reklama

Lidé a zvyky kmene nakoláků

Lidé a zvyky kmene nakoláků

Motto:

Nakolák toho možná umí málo, ale to co umí stojí za to se od něj naučit.
John Griffith Chaney

Ne, že bych chtěl některak přirovnávat se k velkým badatelům, ale již mockrát byly popsány zvyky eskymáků, křováků a podobných národů a pronárodů. Pokud má paměť sahá žádný seriozní badatel se zatím nezabýval kmenem nakoláků.
Abych tento nedostatek naší vědy napravil a zejména, abych poskytl adeptům členství v tomto kmeni základní informace, rozhodl jsem se navštívit krátce sraz tohoto kmene konaný ve dnech 14. až 17. listopadu v Třeboni.
Do Třeboně jsem přijížděl obstarožním vozem zn. Octavia, který jsem narychlo ozdobil symbolem jedoucího nakoláka, abych splynul. Po cestě z Vidlákova jsem netankoval, spekulujíc, že benzín natural klesne pod 26,50 Kč. Byl jsem cestou mírně nervózní a zvažoval jsem zda jsem přeci jen neměl vzít nějaké cetky, korálky a nožíky a hedvábné prádélko, abych si lépe získal náklonnost příslušníků a zejména příslušnic kmene.Nakonec jsem vzal jen nějaké ovoce, konkrétně hruštičku.
Hned po příjezdu jsem se snažil odhalit jaká je struktura autorit v kmeni. Zjistil jsem, že velitelskou roli zde zjevně vykonává jistá radka.

Pozn.
Jednotliví příslušníci kmene jsou nositeli patrně totemických jmen, která získávají ve složitých slovních půtkách vedených na internetu. Tato jména se často píší s malým začátečním písmenem. Způsoby jejich vzniku by zasloužili samostatnou studii. Patrně přijatá kmenová jména však vždy nějak souvisí s uctívanými totemickými objekty jako je kolo, pedál, šlapka či internet nebo souvisí s totemickými zvířaty (wewerka, světluška a patrně i fafejt, to nic jiného než zvíře být nemůže ).

Jmenovaná radka se mnou provedla ihned uvítací rituál spočívající v simulovaném polibku. Tento uvítací rituál je v kmeni velmi rozšířen a používají jej běžně i prosté členky kmene. Některým však nestačí simulování polibku a simulují při setkání i pokročilejší stadia tělesného sblížení.
Viz.např. http://burisek.rajce.idnes.cz/Trebon_s_Nakolaky...

Posléze se ukázalo, že náčelnice radka disponuje několika skrytými podnáčelníky, jejichž prostřednictvím kmen ovládá. Podnáčelníci jsou velmi utajení a podobně jako u zákeřných čínských kmenů z provincie Ni-hao není nikdy jisté zda skutečně o podnáčelníky jde či nikoliv. Případný vyjednavač (hostinský apod.) protistrany je tak dokonale zmaten, nikdy neví zda jedná s oprávněným zástupcem či nikoliv.
Takovým skrytým podnáčelníkem je patrně jistý jurimír, fešák, kterého však prozrazuje v jeho funkci jezdící trůn, který obratně užívá patrně se souhlasem náčelnice (kmenová investitura).
Skrytým podnáčelníkem byl zjevně i jistý míra I., dále kominík a jeho sestra jindřiš. Jindřiš je neobyčejně kouzelné stvoření, kterou kominík z důvodů ochrany polepil odrazovými pruhy, aby jí nikdo nenaboural, avšak ona jezdí lehkomyslně bez blikačky. To když badatel vidí, říká si – být tak o pár let starší, mohla by to být moje krásná vnučka.
Během cesty náčelnice podnáčelníky jemně, nenápadně tlumeným šepotem diriguje a ukládá jim pokyny ohledně dalšího postupu. Oni sami, pak naslouchají nenápadně za jízdy a sondují náladu v kmeni. Kupříkladu jurimír mne takhle vyhmátl, když jsem se za jízdy od mladé příslušnice kmene zvané leeloo snažil zjistit některé informace o totemových zvířatech kmene a ona zrovna vyjádřila něžnou averzi vůči liškám, které ji prý budí když ulehne kmen ke spánku.
K totemovým zvířatům kmene zjevně patří wewerka, světluška a již zmíněný a dosud nepopsaný živočich označovaný jako „fafejt“. O těchto totemových modlách se často hovoří. Naopak je patrně kmenovým tabu vyslovit český název pro „ursus“. Při nepatrné zmínce o tomto zvířeti byť jen v souvislosti se vzdálenými Karpaty jsem byl rychle odkecán. Zajímavé je, že nakoláci na rozdíl od jiných primitivních kmenů neodvozují od zmíněných totemových ani jiných zvířat svůj původ. Následkem toho se příslušníci kmene nepovažují za vzájemně příbuzné a v kmeni vůbec nevyskytuje exogamie ! Zdá, že kmen je právě naopak vyhledáván i za účelem uzavření manželského svazku a nic patrně nebrání provozování sexuálních styků mezi členy kmene. Tedy ono klasické exogamní tabu se zde neuplatní, ba spíše naopak. K jakému vývoji to povede v dalších pokoleních (rozštěpy na rtech, hrby a jiné tělesné a duševní deformace) to je vpravdě vědecká výzva a otázka.

