reklama

první kolo

MIKULÁŠOVY PATÁLIE:


Tatínek mi nikdy nechtěl koupit kolo. Pořád říkal, že děti jsou moc neopatrné, že chtějí dělat všelijaké akrobacie a přitom kolo rozbijí a samy si natlučou. Já jsem tatínkovi sliboval, že budu opatrný a pak jsem plakal a nakonec trucoval a říkal jsem, že uteču z domu až tatínek konečně řekl, že kolo dostanu, když budu mezi prvními deseti v písemce z počtů.
A tak jsem se včera večer vracel ze školy celý blažený, protože jsem byl desátý. Když se to dozvěděl tatínek, vyvalil oči a řekl: "Tak vida, to se podívejme," a maminka mi dala pusu a řekla, že tatínek mi koupí hned pěkné kolo, a že je to krásné, udělat tak dobře písemku z počtů. Musím přiznat, že jsem měl štěstí, protože nás tu písemku psalo jen jedenáct, jelikož všichni ostatní kluci měli chřipku a jedenáctý byl Kryšpín, který je vždycky poslední, ale tomu to nevadí, ten už kolo má.
Když jsem se dneska blížil k našemu domu, viděl jsem tatínka a maminku, jak na mě čekají na zahradě a usmívají se od ucha k uchu.
„Máme pro našeho velkého chlapce překvapení!“ řekla maminka a oči se jí smály a tatínek šel do garáže a přivedl, to neuhádnete co: kolo! Červené a stříbrné lesknoucí se kolo se svítilnou a se zvonkem. Senzační! Začal jsem pobíhat sem a tam, pak jsem dal pusu mamince, pusu tatínkovi a nakonec pusu kolu.
„Musíš mi slíbit,“ řekl tatínek, „že budeš opatrný a nebudeš na něm dělat žádné skopičiny!“
Slíbil jsem to a maminka mě políbila a řekla, že jsem její velký chlapec, a že udělá čokoládový krém a vrátila se domů. Moje maminka a tatínek jsou nejsenzačnější na světě!
Tatínek zůstal se mnou na zahradě. „Víš, že jsem byl v cyklistice skvělý přeborník a kdybych nepoznal tvou maminku, byl bych se patrně stal profesionálem?“
To jsem nevěděl. Věděl jsem, že tatínek byl skvělý přeborník v kopané, v rugby, v plavání a v boxu, ale že taky v cyklistice, to pro mne byla novinka.
„Já ti to ukážu,“ řekl tatínek, sedl si na mé kolo a začal jezdit kolem dokola po zahradě. Kolo mu samozřejmě bylo malé a překážela mu kolena, měl je až skoro v obličeji, ale to mu nevadilo.
„To je nejlegračnější podívaná, jaká se mi naskytla od doby, co jsem tě viděl naposledy!“
Tohle řekl pan Durda, který se na to díval přes plot z vedlejší zahrady. Pan Durda je náš soused a rád si tatínka dobírá.“Ty mlč,“ řekl mu tatínek, „ty kolům nerozumíš.“
„Cože?“ vykřikl pan Durda, „tak jestli chceš něco vědět, ty ubožáku, tak já jsem byl krajským amatérským přeborníkem a kdybych nepotkal svou ženu, byl bych se stal profesionálem!“
Tatínek se rozesmál. „Ty a přeborníkem?“ řekl. „Dovol, abych se zasmál, vždyť ty se stěží udržíš na tříkolce!“
To se panu Durdovi nelíbilo. „To uvidíš!“ řekla přeskočil plot. „Půjč mi to,“ řekl a položil ruku na řidítka, ale tatínek nechtěl kolo pustit.
„Nikdo tě nevolal Durdo,“ řekl tatínek, „vrať se do svého doupěte.“
Bojíš se, že tě zesměšním před tvým dítětem?“ zeptal se pan Durda.
„Mlč, prosím tě, copak nevidíš, že mě otravuješ?“ řekl tatínek, vytrhl panu Durdovi řidítka z ruky a začal zase jezdit kolem zahrady.
„To je k popukání!“ zachechtal se pan Durda.
„Mluví z tebe závist, to se mnou nehne!“ odpověděl tatínek.
Utíkal jsem za tatínkem a ptal jsem se ho, jestli bych se nemohl projet jednou na svém kole, ale tatínek mě neslyšel, protože pan Durda se řehonil, jak se na něho díval a tatínek dostal smyk a vletěl do begónií.
