reklama

Přetočeno

Před chvilkou jsem dočetl debatu pod příspěvkem kolegy z e-totemu, který popisuje nekalé obchodní praktiky konkurenční firmy Agoc, přesněji zneužití názvu domény. V diskusi pak zaznělo, že "chybí přesná pravidla" a tak že vlastně, e-totem nebo etotem je totéž jako Miroslav nebo Miloslav a že není…

[ Celý text ] [ Zpět ]
Datum: 19.02.2013
Autor: Jindra8526
  • Re: Přetočeno

         

    Máš pravdu a ptáš se dobře, ale svůj dotaz musíš směřovat k advokátům, kteří vymýšlejí různá vysvětlení, důvody, proč takhle ano a takhle ne a důsledek je ten, který je, že musíme mít stále propracovanější systém zákonů a stále více trestných činů a stále přesněji rozepsaných. Kam se zatím ale hrabeme na Němce a Rakušáky i když je pomalinku dotahujeme.

    [ Zpět ]
    Datum: 19.02.2013
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
    • Re: Přetočeno

           

      Ne, ten dotaz smĕřuji veřejnosti, a ta se má ptát svých volených zástupců.

      Ptát se kapra, kdy si přeje výlov, je nefunkční.
      Také, když vidím hanebnost, tak to hanebností nazvu, a nebudu se vymlouvat, že si nejsem docela jist, jestli na to je nĕjaký předpis. Stačí docela málo, neotáčet se zády, když se zrovna tebe v tento okamžik, ta hanebnost netýká.

      Nekrást, nekupovat kradené, nehledat kličky když e-totemu parazitují na úspĕchu, tohle všechno máš sám v rukách.
      Ty, já, každý.

      A ty se zase oháníš advokáty.
      Musíme sami, oni nic neudĕlají.

      [ Zpět ]
      Datum: 19.02.2013
      Autor: Jindra8526
      Hodnocení: +8 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
      • Re: Přetočeno

             

        Jenomže ať se ti to líbí nebo nelíbí, tak advokáti tvoří právo a říkají co trestné je a co není, co je v souladu se zákonem a co už ne, právní teoretici to jen dolaďují a soudci jen nepatrně korigují. Hodně to platí pro majetkové a zvlášť silně pro hospodářské trestné činy. Široké veřejnosti se to většinou nelíbí, ale ti nemají tu moc s tím toho mnoho udělat a nějak to změnit, pak je tady úzká skupina lidí, kteří sice mají tu moc to změnit, ale jim to vyhovuje a mají z toho velký prospěch a prosadí si co sami uznají za vhodné a ještě je obecně přijatelné, ale především pro ně výhodné.
        Tak a co s tím? Pokud někdo zná nějaké rozumné a dobré řešení, tak sem s ním, třeba se podaří něco změnit.

        Takovéhle rady jako je nekrást, nekupovat kradené a nehledat kličky je sice hezké, ale vím, že houby platné, když lidi od nepaměti kradou, kupují kradené a hledají kličky a mnoho dalších jim v tom pomáhá a další z toho mají prospěch.
        A právě proto aby ti co se chovají slušně nebyli podváděni, tak na jejich ochranu se musí stále zdokonalovat a detailně propracovávat zákony a třeba i vymyslet "zvláštní zákon" na přetáčení tachometrů. Všichni slušní lidé můžou být jen rádi, že se takový a podobný nový předpis vymyslí, protože je jen na jejich ochranu a ne proti nim.

        [ Zpět ]
        Datum: 19.02.2013
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
        • Re: Přetočeno

               

          To je cesta do pekel, ve kterém se nachází naše právo.
          Přesnĕ jak jsem to napsal v tom článečku.

          Přetočíš-li tachometr dopouštíš se stejného podvodu při prodeji, jako kdybys mĕ prodal cihlu ze žlutého kovu jako zlatou.

          Úmyslnĕ si uvedl kupujícího v omyl za účelem majetkového prospĕchu. Jde jen o výši škody, podle té pak suď.
          Lidé jsou vynalézavI, a v zákonech nelze popsat všechny druhy podvodů. Není třeba nových zákonů, spíš naopak.

          Velký omyl našeho ck rakousko-uherského práva, to dnes prakticky znemožňuje spravedlnost. Nemáme paragraf na tachometry, tak tĕ nemůžeme postihnout?
          Ale houbeles.
          Jen chtít.

          [ Zpět ]
          Datum: 19.02.2013
          Autor: Jindra8526
          Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
          • Re: Přetočeno

                 

            Chlapi, nemá cenu se hádat.
            Jindra má pravdu, chovat se seriozně je věc osobního pocitu bez ohledu na zákony.

            Lelek celkem správně vysvětluje fungování pravidel,zákonů a sítě, pesimisticky ale nekalkuluje se samostatným myšlením toho kdo to posuzuje. Bohužel, úřady většinou tak opravdu fungují , použití rozumu se nedoporučuje.

            [ Zpět ]
            Datum: 19.02.2013
            Autor: e-totem
            Hodnocení: +7 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
            • Re: Přetočeno

                   

              Ano, lidé se mají chovat slušně a ohleduplně a nijak si neubližovat. Hned bych se tam přestěhoval. Pokud ale tak sami a dobrovolně nechtěji udělat, tak musí nastoupit nějaká pravidla. Na jednu stranu je děs, že úřady v fungují jen podle předpisů, ale na druhou štěstí, že jinak ani nesmí, protože stačí ten čurbes a chaos co vytváří mnozí úředníci a nechtělk bych vidět co by se dělo kdyby to bylo na jejich libovůli.
              Bez zákonů a předpisů a "úřadu" se neobejde žádné lidské společenství, nejde to jinak.

              [ Zpět ]
              Datum: 19.02.2013
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
          • Re: Přetočeno

                 

            Máš pravdu a taky nerozporuju to co říkáš a mě a určitě mnoha dalším by se líbilo, kdyby to tak bylo, jenomže to je mnohem složitější. Třeba u toho podvodu, někdy před 20 lety byl podvod v jednom § a další formy podvodu byly asi tak v dalších 3 § a dnes je ani nemám chuť spočítat, ale bude jich určitě hodně přes 15, je to hrozný, ale je to jen a pouze důsledek práce advokátů, kteří stále vymýšlí co všechno trestné není a potom soudci a slušní právní teoretici musí neustále vymýšlet jak advokátům zmenšit pole působnosti a možnosti kličkovat.
            Totéž se děje v anglosaském právu, jenom tam to je o to složitější, že oni nemají ucelený kodifikovaný zákoník a musí se složitě probírat mimo zákoníku také rozsudky vyšších soudů, takže tam platí i docela dost prapodivných a třeba i dnes už hodně úsměvných protiprávních jednání.
            A k těm přetočeným tachometrům, to se pleteš, to postihnout jde, to podvod byl vždycky a stále je pokud to někdo udělal aby získal větší prospěch než dnešních 5 tisích. V tom problém není, problém je v tom jak to dokázat, že to někdo udělal s cílem jiného podvést a získat prospěch a tady začáná tanec advokátů.
            Jinak naše trestní a občanské právo sice volně navazuje na c.k. rakouské, ale to pochází z římského, kterým se řídí vesměs všechny evropské země a nemyslím, že by bylo až tak špatné a v mnoha ohledech je lepší než anglosaské.

            [ Zpět ]
            Datum: 19.02.2013
            Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
  • Re: Přetočeno

         

    Hezké a podnětné čtení.
    Myslím, že pro čestného, mravního člověka, se trestní zákoník nepíše. Takovému člověku je jedno, zda má 10 nebo 1000 stran. A když je taková celá společnost, tak i věta "podvod je trestný čin" je nadbytečná. Jsme taková společnost?
    Ty tachometry jako trestný čín nakonec poslanci neschválili. Nejsem rozhodně na tohle expert, ale mám pár otázek.
    Když třeba stavební firma se rozhodne trochu si přilepšit a oproti projektu ušetřit na nějakém trámu nebo nosníku, je to pouhý malý podvůdek nebo je to ohrožení zdraví či života?
    Když někdo přetočí na starém autě tacháč, k tomu tak trochu jakože zašmelí technickou, prodá to auto nějakému nezkušenému studentíkovi a ten se v něm zabije. Je to jen sprostý podvod nebo ohrožení života?

    [ Zpět ]
    Datum: 20.02.2013
    Autor: Lanna
    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
    • Re: Přetočeno

           

      Uvedla jsi dva konkrétní případy, které posoudí soudce, popřípadĕ soudce a porota, tedy v zemích, kde justice funguje.

      Naše vlast se vydává cestou, kde se o každém jednom takovém přečinu poradí poslanci, sepíší zákon, který 12x novelizují a který je v rozporu se sedmi dalšími zákony z minula, a pak právníci rejdí a záleží jen na výši sumy, zda-li je nĕkdo odsouzen, či nikoliv.

      Celý tenhle systém je pak velmi neefektivní, jak můžeš snadno vypozorovat z okolí.

      [ Zpět ]
      Datum: 20.02.2013
      Autor: Jindra8526
      Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
      • Re: Přetočeno

             

        Jindro, nechme teď stranou, jak to posoudí soudci. Já se ptám pouze a jenom na to, zda ty dva uvedené případy považuješ pouze za podvod, který způsobí jinému majetkovou škodu, nebo zda se jedná o trestný čin úmyslného nebo neúmyslného ohrožení zdaví nebo života.
        P.S. Nahoře jsi napsal, že když vidíš hanebnost, tak to hanebností nazveš. Tak se prostě ptám.

        [ Zpět ]
        Datum: 20.02.2013
        Autor: Lanna
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
        • Re: Přetočeno

               

          Posoudí to soud.
          Ten se seznámí s okolnostmi, a rozhodne.

          Nejsem expert na vozidla, ale mám pocit, že aby vozidlo bylo schopno provozu, musí splňovat nějaké technické normy a prochází technickými kontrolami. Samotný stav tachometru by, podle mého laického úsudku neměl nic znamenat. Na traktoru mám najeto 300 tisíc, brzdový systém v pořádku, novou spojku, světýlka svítí jak mají, technickou v pořádku, mělo by to dle mého být bezpečné. řekl bych tedy, že přetočením tachometru mého vozidla by došlo k okradení zákazníka, nikoliv ohrožení jeho života. Ale mohou být auta jiná a proto by soud měl v konkrétním případě rozhodnout.

          Pokud jde o nějaký nosník, tam zase dle konkrétního umístění se může jednat od majetkový delikt - půjde-li o nosník přes půlmetrovou strouhu, popřípadě i o obecné ohrožení, půjde-li o nosník na tribuně.

          Asi pochopíš, že ošizený beton na chodníku je něco jiného než ošizený beton u hlavního nosného pilíře budovy. Vypisovat do zákona nějaké stupnice kdy ještě majetkový přečin a kdy jde o ohrožení života, nebo dokonce ohrožení věští skupiny osob nemá smysl. To zase posoudí soud.


