reklama
Země: Izrael Izrael

Izrael na kole v dubnu 2017

Nějaké příspěvky na toto téma tady jsou, užitečných informací ale pomálu. Proto si dovolím založit vlastní téma.

Převážně ve druhé polovině dubna 2017 letím na 19 dnů do Izraele - letiště Tel Aviv. Sám a se stanem, spát chci nadivoko. Libovolným způsobem chci projít nebo projet většinu zajímavých míst po celém Izraeli, včetně návštěvy západního břehu. Zdá se, že kolo by bylo pro většinu vzdálenějších cílů dobře použitelné. Zkušenosti s dlouhými cestami na kole mám, brát ho do letadla nechci.

Moje otázky jsou:

1. Nebude problém na letišti při vyřizování víza, když nebudu mít ubytování?

2. Kde sehnat levně kolo (na místě)? Je lepší si ho půjčit, nebo koupit a nechat tam? Stačí supermarketový model.

3. Co stan? Potřebuji ho vůbec v dubnu?

[ Reagovat ] [ Zpět ]
Datum: 26.12.2016
Autor: Marin7
  • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

         

    Řekl bych, že Izrael je dost vyspělá země a koupit tam kolo nemůže být problém :-)
    Už ses díval na klimatickém podmínky Izraele? Ale jsou lidi co nepotřebují stan ani v severských zemích, takže nejspíš bude záležet na tobě co ti vyhovuje.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 26.12.2016
    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
  • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

         

    Ahoj,
    napíšu pár postřehů, třeba ti k něčemu budou.
    Spaní nadivoko není problém. I u místních se to dá na místě domluvit. Na Golanech je třeba dávat pozor na minová pole (jsou dobře značená a oplocená), v poušti je třeba odvalit kameny v okolí kvůli štírům (hnědé a černé nejsou nebezpečný, žlutej je strašně vzácnej a smrtelnej :-).
    Navíc je třeba zjistit, kde má armáda cvičiště, ale vše je dobře značené, stačí selský rozum.
    V červnu stačil rozeplej spacák, stan, ani plachta nebyla k ničemu. Jak v dubnu netuším, ale období dešťů už bude dávno pryč.
    Projdi si síť národních parků - ve spoustě z nich jsou místa na spaní, sprchy a hlavně pitní voda.
    My na národní parky koupili greencard a měli permici na všechny vstupy.

    Na vše se doptáš na místě, místní jsou ochotní, stačí základy angličtiny a žádné předsudky :-)

    Ad letiště - my měli zvací dopis, ale myslím, že nikoho nezajímal. Dotazy byly klasické, co máte v plánu, kam jedete... Pokud odpovědi mají hlavu a patu, není tam Západní břeh, tak podle mne nebude problém (ale my jeli s dětmi, nebyl jsem sám).

    Ad pitná voda, všichni varovali, že směrem na jih se kvalita vody v kohoutcích zhoršuje, ale my ji normálně pili a nikdo (ani děti) neměly problém.

    Kdyby cokoli, napiš...
    Tom

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 26.12.2016
    Autor: tovo
    Hodnocení: +13 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

           

      Díky, Tvoje postřehy jsou užitečné.

      Mám trochu obavy, že mě vyhodí přímo na letišti, protože cestovat sám a bez hotelu může být podezřelé. Taky bych se rád podíval na Západní břeh a do Jordánska a to je taky moc nepotěší.

      Jaké máte zkušenosti s focením? Jsou na něco citliví? Abych nepřišel o foťák, díky nějaké vojenské základně na obzoru. Dočetl jsem se pouze o zákazu focení u zdi nářků v sobotu.

      Hlavně bych ale uvítal informaci, jak levně obstarat kolo. Kde půjčit nebo koupit. Informace, že v Izraeli kolo určitě koupím, je mi k ničemu. Nebudu kupovat kolo za několik tisíc, abych ho tam nechal.

      Na netu jsem našel pouze půjčovny městských kol a to ještě dost drahé.

      Jak je to s půjčením skůtru? Vidím pouze auta a tak hluboko nechci klesnout. Kolo by bylo nejlepší.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 28.12.2016
      Autor: Marin7
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

             

        Ahoj,do Izraele létám už dlouhou dobu a nikdy nebyl s ničím problém. Doporučuji zejména sever Izraele,na kolo naprosto nádherné a najdeš plno zajímavých míst. Co se týče focení, na Golanech jsou základny,tam se fotit nesmí,ale z výhledového pointu na Sýrii atd se dá. Nesmíš fotit ani check pointy v Betlémě,u Zdi nářků,ani Chrámový pahorek. Ale tam se s kolem stejně neprobiješ. Silnice v Izraeli jsou dokonalé, ideální i pro silničky. Na jedné, vedoucí od Mrtvého moře jsem v poušti potkala nějaký peloton,skoro jsem se rozbrečela,že nemám kolo sebou. Na koupi kola a ceny se ti můžu zeptat příbuzných,jestli chceš,žijí tam.
        Voda je pitná, platit se dá téměř všude kartou, je to ideální země. Můžeš si být jistý bezpečností.protože,na rozdíl od Evropy,jsou na problémy připraveni a s ničím se nemažou.Helena

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 28.12.2016
        Autor: hella
        Hodnocení: +10 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

               

          Fajn, zase jsem chytřejší.

          Zeptej se mi prosím na to kolo. Kde koupit nebo půjčit co nejlevnější a za kolik.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 28.12.2016
          Autor: Marin7
          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

         

    http://www.bikejerusalem.com/
    http://www.rent-a-bike-israel.com/
    http://www.tourplanisrael.com/?CategoryID=180
    Máš krásný plán. Jediní o kom vím, že jezdil po Izraeli na kole se soustředili na oblast Negevu. Já když byl v Izraeli tak jsem byl na tom zdravotně dost blbě, takže jsem vítal každý návrat do klimatizovaného autobusu. Byl jsem tam na začátku března. V Jeruzálemě byly tehdy teploty na příjemných 30-32 gradech Celsiuse. Chladněji bylo na Golanech. Okolí Genezaretského jezera bylo moc příjemné. A jih okolo Mrtvého moře zase těch příjemných 30. Déšť už v tu dobu žádný.
    Na focení mi dal dobrou radu kamarád co žil dlouho mezi araby v SAE. Pokud budeš fotit lidi získej si jejich souhlas, stačí posunek, naznačení, že je budeš fotit. Pokud oni dají najevo, že ne tak nefoť anebo tak aby si toho nevšimli. Ale někteří jsou na focení hákliví a tak je fakt lepší ten souhlas mít.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 29.12.2016
    Hodnocení: +7 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

         

    Ještě k tomu projít Izrael. Izraelští vojáci a vojandy na konci své základní služby dělají pouť po své zemi, kde ji procházejí od severu k jihu. Je to i značená cesta. Mělo by to vést po historicky významných místech. Tak to by mě lákalo taky.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 29.12.2016
    Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