Náčelnice radka rovněž zjevně disponuje v kmeni nějakým obecně uznávaným cukerným monopolem. Příslušníci kmene se často zmiňují o rituální důležitosti cukru pro jízdu a radka pro ně patrně představuje projekci matky, která je přídělem cukru chválí. Takto náčelnice rozdala kupříkladu lízátka na předem určeném kontrolním stanovišti. Zda používá náčelnice ke stimulaci žádoucího chování vedle cukru i bič se mi nepodařilo potvrdit ani vyvrátit. Faktem je, že při vnějším ohledání nevykazují odkryté části těl zejména příslušnic kmene rány po biči, avšak přes veškerou snahu mi nebylo umožněno bližší zkoumání částí těl zakrytých.
K vynikajícím příslušníkům kmene patří již zmíněný jurimír. V jednu chvíli mne sice vylekal neb se mi zdálo, že předvádí záchvat padoucnice, avšak ukázalo se, že pouze intenzivně fotografuje
http://miral.rajce.idnes.cz/Sraz_Nakole.cz...
totem jiného kmene. Též se mu podařilo velmi elegantním způsobem dosáhnout (bez kola) vrcholu jedné místní skály (spíše kamene) a předvedl pak na ní pozici Ukřižovaného:
http://miral.rajce.idnes.cz/Sraz_Nakole.cz...
Tato pozice nezbudila mezi příslušníky nikterak negativní reakce. Z toho lze usuzovat, že kmen se nachází v jakémsi prenatálním, předkřesťanském stadiu, kdy již rozeznává symboly víry, ale tyto symboly ještě nechrání a jejich zneužití nesankcionuje.
Zajímavý důkaz neuplatňování exogamie v kmeni souběžně s performancí Ukřižovaného poskytl vyhublý šaman burísek. ( Tvrdí o sobě, že dokáže komunikovat s kmenovými božstvy pomocí malé krabičky a určovat tak kam se má kmen ubírat.). Nejprve se nechal vyfotit na vrcholu skalky s vlastní manželkou:
http://burisek.rajce.idnes.cz/Trebon_s_Nakolaky...
a potom se domáhal postupné účasti všech dalších příslušnic volaje cosi v tom smyslu, že chce s každou vyvrcholit.
Radka, náčelnice má nesporně pravomoc určovat směr jízdy. Ráno po té co mne simulovaně a simultánně s několika dalšími příslušnicemi políbila nasedla do auta,pravila, že odjíždí „do bahna“ a určila místo srazu na trase. Na určené místo jsme dorazili zabahněni totálně všichni kupodivu kromě radky, která se tvářila ala „přicházím já celá v bílém“.

Bylo toho ještě hodně.

Zmínit snad jistou naivitu příslušníků a příslušnic kmene, kteří skutečně chvíli přemýšleli o tom, že toto je JEDEN Z MNOHA dubů pod nimiž se narodil Žižka?
http://burisek.rajce.idnes.cz/Trebon_s_Nakolaky...
Nebo raději analyzovat proč se v kmeni zjevně netěší úctě pánská břicha? V tomto ohledu sama náčelnice vydávala taková opovržlivá prohlášení jako: „Já myslela, že máš pod bundou náhradní přilbu.“ (Adresát smutně zakňučel a zmizel na konec pelotonu.)
Zmínit snad, že oblečení je vcelku standardní až nadstandardní a bederní sukénky se vyskytují jen výjimečně (leeloo).Často se naopak vyskytují jakési patrně posvátné pásky, které mají ochránit před zlými božstvy. Jak byly tyto pásky pořízeny se mi nepodařilo zjistit, většina nakoláků však v této souvislosti hovořila o významných slevách při jejich nákupu.
Zaznamenat je potřeba neuvěřitelné levitační schopnosti jednoho z příslušníků kmene zvaného pb. Dokáže se za jízdy náhle vznést i s kolem. Jak to dokáže nedokázala vysvětlit ani přítomná učitelka fyziky.

Disidentem kmene je zřejmě jitý medúza. Budil pozornost už při startu tím, že se rozhodl jet na Nebelstein, tedy do kopce. Ztratil však představec od kola. Je záhadou jak může jakýkoliv cyklista ztratit právě tuto část kola (představec je spojnice mezi rámem a řídítky). Ještě větší záhadou je proč při jejím hledání vyndal z auta rezervní kolo. Po té míříce na jih vyrazil s námi na sever.
Z obvykle dobře informovaných míst se nyní dozvídáme, že takový disident se tresce násilným opitím, vysvléknutím do naha, vhozením do veřejného bazénu a uložením povinnosti jezdit na rotopedu opatřovat ostatním pivo.

Shrnutí:
Tato studie se zabývá dílčím vyhodnocením empirických poznatků získaných vcelku nečekaným a krátkým sběrem při pobytu s příslušníky kmene. Nevylučuji, že opatřením dalšího empirického materiálu mohou být některé její závěry modifikovány.
V každém případě lze říci, že kmen je velmi přátelský, nevzdaluje se neočekávaně za obzor spěšným šlapání a jak se zdá vyznává vcelku bezbřehý liberalismus. Účast dalším zájemcům mohu tedy v zásadě doporučit.


Použitá literatura:
S.F.: Totem a tabu

Vidlákov

18.11. 2008
neregmirekbik

[ Zpět ]
Datum: 18.11.2008
Autor: Neregistrovaný uživatel (neregmirekbik)
  • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

         

    Krasne se to cetlo....
    Doufam, ze jednou napises nejakou bikerskou knihu vzpominek. Takova kniha by se cetla sama....
    Dik!

    [ Zpět ]
    Datum: 18.11.2008
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

         

    Móooooooc pěkné...
    Myslím že je na čase přidat další rituál - vplétání bikera do kola :o)))

    [ Zpět ]
    Datum: 18.11.2008
    Autor: Neregistrovaný uživatel (:o))))
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

         

    Ani jsem netušil, jak skvělý jseš etnograf.