          Hanebnost přetáčet tachometr, nebo šidit na cementu je ovšem vždy.


          Ale původní debata byla úplně jinde. Jasná, do očí bijící nemravnost zneužití adresy e-totemu byla Lelkem bakatelizovaná a přetočena tak, že vlastně je všechno v cajku, protože obě stránky e-totem i etotem vedou k elektrokolům a navíc, ten problém s pomlčkou je něco jako Miloslav nebo Miroslav, a tedy jde o úplně jiné jméno a "je potřeba vytvořit pravidla".

          A já říkám prd. Je to klamavá reklama, pravidla netřeba, protože žádné pravidlo nepodchytí rozdíl Miroslav nebo Miloslav a etotem nebo e-totem, v jednom případě jiné jméno, v druhém případě zneužití jména - a to má posoudit soud a to rychle a důsledně.

          My ostatní, co v tom vidíme jasný podvod, bychom měli hlasitě pískat, když to někdo bude chtít "olelkovat".

          [ Zpět ]
          Datum: 20.02.2013
          Autor: Jindra8526
          Hodnocení: +8 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
          • Re: Přetočeno

                 

            Ale u těch tachometrů, trámů a kdoví čeho to tak je a funguje to, podá se žaloba, soudce přezkoumá a rozhodne, zákony na to jsou mnoho let.

            A jsme zase na začatáku aby e-totem nemusel ztrácet čas a nervy a draze platit advokáty kteří budou zdlouhavě vymýšlet žaloby, které bude protistrana s advokáty vyvracet a soudce bude zdlouhavě třeba i několik let rozhodovat jestli to bylo vpořádku nebo nemravné a v rozporu se zákonem a vynese nějaký rozhodnutí, tak by bohatě stačila krátká zmínka v předpisech, která by tohle řešila a v podstatě zamezila něčemu podobnému, šetřila by čas a peníze.
            Když v obchodním světě kde panují hodně prapodivné způsoby nebudou jasná pravidla a všechno ponecháš na rozhodnutí soudce tak z toho bude tak nepřehledný chaos a budou se dít taková zvěrstva, že se nebudou všichni stačit divit co všechno je vůbec možný a nakonec na to doplatí všichni a především spotřebitelé. Nakonec stejně musí nastpoupit řád a předpisy aby obchodní svět tak nějak udržely v přijatelné podobě.
            Líbit se nám to nemusí, ale lepší systém zatím nikdo nevymyslel.

            [ Zpět ]
            Datum: 20.02.2013
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
            • Re: Přetočeno

                   

              To je přeci pitomost.
              Právě proto, že je právo zahumusené tisíci stran podivných, vzájemně odporujícími si zákonů, je to nepřehledné, nejasné, a všechno trvá strašně dlouho.


              Žádná krátká zmínka v nějakých předpisech, nemluvíme o předpisech ale zákonech a zákonných normách. Takže se sejde poslanecká sněmovna, a bude definovat jestli pomlčka, podtržítko nebo jiná krávovina?" Přibastlí se to jako přívěsek pod zákon o rybolovu nebo vytvoříme lépe vlastní zákon, jak mají domény vypadat?

              To je přesně systém, jakým postupuje eurokracie a který je v rozporu se zdravým rozumem a vede k přebyrokratizování systému, zdlouhavosti a takzvané "nevymožitelnosti práva".

              Soudce rozhoduje. Soudce má být volen na určité období a nikoliv doživotně jmenován.
              Ty systémy v anglosaském světě fungují a fungují staletí.

              U nás to nefungovalo nikdy, jen přibývají zákony a nevyzná se v tom už nikdo. Důvod je jediný - byrokratická zaprděnost, každý se chce schovat za nějaký paragraf a nechce nést za vlastní rozhodnutí zodpovědnost.

              Žádné další zákony, proškrtat ty stávající.
              Považ, že ve Spojeném království, ti diletanti, ani nemají ústavu, a funguje jim to, to jsou věci, co?

              [ Zpět ]
              Datum: 20.02.2013
              Autor: Jindra8526
              Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Přetočeno

                     

                Soudce se nikde (mimo ústavních) neustanovuje do funkce jen na omezenou dobu, vždy to je natrvalo. Soudce je jmenován nebo zvolen a má to definitivně. Pokud by byl časově omezen tak zaniká jeho nezávislost.
                Ty máš hodně dost najivní představy o anglosaském porávu. Tam mají také psané zákony, také mají občanský, obchodní, trestní a další zákoníky, ale jejich právo není ucelene kodifikované jako naše, takže vedle zákoníku tam je neskutečně obrovské množství individuelních rozsudků vyšších soudů, která říkají co je protioprávní jednání. Důsledek je ten, že ani právníci sami často nevědi jaké rozhodnutí kde bylo vydané, právníci neustále někde něco dohledávají a ani to jim nebrání zpochybnit předchozí podobná rozhodnutí, protože každý případ je přece jen trochu odlišný a nakonec se vydá zase další rozhodnmutí, které se přidá k někonečné řadě jiných.
                Zdejší kontinentální právo je postavené na psaném kodifikovaném systému práva a ať se ti to líbí nebo ne, tak nikdo to nezmění.
                A když jsme u té ústavy, tak angličané určitou podobu ústavy mají a američani ji mají a hodně podrobnou a občas ji mění a doplňují stejně jako my a všechny další země, to jsou věci co?

                [ Zpět ]
                Datum: 20.02.2013
                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                • Re: Přetočeno

                       

                  Jakou konkrétně mají Britové ústavu?

                  Nepodsouvej mi, něco co neříkám.
                  Nejsem anarchista, psané zákony musí být, jen není třeba zvláštní zákon na to "jak má vypadat doména aby mohla být považována za zneužití" ani není třeba zvláštní zákon na "přetáčení tachometrů".

                  To množství neustále přijímaných a novelizpvaných zákonů je naprosto absurdní, a jsem přesvědčen, že řada věcí lze soudit a spravedlivě rozsoudit i bez předpisu "jak má vypadat doména". Například.

                  Ale nesměl by to soudit Lelek, protože tom by ten zákon chyběl, aby poznal jestli Agoc parazituje nebo ne.

                  Holínky nebo hodinky - obojí se natiahuje, říkalo se, že jo.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 20.02.2013
                  Autor: Jindra8526
                  Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                  • Re: Přetočeno

                         

                    Nečteš a nechceš rozumět tomu co píšu.
                    Snad dost jasně a srozumitelně píšu, že vše jde už řadu let řešit podle zákonů co máme. Jenže advokáti neustále vymýšlí kličky a háčky jak to obejít a aby byli slušní lidé chráněni a nemuseli se složitě, zdlouhavě a hlavně draze soudit, tak je lepši když budou v zákoně napsaná jasná pravidla. K té adrese a není potřeba vytvářet nové záíkony, bohatě stačí v obchodním zákoníku doplnit malý vedle jména, sídla, a dalších co musí firma mít a upraví jak má adresa vypadet.
                    Než bys tohle připustil, tak se radši budeš složitě a hlavně draze soudit.
                    Když je to podle tebe tak jednoduchý, tak proč nepřevezmeš od e-totema zastoupení a můžeš to za něj vyřídt a hlavně zaplatit. Určitě mu s tím uděláš radost a nám můžeš předávat zkušenosti jak se ti daří, jak to rychle odsejpá a jak to je levný. Rád si to od tebe tady přečtu a budu ti držet palce abys byl úspěšný.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 20.02.2013
                    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                    • Re: Přetočeno

                           

                      Zase špatně,
                      jasné zřetelné zákony dostatečně obecné, a spravedlivé a rychlé soudy.

                      Jasné pravidlo je jedno: "Podvádět se nesmí".

                      Pokud ty k tomu aby si poznal, že Agoc e-totem zneužil potřebuješ další pravidla, je chyba pouze jen u tebe.

                      Spravedlivý soudce by poznal, ž ese jedná o prazaitování na jméně. Ty se chováš jako ten advoját, který hledá v jednoduché věci kličky - viz onen Miloslav a Miroslav.

                      Žádná klička tamn není.
                      Jedná se o zneužití cak - cak a rozsouzeno.

                      Že to u nás je všechno prolelkované je špatně, a to že to tak nefunguje je rovněž špatně. Tím že přidám další předpis, nic nevyřeším, naopak.

                      A o tom je ten blog.
                      Líp to už vysvětlit neumím.

                      [ Zpět ]
                      Datum: 20.02.2013
                      Autor: Jindra8526
                      Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                      • Re: Přetočeno

                             

                        Ano, právně, podvádět se nesmí.
                        A jak víš předem, že soudce pozná a rozhodne, že jde o parazitování? Musíš toho soudce o tom přesvědčit svými argumenty a to uděláš jen tak, že buď to je napsané v pravidlech nebo na to musíš najmout drahého advokáta a ten musí vypracovat složitou žalobu a pak musíš dát prostor žalovanému a ten předloží nějaký svůj názor a soudce pak rozhoduje, pravděpodobně přijde odvolání a zase draze platíš advokáta aby vyvrátil argumenty žalovaného. Prostě složitosti nad složitosti, mnoho času a hodně peněz a dotyčný Agogs stále a otevřeně používá etotem ve své adrese ve svůj prospěch. Pokud by zákon něco takového nepřipouštěl a Agogs směl použít v adrese pouze agogs, tak jak to má mnoho jiných, tak by k podobnému problému vůbec nedošlo, protože by to nebylo možné a byla by snadná a rychlá náprava.

                        A dost o tom, mě to až tak netrápí kdo a jaké jméno si používá v adrese. Zřejmě je hodně lidí jako ty co se rádi zdlouhavě soudí a vyhazují peníze za advokáty a advokátům to vyhovuje, protože z toho mají své velké jisté.
                        Tak si to užívej, ale nenapadej jiné proto, že se jim tohle nelíbí a mají určitou představu jak to zlepšit a snadno napravit.

                        [ Zpět ]
                        Datum: 20.02.2013
                        Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
                        • Re: Přetočeno

                               

                          "A jak víš předem, že soudce pozná a rozhodne, že jde o parazitování? Musíš toho soudce o tom přesvědčit svými argumenty"
                          Samozřejmě, jak jinak, takže e-totem doloží, že jeho doména je současně název firmy a že byla zaregistrována mnohem dřív, než doména firmy Agogs. Jestli z toho nebude soudci jasné, kdo je v právu a kdo podvádí, měl by jako soudce skončit. Nevidím v tom žádné dlouhé dokazování a souzení.
                          Pokud by tomu bylo naopak, platí totéž.
                          Kdyby firma Agogs byla alespoň trošinku solidní, tak nebude registrovat doménu etotem, ale doménu Agogs, nebo třeba Agogs-elektrokola.