         

    Máš nějakou konkrétní představu,která místa chceš navšívit? Zajímají Tě více památky- křestanské, židovské, nebo jdeš po národních parcích? V tom případě doporučuji zakoupení Green passu- s kterým můžeš vstoupit do každého z nich a finančně se Ti to vyplatí více,než platit jednotlivé vstupné. Vzadu máš i mapku Izraele, takže vidíš přehledně,kde který je. I když za 20 dní nemáš šanci stihnout ani 1/10 z celé té úžasné země. Na severu,kolem Galilejského jezera stojí určitě za vidění Hora Blahoslavenství,hora Tabor, Tabgha, Capernaum, křižácký hrad Montfort a Nimrod - nádherné dominanty okolí,rezervace Gamla- nezapomenutelné,absolutně překrásné přírodní scenerie, Gan Ha-Šloša křištálově průzračná jezera s vodopády,Tel Megido (Armagedon), Golany a drúzské osady- to jsou lesy,hory,vinice,impozantní hora Hermon,v pozadí Libanon.
    Při pobřeží určitě nevynechej Haifu, klášter Stella maris a bahaistické zahrady,odkud je krásný pohled na starý přístav a na jaře všude voní květy mandarinek a pomerančů. Poblíž je městečko Zichron Jaakov-jsou zde rozsáhlé vinice založené baronem Rothschildem.
    U Mrtvého moře je ńejvýznamnější památník židovského odboje Masada. Na kole se na ni lze dostat pouze z města Arad- je to dlouhá klikatá silnice,slepá,vede jen k Masadě. Výstup nahoru doporučuji hned zrána,dokud je stezka ve stínu hory. Od Mrtvého moře lze také- lanovkou ( šíleně drahá),nebo tzv Hadí stezkou,ale to je o život,svítí tam slunce, nelze se nikam ukrýt a mám pocit,že je stezka přes poledne z tohoto důvodu uzavřena. Kousek od Masady je kibuc En Gedi
    jehož součástí je nádherná botanická zahrada,malá zoo a při troše štěstí,či drzosti se tam dá krásně vykoupat v bazénu :-) Na koupání v Mrtvém Moři je asi nejlepší Ein Bokek- je tam teda plno příšerně snobských hotelů,ale na pláži jsou sprchy a ty po koupeli v té koncentrované soli nutně potřebuješ. Koupat se kdekoliv jinde je zakázáno,pod zemí se tvoří kaverny,do kterých už dost lidí nenávratně zahučelo...

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 29.12.2016
    Autor: hella
    Hodnocení: +7 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

           

      Podíval jsem se na všechny cíle, které jsi mi poslala a jsou super. Žasnu, kolik je tam krásných míst. Všechny jsem zanesl do mapy a chci je navštívit.

      Až budu mít kompletní trasu, ještě bych ji sem vložil a budu vděčný za připomínky.

      Prozatím bych se zeptal na toto:

      1. Víte někdo, kde jsou vodopády ve 43 sekundě tohoto:

      https://www.youtube.com/watch?v=aiIwkR7KEwU

      Případně i další cíle, které nejsou popsané.

      2. Možná by nebyl špatný nápad, absolvovat trasu na koloběžce. Tu bych si asi koupil v Tel Avivu. Byl bych svobodnější, než na kole a v případě časové tísně bych mohl do autobusu. Abych se na místě nedivil, tak položím hloupou otázku: Koupím v Tel Avivu skládací koloběžku do 100 kg? Nepředpokládám, že by se o to někdo zajímal, ale co kdyby.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 03.01.2017
      Autor: Marin7
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

             

        Engedi

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 04.01.2017
        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

             

        Ahoj,nejsem si úplně jistá,ale myslím si,že se jedná o komplex vodopádů vedoucí k Davidovu prameni. Ten se nalézá v přírodní rezervaci En Gedi v blízkosti Mrtvého moře. Součástí rezervace je i tzv Kozoroží stezka, která vede k velkému vodopádu. Většina lidí dojde jen tam,nicméně stezka pokračuje skalami nahoru až k pramenům, cestou potkáš volně žijící kozorožce a damany- zvířátko něco mezi nutrií a bobrem,která jsou geneticky nejblíže slonům. Nahoře je neuvěřitelně krásný výhled na Mrtvé moře a dohlédneš až do Jordánska. Žízní cestou nezahyneš,po cestě je plno pramenů,ale slunce teda nemilosrdné a není se kam schovat. Kolo bych sebou netahala,stezka je strmá a potřebuješ tam obě ruce volné. Pro ten výhled bych se tam určitě vydrápala .Dole u vchodu do rezervace je zázemí s občerstvením a strážci parku- myslím,že po domluvě by tam šlo kolo uschovat,většinou byli vždy moc ochotní a vstřícní.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 04.01.2017
        Autor: hella
        Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

             

        Mám takové krásné video toho vodopádu,ale nejde mi to sem nějak procpat :-(
        Kdybys chtěl,můžu půjčit nějaké užitečné věci na cestu,které by se Ti mohly hodit. Letos se tam nechystám, chci kolu dopřát Yorkshire Dales a Skotsko.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 04.01.2017
        Autor: hella
        Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

               

          Díky, že jsi mi o tom vodopádu napsala. Asi by mě nenapadlo šplhat až nahoru a to by byla velká škoda. :-(

          Video můžeš vložit na ulozto.cz a sem jenom odkaz. Je to snadné.

          Zvědavost mi nedá - jaké užitečné věci by si mi mohla půjčit?

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 04.01.2017
          Autor: Marin7
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

                 

            KPZ :-)

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 04.01.2017
            Autor: hella
            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

                 

            https://uloz.to/!tKYDadD7Dn5D/daviduv-pramen-mp4

            Nvm,jestli se mi to povedlo,nejsem žádný IT.Zkus si to najít. Je to jen taková malá ochutnávka.
            Půjčit můžu docela malou hebrejskou konverzaci se slovníkem,jsou tam i docela užitečné informace, mám nějaké mapy, průvodce-ale to spíš k prostudování před cestou,je docela těžký na vláčení v batohu. Pokud Tě zajímá Izrael i z politického pohledu,mám super aktualizované vydání o minulosti a současnosti blízkovýchodního konfliktu od Marka Čejky.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 04.01.2017
            Autor: hella
            Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

                   

              Musel jsem u toho videa ležet na boku, ale jinak zajímavé. :-)

              Nejaká literatura by se mi hodila, ale nechci příliš obtěžovat s půjčováním. Pokud ovšem nejsi z Ostravy. :-)

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 05.01.2017
              Autor: Marin7
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

                     

                Lepší ležet na boku, než stát na hlavě :-)
                Asi to na Uložto nějak zvorali... :-)
                Jestli si myslíš, že bys ty věci využil, můžu to poslat poštou. Jak chceš. Ev mi napiš do mailu svou adresu.
                Zbyl mi ještě jeden ten Green pas, nebyla jsem ve všech těch rezervacích. Sice je nějak časově omezený, ale nijak zvlášť to nikdo nehrotil ,tak by se třeba ještě dal využít.

