reklama

ram na lehokolo

zdravim. poradte mi, kde mozem najst ponuku ramov na lehokolo. som rozhodnuty si nieco postavit, predtym chcem zistit ci sa daju kupit, a kolko stoja. podla toho sa rozhodnem ci daco pozvaram alebo kupim. moja predstava je nieco ako challenge fujin. dakujem ...

[ Zpět ]
Datum: 29.04.2007
Autor: Neregistrovaný uživatel (miso-BA ([email protected]))
  • Re: ram na lehokolo

         

    Nic mě nenapadá, můžeš leda zkusit napsat výrobcům co mají nějaký takový typ v katalogu, jestli od toho nenabídnou i samotný rámový set nebo podobně. I kdyby ano, bude to celkem drahé.
    Jediná jiná možnost je nechat si to postavit na zakázku od někoho, kdo je vybavený na stavbu rámů. Buď se musíš spojit se stavitelem lehokol, který ti pomůže s návrhem, nebo si musíš rám navrhnout sám a pak můžeš jít s plány rovnou za libovolným stavitelem zakázkových kol. V závislosti na tom, kolik práce uděláš sám a kolik zadáš, se pak bude měnit cena rámu od několika málo tisíc až po třeba dvacet tisíc. Velmi pravděpodobně nepřekročí cenu framesetu od Challenge (pokud vůbec Challenge něco takového jako frameset prodá).

    [ Zpět ]
    Datum: 01.05.2007
    Autor: Jirka
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: ram na lehokolo

           

      dakujem za odpoved. kedze som na nete doteraz nic nenasiel, predpokladal som ze je to asi tak, ako si napisal. ale pre istotu som sa spytal. v kazdom pripade mi neda zamysliet sa nad tym, ci je to zapricinene "vychcanou" politikou vyrobcov lehokol, alebo to prirodzene vyplyva z nepomerne nizsieho podielu lehokol oproti klasickym bicyklom. v kazdom pripade, ak o niecom bdete vediet, sem s tym! esteraz dik, cavte!

      [ Zpět ]
      Datum: 01.05.2007
      Autor: Neregistrovaný uživatel (miso-BA ([email protected]))
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: ram na lehokolo

             

        Lehokol se vyrábí tak málo, že nejde čekat stejné věci jako od výrobců obyčejných kol. Kdyby z finančního hlediska stálo za to prodávat jen rámy, prodávaly by se. Krom rámu ale potřebuješ ještě kupu dalších speciálních částí (většinou kratší přední vidlic, řídítka, sedlo, nějaké řetězové kladky a/nebo trubice...), a když se pak mrkneš do ceníku Azubu co stojí rámový set, kde je vše co neseženeš v běžném obchodě, jsou to asi 2/3 ceny nejlevnější varianty jejich kola. A když sečteš maloobchodní ceny komponentů (bez případných slev a eshopů), dostaneš se zas na tu samou cenu za kterou dělají kompletní kolo. V důsledku toho takový rámový set kupuje málokdo, vyplatí se to snad jen ve vzácném přápadě kdy máš doma nové horské kolo, něco se ti stane, nemůžeš na něm jezdit a chceš z jeho kusů postavit Max. No a jestli toho prodáš ročně jeden až dva kusy a dělá to míň jak procento obratu, láká to jednoduše se vybodnout na to, abys to vůbec měl v ceníku a v nabídce na internetu. To je podle mě to, co většina lehokolových výrobců dělá - prostě jim to nestojí za to. Firmy jako co já vím Giant, Merida nebo podobné prodávají kol jednoho typu desetinásobek toho, co výrobce lehokol všech typů dohromady, takže i to jedno procento prodaných samotných rámů už může být zajímavé, a dělá reklamu už jen tím, že je v nabídce.
        Pořád ale nepovažuju za vyloučené, že bys mohl uspět třeba u Challenge s koupí samotného rámu. Za dotaz nic nedáš, zkus to. Jen se obávám, že pod 1000 Euro to nebude.

        [ Zpět ]
        Datum: 02.05.2007
        Autor: Jirka
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: partnerku na kolo

Hledám: partnerku na kolo
dnes
vysoký, štíhlý, aktivně sportující, mladšího vzhledu hledá sportovně založenou ženu na sdílení společných zájmů,…

Hledám: Kamarádku

16.04.2024
Samotnému se jezdí špatně,hledá se holka na kolo,na věku nesejde.

Hledám: Další parťáky do skupiny - cykloturistika

16.04.2024
Ahoj, hledají se další cyklisté do party z Pardubic a okolí … Věk cca 50 - 60r. … Na pohodu :-)…. WhatsApp 737 184…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

378 cyklistů (15 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024