                          [ Zpět ]
                          Datum: 20.02.2013
                          Autor: Papji
                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                          • Re: Přetočeno

                                 

                            Samozřejmě, ale k tomu si musí draze zaplatit advokáta a zaplatit soudní výlohy za žalobu, pak třeba po měsíci nebo dvou, možná i více, protože v Praze jsou soudy dost vytížené, začne soudce o tom jednat a vásledek nikdy není předem jasný i když se to zdá být jednoduché. I když e-totem spor vyhraje, předpokládám, že ano, tak může trvat řadu měsíců než dostane vynaložené náklady zpět a to nemluvím o nějaké náhradě za případnou majetkovou i nemajetkovou újmu. Veliké firmy na takovéhle věci mají řadu zaměstnanců, právníků a platí si advokáty, ale co takový živnostník nemo malá firma? Má na to peníze a čas ?
                            Pokud by byla předem jasná pravidla nic takového by se nekonalo.

                            [ Zpět ]
                            Datum: 20.02.2013
                            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
                            • Re: Přetočeno

                                   

                              Pravidla jasna jsou. Tohle se nedela. Ale i kdyby byla jeste presnejsi, co kdyby je nekdo porusil? Stejne to budou pravnici a tahanice, ne?

                              [ Zpět ]
                              Datum: 20.02.2013
                              Autor: Murphy
                              Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                              • Re: Přetočeno

                                     

                                Tak by to bylo mnohem jednoduší, není potřebna nic moc dokazovat jen to co se stalo a poukázat na text zákona, který to nedovoluje, resp. určuje jak má adresa vypadat a soudce může hned po prvním přečetení rozhodnout ve tvůj prospěch a to dost lidí zvládne i sama bez advokátů, ktežto když to není napsané, tak bez advokáta a kvalitně připravené žaloby nemáš moc šancí na výhru.

                                [ Zpět ]
                                Datum: 20.02.2013
                                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                                • Re: Přetočeno

                                       

                                  Proč bez advokáta nemám šanci?
                                  Jen ty nevidíš, že jde o podvod!

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 20.02.2013
                                  Autor: Jindra8526
                                  Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                                  • Re: Přetočeno

                                         

                                    Pokud jsi tak dobrej, že si na to troufneš sám, tak jo a advokáta nepotřebuješ. Nechci nikoho podceňovat, ale kolik takových je, že to dotáhnou do vítězného konce a nevyhodí peníze za prohranou žalobu. Jít do obchodního sporu bez advokáta je čirý nerozum, ale kdo chce tak může.

                                    Je vedlejší jak vidím já nebo ty, to mu je houby platný, podstastné je jak to vidí e-totem, nakolik je pevný aby ustál případný spor a vyhrál.

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 20.02.2013
                                    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                    • Re: Přetočeno

                                           

                                      V tomto případĕ bych se u nás soudit ani nepokoušel.
                                      Postaral bych se o to, aby se tĕm podvodníkům dostalo náležité publicity a všichni vĕdĕli, s kým mají co do činĕní.

                                      Když podvádí s webem, budeš jim vĕřit, že tĕ nepodvedou jako zákazníka? Já nikoliv.

                                      A navíc, nekupuji kradené z principu. A ani od zlodĕjů nekupuji.
                                      Tak i kdyby mĕ dali slevu 99 procent, od nich nekoupím ani ventilek, a totéž doporučuji i ostatním.

                                      Není pravda, že jsme bezbranní a potřebujeme vychytralé advokáty.
                                      Dlouhodobĕ lze uspĕt pouze solidností.

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 20.02.2013
                                      Autor: Jindra8526
                                      Hodnocení: +8 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                      • Re: Přetočeno

                                             

                                        S principem a obecným názorem naprosto souhlasím. Ale... S tou publicitou je to nejistý. Asi by se to muselo psát opatrně, protože by se ti příserkové taky mohli bránit pro poškozování jména. Nejsem si jistej, jestli jim v tom (kromě morálních kritérií) něco fakticky a účinně brání. A jestli jo, je to takový vachrlatý a s možností tisíce výkladů. A na tom dokáže nakonec zmetek zvalchovat i slušnýho v právu a třeba i absurdně vysoudit náhradu. nebyl by to první případ.
                                        Bohužel, svět už je dneska takovej. Bylo by krásný (co bych za to dal), kdyby stačilo jen říct, že podvádět se nemá - a od toho se dala odvinout celá spravedlnost. Se soudama nějakou zkušenost mám (jako žalující) a vím, že to teda taková prdel a selanka není...

                                        [ Zpět ]
                                        Datum: 21.02.2013
                                        Autor: ronda
                                        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                      • Re: Přetočeno

                                             

                                        No a v tom je problém, abys mohl veřejně napsat a rozhlásit, že někdo je podvodník, tak na to musíš mít pravomocné rozhodnutí soudu. Bez toho něco takového rozhlašovat je velký problém, hrozí reálná prohra a dost citelný postih, zvlášť pokud to udělá jiný obchodník. No a abys měl rozhodnutí soudu musíš mít aspoň trochu schopného advokáta, bez toho do obchodního sporu nemá téměř smysl jít, to se dá ještě jakš takš do občannského sporu, kde platí o dost jiná a hlavně příznivější pravidla než v obchodním sporu.
                                        A nekupovat od podvodníka je sice hezká rada a bylo by hezké kdyby to šlo, protože pak by žádný podvodník nebyl, ale který obchodník dnes alespoň trochu nepodvádí své partnery a zákazníky?

                                        [ Zpět ]
                                        Datum: 21.02.2013
                                        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                                        • Re: Přetočeno

                                               

                                          Hezky si to zrelativizoval:
                                          Ať bídák nebo hrdina....

                                          A já klidně bez rozhodnutí soudu říkám, že Agocs se chová vzhledem k e-totemu nemravně a jsou to podvodníci.

                                          Moje data, pro případnou žalobu, najdeš na www.cs-sklo.cz :-)

                                          Lelku, ty jsi fakt neuvěřitelný

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 21.02.2013
                                          Autor: Jindra8526
                                          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                                        • Re: Přetočeno

                                               

                                          Já chápu, že se ti to nelíbí a určitě i jiným, ale tak to je, taková je realita a pochybuju, že to v dohledné době bude lepši. Když mě to někdo vyvrátí, velmi rád přiznám, že se mýlím.

                                          Takovéhle prohlášení o podvodníkovi od tebe tady nemá valný význam. V Agogs by museli být blázni aby šli do nějakého sporu s tebou, nebo s kýmkoliv z nás, to by muselo mít jinou podobu a jiné rozměry, e-totem si to ale už dovolit nemůže, alespoň ne pokud mají dost zdravého rozumu.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 21.02.2013
                                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                                        • Re: Přetočeno

                                               

                                          Pánové, oba máte pravdu, ale každý na to koukáte z jinýho úhlu, proto se nemůžete shodnout.
                                          Jindra to bere idealisticky, jak by to mělo být a bylo by to děsně fajn, jenže holt je to se stávajícím manšaftem nereálné. Všichni to můžeme morálně odsoudit, ale víc s tím nic moc dělat nemůžeme.
                                          Lelek zas jen popisuje reálné možnosti zúčastněných a vlastně i tristní stav našeho soudnictví i práva obecně. Píše jen, že v současném stavu s tím lze jen velmi obtížně (a nákladně) hnout.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 21.02.2013
                                          Autor: ronda
                                          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                • Re: Přetočeno

                                       

                                  Tady bych si dovolila nesouhlasit.
                                  Jednak to není uskutečnitelné - internet je celosvětové médium, takže zákon platící v jednom pidistátečku by naprosto neměl možnost něco ovlivnit.
                                  A za druhé by mi to přišlo jako vyloženě totalitní opatření omezující svobodu. Pokud si někdo např. vezme na triko hákový kříž, tak možná není stoprocentně jisté, jestli to soudce bude nebo nebude považovat za propagaci fašismu. Ale přece nemůžu tu stoprocentní jistotu zabezpečit tím, že teda přijmu zákon, který všem určuje, jak má vypadat oblečení.
                                  I tady snad platí, že moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhého. Resp. že končí TEPRVE tam. Když si chci založit internetové stránky, můžu si je pojmenovat jak chci, pokud neporuším stávající zákony (ať by to byla propagace nežádoucích hnutí nebo ustanovení o nekalé konkurenci). Mít natvrdo přikázáno, že presně tak a jen tak - to snad radši ne.

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 20.02.2013
                                  Autor: Ifča
                                  Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                  • Re: Přetočeno

                                         

                                    Nevidím důvod když zákon předepisuje jak má vypadat jméno firmy, jak má vypadat korespondenční adresa, a další, tak proč by nomlo být určeno jak má vypdat elektronická adresa a jen takovou by bylo možné registrovat. Pokud by to bylo, tak e-totem a další nemají problém.
                                    Jinak mě jako nepodnikateli a prostému spotřebiteli je celkem jedno co si kdo dá do adresy, já to rozlišit umím. Když napíšu, že mi to je jedno a umím to rozlišit, tak Jinda a možná i někdo další se může vzteknout. A protože to podnikatelům jedno není a zřejmě jim to dost vadí a protože to předem není jasně řečeno, tak se musí opakovaně a složitě domáhat nějaké změny.

                                    Jasně, že na tohle bude vícero názorů, já jsem zastáncem jasných a srozumitelných pravidel. Jinému zase může vyhovovat stav s nejasnými pravidly a divokými vztahy.

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 20.02.2013
                                    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -6
                                    • Re: Přetočeno

                                           

                                      Jak jsem psala - hlavní důvod je ten, že by ten zákon musel platit CELOSVĚTOVĚ.
                                      Ony jsou nějaké zákony, které stanoví, jak má vypadat jméno firmy a její korespondenční adresa? Tedy krom nějakých drobností jako že z dodatku musí být patrná její právní forma a tak....

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 20.02.2013
                                      Autor: Ifča
                                      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                      • Re: Přetočeno

                                             

                                        Dodatek - jasná pravidla jsou jedna věc, ale předepisovat uniformu, aby náááhodou někdo na sobě neměl oblečení, které by třeba budilo veřejné pohoršení či co, to mi přijde hodně nad rámec "jasných pravidel". A tady to stanovení, jak má vypadat adresa už teprve. Mimochodem, svoje stránky už má dneska kdejaké děcko školou povinné - i kdyby byl internet pevně zavřen za českými hranicemi, jak ošetřit tohle? Zakázat to soukromým osobám úplně? V zájmu jasných a jednoznačných pravidel?

                                        [ Zpět ]
                                        Datum: 20.02.2013
                                        Autor: Ifča
                                        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                        • Re: Přetočeno

                                               

                                          Já jsem nikde nepsal, že všem lidem by byla předepsaná adresa, ale pouze státní orgány a obchodní společnosti, které mají sídlo nebo provozovnu na území Česka. Nic víc a nic míň. To je dost podstatný rozdíl proti určování oblečení. Mimochodem je řada vyspělých zemí, kde je určeno v čem děti chodí do školy - to nejsou pravidla co si oblékat?