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 05.01.2017
                Autor: hella
                Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

             

        Vložil jsem zde hrubou mapku cesty a budu rád, když mi k ní něco napíšete. Především by mě zajímalo, jestli jsou mezi označenými body nějaké, třeba i malé, zajímavosti, které stojí za návštěvu.

        Potom bych se rád podíval na nějaká pěkná místa kolem Jordánu. Je něco kolem bodu, který jsem označil?

        A nakonec Mrtvé moře. To nemůžu vynechat. Vypadá to, že abych se vyhnul západnímu břehu, budu muset část trasy zpátky jet podobnou cestou, jako tam. Je něco k vidění dále od pobřeží? Nebo mám jet raději autobusem?

        Od Mrtvého moře zpátky na letiště Tel Aviv. Jsou po cestě nějaké zajímavosti?

        Na netu vidím většinou jen velké a turisticky známé cíle, proto se raději ptám tady.

        Díky.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 08.01.2017
        Autor: Marin7
        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

               

          Směrem nahoru po trase určitě stojí za vidění Cesarea Přímořská- Herodovo město, které po jeho smrti využívali římští prokurátoři- i Pilát Pontský, na severu prameny Jordánu v přírodní rezervaci Banjás, Hula ,Nimrod Fortress,Bet Shearim-centrum rabínského judaismu a židovské pohřebiště- moc zajímavě místo- hrobky v rozvětveném systému skalních chodeb.
          Bet Alfa- zbytek synagogy s vzácnou mozaikovou podlahou- tento kibuc navštívil na své cestě po 1. sv. válce (v r. 1927) do tehdy ještě Palestiny T.G Masaryk- zajímal se o systém fungování kibuců formou kolektivního vlastnictví v praxi.
          Zajímavé je město Safed- centrum židovské mystiky a kabaly- je tam plno krásných synagog (Modrá synagoga)
          Možnost přístupu k vodě řeky Jordánu je v místě Jardenit.
          v okolí Mrtvého moře stojí za pozornost Kumrán- naleziště kumránských svitků -náboženských a biblických textů.
          V podstatě bys nemusel jet stejnou cestou- z Jeruzaléma lze přejet přes check point do Betléma a odtud je to k Mrtvému moři podstatně blíž. Pak bys jel při pobřeží MM a nazpět přes město Arad (děsný stoupání) do T.Avivu. Pokud máš v plánu navštívit Jeruzalém , je lepší jiný den než v sobotu - všichni Židé jdou ke Zdi nářků,nebudeš mít šanci se tam probojovat.
          Můžeš vysledovat na
          http://www.aish.com/w/

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 08.01.2017
          Autor: hella
          Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

               

          Ještě se můžeš pro inspiraci podívat na tyto stránky

          http://goisrael.com/Tourism_Eng/Tourist...

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 08.01.2017
          Autor: hella
          Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

                 

            Díky, tvoje rady jsou moc užitečné. Přidám si další cíle do mapky.

            Nimrod jsem tam nedával, protože to vypadalo na velkou zajížďku. Pokud budou ale směrem k němu nějaké zajímavosti, tak ho taky nevynechám.

            Ještě jsem se nepodíval na autobusovou dopravu. V případě koloběžky by to bez ní nešlo. Mám se na autobus spoléhat, nebo je to problém?

            Od Mrtvého moře k Masadě bych asi zkusil hadí stezku (brzo ráno) a pak do Aradu koloběžkou. Ein Bokek by v tom případě byl mimo trasu. Stojí za to tam zajet (koupání), nebo jsou podobné pláže i jinde po trase? Třeba Ein Gedi.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 09.01.2017
            Autor: Marin7
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

                   

              Pláží moc není a koupat se někde na divoko fakt není dobrý nápad i když jsem měla chuť to také udělat. Zajeď na Neve Zohar,jsou tam sprchy i soc. zázemí a máš to při cestě do Aradu.
              Busy netuším, vždy jsme měli kvůli flexibilitě pronajaté auto. Ale v Izraeli veškerá infrastruktura funguje na jedničku, určitě se lze přemístit i veřejnou dopravou. Jednou jsem hledala nějaký spoj dolů,do Eilátu a těch busů tam jelo několik. V kompetenci řidičů je nevpustit a vykázat člověka, který se mu zdá potenciálně nebezpečný- a Izraelci jsou obezřetní , takže cesta busem by měla být bezpečná. Stejně jako v případě nějakých trapných pokusů o střílečku z Gazy- řidič má informace z toho jejich protiraketového systému Železná klenba a ví kde zastavit,aby cestující ochránil před nebezpečím. Jen pro zajímavost- domy se v Izr. nezamykají,právě z toho důvodu,aby se bylo v případě potřeby kam rychle schovat.
              Mám pocit,že tu aplikaci protiraketového deštníku si lze stáhnout do mobilu,lidé ji tam běžně používají.
              Jestli můžu něco doporučit- pokud budeš cestovat sám, zaregistruj se na DROZD a zadej tam alespoň´ přibližně itinerář své cesty- kdy a kde se hodláš pohybovat.

              http://www.mzv.cz/jnp/cz/cestujeme/registrace...

              - v případě nějakého nebezpečí Tě bude naše ministerstvo zahraničí informovat na mobil. Registruji se tam pokaždé, nikdy jsem nejela s žádnou CK, takže je to taková pojistka na cestě, přeci jen nikdy nevíš, co se může přihodit.

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 09.01.2017
              Autor: hella
              Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

                     

                S dalšími informacemi stále více žasnu a začíná mě to více zajímat. :-)

                Drozda znám a v tomto případě se bude asi hodit.

                A co ta zkratka přes Betlém k Mrtvému moři? Je to dobrý nápad, pohybovat se po této části západního břehu sám?

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 09.01.2017
                Autor: Marin7
                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

                       

                  pokud tam nebudeš mět na hlavě jarmulku tak jo.