    [ Zpět ]
    Datum: 18.11.2008
    Autor: petrp
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

         

    Já tedy nevím, jak moc lze tento článek považovat za objektivní pohled na život Nákoláků. Stačí několik hodin prožitých v jejich společnosti k poznání všech zvyků tohoto specifického kmene? Není to jen autorova nepotlačitelná touha zdůraznit, že PŘEŽIL den v této komunitě bez vážnější újmy na zdraví fyzickém a duševním?

    8-)))

    [ Zpět ]
    Datum: 18.11.2008
    Autor: Burajda
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

         

    Je jistě chválihodné, vést takový odvážný výzkum polodivokých kmenů, ale mám pár technických poznámek k této zajímavé zprávě.
    Kupříkladu nikde není uvedeno jakým způsobem získávají příslušníci kmene potravu, zda jsou to lovci a sběrači, či snad ovládají primitivní zemědělství. Leccos lze vytušit z rozsáhlého popisu jejich stravovacích návyků, ale stejně nevíme zda cukr dělají z třtiny, nebo vybírají úly lesních včel. Tvůj případný následovník pak nebude vědět, jestli náčelnici potěší spíše darem kloboučku se síťkou, anebo přízeň náčelnice získá darováním srpu.
    Co se týče partnerských a sexuálních vztahů mohl jsi jím věnovat trochu více pozornosti, třeba tady:
    "Faktem je, že při vnějším ohledání nevykazují odkryté části těl zejména příslušnic kmene rány po biči, avšak přes veškerou snahu mi nebylo umožněno bližší zkoumání částí těl zakrytých."
    Chápu, že se moderní věda vyhýbá i pouhým náznaků bulvárnosti, ale vezmi příklad třeba z A.V. Friče, ten zkoumal indiánský kmen tak zevrubně, že dnes polovinu kmenové populace tvoří Fričovi potomci.
    Také bohužel nevíme zda a jak se pokoušejí uzdravovat své nemocné, o jejich hygieně (i když soudě podle zmínek o bahně to asi nebude moc valné).
    Není jasné zda mají písmo, jestli ovládají alespoň primitivně matematiku atd.
    Zůstává stále mnoho nezodpovězených otázek pro další výzkum. Snad se v naší vzdělané společnosti najdou další odvážní badatelé, kteří půjdou po stopách neohroženého neregmirekbikera a budou dále provádět výzkum a pomohou nám rozřešit mnoho nejasného ze života tohoto záhadného kmene.

    [ Zpět ]
    Datum: 18.11.2008
    Autor: Suchoj
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

           

      Ja si myslim, ze jsou to lovci...
      http://cyklohadanky.rajce.idnes.cz/Nakolak_lovec/

      [ Zpět ]
      Datum: 18.11.2008
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

             

        Tak teď jsi mě dorazil :o)))))))))))))))))))))))))))))))))

        [ Zpět ]
        Datum: 18.11.2008
        Autor: Neregistrovaný uživatel (:o))))
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

             

        bomba! Kolegové se otáčej, čemu že se tu na plnou hubu řechtám:o)))

        [ Zpět ]
        Datum: 19.11.2008
        Autor: Jurimír
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

               

          skoro bych řekl, že to je tady fór roku. Slzím.

          [ Zpět ]
          Datum: 19.11.2008
          Autor: Neregistrovaný uživatel (neregmirekbik)
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                 

            nápodobně:o)))

            [ Zpět ]
            Datum: 19.11.2008
            Autor: Jurimír
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                   

              Ono by to mohlo ten fotofor pokazit, ale stejně by mě zajímaly podrobnosti vzniku tohoto snímku. o))))

              [ Zpět ]
              Datum: 19.11.2008
              Autor: Neregistrovaný uživatel (neregmirekbik)
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                     

                Vzniku myslíš to kde a jak si Radka hrála s tou užovkou, nebo jak to neprihlasenej pospojoval dohromady ? :-)

                [ Zpět ]
                Datum: 19.11.2008
                Autor: Jarda
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                     

                Ale to je přece profláklý http://miral.rajce.idnes.cz/6.11.2008_Domanin,...
                Už to tu proběhlo v tématu "kontrola v lázních" :o)))

                Jen doufám, že tu Michalovu variantu nikdy nespatří ta užovka. Sice by se určitě radovala z toho, že ji mira.l JEN pošťuchoval klacíkem, nicméně mohlo by jí z toho dodatečně klepnout :o)))

                [ Zpět ]
                Datum: 19.11.2008
                Autor: Neregistrovaný uživatel (:o))))
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                       

                  Záhadná chybka se vloudila, tak znovu a snad lépěji...
                  http://miral.rajce.idnes.cz/6.11.2008_Domanin,...

                  [ Zpět ]
                  Datum: 19.11.2008
                  Autor: Neregistrovaný uživatel (:o))))
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                       

                  Tak naposled
                  http://miral.rajce.idnes.cz/6.11.2008_Domanin...
                  a jestli se to zase zhroutí, tak si to musíš nalistovat sám na http://miral.rajce.idnes.cz/ (6.11.08).

                  [ Zpět ]
                  Datum: 19.11.2008
                  Autor: Neregistrovaný uživatel (:o))))
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                         

                    Pak něčemu věř, mě se hned zdály některý fotky z Třeboně zmanipulovaný.o)))

                    [ Zpět ]
                    Datum: 19.11.2008
                    Autor: Neregistrovaný uživatel (neregmirekbik)
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                       

                  To nevokecas:-) Ja s mirou.l o teto fotce diskutoval. On se mis sveril, ze te nacapal, jak si lovis hada k veceri. A pry, ze to nemuze zverejnit, protoze by te to spolecensky vodrovnalo.
                  Ale me to nedalo. Zvlaste, kdyz zde padl dotaz, zda jsme lovci, nebo sberaci:-)
                  Tak jsem tu tajnou fotku dal do eteru.