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 20.02.2013
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                                        • Re: Přetočeno

                                               

                                          Takže soukromá osoba by si adresu se jménem nějaké obchodní společnosti zaregistrovat mohla? Někdo z Nového Zélandu samozřejmě taky?
                                          (Školní uniforma je trochu jiná věc - školu s tou uniformou rodiče pro své dítě volí dobrovolně. Zákony jsou dost jiná liga.)

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 20.02.2013
                                          Autor: Ifča
                                          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                        • Re: Přetočeno

                                               

                                          Já myslím, že každmu a e-totemu bude úplně putna, že nějaký farmář na Novém Zélandu nebo třeba i ve Francii si zaregistruje stejné jméno.
                                          A to oblečení není na dobrovolnosti, to je určitě určené nějakým předpisem a pokud rodiče chtějí aby dítě chodiulo do té školy, tak se musí podřídit a dítě musí nosit co ukládá škola.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 20.02.2013
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
                                        • Re: Přetočeno

                                               

                                          Jenže tu školu si vybrali dobrovolně a to je, oč tu běží...
                                          E-totemu to bude jedno jen do té doby, než si někdo z Nového Zélandu zaregistruje adresu etotem, na které se budou propagovat jízdní kola značky Agogs. To je oč tu běží.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 20.02.2013
                                          Autor: Ifča
                                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                        • Re: Přetočeno

                                               

                                          Tak by to bylo jako doposud musel by zažalovat na Novém Zélandu tamní firmu.
                                          Jenomže tohle nedělají firmy z Nového Zélandu, ale naše vezdejší podnikatelé.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 20.02.2013
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
                                        • Re: Přetočeno

                                               

                                          No, to právě ne. Dnes přece člověk žaluje toho, kdo parazituje na jeho jménu. Ne majitele novin, kde dotyčný vyvěsil reklamu, ne majitele sloupu, na kterém visí ten bilboard.
                                          Jasně že by to neudělal podnikatel z Nového Zélandu, udělal by to Agogs. Jenže při neohraničenosti internetu není žádný problém si tedy zaregistrovat doménu z Nového Zélandu či z Britských panenských ostrovů...
                                          Proto říkám, že ty tvoje nápady (kromě toho, že mi fakt připadající naprosto nepřijatelně omezující) nejsou naprosto proveditelné.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 20.02.2013
                                          Autor: Ifča
                                          Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                                        • Re: Přetočeno

                                               

                                          Firma Agogs je v Česku a adresu má také tady registrovanou, tak vážně nevím proč by to bylo neproveditelné a nerealizovatelné.
                                          Já jsem nepsal žalovat majitele novin, ale žalovat firmu, která použila "cizí" jméno do své adresy a když je to firma na Novém Zélandu nebo ve Francii, tak musí žalovat tam.
                                          Já vím, že z nejasných obchodních pravidel a sporů dobře žije kvanta lidí, tak zřejmě proto je lepši to nechat jak je, než vytvořit a zavést jednoduché pravidlo, ale vůbec si nejsem jistej, že tímhle stavem jsou nadšené firmy jako je třeba e-totem. To je také ten důvod proč je Agogs v tomhle splachovací a klidně bude vyčkávat, protože zatím může a nic ji v tom nebrání.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 20.02.2013
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                                        • Re: Přetočeno

                                               

                                          Za prvé - co to je v internetu "svá" adresa? Když si firma prodávající kola vyrobí stránky "kam-na-vylet.cz" s tipy na cyklovýlety - je ta adresa pro ni "svá"? Mělo by to být zakázáno?
                                          Když se mi nebude chtít vyrábět s vlastními stránkami a svěřím to našim ajťákům, kteří doménu zaregistrují, vyrobí mi naše stránky, budou je provozovat, udržovat a já jim za to budu platit - pro koho ta adresa bude "svá"? Má to být zakázáno taky zakázáno?
                                          A to jsme jenom v rámci Česka. Když si český Agogs zaregistruje z Nového Zélandu stránky, které budou propagovat kola Agogs a přitom jejich název bude připomínat jinou firmu, bude to "svá" adresa pro někoho z Nového Zélandu?
                                          A teď si představ, jak by měl vypadat ten podle tebe "jasný" zákon, který tohle všechno bude chtít podchytit...
                                          Není fakt podstatně jednodušší mít jasně řečeni, že parazitování na cizím jméně je nakalá soutěž a nemít extra jasný předpis na to, že "internetová adresa" musí vypadat jen přesně tak a tak? Případně, že popis výrobku musí vypadat přesně tak a tak? Do parazitování může spadat třeba popis - naše stavebnice funguje na principu Lega... ale co kdyby na takový spor byl potřeba advokát a tedy potřebujeme jasný předpis, který stanoví, že popis stavebnic lze udělat výhradně a jasně jen uvedením názvu a počtu spojovacích elementů... Ne, podle mě tahle snaha o jednoznačné a jasné zákony by naopak vedla k totálnímu zmatku, kdy už by nikdo nevěděl, co vlastně smí a nesmí.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 20.02.2013
                                          Autor: Ifča
                                          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                                        • Re: Přetočeno

                                               

                                          Takže je všechno v naprostém pořádku, Agogs si zaregistrovala adresu, která se ji líbí a vyhovuje, na které nabízí a propaguje svoje kola a pokud se to někomu jinému nelíbí tak ať ....
                                          Takže e-totem si tady zanaříkal, my jsme si vyjasnili, že mnoha lidem vyhovuje současný stav. Kdo na to má chuť a peníze může se soudit, kdo ne, tak buď se s tím smíří nebo si změní adresu.
                                          Tak a tím to můžeme uzavřít.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 20.02.2013
                                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
                                        • Re: Přetočeno

                                               

                                          Právě že teď to není v pořádku. Porušila obchodní zákoník, parazituje na cizím jméně.
                                          Když to bude řešit tvůj "jednoduchý" zákon, tak když si agogs totéž jméno zaregistruje oklikou přes Nový Zéland, pak to tepve podle tohoto zákona v pořádku bude.
                                          Současně podle tvého jednoduchého zákona si už nebudu moci najít stránky své oblíbené hospody podle jejího názvu, ale budu muset vědět, jak se jmenuje firma, které hospoda patří, stejně tak nenajdu stránky plaveckého bazénu kam chodím atd. atp.
                                          Fakt nevím, proč jednoduché ustanovení o parazitování na cizím jméně nahrazovat něčím takhle nepraktickým (a přitom pro ty skutečné podvodníky hravě obejitelným).

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 20.02.2013
                                          Autor: Ifča
                                          Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                        • Re: Přetočeno

                                               

                                          Já myslím, že by to šlo technicky pořešit a pokud opravdu ne, tak se nedá nic dělat a bylo by vhodné hledat jiné řešení, ale to že to skutečně není možné, jsem se zatím nedověděl.
                                          Ani teď není snadné mít stránku nazvanou podle jména hospody nebo prodejny, protože hospod a prodejen stejného názvu je docela dost, také se to musí nějak řešit.
                                          A že je to parazitování o tom si tady můžeme popovídat, ale najistotu to nevíme, jen si to někdo může myslet a to celkem nemá vážně žádný velký význam, protože co když to parazitování není a je to jinak. Je docela časté slyšet jak někdo křičí, že ho podvedli nebo okradli a skutečnost pak bývá krapet jiná. Myslet si můžem cokoliv, ale poškozené firmě to je fakt houby platné a my nevíme co a jak bylo a co čemu předcházelo. Aby se dalo říct, že to není vpořádku a abysme s jistotou věděli jak to je, tak si prostě musíme počkat na soudní rozhodnutí.
                                          Mnohým se tohle co píšu určitě nebude líbit, ale je to tak. Já se nezastávám ani jedné firmy a také ani neodsuzuju druhou, jen jsem si dovolil upozornit na složitost a problematické dosažení nápravy podkud došlo k porušení zákona a pravidel.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 21.02.2013
                                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -6
                                        • Re: Přetočeno

                                               

                                          Lelku, to je ale blbost, co?
                                          Kdyz budou dve hospody "Na Navsi", je dost pravdepodobne, ze jedna toho jmena bude treba v HK a druha v CB. Tezko si budou vzajemne odlakavat zakazniky. Kdyz budou obe treba v HK vedle sebe, tezko se budou jmenovat stejne. Kazdy provozovatel se bude od tech ostatnich chtit odlisit. Ale kdyby vedle jedne dobre zavedene "Na Navsi" chtel nekdo otevrit dalsi hospodu se stejnym nebo podobnym jmenem ("Na navsi", "Na navsI", "Na N@vsi", ...) tak by to byla nekala soutez, ne?
                                          Nebo potrebujes i pravidlo pro nazvy hospod?

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 21.02.2013
                                          Autor: Murphy
                                          Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Přetočeno

                           

                      Ještě k tomu "drahému souzení".

                      Drahé souzení je drahé pro toho, kdo to projede.
                      Vymýšlení dalších nesmyslných paragrafů a zákonů je drahé pro všechny daňové poplatníky.

                      [ Zpět ]
                      Datum: 20.02.2013
                      Autor: Jindra8526
                      Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Přetočeno

                             

                        Když myslíš. A ty víš předem kdo prohraje a hlavně kolik mu je uloženo aby zaplatil? A kdo vítězi zaplatí ten zbvytek co uložený není ?

                        [ Zpět ]
                        Datum: 20.02.2013
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                        • Re: Přetočeno

                               

                          Vyhrát by měla pravda. Pokud ne, je to špatně.

                          Mimochodem, i když vymyslíš další zákon, a znovelizuješ ho, a znova provedeš novelu a přílepek a kdoví co, ta nejistota, jetsli vyhraješ tu je stále.

                          A je o to větší, o co nepřehlednější je ten zákon.

                          [ Zpět ]
                          Datum: 20.02.2013
                          Autor: Jindra8526
                          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                          • Re: Přetočeno

                                 

                            Ano vyhrát by měla pravda, ale tu soudce hledá a pokud nemá nikde napsané jak to má být, tak výsledek je dost nejistý.

                            A co je lepši aby se každý živnostník samostatně soudil, ztrácel čas a utrácel peníze aby dosáhli něčeho co by mohlo být jednoduše zapsané ve třech větách v doplňujícím § zákona. Co když ten živnsotník ani nemá dlohodobě volné peníze na advokáty a žaloby? Co jim doporučíš? Máš pro ně nějaký rozumný návrh nebo jen chlácholení, že podvádět a krást se nemá a tohle je fuj.

                            Chápu, že každému vyhovuje něco jiného a jinak, někomu jasná pravidla a jasné předpisy, jinému žádná pravidla a někomu se neustále soudit.

                            [ Zpět ]
                            Datum: 20.02.2013
                            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
                            • Re: Přetočeno

                                   

                              A to, ze to bude zapsane v nejakem §, zarucuje, ze to nikdo neprestoupi a nebude e-totem tam, kde prave je?