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 09.01.2017
                  Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

                       

                  Asi takhle- zkratka to je,jestli je to dobrý nápad,to nvm,já jsem lehkomyslná a ve dvou či více lidech bych do toho asi šla. :-) Jela jsem tam loni na jaře a na podzim 2015 (autem) a všechno bylo v pohodě. Z hlediska bezpečnosti se to zřejmě nedoporučuje,tak jeď snad raději přes ten Arad,je tam krásná vyhlídka na poušť a nějaký psychopatický pomník,pod kterým jsem byla jednu noc nucená spát, kvůli východu slunce nad Jordánskem,který se ve finále nekonal :-) Tam se vejdeš v pohodě i s kolem. A užiješ si pak super sjezd dolů k Mrtvému moři.
                  Jinak samotný pobyt na západním břehu nebyl nikdy nějak problematický,ale v těchto lokalitách se to může změnit ve vteřině. Bydlela jsem pár dní v Betlémě, žijí z cestovního ruchu,takže si turistů váží. Hodně lidí pracuje v Jeruzalémě,ráno vyráží za prací brzy,ptz stojí dlouhou frontu přes ty kontrolní body. Ale busy odbavují celkem rychle. Z Jeruzaléme jede do Betléma bus od Damašské brány, ve špičce i několik denně. Odpol je cestování trochu problém,lidé spěchají domů z práce,musí se vrátit do určité hodiny,jinak by přišli o pracovní povolení,takže busy narvané k prasknutí.
                  Nehrnula bych se asi do měst jako je Ramalláh a Nábulus, ale třeba Jericho bylo také klidné.

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 09.01.2017
                  Autor: hella
                  Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

                   

              V En Gedi je pláž,která patří ke kibucu a jak Mrtvé moře vysychá, ustoupilo daleko z dosahu a jezdí se na ni nějakým vláčkem či co. Oni jsou líní na krok.. :-) Tam jsem nikdy nebyla. Na Neve Zohar kempují arabské rodiny,takže v pátek,kdy mají svátek zase oni je tam docela plno. Všechny ženy,dívky a stařeny vaří oběd na kotlíku, zahalené v tom vedru a jejich taťka v pohodě a plavkách očumuje bílé holky :-) Děsnej systém- normální středověk!!!!

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 09.01.2017
              Autor: hella
              Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

                     

                Přikládám nový plán cesty. Trasu jsem proložil cca. 70-ti body (zatím), které mi doporučila hella. Jsou to samé lahůdky, které není možné vynechat.

                Tímto ji zdravím a veřejně chválím. :-)

                Teď začínám vidět, jak je tato oblast rozmanitá a v mnoha ohledech zajímavá. Trasa má prozatím více než 1300 km (na 19 dnů i s příletem/odletem).

                Tak to vypadá, že u jednotlivých cílů ani nestihnu sesednout z kola. Pouze přibrzdím. :-)

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 30.01.2017
                Autor: Marin7
                Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

                       

                  Škoda krátkého času- všechno se stihnout nedá. Nebylo by lepší zaměřit se na jednu část(sever nebo jih), prozkoumat to pořádně a druhou čáast si nechat "na potom"? Však do důchodu a v něm je času dost(a finance taky budou)......

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 30.01.2017
                  Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

                         

                    S další návštěvou samozřejmě počítám. Do roka a do dne. :-)

                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                    Datum: 31.01.2017
                    Autor: Marin7
                    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

                       

                  Wow - já mám veřejnou pochvalu na nástěnce, tak to je super :-)!!!!!!!!!!!

                  Plusové body se vždycky hodí :-) Díky...
                  Trasa dokonalá, skoro začínám závidět :-)

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 04.02.2017
                  Autor: hella
                  Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

         

    Ohledně kola- nové, cca 800-1000 NIS ,půjčovny v Avivu
    nabízí na půjčení městská kola- s košíčkem na nákupy :-) S tím bych se asi na cesty nevydávala. Půjčovné samozřejmě drahé- asi 100 NIS / den.
    Švagr se ještě pozeptá přímo v Avivu nebo na Ben Gurion,jaké jsou možnosti,ale moc šancí bych tomu nedávala. Každý je zvyklý na své kolo a na dlouhou cestu bych asi nejela na plečce z půjčovny...

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 29.12.2016
    Autor: hella
    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

           

      co jsem našel tady http://www.polepositiontlv.com/ tak týdenní nájem 450 šakalů

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 29.12.2016
      Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

           

      Děkuji všem za informace, budou se mi velice hodit. Na jejich základě dám dohromady trasu.

      Zdá se, že půjčení/koupení kola je zbytečně drahé.

      Prozatím to vypadá, že jedinou možností bude vzít si kolo sebou. Ryanair chce 60 euro za let.

      Asi bych si vzal renovovanou favoritku a nechal ji tam. Zkusím ji někde schovat, třeba se tam ještě vrátím. Zpátky ji brát nebudu.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 02.01.2017
      Autor: Marin7
      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

             

        před návratem prodat :)

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 02.01.2017
        Autor: újezďák
        Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

               

          Zneužiji ještě trochu vaší dobroty.

          Je reálné, že bych si v předstihu (z ČR) koupil prostřednictvím eshopu v Tel Avivu koloběžku nebo kolo a vyzvedl+zaplatil až po příletu? Funguje tam podobný systém eshopů, jako u nás?

          Byla by to varianta k letecké přepravě kola. Rád bych měl jistotu, na čem vlastně pojedu.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 05.01.2017
          Autor: Marin7
          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
  • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

         

    Neporadím, ale musím se přiznat, že tohle téma se zájmem čtu a díky za něj.
    Zjišťuji, že jsem doposud vůbec neměla potuchy o tom, co je Izrael vlastně za zemi. Nikdy jsem nějak neměla důvod se o to více zajímat, ale asi to budu muset rychle napravit!

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 03.01.2017
    Autor: radka
    Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
  • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

         

    Google mi nabízí nějaký second hand s kolama. Nějaký Nathan to provozuje, ale má jen telefon nebo Whatsap, na obrázcích má spoustu různých pleček, třeba by se sním dalo domluvit.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 09.01.2017
    Autor: Billicek
    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

           

      Díky, vyzkouším to jako jednu z možností. Kde ho najdu?

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 09.01.2017
      Autor: Marin7
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

             

        Googli "bike shop tel-aviv" a mrkni na mapu s výsledky

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 09.01.2017
        Autor: Billicek
        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

           

      Jedeš do Izraele také? Ó ty se máš ...

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 09.01.2017
      Autor: AV
      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
      • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

             

        Tak leda do prdele jedu :-(

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 09.01.2017
        Autor: Billicek
        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

         

    http://cestovani.idnes.cz/izreal-a-zapadni-breh...