                  A jen nam popovidej, jak ti chutnal v te rybi hospudce uhor...no...povidej. Nikdo totiz dodneska nevi, ze to byla uzovka:-) Booobika...:-)

                  [ Zpět ]
                  Datum: 19.11.2008
                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                         

                    Já to tušila, že se to neutají... Jen doufám, že to nebyl nějaký zakletý princ :o)))

                    Ale pozitivní na tom je, že vám teď všem zodpovědně můžu říct - nežerte užovky, jsou hnusný :o)))

                    Hele, ale stejně bych vám přála vidět, jak byla nakvašená, když ji mira.l začal pošťuchovat tím klacíkem, aby se posunula z cesty pryč. Tak nasr..., pardon naštvanýho hada jsem fakt ještě neviděla :o)))

                    [ Zpět ]
                    Datum: 20.11.2008
                    Autor: Neregistrovaný uživatel (:o))))
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                           

                      ...tak nasr...hada... A prděla ta užovka ? :-))))

                      [ Zpět ]
                      Datum: 20.11.2008
                      Autor: Jarda
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                             

                        Ja si myslim, ze kdyz je videla, tak se z nich posra.a:-))

                        [ Zpět ]
                        Datum: 20.11.2008
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                               

                          :-)))

                          [ Zpět ]
                          Datum: 20.11.2008
                          Autor: Jarda
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                         

                    To je vodhalení !
                    Tady se objevuje nový materiál ke zkoumání. Had jako totem! Takový případ, to by mi i samotný velký Sigmund z Příbora záviděl (had jako symbol libida atd.,atd.) !
                    Uvědomuji si si jak velká náčelnice často používá slovo "had". Dokonce tady kdysi cosi prohlašovala o tom, že hady hřeje na prsou! Možná ho chtěla tedy jen pootočit na zádíčka a zahřát na prsíčkách.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 20.11.2008
                    Autor: Neregistrovaný uživatel (neregmirekbik)
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                           

                      Aspoň vím "která bije", až jednou přijedeš převlečený za hada :o)))

                      [ Zpět ]
                      Datum: 20.11.2008
                      Autor: Neregistrovaný uživatel (:o))))
                      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

           

      To víš nedalo se stihnout všechno.
      Frič je velký vzor a inspirace podobně jako ten čuňák, portugalský kapitán, co po něm dodneška žijou na Kapverdách blonďaté černošky.Jenže já nevím co bych já v tomhle směru mohl ještě stihnout - plešatá miminka, to by snad nikomu nevadilo, ale šedivý fousy, nevím , nevím.
      Šlo mi spíše o zahájení průzkumu a nalezení vhodné badatelské metodologie. Zvažoval bych osobně též vyslání misionářů (po vzoru velkého Grubera a Orvilleho) ke kmeni, avšak nejsem si jist zda by zejména poměrně emancipované až dominantní ženy kmene misionáře přijaly.
      Pokud jde o stravovací návyky zaznamenal jsem výraznou tendenci k požívání potraviny zvané "smažák". Toto se děje často s odkazem na uctívaný kult jisté wewerky, avšak přesnou souvislost jmenovaného totemového zvířete a oné oblíbené pochoutky jsem zatím nezjistil.
      Zaznamenal jsem, ale že někteří nakoláci žijící v ustálených dvojících (z platu učitelky a co lidi přinesou šamanovi) si šetříce objednávají oběd tak, že jeden si dá polévku a druhý hlavní jídlo. Údajně tak dokážou ušetřit na zimní boty značky NW!

      Zvláštního bádání by si vyžádala adamitská sekce, která umně skrývá své pudy pod neškodné saunování. Fakt je, že požadavky na zřízení kádí na odhazování majetku jsem u nich nezaznamenal a o společných ženách se hovořilo pouze v náznacích. Kališníci to, ale budou! A kalicha, toho se nezřeknou!
      Primitivně ovládá matematiku, domnívám se, nejméně jedna členka kmene.
      Náčelnici bych příště přivezl jezdecký bičík, alespoň uvidíme reakci.
      Otázka lovců či sběračů byla vjiž vyřešena níže (tak, že se do teďka dusím smíchy).

      [ Zpět ]
      Datum: 19.11.2008
      Autor: Neregistrovaný uživatel (neregmirekbik)
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

             

        Možná by bylo dobré zdůraznit, že autor studie stravovací zvyky tohoto kmene přejal bez větších problémů. 8-)))

        [ Zpět ]
        Datum: 19.11.2008
        Autor: Burajda
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

             

        Jeste k te potrave. Zameril bych se na jedince, ktereho nazyvaji Jurimir. On je to zvlastni jedinec. Nelovi uzovky a ani nechodi na tu vec, kterou nazyvaji smazakem.
        Myslim, ze je to jediny opravdovy sberac v teto komunite.

        A vsiml sis? Tento clen se chce stat samanem. Myslim, ze ohrozuje samanske misto Buriska. Mozna nas ceka souboj Tita... no spis samcu teto komunity. Obcas se stava, ze se na jeho hlave objevi velice zajimave ornamenty. Ja bych veril, ze to ma neco spolecneho se samanstvim.

        Chtel jsem tim jen upozornit na zvlastniho, ale velice prijemneho, clena komunity.

        [ Zpět ]
        Datum: 20.11.2008
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

               

          a ornamenty má i jinde a ne jeden a na furt....
          A není sběrač!
          Je to lovec! Drsný lovec ovoce a zeleniny! Bys nevěřil, jak je zelenina zákeřná a špatně ulovitelná!!!