„Co se tak hloupě směješ?“ řekl mu tatínek.
„Směl bych se teď projet?“ zeptal jsem se.
„Směju se, protože mě baví se smát“, odpověděl pan Durda.
¨“Vždyť je to moje kolo!“ řekl jsem.
„Chudáčku Durdo, tobě úplně přeskočilo,“ řekl tatínek.
„Vážně?“ zeptal se pan Durda.
„Vážně,“ odpověděl tatínek.
Tak pan Durda šel k němu a strčil do něho a tatínek znovu spadl i s mým kolem do begonií.
„Moje kolo!“ křičel jsem.
Tatínek vstal a strčil do pana Durdy a teď spadl zase on a řekl tatínkovi:
„No jen si začni!“
Když se přestali strkat, řekl pan Durda: „Objeď blok a já ti to stopnu a uvidíme, kdo z nás dvou je lepší!“
„O tom nemůže být ani řeč,“ prohlásil tatínek, „nedovolím ti vsednout na Mikulášovo kolo! Ostatně jsi tak tlustý, že bys ho polámal!“
„Máš strach, že bys prohrál!“ řekl pan Durda.
„Já že mám strach? Já?“ Zvolal tatínek. „To uvidíš!“
Tatínek chytil kolo a šel s ním na chodník. Pan Durda a já jsme šli za ním. Už jsem toho začínal mít dost, zvlášť když jsem si na kolo ještě ani nesedl!
„Tak dobrá,“ řekl tatínek, „každý z nás jednou bloka dpmů, stopneme to na hodinkách a vítěz bude prohlášen přeborníkem. Pro mne je to stejně jen formalita, protože je to předem rozhodnuto!“
„jsem rád, že uznáváš svou porážku,“ řekl pan Durda.
„A co mám dělat já?“ zeptal jsem se.
Tatínek se ke mě překvapeně obrátil, jako by zapomněl, že tam jsem. „Ty?“ řekl. „Ty budeš časoměřič. Pan Durda ti dá svoje hodinky.“
Jenomže pan Durda mi je dát nechtěl, poněvadž říkal, že děti všechno pokazí a tatínek mu řekl, že je špína a dal mi svoje vlastní hodinky, které jsou velice príma, s velkou ručičkou, která moc rychle utíká, ale já bych stejně dal raději přednost svému kolu.
Tatínek s pane Durdou losovali a první vyjel pan Durda. Jelikož je pravda, že je dost tlustý, nebylo pod ním kolo skoro ani vidět a lidé, co šli po ulici, se za ním ohlíželi a smáli se. Nejel moc rychle, ale dojel za roh a zmizel. Když jsme ho zase uviděli na druhém rohu, byl celý červený, vystrkoval špičku jazyka jel klikatě sem a tam.
„Kolik?“ zeptal se, když dojel ke mě.
„Devět minut a velká ručička mezi pětkou a šestkou,“ řekl jsem.
Tatínek se dal do smíchu. „Chahá, staroušku,“ řekl, „ty bys dojel Tour de France za půl roku!“
„Nech si ty dětinské vtipy,“ řkel pan Durda a stěží popadal dech, „a zkus to zajet líp!“
Tatínek vsedl na kolo a vyjel.
Pan Durda, který už začínal líp dýchat a já jsme se dívali na hodinky a čekali jsem. Já jsem si samozřejmě přál, aby vyhrál tatínek, ale hodinky utíkaly a už to bylo devět minut a hned na to deset.
„Vyhrál jsem! Jsem přeborník!“ zajásal pan Durda.
Tatínek se neobjevoval ani po patnácti minutách.
„To je divné,“ řekl pan Durda, „měli bychom se jít podívat, co se stalo.“
A pak jsme viděli tatínka přicházet. Šel pěšky. Měl roztržené kalhoty, na obličeji si přidržoval kapesník a kolo nesl v ruce. Kolo se zkroucenými řidítky, s vyvrácenými koly a s rozbitou svítilnou.
„Vjel jsem do popelnice,“ řekl tatínek.
Druhý den jsem to o přestávce povídal Kryšpínovi. Řekl mi, že se mi s prvním kolem přihodilo skoro totéž.
„Co chceš, prosím tě,“ řekl mi Kryšpín, „Tátové jsou všichni stejní, dělají skopičiny, a když na ně člověk nedá pozor, rozbijí kolo a ještě si natlučou.“




Co vy a první kolo a první jízda? Něco podobnýho? :o)Vzpomínáte si ještě vůbec?