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 22.01.2017
    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

           

      Sympatické je, že jel bez cestovky a sám. Na druhou stranu nechápu, proč ubytování (měl stan), proč vaření (na těch pár dnů) a proč krosnu (když se dá jet nalehko i se stanem). Za mě bych řekl, trochu nedomyšlené.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 22.01.2017
      Autor: Marin7
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

             

        Já to nečet, vod toho seš tady ty, dyš se tam chystáš :-)

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 22.01.2017
        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
        • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

               

          Jasně, díky za odkaz. Jen jsem dopsal technické připomínky. :-)

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 22.01.2017
          Autor: Marin7
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

             

        A dokonalou logistickou přípravu si představuji taky trochu jinak. Vytištěné satelitní mapy to určitě nejsou. Ideální je, připravit si dobrý GPX soubor do navigace.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 22.01.2017
        Autor: Marin7
        Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

               

          Zrovna ty uvedené body mi přišly celkem pochopitelné. Pokud chci trochu poznat lidi, ale přitom mít "pojistku" pro případ, že mi to u nich nevyjde, tak se sice budu snažit ubytovat u místních, ale stan radši sebou... A pokud to mám s ubytováním takto nejisté, tak ještě míň jisté je, že mi v navigaci s precizně připravenou trasou nedojde v nevhodnou chvíli baterka.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 23.01.2017
          Autor: Ifča
          Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
  • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

         

    Opět jsem pokročil v plánování trasy a tak si dovolím toto téma obohatit. Přikládám mapu se body, které stojí za to navštívit a seznam bodů.

    01. Letiště Ben Gurion, Tel Aviv

    02. Nathans bike shop, tady koupím kolo

    03. Přístav Jaffa. Jedno z nejstarších přístavních měst na světě.

    04. Tel Aviv, přístav

    05. NP Yarkon, městský park, místo mnoha koncertů

    06. NP Apolonia, antické město na útesech Středozemního moře

    07. NP Alexander Stream, příroda

    08. NP Caesarea, zbytky středověkého města

    09. NP Taninim Stream, příroda, krokodýli

    10. Zichron Ja'akov, historické město obklopené vinicemi

    11. NP Habonim Dror, moře

    12. NP Nahal Me'arot, vádí plné jeskyní

    13. NP Mount Carmel, hora

    14. NP Carmel Hai-Bar, rezervace sloužící k rozmnožení biblické zvěře

    15. Stella Maris Monastery, klášter se zahradami na hoře Carmel

    16. Haifa Cable Car, lanovka z hory Carmel na pobřeží

    17. Přístav Haifa je největší izraelský přístav

    18. En Afek, stezka bažinami

    19. Akra, templářské tunely.

    20. Pevnost Akkon. Poslední křižácká pevnost.

    21. NP Achziv, archeo a koupání

    22. Křižácký hrad Montfort v Horní Galileji

    23. NP Bar'am, kibuc a historie

    24. Zefat - centrum židovské mystiky a kabaly

    25. NP Tel Hazor je izraelský národní park a největší archeologická lokalita v Izraeli.

    26. NP Hula Valley, údolí, příroda.

    27. NP Ayoon Reserve, vodopády

    28. NP Senir Stream, vodopády

    29. NP Horeshat Tal „Chermónská rosa“, staré duby.

    30. NP Tel Dan, archeo + začátek národní cesty

    31. NP Banias, vodopády Hermon, prameny

    32. NP Hrad Nimrod je křižacký hrad

    33. Drůzská vesnice Mas'ade leží na Golanských výšinách

    34. Jezero Ram je kráterové jezero na severu Golanských výšin

    35. NP Yehudiya, vodopády

    36. NP Gamla, hory, největší vodopád Izraele, střed Golan

    37. NP Kursi, trosky největšího byzantského kláštera

    38. Capernaum, působiště Krista, ortodoxní kostel, zahrady

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 26.02.2017
    Autor: Marin7
    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

           

      39. Hora Blahoslavenství je hora na které Ježíš Kristus podle tradice pronesl své kázání na hoře

      40. Tabgha, Ježíš - místo zázraku rozmnožení chlebů a ryb

      41. NP Nahal Amud, vádí

      42. NP Arbel je vesnice typu mošav

      43. NP Hamat Tarerya, archeo+termály

      44. Jardenit - jedno z nejvýznamnějších poutních míst křesťanské víry. Křty v Jordánu.

      45. NP Kokhav Hayarden, náhorní plošina s křižáckým hradem Belvoir

      46. NP Beit She'an, centrum rabínského judaismu a židovské pohřebiště. Hrobky ve skále.

      47. NP Gan ha-Šloša, příroda, nejkrásnější místo Izraele

      48. NP Bet Alfa, kibuc a zbytek synagogy s vzácnou mozaikovou podlahou

      49. NP Ma'ayan Harod, malý park, voda, příroda

      50. Hora Tabor

      51. Pravoslavný kostel Svatého Gabriela

      52. Kána Galilejská, zázrak proměny vody ve víno

      53. NP Zippori, archeo. Odsud vytáhla křižácká armáda k osudové bitvě u Hattínu

      54. Bejt Še'arim. Katakomby s hroby bohatých židů.

      55. NP Tel Megido, Armagedon. Místo závěrečné biblické bitvy.

      56. Jad Vašem, muzeum holocaustu

      57. Svatyně knihy v Jeruzalémě, místo uložení Svitků od Mrtvého moře

      58. Skalní dóm je islámská svatyně v centru Chrámové hory

      59. Mešita al-Aksá

      60. Zeď nářků

      61. Bazilika Svatého hrobu v Jeruzalémě

      62. Jeruzalémské hradby

      63. Arménská čtvrť

      64. Chrámová hora

      65. Getsemanská zahrada

      66. Ein Gedi, kibuc na břehu Mrtvého moře. Park, vodopády.

      67. Ein Bokek, koupání v Mrtvém moři, termály.

      68. Pevnost Masada, poslední dobytá pevnost za Židovských válek. Koncerty v poušti.

      69. Město Arad, rozvojové město pro židovské osadníky

      70. Drijat, arabská vesnice v Negevské poušti

      71. Lehavim, menší židovské rezidenční město

      72. Rahat, největší beduínské sídlo

      73. Sderot, židovské město na okraji Negevské pouště kilometr od pásma Gazy. Časté ostřelování raketami.

      74. Ashkelon, historické město

      75. Be'er Ganim, vesnice pro židovské osadníky vystěhované v roce 2005 z pásma Gazy

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 26.02.2017
      Autor: Marin7
      Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

             

        76. Ashdod, historické město a významný přístav

        77. Yavne, kibuc zaměřený na zemědělství a výrobu hodinek

        78. Rehovot, sídlo Weizmannova institutu věd. Částicový urychovač.

        79. Rishon LeZiyyon, čtvrté nejlidnatější město v Izraeli

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 26.02.2017
        Autor: Marin7
        Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

               

          "Jestliže je úterý, musíme být v Belgii" :-)
          To vypadá na "japonskej" zájezd. Na každým zajímavým místě asi tak dvě minuty a prohlížet se to bude až doma na fotkách.
          Teda, pokud tam nejedeš alespoň na dva měsíce, s přesunama autem. I tak by to byl ale kvapík a asi by i hrozila přehlcenost zážitky.
          Pokud stihneš tak čtvrtinku, bude to určitě prima vejlet - a závist.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 26.02.2017
          Autor: ronda
          Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -8
          • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

                 

            Sám nevím, jak to půjde. Chci být připraven i na to, že to půjde dobře. :-)

            Jedu na 19 dnů, ale počítám s návratem do roka, dokud platí GreenPass. Co nestihnu, navštívím příště. A s přesuny autem určitě nepočítám. Od cestování očekávám víc, než se vozit jako pytel brambor. :-)

            Trasa, která je na mapě a body na ní jsou z GPX souboru. Ten dám do navigace a podle něho pojedu. Nemapové navigace. Žádnou další mapu nepotřebuji.