          [ Zpět ]
          Datum: 20.11.2008
          Autor: Jurimír
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                 

            To známe všichni, jak se brání hrášek nabodnutí na kůl a běhá po celém talíři a mnohdy se mu podaří i zdrhnout :-)

            [ Zpět ]
            Datum: 20.11.2008
            Autor: pro_pa
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                 

            Když budeš hodný, půjčím ti flintičku :o)))

            [ Zpět ]
            Datum: 20.11.2008
            Autor: Neregistrovaný uživatel (:o))))
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                 

            Vime, vime...
            http://cyklohadanky.rajce.idnes.cz/Nakolak...

            [ Zpět ]
            Datum: 20.11.2008
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                   

              to lano jsi tam měl nechat :o)))

              [ Zpět ]
              Datum: 20.11.2008
              Autor: Jurimír
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                   

              Utíkají mršky, utíkají, co ? :-)))

              [ Zpět ]
              Datum: 20.11.2008
              Autor: Jarda
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

               

          Víš on je trochu problém pro badatele, který aplikuje učením velkého S.F. a jeho následovníků některé info zpracovat. o))))) ) (a nesložit se přitom smíchy) V podstatě o případech odmítání potravy pojednal velký učitel už vé chvíli, kdy roztáčel kolo učení (Úvodní přednášky). Dále ovšem toto téma bylo velmi sporné a nerad bych ho zde rozváděl, abych jmenovanému neublížil.
          I věda musí někdy raději mlčet a kromě toho já maso taky odmítám o))))

          [ Zpět ]
          Datum: 20.11.2008
          Autor: Neregistrovaný uživatel (neregmirekbik)
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

             

        Ale nejvetsi zahadou pro me je nakolak zvany Wert. Tam nevim, zda je to sberac, nebo lovec. Na strankach, kde ma umistene fotky (rajce.net...uz jen vyber toho webu o nem neco vypovida...pravdepodobne sberac) ma fotky, kde ukazuje, jak si obstarava obzivu. Sbira houby. Takze by se mohlo zdat, ze je to sberac. Podivej se sem:
        http://wert.rajce.idnes.cz/No_jeste_rostou/
        http://wert.rajce.idnes.cz/houby/#P1040796.JPG

        Jenze. Kdyz se tak clovek prodira tema fotkama, zjistuje, ze to bude asi i lovec. Treba zde http://wert.rajce.idnes.cz/Huntovicka_lavka/... budou rizecky pravdepodobne z ulovene zvere. Bramburky pravdepodobne zase nekde nasbiral. Ale nejzajimavejsi je jeho posledni ulovek. Ale ten jeste nestacil naporcovat na rizecky a sezrat: http://wert.rajce.idnes.cz/hadanka_II/

        Kazdopadne dalsi zajimava informace. Tento nakolak se kamaradi s dalsi zvlastni tlupou. Jsou to vodni zivelnici, kteri si rikaji hasici a jezdi v cervenych popelnicich a v nich prevazeji vodu. Taky zvlastni kmen....

        [ Zpět ]
        Datum: 20.11.2008
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

               

          No tohle......... ty řízečky na pánvi je PÝCHAVKA tuším :-) víš dobře, že já maso mít nemusím :-)))))))))))))))) se dívím, že jsi nevytáhl naše lázně u hasičárny :-))) absolutně nejvíc navštěvovaná galerie na mém rajčeti :-)) to je teprv kmen :-)

          [ Zpět ]
          Datum: 20.11.2008
          Autor: Neregistrovaný uživatel (wert)
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

               

          Kam se hrabe tak propagovaná nakolácká sauna :-))) http://wert.rajce.idnes.cz/plaz_u_hasicarny/...

          [ Zpět ]
          Datum: 20.11.2008
          Autor: Neregistrovaný uživatel (wert)
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                 

            Tohle je vyrivka?
            http://wert.rajce.idnes.cz/plaz_u_hasicarny/...
            :-))

            [ Zpět ]
            Datum: 20.11.2008
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                   

              To se musíš zeptat Fafejta :-)) ta seděla na prameni)))

              [ Zpět ]
              Datum: 20.11.2008
              Autor: Neregistrovaný uživatel (wert)
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                     

                No a neto...nepsoukla si trosku?:-)))))

                [ Zpět ]
                Datum: 20.11.2008
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                       

                  trosku? :D :D :D

                  [ Zpět ]
                  Datum: 20.11.2008
                  Autor: LeeLoo
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                       

                  Né nepšoukla a werta jdu kopnout do holeně:-))))

                  [ Zpět ]
                  Datum: 20.11.2008
                  Autor: fafejt
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                 

            :o)))) Móóóóc pěkný . Werte, ten semafor je fernet, vaječňák a pepermintka ?? Jak to prosím tě chutná ?

            [ Zpět ]
            Datum: 20.11.2008
            Autor: Holfi
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                   

              Ta chuť nejde popsat :-))) ale hezky to vypadalo)

              [ Zpět ]
              Datum: 20.11.2008
              Autor: Neregistrovaný uživatel (wert)
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                   

              Fernet to nebyl, tuším griotka ta spodní vrstva..

              [ Zpět ]
              Datum: 20.11.2008
              Autor: Neregistrovaný uživatel (wert)
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

         

    Skvělý!!! Málem jsem se počůral smíchy:o))))
    Děkuju!

    Jestli se živíš něčím jiným než psaním, je to plýtvání talentem a schopnostmi!

