve je to stejný případ.

                          [ Zpět ]
                          Datum: 24.08.2009
                          Autor: Petrun
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: bych se i hádal

                                 

                            Ale je ještě důležité neplést si pojmy s dojmy. Pokud ho budeš zrovna předjíždět a on se ožene hůlkama, je to jasné, ohrozil tě. - Pokud ale přijíždíš k takovému šílenci zezadu, vidíš ho a bez upozornění mu najedeš do tý jeho mlátičky, tak to není ohrožení, ale tvoje blbost.

                            [ Zpět ]
                            Datum: 28.08.2009
                            Autor: ronda
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: bych se i hádal

                                   

                              Po bitvě je každý generál .....

                              Tou tyčkou se ten píčus opravdu ohnal. Jestli jsi tak naivní a opravdu si myslíš že jsem do něho najel a riskoval že mi ten pahýl projde dráty předního kola a já si rozbiju hubu o asfalt, nemá cenu s tebou o čemkoli diskutovat!

                              [ Zpět ]
                              Datum: 28.08.2009
                              Autor: Petrun
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: bych se i hádal

                                     

                                ok ok, příště ho radši na místě zastřel, ostatním na výstrahu. :-))
                                Ramenatý řeči miluju...

                                [ Zpět ]
                                Datum: 28.08.2009
                                Autor: ronda
                                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: bych se i hádal

                                       

                                  Ok, a ty mu nastav druhou tvář když ti to tak vyhovuje. Pak se ale nediv že budeš potkávat čím dál víc arogantních bastardů.

                                  PS: a dobře ti tak ... :-)))

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 28.08.2009
                                  Autor: Petrun
                                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

                         

                    Hele frajere, nauč se číst :

                    Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté
                    Já byl rád že trefil přední kolo zepředu do pneumatiky a ne z boku do drátů. Zvonek ten kokot přes mp3 neslyšel!
                    Datum: včera 13:49
                    Autor: Petrun

                    [ Zpět ]
                    Datum: 22.08.2009
                    Autor: Petrun
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

                 

            Tak pozor! O mlácení tady nepadlo jediné slovo. V rámci nutné obrany bych ho zlikvidoval způsobem přiměřeným síle útoku vedeného na moji osobu. Pak bych ho zajistil a přivolal hlídku PČR. Té bych ho následně osobně předal. Pak bych je následoval na služebnu kde bych o celém zákroku sepsal úřední záznam. Vím co si mohu dovolit. Z těchto paragrafů jsem skládal na různých úrovních několik zkoušek.

            [ Zpět ]
            Datum: 21.08.2009
            Autor: Petrun
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

               

          Doufám, že na někoho jako ty nikde nenarazim.

          [ Zpět ]
          Datum: 21.08.2009
          Autor: barakuda
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

                 

            Já zase v takových chvílích bych chtěl mít vždy u sebe někoho takového
            Slušnost a ohleduplnost mnoha lidem přestává něco říkat a jediné co na ně platí je zkrocení silou, teprve potom pochopí, že překročili nějakou hranici.

            [ Zpět ]
            Datum: 21.08.2009
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

                   

              Jasná věc, každýmu bruslařovi, který jezdí s hůlkama pořádně naložit ať je mu příště jasné, že překročil hranici.

              [ Zpět ]
              Datum: 21.08.2009
              Autor: barakuda
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

                     

                Kazdemu ne, ale kazdemu, ktery si sobecky narokuje prostor, ktery je urceny pro vsechny. Bic (a cukr) je jednou ze zakladnich vychovnych metod. Bohuzel se kvuli pseudohumanismu dnes prakticky nepouziva, coz je velika skoda, protozetato metoda je dosti ucinna. Jak Lelek vyse uvadi, hajzlum a svinarnam se nesmi ustupovat (i za cenu presdrzky), jinak to tady vsechno jednou semelou.