                              [ Zpět ]
                              Datum: 20.02.2013
                              Autor: Murphy
                              Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                              • Re: Přetočeno

                                     

                                Nikde, ale bude mít mnohem jednodušší pozici, celkem rychle a levně to vyřeší. Jsem přesvědčený, že kdyby to bylo napsané, tak by to Agogs neudělal, takový blázen určitě není aby zbytečně vyhazoval peníze za jasně prohraný spor s případnou další sankcí a kdo ví jestli ne i trestní postih, zvláť když už je možné potrestat firmu.

                                [ Zpět ]
                                Datum: 20.02.2013
                                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
                            • Re: Přetočeno

                                   

                              To je všechno špatně.

                              Zabít všechny právníky - to doporučoval Shakespeare.

                              Rozumné řešení je zjednodušit všechny zákony.
                              To ovšem neprojde. Dnešní svět není připraven na rozumná a jednoduchá řešení, byrokratů je už víc než těch, kteří je živí.

                              Rozumné řešení předkládá Pavel Kohout (ekonom ne ten stalinista) v knize Úsvit.

                              Dopouručuji ji zde už asi popáté.

                              [ Zpět ]
                              Datum: 20.02.2013
                              Autor: Jindra8526
                              Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                  • Re: Přetočeno

                         

                    Konkrétně takovouto. Proti naší se liší pouze v tom, že to není jeden dokument.
                    http://en.wikipedia.org/wiki/Constitution_of...

                    [ Zpět ]
                    Datum: 20.02.2013
                    Autor: Lanna
                    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
          • Re: Přetočeno

                 

            Případ e-totem zde nebudu řešit. Tys v blogu psal o přetáčení tachometrů.
            Je to hanebnost, jak pro tebe tak pro mne. Čili předpokládám, že ani jednomu z nás nebude vadit, když projde novela zákona, která teď leží ve sněmovně, a která stanoví, že se jedná o přestupek za který hrozí pokuta 5 melounů tomu, kdo přetočení provede a 50 tisíc tomu, kdo si přetočení objedná.
            Nás, co nás přetočení tachometru ani ve snu nenapadne, to nijak a ničím nepostihuje, maximálně nám to může pomoci v tom, že to řekněme trochu odradí ty, co by to na nás chtěli zkoušet. Nevidím důvod, proč by to v zákoně nemohlo být napsáno. Ty ho vidíš?

            [ Zpět ]
            Datum: 20.02.2013
            Autor: Lanna
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
            • Re: Přetočeno

                   

              Nepochopila si nic.

              Nepsal jsem o tachometrech, psal jsem o principu.

              Z principu by stačilo, kdyby výše trestu, popřípadě peněžní sankce byla odvozena od škody, kterou se pachatel dopustil.

              A pak už je jedno, jestli to udělal přetočením tachometru, nebo že zrezlej blatník ofixloval laminátem a přestříknul to a naúčtoval ti výměnu blatníku nového, nebo ti namontoval součástku z Číny a nafakturoval německou, gauneři jsou flexibilní.

              Stíhejte přetáčení tachometrů podle platných regulí, zcela jistě to lze.

              [ Zpět ]
              Datum: 20.02.2013
              Autor: Jindra8526
              Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
              • Re: Přetočeno

                     

                Víš, že mě vůbec nepřekvapuje, že jsem nic nepochopila?

                [ Zpět ]
                Datum: 20.02.2013
                Autor: Lanna
                Hodnocení: +10 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                • Re: Přetočeno

                       

                  Mě taky ne, jsem 26 let ženatej, mám dvě dcery, vím jak baby myslí :-)

                  [ Zpět ]
                  Datum: 20.02.2013
                  Autor: Jindra8526
                  Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -8
                  • Re: Přetočeno

                         

                    No vidíš, já jsem zase 27 let vdaná a mám syna, přesto mě překvapuješ:-))

                    [ Zpět ]
                    Datum: 20.02.2013
                    Autor: Lanna
                    Hodnocení: +9 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
                    • Re: Přetočeno

                           

                      Konkrétně čím tě překvapuji?

                      [ Zpět ]
                      Datum: 20.02.2013
                      Autor: Jindra8526
                      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Přetočeno

                             

                        Konkrétně třeba tím, že neznáš toto:
                        http://www.sdruzeni-sova.cz/clanek/pretaceni...

                        [ Zpět ]
                        Datum: 20.02.2013
                        Autor: Lanna
                        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                        • Re: Přetočeno

                               

                          Ty linky nikam nevedou, stránka je nějakého aktivistického sdružení, které může selektivně vytrhávat věci z kontextu aby podpořilo svoje nároky a požadavky.

                          Já bych kvalifikoval přetočení tachometru asi jako o klamání spotřebitele, a příslušným způsobem "přetáčeče" oflastroval.
                          Nemyslím si, že je třeba zvláštní zákon.

                          Obecná norma naprosto stačí.
                          Nebo dát ti místo nového blatníku při opravě starý nějaký vyklepaný a účtovat ten nový je v pořádku? Budeme na to přijímat zákon?

                          [ Zpět ]
                          Datum: 20.02.2013
                          Autor: Jindra8526
                          Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                          • Re: Přetočeno

                                 

                            Hele zapomeň na to. Promiň, že jsem obtěžovala. Chápu, že linky vedoucí na U.S. Code, německé, francouzské, kanadské nebo belgické zákony nejsou jako zdroj nic moc:-))
                            Sorry, příště se polepším a budu linkovat na tvé blogy:-))

                            [ Zpět ]
                            Datum: 20.02.2013
                            Autor: Lanna
                            Hodnocení: +8 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                          • Re: Přetočeno

                                 

                            Jo a kdyby ses náhodou neproklikal do toho kanadského zákona, neb je tam přesměrování, tak abys to nemusel složitě hledat,jo:-))
                            http://laws-lois.justice.gc.ca/Search/Search...

                            [ Zpět ]
                            Datum: 20.02.2013
                            Autor: Lanna
                            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                            • Re: Přetočeno

                                   

                              To vede do Kanady, k čemu je to dobré?

                              V Kanadě Indiáni mají double socialní dávky. Zavedeme je u nás pro cikány?

                              [ Zpět ]
                              Datum: 20.02.2013
                              Autor: Jindra8526
                              Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                              • Re: Přetočeno

                                     

                                A co si jako čekal? Kam by asi tak měl vést link na kanadský zákon?
                                Pod led?
                                :-))

                                [ Zpět ]
                                Datum: 20.02.2013
                                Autor: Lanna
                                Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                                • Re: Přetočeno

                                       

                                  V Kanadě jsem měl léta bratra, ne před tím socialismem utekl zpět domů :-)

                                  Říkal, že nejlepší je tam být "lesbickou indiánkou samoživitelkou s dvěma dětmi". Pak se ti ty bonusy plynoucí z pozitivní diskriminace nasčítají tak, že máš příjem jako šéf v slušně zavedené firmě aniž bys musel máknout.

                                  Z Kanady bych si mustr nebral.

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 20.02.2013
                                  Autor: Jindra8526
                                  Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                  • Re: Přetočeno

                                         

                                    Jindříšku, o kanadských indiánských lesbách s tebou mluvit nebudu. Možná někdy jindy, až o nich napíšeš blog.
                                    Teď s tebou mluvím o tachometrech, protože si napsal blog o tachometrech.
                                    Jistě to pochopíš:-))

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 20.02.2013
                                    Autor: Lanna
                                    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                                    • Re: Přetočeno

                                           

                                      Lanno,
                                      je mi opravdu líto, ale ten blog není o tachometrech ale o principu uvažování.

                                      Potřebuje každá lumpárna vlastní zákon?
                                      Myslím si že ne.
                                      Stačí využít stávajícI zákony ale hlavnĕ rychle a efektivnĕ konat.

                                      Ezop napsal ornitologickou stať o vránĕ a ještĕ v ní řešil mlékárenský průmysl, konkrétnĕ sýry?

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 20.02.2013
                                      Autor: Jindra8526
                                      Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                                      • Re: Přetočeno

                                             

                                        Tak to jo. Je to literární útvar, bajka. Dobrá beru. Tak to je zbytečné mluvit o soudcích a soudech, o zákonech, o vině a trestu a o tom, že přetáčení tachometru je hanebnost.
                                        Tak, vyslechli jsme bajku, zamysleli jsme se a teď rozejděžme se v pokoji.

                                        [ Zpět ]
                                        Datum: 20.02.2013
                                        Autor: Lanna
                                        Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -6
                                        • Re: Přetočeno

                                               

                                          Ne, je to pouhá stať, blábol, na bajky si netroufám.
                                          Tachometr byl použit jako příklad "další zbytečné normy".

                                          Pokud nĕkoho přimĕje k zamyšlení, jestli to s tou "legislativní smrští" naši volení zástupci nepřehánĕjí, budu rád.
                                          Podprahovĕ jsem totiž vsunul reklamní sdĕlení a z nĕj pak Pod ledem čerpám své benefity, takže já jsem v plusu ;-)

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 20.02.2013
                                          Autor: Jindra8526
                                          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
              • Re: Přetočeno

                     

                Ale tohle všechno a v podstatě úplně všechno už dosavadní zákony upravují a řeší, podle současných záků je možné postihnout úplně každé protiprávní a nemorální jednání. Stačí "málo", podat žalobu a dokázat, že to protiprávní a nemorální bylo. Není nutností neustále rozšiřovat zákony o další paragrafy a popisy jednání, ale pro ochranu slušných lidí to považuju za potřebné. Slušného člověka, který se drží základnách pravidel slušnosti se trestní zákoník a přestupkový zákon netýká, ale má ho chránit před jinými. Do jaké míry to dělá, je věc jiná, nejde vytvořit dokonalý zákon.

                [ Zpět ]
                Datum: 20.02.2013
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                • Re: Přetočeno

                       

                  Protože nejde vytvořit dokonalý zákon a popsat všechno co se může stát, je zákon o tachometrech pitomost.

                  Problém je v pomalosti celého toho přebyrokratizovaného systému. Další zákony, novely zákonů a novely novel, zase dále jenom činnost justice zpomalují.

                  Chyba, podle mě je tedy zásadně a úplně jinde, než v tom, že chybí zákon o tachometrech.

                  Vytvářením dalších norem vůbec zákazníka neochráním, ochráním ho pouze tehdy, když bude každému zřejmé, že když zákazníka podvede, bude následovat rychlý trest, postih a také náprava.

                  Problém je v lidech jako Lelek - a znovu se vracím k původní věci.

                  Agoc zneužil zcela evidentně značku e-Totem.
                  Lelek to nevidí a nechce vidět a volá po předpisech. Lepší příklad byrokratického uvažování bych ani nevymyslel.

