Cyklistický průvodce Vídní

V rakouském hlavním městě lze nalézt celou řadu inspirativních řešení, z nichž některá jsou v ČR dosud jen zbožným přáním cyklistické veřejnosti. Na druhé straně se samozřejmě ani Vídeň nevyhnula chybám, ze kterých je třeba se poučit.

Datum: 19.02.2006
Autor: Redakce
  • Re: Cyklistický průvodce Vídní

Jó, Vídeň... na ty čtyři měsíce, co jsem tam byl - a dopravoval se tam skoro výhradně na kole - rád vzpomínám.

Tenhle článek jsem také znal už z dřívějška - a inspiroval mě k nafocení některých dalších řešení cyklopruhů ve Vídni, které najdete <a href="http://klobouk.fsv.cvut.cz/~vrf/foto2/album.php... target="_blank">tady</a>.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 20.02.2006
    Autor: Neregistrovaný uživatel (Vrataf (vrataf@centrum.cx))
    Hodnocení: 3  Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé
  • Re: Cyklistický průvodce Vídní

Ve Vídni mají síť cest pro dopravu na kole o délce 995 km. Z nich 61 % tvoří označené klidové zóny, pěší a cyklozóny, 22 % postavené cyklostezky a 17 % pruhy pro cyklisty a označené jednosměrky. To jenom pro úplnost. Jinak jsem kdysi ještě našel, že Wien měla svého "Koordinátora", který se na oné výstavbě a realizaci stezek, pruhů a ostatních zón podílel (návrh a koordinace při nových stavbách, opravách apod.)
    Petr

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 28.02.2006
    Autor: Neregistrovaný uživatel (Pha (h-studio@seznam.cz))
    Hodnocení: 0  Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Výlet - Lipno

02.02.2012
Hledám spolujezdkyni na kolo - Lipensko a okolí.

Hledám: Polsko červen 2012

01.02.2012
Hledám někoho do party na začátek června ("cca. 2.-16. max") na trasu +- Varšava, Gdaňsk, Poznań.

Hledám: Rakousko a Lipno 2012

01.02.2012
Hledám dámu do 60 let na cyklozajezd s CK do Rakouska 18.8 az 25.8. 2012 resp. privátně na Lipno na Šumave od 13.7…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

121 cyklistů (13 přihlášených)

Budou cyklovozíky v ČR legální?

Přečetl jsem si pozměňovací návrh poslance poslanecké sněmovny Jiřího Petrů (ČSSD) k návrhu zákona, kterým se…
pavelm | 02.02.2012

MORDYJE - na kole povodím Moravy a Dyje - 2. díl

Díl druhý (a zároveň poslední) o dramatu v supermarketu, rodičovském strachu, špatném počasí, cestě přes…
Santi | 30.01.2012

Jak jsem se šel projít na Yukonu...

Na přání Radky je tady výňatek z deníku Vancouver - Aljaška - Vancouver. Jel jsem to na kole, trvalo to přes…
beggard | 29.01.2012