                [ Zpět ]
                Datum: 21.08.2009
                Autor: igen
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

                       

                  Já bych byl opatrný s nějakými závěry. V tomto okamžiku nevíme, kdo byl větší svině.
                  Petruna jsem viděl jednou a vypadal na pohodu, ale věřím, že zrovna on se svým výcvikem ví, že uvěřit prvnímu dojmu je velmi, velmi ošidné;-)

                  [ Zpět ]
                  Datum: 21.08.2009
                  Autor: Joe-CUBE
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

                         

                    Jasny, neberu to smahem, samo zalezi na konkretni situaci. V tom prispevku jsem narazel na omezence, kteri si "jedou svoje" bez ohledu na cokoliv a hresi na to, ze hodne lidi se radeji konfliktu s takovym kokotem vyhne.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 21.08.2009
                    Autor: igen
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

                       

                  Hm, asi to nějak nechápu. Trochu tolerance by vám neuškodilo páni Neomylní. I když už je někdo méně ohleduplný, zabírá většinu místa na cestě a neslyší kvůli mp3 zvonek ještě cyklistu neopravňuje, aby mu záměrně vyrážel hůlku z ruky nebo mu za to dal přes držku.
                  Kdybych se řídil podobnými úvahami, abych každou neohleduplnost nebo omyl trestal, za den bych přejel autem nebo zbil tak 3 chodce, kteří mě jdoucí na červenou omezili, na kole pak několik pejskařů, kteří měli natažené vodítko přes celou cestu nebo několik důchodců, kteří jdou prostředkem cesty a ve svém věku už neslyší volání "s dovolením prosím". Tak by se dalo pokračovat ...

                  [ Zpět ]
                  Datum: 27.08.2009
                  Autor: barakuda
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

                         

                    Tak nejak mi mluvis z duse. Mnozi si vykladaji metodu "cukr a bic" moznosti sam soudit ciny ostatnich a vykonavat na nich spravedlnost. Kdyby se radsi ridili pravidlem "sam se snazim jinym neskodit", bylo by na svete lip. Asi je to trosku naivni, ale porad lepsi nez nekoho mlatit.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 27.08.2009
                    Autor: vasek
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

                           

                      Vasku ale vsechno ma svoje meze. Jako priklad ti uvedu moji neprijemnou zkusenost, kdy proste uz nemuzes jinak nez dat jednu po hube.

                      Sel jsem po kraji silnice a skoro me prejelo auto. Bylo tak blizko, ze jsem mu tuknul prstem do kraje strechy, nacez na fleku zastavil (nejel rychle) a vystartoval i se spolujezdcem primo ke me. Po sprsce nadavek (asi proto, ze me minul) me fyzicky napadl. Dostal ode me dve sance (dvakrat se netrefil)m potom jsem ho vypnul hakem. Po prijezdu policie na me podal trestni oznameni pro napadeni, pricemz u vypovedi nebetycne lhal! Nastesti cely incident videl nezavisly svedek, ktery jeho verzi vyvratil. A abych ti udelal radost, tak jsem na nej trestni oznameni nepodal, ponevadz si myslim, ze byl potrestan dostatecne.

                      Ve vsi skromnosti se nepovazuji za agresivniho cloveka (mam to dokonce podlozene psychotesty :-) ), ale to jeste neznamena, ze si necham vsechno libit. Tak asi tak.

                      Jeste dodam, ze jsem byl o dost mensi nez utocnik a nemam zadny vycvik, dokonce ani na vojne jsem nebyl. :-)

                      [ Zpět ]
                      Datum: 28.08.2009
                      Autor: igen
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

                             

                        Vzdyt ale to, co pises ted, je uz o necem uplne jinem. Tohle se nazyva sebeobrana a udelal jsi dobre. Kdyz je to potreba, branim se pochopitelne taky, nejsem otloukanek :o)

                        [ Zpět ]
                        Datum: 29.08.2009
                        Autor: vasek
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

                             

                        Učebnicová ukázka přiměřěné sebeobrany. To oznámení jsi měl podat.

                        [ Zpět ]
                        Datum: 30.08.2009
                        Autor: Petrun
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

                         

                    Fajn... Ale co s jedinci, kteří takto jdou proti Tobě na cyklo/pěšo stezce, na dálku už Tě vidí, a přesto se ani nenamáhají včas uhnout, natož přivolat neuvázaného psa atd. ?
                    Ne že bych záměrně vyvolával konflikty a každou příležitost využil ke rvačce, ale tihle by si, podle mne, přes tlamu zasloužili...