    [ Zpět ]
    Datum: 18.11.2008
    Autor: Jurimír
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

         

    Bál jsem se toto téma otevřít s tím, co na nás zase medvěd přichystal :-( jaké ale bylo mé překvapení, když tam byl podepsán úplně jinej chlupáč :-)) Jsem moc rád, že se vysvětlila jízda zarytého bikera jedoucího po asfaltu podél http://wert.rajce.idnes.cz/Nakolaci_v_Treboni/... a ne napříč)) Bylo to naprosto evidentně způsobeno sběrem studijního materiálu studentem university třetího věku)) Proto je Ti ten dlouhodobější styk s asfaltem samozřejmě odpuštěn :-)) Po červené jsi si jej vynahradil, když jsi na mě počkal po mém lachtanovi, kdy jsem stratil brejle :-)) Jo a děkujeme :-)) P.S. píšu to podruhé, protože při prvním pokusu jsem se uklikl a odpověď mi zmizela(((

    [ Zpět ]
    Datum: 18.11.2008
    Autor: Neregistrovaný uživatel (wert)
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

         

    Pekne, pekne, fakt jsme se ted pobavili :-)))

    [ Zpět ]
    Datum: 18.11.2008
    Autor: m
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

         

    Tak to je opravdu úžasné, krmásně jsem se pobavil. Díky.

    [ Zpět ]
    Datum: 18.11.2008
    Autor: pro_pa
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

         

    Výstižné, mám pocit jako bych tam byla, podle popisu i ty které neznám poznávám :-) doufám, že i na jaře bude studie pokračóvat.

    [ Zpět ]
    Datum: 18.11.2008
    Autor: HMS
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

         

    :-))))))))

    [ Zpět ]
    Datum: 18.11.2008
    Autor: fafejt
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

         

    k tomu neni co dodat, uzasne, dokonale, krasne, vystizne ;)

    [ Zpět ]
    Datum: 19.11.2008
    Autor: LeeLoo
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

         

    Dokonalý! O víkendu jsem přečetl skvělou Třeštíkou knihu "Mýty kmene Čechů", teď tahle související literatura kvality nejméně srovnatelné... Kurnik, to budu ale vzdělanej! ;-)))

    [ Zpět ]
    Datum: 19.11.2008
    Autor: k.vl
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

         

    Jojo! Já tam byl pro radost a on je z toho sociologický výzkum NaKoláků :-)

    [ Zpět ]
    Datum: 19.11.2008
    Autor: Burísek
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

           

      Neříkej, že sis radost neudělal:

      http://burisek.rajce.idnes.cz/Trebon_s_Nakolaky...

      http://burisek.rajce.idnes.cz/Trebon_s_Nakolaky...

      http://jurimir.rajce.idnes.cz/Trebon_15-17.11...

      8-)))

      [ Zpět ]
      Datum: 19.11.2008
      Autor: Burajda
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

             

        teda nevim, proc vytahujes prave tyhle fotky :D

        [ Zpět ]
        Datum: 19.11.2008
        Autor: LeeLoo
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

             

        hel ejak tak koukám, ten šaman vždycky drží tu samou.... Bych si dával na něj pozor! ;o)

        [ Zpět ]
        Datum: 19.11.2008
        Autor: Jurimír
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

               

          A že by mě někdo pochválil, jaká jsem tolerantní manželka. 8-)))

          [ Zpět ]
          Datum: 19.11.2008
          Autor: Burajda
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                 

            proc prosimte, jsi aspon mela klid a chvili pro sebe :D

            [ Zpět ]
            Datum: 19.11.2008
            Autor: LeeLoo
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                   

              No a teď jsi to proflákla. Díky!! 8-)))

              [ Zpět ]
              Datum: 19.11.2008
              Autor: Burajda
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

             

        Koukám, že budu muset změnit lokál. Tady už jsem profláknutej :-(

        [ Zpět ]
        Datum: 19.11.2008
        Autor: Burísek
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

               

          pojd zalozime si spolu protest tema, jen my dva :D

          [ Zpět ]
          Datum: 19.11.2008
          Autor: LeeLoo
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

             

        Já čumím, kdy zase bude ta swingers party?

        [ Zpět ]
        Datum: 19.11.2008
        Autor: Neregistrovaný uživatel (neregmirekbik)
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

               

          Hele, ty sociologu, mohl ses zúčastnit. Mohla ta studie být ještě zajímavější. Ale zbaběle jsi nasedl do čtyřkolového samohybu a ujel do Vidlákova. 8-))

          [ Zpět ]
          Datum: 19.11.2008
          Autor: Burajda
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

         

    Stejně mi nejvíc leží v hlavě ten medůza. Co von za ten den všechnno stihnul:
    1. dojet na Nebelstein
    2. vrátit se z Nebelsteinu
    3. po cestě zpět vylézt na Vysokou
    4. zúčastnit se swingers párty
    5. vypít lahev vodky
    6. skočit z uzavřené sauny nahý do veřejného bazénu
    7. dojet na rotopedu pro pivo !!

    Úžasně aktivní čllověk, hodně z těchto věcí už mne napadlo zkusit, ale odškrtnout si je všechny v jeden den??!!
    S tím bych chtěl někam vyjet. Nezmizel někam???

    [ Zpět ]
    Datum: 20.11.2008
    Autor: Neregistrovaný uživatel (neregmirekbik)
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

           

      "Nezmizel někam???" On furt jede pro to pivo...nikdo ho jeste z toho rotopedu nesundal...:-)

      [ Zpět ]
      Datum: 20.11.2008
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

           

      No jeste jsem si tak myslel, ze bych na tom rotopedu mohl dat ty schody z druhyho do prvniho patra, ale to by pani domaci asi nerozdejchala :)
      Jinak ja jsem se v inkriminovany den bavil bajecne a doufam, ze jsem jsem svym jednanim neurazil neci rasu, vyznani nebo snad nedej buh, hanbatym skokem do bazenu neci esteticke citeni :)

      [ Zpět ]
      Datum: 20.11.2008
      Autor: Meduza
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

             

        Akorát nevím, proč jsi po vstupu do prostoru sauny a při pohledu na mě v rouše Evině vykřikl: "Ježíšmarjá!" a přikryl sis oči. 8-)))))))))))))