                  A takhle lelkuje celá státní správa, od Brusele až po náš Obecní úřad.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 20.02.2013
                  Autor: Jindra8526
                  Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                  • Re: Přetočeno

                         

                    Nikde netvrdím, že náš právní systém je rychlý, pružný, dokonalý, to totiž není nikde ani v jiných zemích a zvlášť v obchodních věcech.
                    Mě by se taky líbilo, kdyby systém byl rychlejší a pružnější a hned po porušení pravidel následöval trest, ale nikdo neví jak toho dosáhnout. Jsou tady úzké skupiny mocných, která se neustále snaží systém práva co nejsvíc zneprůhlednit a zkomplikovat, protože b jim to vyhovuje a dost lidí z toho má velký prospěch.

                    Nechápeš systém práva a nerozlišuješ mezi pravidly danými obchodním zákoníkem a trestním zákoníkem, který říká co je protiprávní a je potřeba potrestat.
                    Žádný zvlášní zákon o tachometrech není a nejspíš ani nebude, není potřeba, protože jak to tady už asi posté píšu tak na to máme už řadu let dostatečné zákony.

                    To, že Agogs něčeho zneužil říkáš ty, zřejmě máš pravdu, ale aby to bylo jasné a e-totem s tím mohl něco dělat, tak buď musíš mít rozhodnutí soudu, které je drahé a jeho dosažení trvá dlouho, nebo stačí kraťounký odstavec v dosavadním obchodním zákoníku a vše je jasné hned a náprava je pak rychlá a hlavně levná.

                    Začínám mít dojem, že ty než bys dodržoval určená pravidla, tak se radši budeš soudit o každou pitomost. Když ti to vyhovuje a máš na to, tak se suď a utrácej čas a peníze, ale nevnucuj to ostatním, nech na jejich rozhodnutí co jim vyhovuje. Většině lidí vyhovují předem daná pravidla než zdlouhavé a drahé souzení.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 20.02.2013
                    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
                    • Re: Přetočeno

                           

                      Napsal jsi to pěkně.
                      Jindrovi ale nejde o to, že by nechtěl dodržovat daná pravidla, ale o to, že daná pravidla se nedodržují a nikdo to netrestá.

                      [ Zpět ]
                      Datum: 20.02.2013
                      Autor: Papji
                      Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                      • Re: Přetočeno

                             

                        Jenomže Jindra nechce psaná pravidla a pokud by se mu něco co ON považuje za nesprávné nelíbilo, tak by se o to chtěl soudit. V pořádku, ale pak se musí odstěhovat nevím kam, protože u nás platí především psaná pravidla.
                        Mnohá pravidla se nedodržují a ne jenom u nás a co horší moc se nedodržují any ta napsaná, natož ta co nejsou. A náprava a "trest" to je mnohdy složité u psaných pravidel a u nepsaných to je mnohdy téměř nemožné.
                        Každý ať si vybere co považuje za lepší systém a co by mu víc vyhovovalo.

                        [ Zpět ]
                        Datum: 20.02.2013
                        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
                      • Re: Přetočeno

                             

                        S byrokratem se lze bavit jenom vidlema.

                        Vymyslí tisíc důvodů proč nemůže nic dělat, protože nemá foršrift. A tak žereme posypovou sůl v pečivu, místo lihu se prodává metylalkohol a vylepšíme to vyhláškou, nařízením nebo výnosem a když to nepomůže., zřidíáme komisi, popřípadě celý úřad, který problematiku důkladně zpracuje, vyhodnotí, předloží paragrafované znění...

                        Jak u blbejch na dvorku.

                        "Teď mi jen doložte potvrzením, že žádné potvrzení ve vašem případě nepotřebujete!"

                        [ Zpět ]
                        Datum: 20.02.2013
                        Autor: Jindra8526
                        Hodnocení: +8 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                        • Re: Přetočeno

                               

                          No, tohle je malinko populisticky podpásové, ne ? Sůl a líh je jednoznačně (i podle nějakých jednoznačných zákonů) mimo zákon a nějak (kdo ví jak, ale to už je o něčem jiném) řešeno. Bavíte se ale o daleko nekonkrétnější (byť morálně zcela jasné), ale právně asi ne tak přímočaře řešitelné věci. Že všichni jasně vidí, že je něco podvod a šlendrián ještě vůbec neznamená, že soudce takhle klepnutím kladívka za pět minut rozhodne. Záleží totiž také, co, jak a jak vytrvale bude namítat protistrana.

                          [ Zpět ]
                          Datum: 21.02.2013
                          Autor: ronda
                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                    • Re: Přetočeno

                           

                      JJ, máš na mysli takovej americkej návod k použití...všechno tam musí být, jinak má výrobce problém.
                      Třeba: nedávejte zvíře do mikrovlnky, ohrožujete jeho život.
                      nebo:
                      Nepoužívejte kladivo na sousedovu hlavu, může ho to bolet...
                      :D
                      Nedávno jsem si stahoval manuál na jedno auto US auto , dlouho jsem se tak nepobavil... mimo jiné třeba je tam, že když jedeš na výlet, nemáš se dívat po okolí, jinak nabouráš... a podobně.
                      Představa, že někdo bude popotahovat výrobce auta za to , že to tam nenapsal a nepozorný řidič spadl do příkopa je možná v těchto končinách reálná, ale fakt směšná

                      [ Zpět ]
                      Datum: 20.02.2013
                      Autor: e-totem
                      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                      • Re: Přetočeno

                             

                        To je Amerika, a zase ne všechny státy.
                        Britové z toho mají nepokrytě legraci.
                        Viz třeba Stephen Clark - Merde Happens (vyšlo v překladu Celkem jde o merde)


                        Ošetříme všechno předpisem a návodem :-)
                        Koupil jsem si nedáávno v Lídlu hodinky, na kolo, za 199 Kč, abych neplakal, když je rozbiju nebo někde ztratím. Návod měl 2 strany drobným písmem, včetně varování, že ty baterie co tam jsou můžou způsobit požár, nebo mě rušit kardiostimulátor, kdybych nějaký měl.
                        Slušně "zlelkováno" :-)

                        [ Zpět ]
                        Datum: 20.02.2013
                        Autor: Jindra8526
                        Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                      • Re: Přetočeno

                             

                        Tak návody to je kapitola sama pro sebe.
                        Ale pokud v podstatě žádná pravidla umožnila Agogsu udělat co udělali, tak pokud se nechtějí dohodnout a nemáte zbytečně hodně peněz abyste je uplatili za zrušení nebo koupili celou firmu, tak se s tím budete muset smířit nebo podat žalobu a věřit, že vyhrajete. V podstatě jinou možnost nemáte. Chápu, že vám vadí co Agogs udělali, ale obchodní spor se rychle a jednoduše řeší jedině dohodou nebo zdlouhavě a draze žalobou. A vzhledem k tomu, že ta firma tady funguje už několik let, tak to asi nebudete mít jednoduché.

                        Tak ať to zdárně vyřešíte.

                        [ Zpět ]
                        Datum: 20.02.2013
                        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -7
                        • Re: Přetočeno

                               

                          Zadna? Jak chces postihnout vsechny varianty a podobnost? Stejna svinarna by bylo, kdyby si agogs zaregistroval treba e-totam, e-tetem a podobne. Zase se jedna o podobnost. A kdy je podobnost uz nemravnou ci nekalosoutezni se muze pripad od pripadu lisit. A kdyz se nastavi pravidla, hned se najde nejaky dalsi agogs, ktery si najde skulinku.

                          [ Zpět ]
                          Datum: 20.02.2013
                          Autor: Murphy
                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                          • Re: Přetočeno

                                 

                            Tohle právě posoudí a rozhodne soudce a má to udělat rychle, řádově v několika dnech od podání.

                            Rozhoduje sám. Źádné velké divadlo, za pět minut vyřízeno.
                            Vidí evidentní zneužití, nejde o překlep, okamžitě flastruje. Odvoláš se, najmeš právníky, oflastruje tě soud znova už v širším obsazení poroty a budeš to mít dražší.

                            Lelek má pravdu, někdy může jít o neznalost, překlep, a není za tím špatný úmysl. Na to soudci stačí pár otázek, aby zjistil, je-li tomu tak nebo není.

                            Takhle by to mělo fungovat.

                            [ Zpět ]
                            Datum: 20.02.2013
                            Autor: Jindra8526
                            Hodnocení: +7 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                            • Re: Přetočeno

                                   

                              Ano, tohle by se mi líbilo, to by byl téměř ideální stav. Bohužel to tak není. Soudy jsou zahnojené žalobami, řízení jsou na dlouhé lokte a trvají dlouho, advokáti obou stran se předhánějí který z nich vymyslí větší vopruz a komnplikaci.
                              Jak zjednidušit současný stav nikdo pořádně neví, občas se o to někdo pokusí, ale bez nějakého úspěchu.

                              [ Zpět ]
                              Datum: 21.02.2013
                              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                            • Re: Přetočeno

                                   

                              Také by se mi to líbilo. Vidím, že jsem poškozenej, předám soudu důkazy, ten rozhodne. Ovšem předpokládám, že druhá strana se bude bránit, také předá důkazy, ty zase soud posoudí, vydá rozhodnutí, třeba se mi to nebude líbit, tak se odvolám a tak stále dokola. Také se může stát, že budu chtít já poškodit druhého, pošlu ho k soudu on se bude bránit...a furt dokola.
                              Říct"pravda musí zvítězit" je děsně jednoduché. Ohání se tím kdejaký despota a tiran. Pravda většinou není jen jedno velké červené jablíčko. Zvítězit by měla spravedlnost, to znamená, že z obrovského koše velkých červených jablíček hledám přesně to, které se té spravedlnosti nejvíc blíží.
                              Zpresnit zákon v případě používání adres je velmi komplikované a zavání omezováním obchodní soutěže. Ovšem napsat do zákona, že přetáčení tachometrů je přestupek oflastrovaný určitou sazbou je stejné, jako napsat, že jízda na červenou, překročení rychlosti nebo řízení pod vlivem je přestupek. Pak nemusím zkoumat, jaká újma, a zda vůbec, někomu vznikla. Pak vím,že to je přestupek apriori.
                              Věci na světě holt nejsou jen černé nebo jen bílé.

                              [ Zpět ]
                              Datum: 21.02.2013
                              Autor: Lanna
                              Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                              • Re: Přetočeno

                                     

                                Tiran - Lanno, no totok!

                                Promiň, nedalo mi to.

                                [ Zpět ]
                                Datum: 21.02.2013
                                Autor: Zden42
                                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                • Re: Přetočeno

                                       

                                  Pardon, pardon, moc se omlouvám. Porušila jsem psaná pravidla. Za trest píšu 10x:
                                  tyran, tyran,tyran,tyran,tyran,tyran, tyran,tyran,tyran,tyran...
                                  Dík za upozornění:-)

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 21.02.2013
                                  Autor: Lanna
                                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                  • Re: Přetočeno

                                         

                                    Hele, chápeš ty mínusy? Jsme my dva magoři, nebo je tu magor někdo jiný?

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 21.02.2013
                                    Autor: Zden42
                                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                    • Re: Přetočeno

                                           

                                      To nic není:-))
                                      To jen někdo provozuje "spravedlnost"
                                      :-))

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 21.02.2013
                                      Autor: Lanna
                                      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                      • Re: Přetočeno

                                             

                                        Nebožtík Vaš?