[ Zpět ]
Datum: 12.10.2008
Autor: Jurimír
  • Re: první kolo

         

    Peknej pribeh:-) Ja tu sice dlouhe texty vetsinou uz ani nectu, ale tenhle jsem precetl....a stalo to za to:-)

    Prvni kolo? Pokavad nepocitam zelenou trikolku na ktere jsem umel jezdit po dvou kolech (strejda se semnou chlubil sousedum v cele ulici), tak asi prvni kolo byl zelenej Pionyr. A byl za vysvedceni:-) A tata mi na nem nejezdil:-) A ani soused.
    Velkej prelom byla Liberta s prehazovackou:-) Na ni jsem ujel svuj prvni (tajny) cyklovandr podel Labe az do Nymburka:-) Nikdo mi to tenkrat na sidlisti neveril, ze jsem tam dojel:-)

    A neco podobneho? To bylo u te liberty. Ja chtel mit berany dole, jako zavodnik. Samozrejme jsem nechtel mit blatniky...to zavodnici taky nemaji. A chtel jsem mit klipsny (po dedeckovi ze stareho Favouse). A mama mi rikala neco o tom, ze mam mit berany nahore a ze klipsny v zadnem pripade, jinak ze si rozbiju cumak a i kolo. Tata mi obcas na Liberte jezdil:-) Ale soused ne:-)

    [ Zpět ]
    Datum: 12.10.2008
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: první kolo

           

      Ja jsem si vzpomel na me uplne prvni kolo po trikolce:-)

      Mozna si to nekdo taky pamatujete. Bylo to fakt pro prcky a melo to siroke plaste (jak od vozejcku). Melo to furtoslap a takove dlouhe kozenkove sedlo:-) Jo...to bylo me prvni kolo:-)

      [ Zpět ]
      Datum: 12.10.2008
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: první kolo

             

        Blesk!
        A naučili se na něm oba synové i obě dcery. Vnuk ho má zatím na koukání ...
        8-)

        [ Zpět ]
        Datum: 12.10.2008
        Autor: AV
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: první kolo

         

    Pionýr čtvrtka. Červenej starší. Pak skládačka Eska s volnoběhem, co jsme na ní skákali v lese neuvěřitelný věci. Vždycky si na ni vzpomenu, když slyším všelijaký bikery, jak se dohadují, že levný díly nic nevydrží, a musím se smát. Vydržela všechno, zacházení to bylo naprosto šílený, údržba nulová... :-)))
    Ale první skutečný kolo byla Liberta "favoritózního" tvaru, tříkolečko. To jsem začal jezdit sám za město (bylo mi dvanáct), z Prahy na Karlštejn a zpátky za odpoledne byla pohoda... Strašně mě to chytlo. Na tý libertě (postupně vylepšované o další převody, jiné brzdy atd.) jsem jezdil 18 let a najel odhadem tak 20000 km. Většinu dílů jsem časem upravoval nebo opravoval, ale byly pořád původní. Skvělý kolo, ještě stojí ve sklepě.
    Měl jsem štěstí - v rodině byl ještě jeden podobnej kus, ale ten byl naopak otřesnej. Mnohem těžší, celej nějakej divnej a kroutivej... No, asi tu moji dělali ve čtvrtek, tu druhou v pondělí :-)))

    [ Zpět ]
    Datum: 12.10.2008
    Autor: k.vl
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: první kolo

         

    Léto 1969...
    http://www.bbcc.cz/Brc/Images/Vrstevnice...
    Tříkolka byla zelená (myslím), měli jsme ji s bráchou dohromady a úžasně se s ní hrálo na popeláře :o)))

    [ Zpět ]
    Datum: 12.10.2008
    Autor: Neregistrovaný uživatel (:o))))
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: první kolo

           

      Na tříkolce se dalo couvat... :-)

      [ Zpět ]
      Datum: 12.10.2008
      Autor: ronda
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: první kolo

           

      Taky jsem byl popelar:-) A jak jsem u toho krasne vrcel...:-) A ty kvalty jak jsem tam hazell:-))

      [ Zpět ]
      Datum: 12.10.2008
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: první kolo

           

      to je ale tříkolka, ne kolo:o))