        [ Zpět ]
        Datum: 20.11.2008
        Autor: Burajda
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

               

          Hmmm, tak to mohlo mít víc důvodů třeba :-)))))))

          [ Zpět ]
          Datum: 20.11.2008
          Autor: Neregistrovaný uživatel (wert)
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

               

          Třeba zjistil, že si na pokoji zapomněl bicepsy :-))))))))))

          [ Zpět ]
          Datum: 20.11.2008
          Autor: Jarda
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                 

            Myslis ty nafukovaci rukavky pro neplavce?:-))))

            [ Zpět ]
            Datum: 20.11.2008
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                   

              Třeba :-)))

              [ Zpět ]
              Datum: 20.11.2008
              Autor: Jarda
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                     

                On si trouba vzal ten nafukovaci kruh, vid...Jooo, jit s pneumatikou do sauny, to je pro vostudu:-))))))

                [ Zpět ]
                Datum: 20.11.2008
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

             

        Mě rozhodně ne! já se bavil s tebou:o))
        Hlavně to vážení slipů mě dostalo:o)) FAkt to bylo supr! Celý! I s tím koupáním v bazénu atd! ;o)

        [ Zpět ]
        Datum: 20.11.2008
        Autor: Jurimír
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

               

          Cozeee? Vazeni slipu?:-))) A kdo je mel nejtezsi...ehm, nejplnejsi?:-)))

          [ Zpět ]
          Datum: 20.11.2008
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                 

            vážil jen medůza ty svoje:o))

            [ Zpět ]
            Datum: 20.11.2008
            Autor: Jurimír
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

             

        Neboj, my se bavili s tebou :o)))
        A následky zřejmě nejsou - včera jsem provedla důkladné ohledání kolem bazénu a nikde nevisí výstražné cedulky typu "vstup povolen pouze v plavkách" :o)))
        Jen ty němky při pohledu na chlapy v plavkách smutně povzdechují. Bůh ví, na co vzpomínají :o)))

        Dnes jsem chtěla zjistit, kudy že jsi to prošel ze sauny do bazénu, ale usnula jsem v odpočívárně sauny na více jak půl hodiny, tak jsem pak byla ráda, že jsem pak co nejrychleji našla cestu ven :o)))

        [ Zpět ]
        Datum: 20.11.2008
        Autor: Neregistrovaný uživatel (:o))))
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

           

      No ale už! Může mi konečně někdo vysvětlit, jak přesně vypadá, když někdo jede na rotopedu pro pivo, a to tak, že pohorší paní domácí? Nějak si to neumím představit.

      (Jestli to teda není tajný...)

      [ Zpět ]
      Datum: 20.11.2008
      Autor: k.vl
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

             

        to se nedá vysvětlit, to se musí zažít!!!

        [ Zpět ]
        Datum: 20.11.2008
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

             

        On ji nepohoršil, on ji nasual. Ukrad jí rotoped, utavil ten brzdící pásek z čehož vznikl velký smrad, který musela ráno větrat a rotoped zapoměl vrátit. Musím se však toho chlapce zastat, protože v tom nejel sám, LeeLoo měla taky žízeň, tak ho občas vystřídala. :-)))

        [ Zpět ]
        Datum: 20.11.2008
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

               

          Ale do háje! Já věděl, že tohle vlákno nemám otvírat při večeři. Víš, jak to vypadá, když musím utírat klávesnici hadrem? Takhle:

          asdcdfvghjkkl,jmnbcxvbvgbjklůPoijupzgftdrsefhjklůú§¨pkojihillnklmjbhvnm,kljlhmbfgxcvnhgcfbxvnmjhjjivbj,kliokjmnk<,.lůklm-,.,loúp§ojiouoíáizikugkn
          )¨´§hjhzjutfdcfvgzgdtrtsřžýzáuíiéoí=iugzftgcvb bnnjkloůpůl,kmnb,gfnvo§k-

          Tak, už je to lepší. No, ale o moc moudřejší nejsem, jen vím, že měl spolupachatelku. Asi má prvadu Světluška, achjo...

          [ Zpět ]
          Datum: 20.11.2008
          Autor: k.vl
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                 

            ja? ja v tom vubec nejedu :D. Takove pomluvy!
            ..
            ..
            jsem jen mela desnou chut na redbul s vodkou, ktera nam dosla. Ne na pivo!!!

            [ Zpět ]
            Datum: 20.11.2008
            Autor: LeeLoo
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                   

              Aha, tak proto jste ten rotoped zlikvidovali... Každý jste jel jinam :-)))

              [ Zpět ]
              Datum: 20.11.2008
              Autor: Jarda
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                     

                Ale ze toho na tom rotoprdu objeli...chudak:-) No priste se musim na ten sraz vydat aj ja:-) Ja zas chlemstam tequilku, takze ja bych mozna sedal i do letadla:-)))

                [ Zpět ]
                Datum: 20.11.2008
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                       

                  na letosnim cundru jsme v tramvaji, ve vlaku i na bobove draze jezdili a stacila nam k tomu jedna karimatka a nooooooooo jeste neco ;), to byste mi stejne neverili co

                  [ Zpět ]
                  Datum: 20.11.2008
                  Autor: LeeLoo
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                         

                    no povidej, povidej...to zni zajimave:-)))

                    [ Zpět ]
                    Datum: 20.11.2008
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                           

                      zlata trojkombinace a jak to pak ficelo :D
                      http://fajnofky.rajce.idnes.cz/Rumunsko_-...

                      [ Zpět ]
                      Datum: 20.11.2008
                      Autor: LeeLoo
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                             

                        Asi nejaka pekne vychechtana fajfcicka :)

                        [ Zpět ]
                        Datum: 20.11.2008
                        Autor: Meduza
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                               

                          zasah cislo jedna a co ty zbyly dva?