            To jen k případnému doplnění diskuze o navigacích.

            Takto si představuji připravenou trasu. Vím kam jedu a co mě kde čeká. Pro sebe mám samozřejmě podrobnější popis bodů.

            Kdybych neměl přesně připravenou trasu, připadal bych si jako králík, který skotačí po louce. :-)

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 26.02.2017
            Autor: Marin7
            Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

                   

              Super trasa - dobře poskládaný program.
              Co nestihneš, uvidíš příště.
              Poblíž Ashdodu jsou krásné jeskyně, kde se natáčely
              některé scény z Jesus Christ Superstar.
              Ashdod samotný není žádná sláva, hodně se tam staví, poměrně nové město, historické centrum není. Ale kousek od přístavu je zajímavá kopie sídla marockého krále Lamimunia moroccan. Začínají tam veřejné pláže, jsou tam sprchy a příjemné koupání.A velký trh -plno krásného ovoce,výborné olivy,koření, ořechy a nejlepší( nejlevnější) pro nákup různých suvenýrů. Proti Jerusalému třetinové ceny- třeba jarmulky, tam lidé hodně kupují. Ale ten se koná jen ve středu.
              A ještě kopie staroměstského orloje- je tam česká hospoda :-)

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 26.02.2017
              Autor: hella
              Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

                     

                Díky hello, Tvoje informace jsou super. Zrovna takové věci, o kterých píšeš, mě zajímají nejvíce.

                Poraď mi prosím ještě v jedné věci. Co budu potřebovat pro vstup na západní břeh z Jeruzaléma?

                Chci se dostat zkratkou z Mrtvému moři.

                Budou chtít nějakou propustku, kterou si vyřídím předem?

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 27.02.2017
                Autor: Marin7
                Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

                       

                  Přejížděla jsem naposledy loni několikrát tam a zpět a nikdy po nás nikdo nic nechtěl. Ale bylo to turistickým busem nebo autem. Kamarád loni na podzim taktéž bez obtíží.
                  Zjišťovala jsem aktuální podmínky pro přechod na západní břeh a je to asi takhle-
                  pokud tam pojedeš sám za sebe, pravděpodobně budou chtít vidět pas a tam záleží na tom, jaká razítka v něm máš- Egypt,USA atd. resp.záleží na tom, jak vroucí diplomatické styky mají tyto státy s Izraelem. Pokud dobré, budeš na black listu, vyhodnotí Tě jako třídního nepřítele a přes check point neprojdeš, nebo se na to prostě vykašlou a nebudou nic řešit.
                  Trochu se obávám,že je to často o tom, jak se kdo vyspí. Takže nevyzpytatelné....
                  Izrael právě z tohoto důvodu razítka do pasu nedává - dostaneš při pasovém odbavení na letišti malou kartičku s fotkou a vyznačenou délkou pobytu a platnosti a tu budeš v případě potřeby předkládat na území Izraele. Pas tím pádem pro Araby čistý.
                  Záleží na mnoha okolnostech a v této zemi se společenské klima rychle mění. Někdo hodí šutrem a je z toho rázem intifáda.
                  Já bych asi zavolala na izraelské velvyslanectví a zeptala se, jak to udělat. Abys věděl přesně na čem jsi.
                  I když Ty si teď připravíš na základě jejich informací nějaký itinerář a den před odletem může být všechno jinak.

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 02.03.2017
                  Autor: hella
                  Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

                 

            Také bych to tak viděla. U některých cílů by to pro mě bylo na půl dne.
            Ale proti gustu...

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 26.02.2017
            Autor: radka
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
  • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

         

    Vrátili jsme se z Izraele 26.3., mám tedy pár aktuálních informací nejen pro Tebe: koupání v Ein Bokek je na nově upravené veřejné pláži - zdarma i parkování u pláže... Výstup na Masadu na východ slunce lze zvládnout z parkoviště pod lanovkou za 2h (tam i zpět), např. od 5 do 7h i s focením, vstupné 28 NIS se platí u parkoviště. Jedinečný zážitek...Zajímavé vykopávky a kostel také v Magdale u Genezaretského jezera...vstup tuším 10 NIS... Přístup k Jordánu je také v Quasr al Yahud (Jews Palace); pravděpodobně místo křtů Jana Křtitele, kousek na jihovýchod od Jericha... Krátkou dobu jezdí denně (kromě soboty) od Jerusalem Central Bus Station bus na Ben Gurion Airport; stanoviště 485 vpravo (při pohledu zepředu) před CBS. Cena pouhých 16 NIS... Mount Bental na Golanských výšinách, místo s kruhovým výhledem, jedno z míst Yom Kippurské války v roce 1973. Velli zajímavé... Přeji krásné zážitky...

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 05.03.2017
    Autor: Harryk
    Hodnocení: +7 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

           

      Děkuji, zase jsem chytřejší. :-)

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 06.03.2017
      Autor: Marin7
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

         

    Absolvoval jsem cestu do Izraele a Palestiny v plánovaném termínu 12.4.-1.5.17.

    Je to krásná země, jako každá, kterou jsem navštívil. Každá má svoje specifické kouzlo.

    Tady jsou fotky:

    http://marin7.rajce.idnes.cz/2017_04_Tisic...

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 14.05.2017
    Autor: Marin7
    Hodnocení: +15 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

           

      Super, zrovna minulý týden jsem si na tebe vzpomněla, jestli si opravdu vyjel :o)))

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 14.05.2017
      Autor: radka
      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

           

      Bych nevěřil, že něco takového se dá zvládnout s takhle minimalistickou výbavou, to tě teda obdivuju. Jak jsi mohl přežít třeba v té poušti, když jsi měl jen dvě lahve na vodu?

      Jo a ty boty byly fakt hustý :-D když jsi vyrážel, kolik toho měly za sebou?

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 14.05.2017
      Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

             

        Boty už toho měly za sebou dost, třeba cestu k moři. Taky se rozpadly hned druhý den. :-)

        Pitná voda moc často nebyla, ale občas byly nějaké polní plodiny a hlavně citrusy. Těch bylo dost v nížinách.