                    [ Zpět ]
                    Datum: 27.08.2009
                    Autor: Jarda
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

                           

                      Ono se sice říká "moudřejší ustoupí", ale poslední dobou je té arogance mezi lidmi už nějak moc a ustupovat každému hovádku mne už přestává bavit:-( Přitom dobře mířená bomba čenichovka je mnohokrát výchovnější než opatrná domluva od nějakého policajta... Který tam samozřejmě v tu dobu stejně nebude, aby tyhle experty srovnal do latě...

                      [ Zpět ]
                      Datum: 27.08.2009
                      Autor: Jarda
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

                         

                    Dokazu tolerovat chyby druhych, sam nejsem neomylny. Ale kdyz mi nekdo potom, co se mnou vybehne, jeste vynada, nebo mi ukaze fakace a rekne, ze jsem idiot, tak takove jednani nezkousnu. A toto jsem pochopil z Petrunova prispevku.

                    Navic si dost dobre nedovedu predstavit, jak bych zamerne vyrazel hulku plastem predniho kola. To by dokazali snad jenom bratri Pospisilove :-))

                    [ Zpět ]
                    Datum: 28.08.2009
                    Autor: igen
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

                           

                      sorry za chyby.. :-)

                      [ Zpět ]
                      Datum: 28.08.2009
                      Autor: igen
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

                           

                      Je rozdíl když někdo napadne tebe a ty se bráníš, viz tvůj příspěvek výše a když je to naopak. Navíc kvůli takovým malichernostem o kterých je tady řeč.
                      Často se mi taky stává, že mě někdo podobným způsobem omezí nebo ohrozí, ale vím, že nejsem neomylný, tak to buď přejdu a když už je to fakt moc, tak toho člověka slovně upozorním, vulgárně málokdy. Kdyby mě za to napadl, tak to už je pak samozřejmě jiná...

                      [ Zpět ]
                      Datum: 28.08.2009
                      Autor: barakuda
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

                             

                        OK, jsem rad, ze si rozumime... :-))

                        [ Zpět ]
                        Datum: 28.08.2009
                        Autor: igen
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

             

        Už jsem takovýho borce taky potkal - nádherně promáklej styl, rychlost na skororovině +/- 25, na cinknutí zvonkem připažil - pohoda (před tím jsem se za ním chvíli vezl). Mnohem lepší, než Bárbíny a Kenové se sluchátky a nevypočitatelnými pohyby :o)))

        [ Zpět ]
        Datum: 21.08.2009
        Autor: PepikW
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

               

          Vypočitatelné pohyby, jo?
          Okolo mne ty jejich hole svištěly dost poblíž.
          Značně rozmáchlý styl.

          [ Zpět ]
          Datum: 21.08.2009
          Autor: Neregistrovaný uživatel (cyklistka Františka)
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

                 

            Asi jsem zvyklej z běžek, tam je to podobný :o)))

            [ Zpět ]
            Datum: 21.08.2009
            Autor: PepikW
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

                   

              Právě že to nebylo moc podobný. Běžkaři se rozmáchnou dopředu, hole skončí vzadu.... a znova. Tihle bruslaři dělali holemi oblouky do stran, skoro jako když pádlují.

              [ Zpět ]
              Datum: 24.08.2009
              Autor: Neregistrovaný uživatel (Fran)
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

               

          Já byl rád že trefil přední kolo zepředu do pneumatiky a ne z boku do drátů. Zvonek ten kokot přes mp3 neslyšel!

          [ Zpět ]
          Datum: 21.08.2009
          Autor: Petrun
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Asi jsme nějak geneticky výjimečnej

           

      Jo tak to každopádně! :-DDDD

      [ Zpět ]
      Datum: 20.08.2009
      Autor: Neregistrovaný uživatel (Lucka.S)
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

         

    Doporučuji paní senátorce aby uzákonila, že se nesmí mlátit hlavou o zem a bude to mít vyřešené.