                          [ Zpět ]
                          Datum: 21.11.2008
                          Autor: LeeLoo
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                                 

                            Jediny co je ke kvalitni fajfcicce potreba je dobra nalada a pak to jde samo...
                            Hele a to jste si privezli z domova nebo tam byl nejakej dealujici baca?

                            [ Zpět ]
                            Datum: 21.11.2008
                            Autor: Meduza
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                                   

                              kamos to propasoval az z holandska :D

                              [ Zpět ]
                              Datum: 21.11.2008
                              Autor: LeeLoo
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                           

                      Prosim Tě, hlavní element těhle poblázněných akcí je v drtivé většině především alkohol :-)))

                      [ Zpět ]
                      Datum: 20.11.2008
                      Autor: Jarda
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                             

                        No ja proti nemu nic nemam:-)))

                        [ Zpět ]
                        Datum: 21.11.2008
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                             

                        ale na tretí element asi neprijdete....

                        [ Zpět ]
                        Datum: 21.11.2008
                        Autor: LeeLoo
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                               

                          To asi ne :-) Tak šup sem s tím, ať se ponaučíme ;-)

                          [ Zpět ]
                          Datum: 21.11.2008
                          Autor: Jarda
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                                 

                            jsem to vcera psala a nechapu, ze to tu neni :D

                            treti a velmi dulezita ingredience byl tramalek. uz jsme koncili, tak nevadilo vyjist zasoby oblbovaku a aspon se trochu (vic) pobavit ;)

                            [ Zpět ]
                            Datum: 21.11.2008
                            Autor: LeeLoo
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                                   

                              Myslis jako "TRAMAL RETARD TABLETY". Hele, koukni na to prostredni slovo....ja bych se toho bal:-)))

                              [ Zpět ]
                              Datum: 21.11.2008
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                                     

                                :-)))

                                [ Zpět ]
                                Datum: 21.11.2008
                                Autor: Jarda
                                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                                     

                                no on se pak clovek jako retard chova :D

                                [ Zpět ]
                                Datum: 21.11.2008
                                Autor: LeeLoo
                                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                                       

                                  Nebezpecna to pilulka...:-)

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 21.11.2008
                                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                                         

                                    Máte to tam napsané, tak nevím čemu se pak divíte :-)))

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 21.11.2008
                                    Autor: Jarda
                                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                                         

                                    Tak ja jsem prekvapen, ze ten stav retarda, nebo jak to nazvat, prijde ihned. Ja myslel, ze z cloveka bude retard az casem...az po delsim pouzivani:-) Sakra, dneska udelaj z cloveka retarda z minuty na minutu:-)))
                                    Proti blbosti tam neco neni?:-)))

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 21.11.2008
                                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                                         

                                    Jo, je. Dostal jsem nedávno od doktora prášky na pooperační otoky a je na nich napáno, že je to antidementivum. Jsem ani nevěděl, že jsem na něj udělal tak mizernej dojem... :-/

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 21.11.2008
                                    Autor: k.vl
                                    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                                         

                                    je a jak se jmenujou? by se hodilo je mit pro vsechny pripady v kabelce. ale asi bych je nestacila rozdavat.

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 21.11.2008
                                    Autor: LeeLoo
                                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • k.vl.

                                         

                                    Když tak poslední léta koukám a čtu,mnoho lidí tyto prášky neokusilo.

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 21.11.2008
                                    Autor: jinec
                                    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

                                         

                                    Cha chááá, to by se vám hodilo, abych vám prozradil svůj osobní doping! ;-)))
                                    I když - jak sami vidíte, možná je to jen placebo... :-)

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 21.11.2008
                                    Autor: k.vl
                                    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

         

    Myslím, že autor této studie nezmínil jednu důležitou věc a tou je OCHRANNÉ BOŽSTVO NÁKOLÁLŮ. Stačí aktuální pohled z okna (v Plzni právě padá bílé svinstvo) a je jasné, jak mocné je toto božstvo. Posunulo příchod zimy o týden!!! A ve zde otištěné studii není o tomto božstvu a jeho uctívání ani zmínka!
    8-))))))

    [ Zpět ]
    Datum: 21.11.2008
    Autor: Burajda
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

           

      Jo a to je svatá pravda.
      Když si pomyslím, že by se sraz konal tento víkend, tak se mi lehce rosí čelo. A horkem to nebude...:)

      [ Zpět ]
      Datum: 21.11.2008
      Autor: mira.l
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

             

        Paní učitelka má vždycky pravdu !!!! A tentokrát dokonce svatou :-)
        Tak teď zbývá určit, kdo se o to počasí nejvíc zasloužil. To jsem zvědav, kdo se k tomu nejvíc přihlásí ;-)

        [ Zpět ]
        Datum: 21.11.2008
        Autor: Burísek
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Lidé a zvyky kmene nakoláků

               

          Když tak pročítám tu studii, kdo je tam zminěn jako ŠAMAN? 8-)))

          [ Zpět ]
          Datum: 21.11.2008
          Autor: Burajda
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: partnerku na kolo

Hledám: partnerku na kolo
včera
vysoký, štíhlý, aktivně sportující, mladšího vzhledu hledá sportovně založenou ženu na sdílení společných zájmů,…

Hledám: Kamarádku

16.04.2024
Samotnému se jezdí špatně,hledá se holka na kolo,na věku nesejde.

Hledám: Další parťáky do skupiny - cykloturistika

16.04.2024
Ahoj, hledají se další cyklisté do party z Pardubic a okolí … Věk cca 50 - 60r. … Na pohodu :-)…. WhatsApp 737 184…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

351 cyklistů (13 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024