        V případě nouze jsem jel pro vodu třeba na vojenskou základnu. Ti zírali. :-)

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 14.05.2017
        Autor: Marin7
        Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

               

          Hele mám obavy, že jsi přírodní úkaz, připomínáš mi mýho skoro-tchána, čím větší průser, tím líp se bavil :-)

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 14.05.2017
          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

                 

            Chlap, který se dokáže vydat do světa s tak skromnou výbavou,je přírodní úkaz.
            A díky takovým je pořád naděje, že nás nezválcuje konzum, ale půjdeme jejich cestou. Bez kufrů,hotelů all inclusive,nesmyslně drahých resortů,které uvnitř nabízí turistům ráj na zemi,ale za jejich obvodem živoří v bídě rodiny těch,kteří nám za zlomek přiměřené odměny vytváří luxus na který sami nikdy nedosáhnou.
            Pak díky za příklad, že to jde i se stanem v báglu na zádech a pomerančem k obědu.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 24.05.2017
            Autor: hella
            Hodnocení: +7 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

                   

              Aniž bych chtěl snižovat hodnotu takového výletu (má můj upřímný obdiv - a i mnou dříve avizovanou "závist" :-) - právě takovýhle turista těm rodinám vedle luxusních resortů z jejich bídy neuleví vůbec. Z těch v hotelích kápne alespoň něco.

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 24.05.2017
              Autor: ronda
              Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
              • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

                     

                Ano, souhlasím ,že takový způsobem cestování nepozvedne ekonomiku a životní úroveň potřebným , ale pro mne osobně zůstává meritem věci přístup k životu jako takový.
                Neokázalý a skromný.
                Třeba je to naivní, ale neumím usínat jak princezna na hrášku v prachových peřinách s vědomím, že o pár metrů dále dělí ženská zbytky od mojí večeře pěti dětem.
                Bytostně nesnáším selekci "v zámku a podzámčí.."
                Jistě máš ale pravdu, že ti lidé primárně z turistů profitují alespoň na nějaké bazální úrovni.

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 25.05.2017
                Autor: hella
                Hodnocení: +7 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

                       

                  Navic zrovna v Izraeli tohle deleni na "na zamku" a "v podzamci" asi platit nebude. Asi jako kdyby jel na dovolenou do Rakouska.

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 25.05.2017
                  Autor: ronda
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
    • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

           

      Nádherný:-))

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 14.05.2017
      Autor: Lanna
      Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

           

      I podle auta minimalista, který dokáže velké věci!

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 15.05.2017
      Autor: Quatsch
      Hodnocení: +7 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

           

      Konečně jsem prohlédla všechny fotky.
      Pěkně zpracované.

      Tady
      http://marin7.rajce.idnes.cz/2017_04_Tisic...
      bych si tipla, že jsou to moruše.

      A pak bych se chtěla zeptat, jak chutnaly ty pomeranče. Co jsem chutnala plody takhle ze stromy v Chorvatsku, tak se to nedalo jíst - byly takové trpké.

      A ještě se zeptám - jeden čas si zvažoval jet na koloběžce. Proč si to zase nakonec změnil na kolo a cos to měl za kolo, že jsi ho tam jen tak nechal?!?

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 15.05.2017
      Autor: radka
      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

             

        Děkuji všem za kladné reakce. Je pěkné, že se na netu najde místo, kde se lidé pořád nehádají. :-)

        Rád bych ještě napsal, že Izrael i Palestina na mě zanechaly velký dojem. V první řadě tolerantní atmosférou a dobrými lidmi. A to araby, Židy i křesťany. Naprosto jsem se necítil nijak ohrožený, ať jsem spal kdekoli a projížděl kteroukoli částí, včetně Palestiny.

        Byl jsem dost zanedbaného zevnějšku, ale každý, na koho jsem se obrátil, mi velmi ochotně poradil nebo pomohl. Často jsem ani pomoc nepotřeboval. Když jsem zastavil na kole, abych se napil, stávalo se, že nějaký zastavil řidič také, jestli něco nepotřebuji. Nebo, při stoupání Hadí stezkou na Masadu, jestli mám dost vody.

        Cyklisté mimo město jsou tam vzácní, často na mě auta troubila a lidé mávali.

        Pokud jde o malé zavazadlo, byla to neocenitelná výhoda. V kopcích a v terénu k nezaplacení. A navíc řada ostnatých drátů, přes které jsem se musel dostat.

        Pomeranče byly výborné. Už bylo po sklizni, takže jsem žádnou škodu nepůsobil. Nějaké pomeranče, a bylo jich dost, na stromech zůstaly a postupně opadávaly. Bez nich bych měl často žízeň. Byly tam samozřejmě i grepy, mandarinky a sem tam i citrony. Plus mrkev, kedlubny, hrách, melouny, kukuřice a snad i něco dalšího.

        Uvažoval jsem o koloběžce, ale nakonec jsem to vzal pragmaticky. Favoritku jsem měl (koloběžku ne) a nebylo pro ni použití. Je z dětství a trochu malá. Tak jsem jel na ní a rovnou ji tam nechal.

        Chtěl jsem, aby ji využil někdo další. Ale zvedla se tady proti tomuto nápadu taková vlna odporu, že jsem si nakonec nekomplikoval život a nechal ji volně u Masady. Dost mě to mrzí, byla v perfektním stavu, dokonce i s novým lakem. Jak jsem později zjistil, ani přeprava autobusem k letišti by nebyl problém a uschování u letiště teprve ne.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 15.05.2017
        Autor: Marin7
        Hodnocení: +9 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

               

          Podle fotek je videt, ze jsi si to opravdu perfektne uzil. Vidim ze jsi nakonec ten stan opravdu koupil, jak se osvedcil?

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 04.06.2017
          Autor: Manzak
          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

                 

            Stan se osvědčil. Pro ultralehké výpravy bez většího deště je výborný.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 05.06.2017
            Autor: Marin7
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

               

          Ještě abych nezapoměl na koloběžku. Na té jedu tento prodloužený víkend akci Okolo Tatier. Je to 230 km ve dvou dnech, čtvrtek a sobota se nejede.

          Bude to moje první větší zkušenost s tímto dopravním prostředkem a těším se na ni. :-)

          Koloběžku si půjčím v půjčovně, doufám v závodní model.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 05.06.2017
          Autor: Marin7
          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

                 

            tak to se těším na tvoje zážitky z cesty. Protože kolobka je fajn do kopca jdu, z kopca se vezu a nebolí z toho prdel :-)

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 05.06.2017
            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
            • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

                   

              Namůže jiné svaly a imobilní bude nejspíš také ...

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 05.06.2017
              Autor: AV
              Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

                     

                proč by je namohl? Sem mu poradil strategii u které si nemůže nijak ublížit. Do kopca jdu z kopca se vezu. Se podívej kudyma to tam vede okolo těch Tater. To je vlnovka jak víno :-)

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 06.06.2017
                Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

                       

                  Já:
                  "Tuten kopec potlačím ... Mno, zkusím, jak vysoko (daleko) bych vyjel ... hele, já ho dal, ale ku..., ku..., nemůžu chytit dech a ... a křeč v noze ..."
                  Snad má víc rozumu (než já)

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 06.06.2017
                  Autor: AV
                  Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

                         

                    pravda pravda, taky jsem si načnul achilovku když jsem zkoušel zda to vyjedu nebo ne. Ale včil už mám jasno, do kopca tlačím a z kopca jedu. po rovině se odstrkuju střídavě jednou a druhou nohou.