      [ Zpět ]
      Datum: 12.10.2008
      Autor: Jurimír
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: první kolo

             

        No ze zrovna tohle pise lehokolista:-))

        [ Zpět ]
        Datum: 12.10.2008
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: první kolo

             

        První kolo byl pak modrý Pionýr - prostě klasika 70tých let :o))) Ale to vlastně dostal brácha. Takže opravdu MOJE první kolo byla až Ukrajina za 550 Kč v roce 1976, na kterou jsem si i ušetřila :o)))

        [ Zpět ]
        Datum: 13.10.2008
        Autor: Neregistrovaný uživatel (:o))))
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: první kolo

         

    Je to již dávno,ale vzpomínám.První jízdy pod "štangló" na předválečném pánském kole(ještě páková přední brzda),vzadu torpedo.Ve dvanácti jsme spolu s bratrem dostali tříčtvrteční Esku a započala rivalita,kdo pojede na starém kole a kdo na Esce.Brzy jsme bez souhlasu rodičů vyrazili na Býčí skály,střídali kola,názory na spolupráci byly rozdílné,ale rozsekané pr...e po návratu jsme měli pospolitě.

    [ Zpět ]
    Datum: 12.10.2008
    Autor: jinec
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: první kolo

         

    jo tak já si na svý první kolo a první jízdu taky pamatuju. Byly mi tak čtyři pět let a nemám ponětí, co to bylo za značku, vím že to bylo takový malý a červený a strašně se mi líbilo a měl jsem z něj velkou radost.
    Jenom do tý doby, než jsem na něm zkusil jet. Nešlo mi to a táta byl nervní. (my dva dohromady v podobných situacích to bylo vždycky těžký:o) ) Tak jsem se vzteknul, zahodil to kolo do příkopu mezi kopřivy, řekl že ho nechci a šel směrem kde jsem tušil domov. Táta ho vyhrabal s kopřiv a nas..nej šel za mnou domů :o))))

    [ Zpět ]
    Datum: 12.10.2008
    Autor: Jurimír
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: první kolo

         

    Na prvni jizdu si absolutne nevzpominam, ale vim, ze jsme meli se segrou napul (my meli vlastne hrozne moc veci napul) kolecko s honosnym nazvem "Spurt-extra". Napred s postrannima koleckama, ale pote, co se urvaly pod daleko vyspelejsi sestrenici, jsme se naucili brzo jezdit i bez nich.
    Jeste dneska se s hruzou divam, co jsem s tim kolem vsechno sjel. Kamos a muj pozdejsi svedek mi porad ukazuje ruzny schodiste a skoky, kdyz jsem v CR a vzpominame na detstvi :o) Jinak kolo "umrelo" az pod mym o 12 let mladsim brachou.

    [ Zpět ]
    Datum: 12.10.2008
    Autor: vasek
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: první kolo

         

    Moje první kolo byl "Pionýr", podědila jsem ho po starším bráchovi. Před tím jsem jezdila na dědečkově kole tzv. "pod štanglí", neboť dědeček měl krásné pánské cestovní kolo, které si dovezl z Francie. Značku si již nepamatuji.

    [ Zpět ]
    Datum: 13.10.2008
    Autor: Burajda
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: první kolo

         

    Táta vždycky tvrdil, že správná velikost je základ, takže já jsem toho za dětství vystřídal víc:
    malá trojkolka červená
    větší trojkolka zelená
    blesk (tuším 12")
    pionýr čtvrtka (20")
    pionýr půlka (24")
    eska tříčtvrtka s tříkolečkem (26")
    favorit po tátovi (630x32, 2x5 kvaltů)

    [ Zpět ]
    Datum: 13.10.2008
    Autor: Joe-CUBE
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: první kolo

           

      z logiky veci je tedy nutno pokracovat k 29", abys ku staru coby dustojny kmet s mrozim knirem i tu opustil v prospech repliky velocipedu s obrim prednim kolem :)

      [ Zpět ]
      Datum: 14.10.2008
      Autor: Neregistrovaný uživatel (jirka 77)
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: první kolo

             

        Proč zas začínáš s 29"? Ty seš horší než VšichniTušíKdo;-)

        [ Zpět ]
        Datum: 15.10.2008
        Autor: Joe-CUBE
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: první kolo