                                        [ Zpět ]
                                        Datum: 21.02.2013
                                        Autor: Zden42
                                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                    • Re: Přetočeno

                                           

                                      No, minimalne Ty jsi, nebo ne? 8-)
                                      Dnes jsem si na Tebe vzpomnel - na tu Tvoji uchylku s damskymi ramy. Z dalky jsem pozoroval cyklistu pri padu. Podklouzlo mu to na ledu, kolo lehlo, ale on to ustal. Jenze se nejak zamotal nohou do ramu mezi brasnicky a kosiky na lahev, nebo se mu neco chytlo do retezu, ... Po chvili poskakovani se mu podarilo spadnout a s kolem nad sebou se dale snazil osvobodit nohu. Tak jsem si rikal, ze takhle nejak to musi vypadat. Jen tenhle byl 4% - mel pansky ram.

                                      Ale nechapu, jak to souvisi s temi minusy... 8-(

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 21.02.2013
                                      Autor: Murphy
                                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                      • Re: Přetočeno

                                             

                                        Ale jistě, bez mučení přiznávám že jsem magor. Dokonce naše zpěvačka mě prohlásila za úchyla největšího. A jejího názoru si velmi cením.
                                        Ale ty mínusy taky nechápu. Že by nějaký fanouš?
                                        Těší mě ovšem to, že jsem na společné lodi s Lannou, jíž si velmi vážím. Tedy i mimo jiných.

                                        [ Zpět ]
                                        Datum: 21.02.2013
                                        Autor: Zden42
                                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                              • Re: Přetočeno

                                     

                                Lanno,
                                ty dobře víš že zdrojem mého veškerého vědění je naše restaurace Pod ledem a protože nejsme žádná díra ale Perla středních Čech, pobčas k nám zajde na jedno i nějaký ten právník.

                                Onehdy mi jeden vysvětlil, že mé pojetí našeho práva jako "hledání spravedlnosti" či pravdy je naprosto dětinské.

                                U našich soudů nejde o nalezení spravedlnosti, ale o zjištění souladu či nesouladu s psanými předpisy, tedy zákony. To je strašně důležité si uvědomit. Nejde o spravedlnost ale soulad s nějakým lejstrem, který protlačí ta nebo ona banda ožralých darmožroutů naším politickým systémem. A darmožrouti jsou velmi kreativní a také úplatní, či se chtějí zalíbit a jsou populističtí, proto ke každému prdu vymýšlí nové zákony, které pak novelizují, a pak novelizují novely, až se prase v tom má vyznat.

                                A to je to pravé výživné prostředí pro všechny ty šejdily a rejdíře, ať už pouze promované či s doktorátem, ti pak u soudu kličkují semo tamo, přehazují paragrafy jako sedlák seno, a vlastně žádný souldad či nesoulad se zákony mnohdy nalézt nelze, protože výkladů a paragrafů, které na danou kauzu klze použí je hned několik. A pak už záleží jen na síle a známostech příslušného Orla či jiného ptáka, ke kterému výkladu soud přikloní a kterému dá přednost. Často se stává, že soud vyšší instance se pak přikloní k jinému výkladu, a všechno to opbrátí naruby, a tak si to přehazují a přihrávají jako vojáci nějakou cácoru.

                                Jednoznačnost předpisů žádná není a přidáním dalšího se vše zase jen komplikuje. Není v lidských silách postihnout veškeré lidské konání.

                                Předpisy mají být pokud možno jednoduché, má jich být málo a má být posílena pravomoc soudu, který má hledat spravedlnost a ne soulad s mnohdy protiřečnými zákony.
                                Common sense - zdravý rozum.
                                Soud a soudce musí ovšem být kontrolovatelný veřejností, proto nejlépe volen, nikoliv doživotně s kopytama nahoře. Pak je soudce motivován pracovat dobře.

                                [ Zpět ]
                                Datum: 21.02.2013
                                Autor: Jindra8526
                                Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                                • Re: Přetočeno

                                       

                                  Ještě poznámku, právě co jsme dodebatovali, jsem viděl před osmou na Primě takovou veselou kauzičku.

                                  Hošanovi z nějakého důvodu upadla přední poznávací značka. Značku sebral, odjel kamsi poblíž, zaparkoval a už se u něj rojili měšťáci, jaktože nemá značku. A on jim vysvětlil situaci, ale městký policajt je městkým, protože na lopatu a krumpáč neměl dostatek inteligence, tak měšťák zavolal stáťáky, stáťák přijel, řekl že měšťák je kokot pitomej a dělá s prdu vemblouda, ale sepsat, když už byl zavolán to musel.

                                  A pak následovalo správní řízení a hochovi za to že jel bez přední značky (tu měl za oknem) sebrali papíry na půl roku a dali mu nějaký flastr. Ta soudružka ze správního orgánu se hájila, že chápe plně situaci, že to nebylo úmyslné a že ten člověk dělal co mohl, ale pravidlo je pravidlo a prej zákon neumožňuje jinak než ho takhle oflastrovat.
                                  Moudří právníci si drbali bradu, že by se měl odvolat, že by MOHL uspět a ten hoch je kvůli tomu bez práce, protože řidič.
                                  Co v tom rozhodování scházelo - zdravý rozum.
                                  Chápu že správní orgán nemá jinou možnost, ostatně správní orgán není soud.
                                  Ovšem soud jinou možnost také mít nebude, protože nehledá spravedlnost ale soulad s předpisy. Snad jen může trest zmírnit protože vezme v úvahu "polehčující okolnosti". Ale bude to stát další čas a další prachy.

                                  Šlo to včera na Primě, před 8mou, možná to někde někdo nagoogluje jako video.

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 21.02.2013
                                  Autor: Jindra8526
                                  Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                  • Re: Přetočeno

                                         

                                    Nevím, neviděla jsem. Jen si vzpomínám, že současnému předsedovi strany VV v době, když byl ministrem dopravy, vzali na půl roku papíry za to, že jezdil bez SPZ.

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 21.02.2013
                                    Autor: Lanna
                                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                    • Re: Přetočeno

                                           

                                      On jí měl frajersky nalepenou přes kapotu.
                                      Tohle byl jiný případ, prostě mu to upadlo, a měl kliku, že si toho všimnul.

                                      Představ si, že se klidně může stát, že ti to upadne někde cestou, třeba n aparkovišti na tebe nacouvá někdo a nějaký ten držák ulomí, ale ty si toho nevšimneš (málokdo před úplně každou jízdou obejde celé auto a zkontroluje jestli vše je na místě, světla svítí, blinry blikají a houkačka houká). Značka na nějakém hrbolu upadne, ale ty si ničeho nevšimneš, pojedeš jako ctihodný občan podle předpisů, a prd - půl roku bez papírů. Neznalost neomlouvá, jsi povinna před jízdou... a tyhle kecy. A představ si, že bys byla taková, že bys to zkontrolovala, ale pokud za to nevbezmeš rukou, to že ten držák je nalomený nezjistíš, a upadne to, aniž bys věděl. Neomlouvá - řidič je povinnen....

                                      A teď jděme dál. Upadla značka, ty sis toho všimla, a víš, že dál pokračovat nesmíš ani metr. Zastavíš co nejblíže ke krajnici, a vozidlo označíš trojůhelníkem v přepisové vzdálenosti a jdeš volat odtahovku. Dejme tomu v noci.

                                      Co je nebezpečnější pro všechny, že jedeš kousek bez přední značky, kterou máš za sklem, nebo že necháš stát odstavené vozidlo u krajnice, byť označené dle předpisů?

                                      Ihaháááá, řechtá kůň byrokracie.

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 21.02.2013
                                      Autor: Jindra8526
                                      Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                • Re: Přetočeno

                                       

                                  Jistě víš, že spravedlnost má zavázané oči a v ruce drží váhy:-))

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 21.02.2013
                                  Autor: Lanna
                                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                  • Re: Přetočeno

                                         

                                    U nas ne. U nas ma hlavne nastavenou dlan.

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 21.02.2013
                                    Autor: Murphy
                                    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                  • Re: Přetočeno

                                         

                                    Právě, a tohle zobrazení Justice, čtení Foglarovek a v neposlední řadě lískovka mého otce ve mě vychovali pocit, že právo a soudy mají cosi společného s hledáním pravdy a spravedlnosti.

                                    Až onen právník, mě za pár piv vysvětlil, že o spravedlnost nejde, ale právě o ten "soulad se zákony".

                                    A protože "viz první odstavec" mám zato, že takhle to být nemá, a svým slabým hláskem se snažím o tomtéž přesvědčit i ostatní.

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 21.02.2013
                                    Autor: Jindra8526
                                    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                    • Re: Přetočeno

                                           

                                      Mám jednoho známého. Přednedávnem jsme spolu byli na nějaké oslavě. Tak trochu v podroušeném stavu vykládal, jak je to u nás hrozné, nic nefunguje, jak na těch silnicích ti piráti jezděj, nikdo je za to nestíhá, vyříděj si to nějakým všimným a je to. Co je to za spravednost, vždyť přeci zdravej rozum velí, a padni komu padni, a čím víc měl upito, tím víc grázlů by pověsil. Pak se začalo mluvit o něčem jiném a za hodinu dal stejný člověk k dobru historku, jak ho chytli policajti za rychlou jízdu a jak to s nimi skoulel za dvě stovky.

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 21.02.2013
                                      Autor: Lanna
                                      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                      • Re: Přetočeno

                                             

                                        To už tak bejvá, ale dneska, alespoň jak jsem od těch PaChů vyzvěděl, už si úplatky brát moc nedovolí, tedy ti v uniformách, na silnici.
                                        Jdou po nich zle.

                                        Ono, zase se to všechno točí kolem toho zdravého rozumu. Už jsem tu psal, jak vychytali naše strejce, kteří byli desítky let zvyklí zaject si na dvě piva, protože dědina je roztahaná a pěšky do kopce a daleko. V Anglii nebo Německu by všichni vyšli bez postihu, u nás to bylo minimálně za 6 tisíc a 3 měsíce (vlastně 6 ale po půlce se promíjí, když nejsi lump a pirát) bez vozidla, což má na vsi pro mnohé existenční dopady. Tihle strejcové nikdy nikoho nezranili, žádný problém za 30 let s nima nebyl, přesto je s nima nakládáno jako s piráty silnic co jsou potencionální vrazi. Tvrdím, že když se naseru, jsem za volantem řádově nebezpečnější, než po dvou pivech, ale na nasranost nemáme měřák. V Čechách se nic neutají, všichni to věděli jak to na vsi chodí, věděli to policajti, a prostě strejce nestavěli a nekontrolovali, než se nějaký blbec pomátl.
                                        Bylo to rozumné řešení, protože povolit u nás 0,5 jako v Německu nebo snad 0,6 jako v Anglii, znamenalo by to asi Boží dopuštění, protože našinec by to pochopil jako obecnou toleranci alkoholu za volantem, a jezdili by na plech všichni. Takže pragmatické - známe se - víme že jsi rozumný, tak tě necháme bejt, mělo něco do sebe.
                                        Ono u nás stát se nesnaží být přívětivý a pomáhat, ale naopak, prudit a trestat.
                                        Příklad: Zavedlo se měření radary, a povinnost označit úseky měřené radarem. Na chatech jsem slyšel mnoho výkřiků bigotních byrokratů, že "tohle je k ničemu, kdy víš že měří, jedeš pomalu".
                                        Težko jsem vysvětloval, a myslim si že mnozí to nepochopili dodnes, že cílem snad bylo, aby se v těch úsecích "jezdilo pomalu" a ne někoho chytit na šveskách a omastit. Ale byrokrat chce vychovávat, a nejlépe flastrem, nejde mu o to, aby tam kde jsou děti se snížilo nebezpečí úrazu, ale dělá všechno pro to, aby tam k nehodě došlo.