    [ Zpět ]
    Datum: 20.08.2009
    Autor: Neregistrovaný uživatel (stip ([email protected]))
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

           

      Jelikož na kouření umře řádově více lidí než cyklistů, autistů, bruslistů atd. tak bych čekal, že se paní senátorka nejdříve zasadí aby kuřáci nosili při kouření povinně helmy.

      [ Zpět ]
      Datum: 20.08.2009
      Autor: Neregistrovaný uživatel (Luboš2)
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

             

        páchnoucí kuřáky bych nechal v poklidu .... vymřít.

        [ Zpět ]
        Datum: 20.08.2009
        Autor: Smog
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

               

          narodí se další....
          je to věčný koloběh...

          [ Zpět ]
          Datum: 21.08.2009
          Autor: Jurimír
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

                 

            Bohužel se narodí narodí jako astmatik a alergik :-(((

            [ Zpět ]
            Datum: 21.08.2009
            Autor: Petrun
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

                   

              naši kouřilioba. Astma z bráchou nemáme. On má nějakou alergii, al eto se rozjelo až na vojně....

              [ Zpět ]
              Datum: 21.08.2009
              Autor: Jurimír
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

               

          No, to říká ten pravý, určitě nepáchnoucí, smog :-)))

          [ Zpět ]
          Datum: 21.08.2009
          Autor: Jarda
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

         

    Takovyho bruslare jsem teda jeste nepotkal.

    [ Zpět ]
    Datum: 20.08.2009
    Autor: Lazarus
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

           

      Já ano. Jela ze Zbraslavi po modřanské stezce, bylo jí tak 20, a jela přes 30 s levou rukou v sádře (bez přílby) :-)

      [ Zpět ]
      Datum: 20.08.2009
      Autor: henry
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

             

        No, ja zas potkal bruslarku nahore na Dlouhych Stranich. Jestli jela i dolu, tak to musel byt taky dost fofr.

        [ Zpět ]
        Datum: 20.08.2009
        Autor: Lazarus
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

           

      Já taky ne. Jestli to nebude tím, že jezdím po silnicích a ne po cyklostezkách a stav cest se s in-line bruslemi neslučuje. Každopádně se taky chystám vyzkoušet in-line bruslení :-)

      [ Zpět ]
      Datum: 20.08.2009
      Autor: nooski
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

             

        Ja v brusleni nevidim zadnou vyhodu, krome toho, ze holky pak pry maji pekny zadecky.

        [ Zpět ]
        Datum: 21.08.2009
        Autor: Lazarus
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

               

          je to jinej pohyb. Asi se to blbě proovnává s kolem. A podle mě to ani moc nejde, ale je to prostě něco mezi chůzí a během a dá s ena nich dost vyblbnout. Oproti kolu používáš víc svalů. A dívčí zadečky to formuje snad nejlépe ze všech sportů, to máš pravdu:o)

          [ Zpět ]
          Datum: 21.08.2009
          Autor: Jurimír
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

               

          přes 10 let dělám pořádně jen cyklistiku, tak by to chtělo i jiný sport jako takové zpestření. Krom toho budem jezdit ve dvojici, tak doufám, že i k nějakému tomu zkrášlení zadečku dojde. Ne že by to nějak moc potřebovala, ale pohyb nikdy neuškodí :-)

          [ Zpět ]
          Datum: 21.08.2009
          Autor: nooski
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Bruslaři jsou rychlí jako cyklisté

         

    Když už chtějí jezdit tak rychle a zabírají místa skoro jako auto, tak by taky mohli jezdit po pravé straně.

    [ Zpět ]
    Datum: 07.09.2009
    Autor: Lazarus
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: partnerku na kolo

Hledám: partnerku na kolo
včera
vysoký, štíhlý, aktivně sportující, mladšího vzhledu hledá sportovně založenou ženu na sdílení společných zájmů,…

Hledám: Kamarádku

16.04.2024
Samotnému se jezdí špatně,hledá se holka na kolo,na věku nesejde.

Hledám: Další parťáky do skupiny - cykloturistika

16.04.2024
Ahoj, hledají se další cyklisté do party z Pardubic a okolí … Věk cca 50 - 60r. … Na pohodu :-)…. WhatsApp 737 184…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

314 cyklistů (4 přihlášení)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024