               

          huš ho nejspíš nebaví být za divnýho co jezdí na divným kole, a halt na to nemá gule ako gaučáci ;-))))

          [ Zpět ]
          Datum: 15.10.2008
          Autor: Neregistrovaný uživatel (Šnek)
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: první kolo

         

    Než jsem se koukla na podpis, myslela jsem, že je to zase nějaká Medvědí pisatelská mánie :-)
    Mé první kolo v první třídě bylo Pionýr, koukám, že generace se pozná i podle značky kola. Tatínek mě trpělive učil v naší ulici. Rychle jsem vyrostla, takže už v 10 ti jsem dostala dospěláckého favorita v dámské verzi, tenkrát stálo bez koruny 1000,- což nebyla úplně levná záležitost. Jezdila jsem na něm po lese v okolí letiště i k rybníku Pytlík, kde se ještě tenkrát dalo koupat. Zkoušela jsem i silničku, ale jednou jsem nestihla vyndat nohu a nebyl to příjemný pád.

    [ Zpět ]
    Datum: 13.10.2008
    Autor: HMS
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: první kolo

         

    moje první kolo byl pionýr v dámské (respektive dívčí) verzi = bez štangle (ono tehdá byl v celku zázrak nějaký kolo vůbec koupit, natož si ještě vybírat.. ).
    Táta mi na něm nejezdil, neboť ten nikdy na kole nejel, ba ani žádné nevlastnil. Jezdit mě ale naučil za dvě odpoledne. Dneska si připadám trochu jak on, neboť učím jezdit na inlaynech synka, ač sám jsem na kolečkovejch bruslích nikdy nestál :-)

    [ Zpět ]
    Datum: 13.10.2008
    Autor: alvp
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: první kolo

         

    matne si pamatuju na jakesi ultra detske kolo, kteremu jsme rikali "zajic", mozna to byla znacka, melo to jeste bocni kolecka a pak jsem mel detske kolo "spurt extra". pote az zlatave natrenou skladacku eska, kterou jsem nalomil v skladacim kloubu a tak ji dali zavarit, jeste jsem na ni chvili jezdil, ale to jsme uz v lete '89 na zajezde do slusovic koupili esku premier s 4 prevody.

    mamka na zadnem kole jezdit nechtela, pac se bala, ze z nich spadne :)

    [ Zpět ]
    Datum: 14.10.2008
    Autor: Neregistrovaný uživatel (jirka 77)
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: první kolo

         

    jinak ten pribeh je z "bylo nas 5", ne?

    [ Zpět ]
    Datum: 14.10.2008
    Autor: Neregistrovaný uživatel (jirka 77)
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: první kolo

           

      ne ten příběh je z kniky "Mikulášovy patálie" , což je uvedeno na začátku:o) Napsal R. Gosciny

      [ Zpět ]
      Datum: 14.10.2008
      Autor: Jurimír
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: první kolo

             

        Jo, a je škoda, že jsi sem nedostal ty ilustrace, ty jsou totiž libózní :-)))

        [ Zpět ]
        Datum: 14.10.2008
        Autor: k.vl
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: první kolo

               

          to jsou!, ale skenovat je a cpát na rajče se mi nechtělo...

          [ Zpět ]
          Datum: 15.10.2008
          Autor: Jurimír
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: první kolo

                 

            Hm, Mikulášovy patálie děti někam zašily a nemůžu je najít, ale tahle ilustrace z Mikulášových prázdnin je taky dobrá:
            http://album.volny.cz/ondrej.balik/view.php...

            Skoro jako olkyc ;-)))

            [ Zpět ]
            Datum: 15.10.2008
            Autor: k.vl
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: první kolo

                   

              jo to je a sem se dost hodí:O)))

              [ Zpět ]
              Datum: 15.10.2008
              Autor: Jurimír
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Na kole z Prahy do přírody

24.03.2024
Ahoj, hledá se cyklistka pro spolujízdy z Prahy ven na kolo, víkendy nebo dle dohody

Hledám: cyklistku co má hodně volného času

14.03.2024
Hledá se cyklistka na Jónské ostrovy od 7.5. do 13.6. Pobyt v domě přímo u moře, dvě horská elektrokola k…

Hledám: Island, s kolem nebo bez

08.02.2024
Neplánuje někdo letní cestu na Island bez cestovky, s kolem nebo bez? Nemá někdo zkušenost s objetím ostrova na…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

445 cyklistů (10 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024