                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                    Datum: 06.06.2017
                    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

                           

                      Zdravím příznivce koloběžek. :-)

                      Akce Okolo Tatier je za námi a koloběžka byla super.

                      Půjčil jsem si stroj Kostka Racer Pro a absolvoval s ním celý okruh (85+130km). Zde jsou fotky:

                      http://marin7.rajce.idnes.cz/2017_06_Okolo...

                      Byla to moje první větší zkušenost s koloběžkou. Je samozřejmě pomalejší než kolo a díky nízkému nášlapu a galuskám vyžaduje rovný asfalt, ale radost z jízdy a volnost je větší, než na kole. :-)

                      Žádné zdravotní problémy jsem nepozoroval.

                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                      Datum: 21.06.2017
                      Autor: Marin7
                      Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

                             

                        Teda myslela jsem, že Radek je jediný Robocop, ale koukám, že vás je víc :o)))
                        Xakru neříkej, že tě aspoň něco nebolelo :o)))

                        Fotky jsou parádní - jako vždy :o)))

                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                        Datum: 21.06.2017
                        Autor: radka
                        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

                               

                          Je mi líto, nebolelo. :-)

                          Od kola mám většinou otlačený zadek a to u koloběžky odpadá. Taky kopce jsou na koloběžce ve větší pohodě, i když mnohem pomaleji.

                          A děkuji za hodnocení. :-)

                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                          Datum: 21.06.2017
                          Autor: Marin7
                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

                                 

                            Teda aspoň ze slušnosti sis mohl něco vymyslet :o)))

                            [ Reagovat ] [ Zpět ]
                            Datum: 21.06.2017
                            Autor: radka
                            Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

                             

                        Jéé, koukám, že moje zádkladka v Nižnej je natřená na růžovo:-))

                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                        Datum: 21.06.2017
                        Autor: Lanna
                        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                        • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

                               

                          První noc jsme spali v tělocvičně nějaké základky. Snad jsme ti ji moc neošoupali. :-)

                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                          Datum: 21.06.2017
                          Autor: Marin7
                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

                                 

                            I kdyby ošoupali, máte mé sympatie a "svůj širák odhazuji v dáli" před tvojí kolobrndou.
                            Ten váš úvod po Oravě mám na kole noname značky ukrajinského typu proježděný už od mládí. Ale kolobrnda je něco onačejšího.
                            Máme to tam hezké, viď?

                            [ Reagovat ] [ Zpět ]
                            Datum: 21.06.2017
                            Autor: Lanna
                            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                            • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

                                   

                              Je to krása - byl jsem tam letos podruhé a ne naposled. Zvláštní poděkování patří počasí.

                              [ Reagovat ] [ Zpět ]
                              Datum: 21.06.2017
                              Autor: Marin7
                              Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

                             

                        pěkné fotky ze zajisté zajímavé akce.

                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                        Datum: 21.06.2017
                        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

                       

                  jj, na kolobce si nelze ublizit... :-) Zrovna vcera jsem si telefonoval s kamosem. Poridil skladaci kolobezku do kamionu, na dopravu do mesta a na rozhejbani. Pred tydnem se mu za jizdy zavrela, sel pres riditka, hlavu uhnul a tak bude mit nejspis sroubovany rameno...

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 21.06.2017
                  Autor: ronda
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                  • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

                         

                    neměl špatně dotaženou pojistku u toho skládacího kloubu? většinou je to rychloupínák, ale na některých je jen tlačítko, a to se dá poladit imbusem ze spodní strany.

                    já si na kolobce taky párkrát namlátil - většinou se mi protočila řidítka, protože jsem měl špatně utažený jejich rychloupínák

                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                    Datum: 21.06.2017
                    Autor: Bruca
                    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

             

        A ty moruše to opravdu jsou, už mi to napsalo více lidí. Díky. :-)

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 15.05.2017
        Autor: Marin7
        Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

           

      Paráda!Dík za inspiraci.Dávám si Izrael do šuplíku do kolonky "kam jet"

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 22.05.2017
      Autor: mech
      Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

           

      Krásne fotky, čo sa ani nedajú naraz pozrieť!
      Musel to byť zážitok.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 22.06.2017
      Autor: palot
      Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

             

        Děkuji.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 22.06.2017
        Autor: Marin7
        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

         

    Tedy, to je něco! Moc pěkný výlet. Obdivuju Tvé zavazadlo!
    Díky za fotky :)

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 15.05.2017
    Autor: vlli2
    Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

         

    Jak vypadá počasí v Izraeli v zimě? Mám volno na Vánoce

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 18.10.2017
    Autor: NejedeMiTo
    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

           

      Letím tam ještě 3.11.17 a pak zkusím najít letenku přes Vánoce.

      Nahoře na severu bude asi zima a déšť, ale dole kolem Ejlatu věřím ve slušnější počasí. Průměrná teplota v prosinci 15 stupňů.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 23.10.2017
      Autor: Marin7
      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

             

        Ty jo, to už jsou 2 roky?!? To to letí...

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 11.01.2020
        Autor: radka
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

         

    Díky moc za odpověď. Skvělé,inspirující!! Zatím jsem si prohlédl fotky jednou,ale těším se,že je projedu ještě mnohokrát. My bychom měli odlétat v polovině dubna do Tel Avivu,potom na sever a přes Palestinu dolů,Mrtvé moře a pokus o Petru.Hrozně rád bych si prohlédl fotky z únorového Izraele,opravdu z nich hodně čerpám. Ještě jednou díky,zkusím se ozvat třeba během března a vstřebat další informace,velmi cenné informace. V.Kolařík

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 11.01.2020
    Autor: vendis
    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Izrael na kole v dubnu 2017

           

      Diky za tuhle reinkarnaci stareho tematu. :-)

      Zacatkem unora bude dalsi Izrael, jak uz si se zminil. Bude to poctvrte.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 11.01.2020
      Autor: Marin7
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Do vaší knihovny
Seznamka

Hledám: Kamarádku

16.04.2024
Samotnému se jezdí špatně,hledá se holka na kolo,na věku nesejde.

Hledám: Další parťáky do skupiny - cykloturistika

16.04.2024
Ahoj, hledají se další cyklisté do party z Pardubic a okolí … Věk cca 50 - 60r. … Na pohodu :-)…. WhatsApp 737 184…

Hledám: Parta cyklistů z Prahy

15.04.2024
hledá další do party. Od dubna do září jezdíme 1x za měsíc víkend natěžko, v srpnu máme cykloexpedici na 14 dnů.…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

239 cyklistů (12 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024