                                        Stát si platíme, aby pomáhal, ne prudil.

                                        [ Zpět ]
                                        Datum: 21.02.2013
                                        Autor: Jindra8526
                                        Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                        • Re: Přetočeno

                                               

                                          "Bylo to rozumné řešení, protože povolit u nás 0,5 jako v Německu nebo snad 0,6 jako v Anglii, znamenalo by to asi Boží dopuštění, protože našinec by to pochopil jako obecnou toleranci alkoholu za volantem, a jezdili by na plech všichni. Takže pragmatické - známe se - víme že jsi rozumný, tak tě necháme bejt, mělo něco do sebe."

                                          Ach bože! Takže pro všechny nulová tolerance, pro strejce z Perly "známe se, necháme tě"
                                          ???

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 21.02.2013
                                          Autor: Lanna
                                          Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                                        • Re: Přetočeno

                                               

                                          Zase překrucuješ.

                                          Místní policajt zná své lidi. Franta když se ožere, dělá bengál a převrací popelnice, proto Frantu nenecháme ožrat, nebo když vidíme, že se nějak divně motá, vezmeme ho policejním autem domů, aby nedělal neplechu, protože víme, že Franta je jinak hodnej kluk a mouše neublíží.
                                          Strejcové, protože to mají domu hodinu pěšky, se po práci staví na dvě piva a dojedou domů - nejedou daleko a jedou opatrně. Jardova sestra to má v hlavě zpřeházený ale umí vystupovat velmi věrohodně, takže od neznámých lidí dokáže vylákat třeba i tisícovku, za kterou si vzápějí nakoupí cigára. Když přiběhne nová trafikantka za policajtem, ten se zeptá jak vypadal ta baba co jí dlužila prachy a hned pochopí, že jde o Jardovu ségru co má papíry na hlavu, nesepisuje protokol, ale brnkne Jardovi, že ségra zase "zapoměla" vrátit, a všechno se dá rychle dopořádku.

                                          To je to použití zdravého rozumu místo byrokracie.

                                          Místní policajt zná své lidi, nebo donedávna to tak bylo, a udrží ve svém rajóně pořádek a nepotřebuje k tomu nařízení zhora. Ví, kdy může strejce pustit z hospody, a kdy jim odebere klíčky a raději je hodí domů sám.

                                          To nemusí být jen v Perle, takhle to chodilo a možná ještě chodí na hodně vesnicích.

                                          Když končí zábava, dělávalo se to tak, že předjedu s polivejním vozem před přímo před sokolovnu a nechám blikat modrý majáček, aby mě všichni mlaďoši viděli, že tu číhám a nenapadlo je sednout do těch svějch plechovek a ject domů na plech. Nestojím za bukem a nesnažím se je přistihnout nalitý v autech - znažím se, aby do těch aut vůbec nesedli.
                                          Zatrímco chytnu jednoho a buzeruju ho, svojí taktikou hlídání za bukem, dalí projedou a vymáznou se.

                                          Chápu, že pro lidi co vidí jen paragrafy je tohle obtížné pochopit.

                                          Policvii si platíme proto aby nám pomáhala, ne aby nás buzerovala.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 21.02.2013
                                          Autor: Jindra8526
                                          Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                        • Re: Přetočeno

                                               

                                          Jindro, musím ti za ten blog i za tu následnou diskusi poděkovat. Mnohé jsem díky tomu pochopila.
                                          Nejsem žádný nelida a mám pochopení pro to, co vy děláte v Perle. Myslím, že to byl Aristoteles, kdo říkal, že mezi přáteli spravedlnost není potřeba, ale že je ji potřeba ve velké společnosti. To, co vy děláte je možná sympatické, ale není to spravedlivé. Kdyby to bylo spravedlivé, tak bych i já mohla beztrestně po práci na dvě piva a pak sednout za volat. Aby to bylo spravedlivé, tak bych se i já směla zrubat a žádat, abych byla odvezena policejním taxíkem domů.
                                          Ale když se nad tím zamyslím, já bych to vlastně sama pro sebe ani nechtěla. Měla bych asi pocit, že je se mnou něco špatně, kdyby mě měli policajti vozit domů z hospody, abych ostatním nedělala bordel a neničila popelnice.
                                          Dík za blog. Díky němu vím, co nechci.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 21.02.2013
                                          Autor: Lanna
                                          Hodnocení: +8 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                                        • Re: Přetočeno

                                               

                                          Protože čteš, co tam není a naopak nečteš, co tam je.

                                          Stejně jako v debatě.
                                          To už je holt problém psané komunikace.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 22.02.2013
                                          Autor: Jindra8526
                                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
  • Re: Přetočeno

         

    Jindro, ono je to zřejmě trochu jinak. Nejsem právník, když tak mě někdo opravte.
    Za podvod můžeš trestat podle Trestního zákona jen fyzickou osobu, ale ne firmu. Takže pokud si koupiš auto a zjistí se, že má přetočený tachometr a neukáže se kontrétně na toho určitého mechanika, že právě on ho přetočil, tak se nic neděje. Po firmě můžes maximálně v občansko právním sporu vymáhat náhradu škody.
    U firmy se jedná o správní delikt, a na její potrestáná potřebuješ zvláštní zákon, abys ji podle něho mohl potrestat pokutou. Je to něco jako když supermarket prodává zkažené maso - taky se netrestá majitel firmy, ale samotná firma.

    [ Zpět ]
    Datum: 21.02.2013
    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
    • Re: Přetočeno

           

      Každý podvod spáchal konkrétní člověk.
      Konkrétní mechanik přetočil a konkrétní nadřízený k tomu dal příkaz.

      Trestání celé firmy je alibismus, rozmělnění viny, postiženi všichni a nikdo.

      Ale už po páté říkám, že ta stať je o principu nikoliv o tachometrech.

      [ Zpět ]
      Datum: 21.02.2013
      Autor: Jindra8526
      Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
      • Re: Přetočeno

             

        Ano, v ideálním případě je to samozřejmě nejlepší, aby byl potrestaný konkrétní člověk.
        Jenže v hodně případech je skoro nezjistitelné, kdo to vlastně byl.

        [ Zpět ]
        Datum: 21.02.2013
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
        • Re: Přetočeno

               

          Proc trestat?
          Stacila by nahrada skody, moralni ujma, poskozeni jmena tim, ze agogs nabizi pod totemovou hlavickou smejdy, ...
          a propadnuti veci - tedy domeny.

          Ale to bychom museli mit spravedlnost, ne pravo.

          [ Zpět ]
          Datum: 21.02.2013
          Autor: Murphy
          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
        • Re: Přetočeno

               

          Rozumím,
          tak po škole zůstane celá třída :-)

          Jo, tohle bude asi zádrhel, ale existuje někdo jako vedoucí, a ten za to zodpovídá, tak jeho bych činil zodpovědným.

          Ale zase, cílem není někoho chytit a potrestat za "přetočení tachometru" ale cílem veškerého snažení je "aby se tachometry nepřetáčely".

          Pro malou firmu citelný finanční flastr může být zničující, zatímco pro velkou zase pouze přijatelným rizikem, které se vyplatí podstoupit vzhledem k očekávanému zisku.

          Ale hlavně, problém je ten, že to je jen jeden z mnoha podvodů, které se dějí a budou dít. Očekávám velmi brzo, že se příjde na to, že místo značkových náhradních dílů se používají daleko levnější náhražky z Číny.

          Budeme na to také přijímat nový zákon?

          [ Zpět ]
          Datum: 21.02.2013
          Autor: Jindra8526
          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
          • Re: Přetočeno

                 

            „Docílit toho aby se tachometry nepřetáčely“. To je to moje kolečko za jeho malováním na stůl mě už málem přizabili :-D Já to nazval kolečkem, protože mi to tahle mentalita připomíná svým klasickým „proč já bych nemohl, když on může“. A takhle to jde dokola…

            Je pravda, že se občas kolečko přetrhne, když narazí na někoho s více morálky či spravedlnosti. Tohle je zaseknutí se toho negativního kolečka. A já se naproti tomu snažím říci, což je asi i ten váš záměr, aby lidé rozjeli nějaké to pozitivní kolečko a pokračovali v něm, i když se zase najde jako v tom negativním někdo, kdo ho přeruší. Úplný ideál by byl, kdyby se to ideální kolečko nikdy nezastavilo a potom bychom tu nemuseli mít ani žádné zákony. Což je sice hezká ideologie podobně jako všechno všech, ale nefungovalo by to.

            Teď uvedu příklad ne ze zákona, ale úplně ode dna morálky ovšem můžeme takhle pokračovat dál až k zákonu, jenž má být právě minimem morálky. Dnešní doba nás nutí být na minutu přesně v práci, a když jedete v tramvaji s babičkou, co si toho evidentně naložila do svého vozíku víc, než unese nejradši by jste ji kopli ven z té tramvaje, abyste to stihly včas. Kolik lidí ji, ale na úkor toho, že tramvaj ujede a přijdou později, s vozíkem sami od sebe pomůžou? Já to vidím den co den a ty lidi na prstech jedné ruky můžu spočítat a za den toho po Praze najezdím a naběhám hafo.

            Určitě je správný argument že si za to babička může sama svou vlastní blbostí tak ať se poučí. Jenže blbost je stará jako lidstvo samo a nikdy nezmizí tak proč neudělat babče radost a nad tou blbostí se společně nepousmát. S lidskou blbostí stejně nic neuděláme a takhle třeba bude někoho šťastnějším a on tu radost může ventilovat dál. A jo určitě se to někde zasekne třeba už na babče, která bude senilní. To by ale člověka nemělo odradit udělat to znovu a pak se časem od spadlé rukavice, plného vozíku, ztracené peněženky můžeme dostat až k tachometrům a dál.

            [ Zpět ]
            Datum: 23.02.2013
            Autor: Bady
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
            • Re: Přetočeno

                   

              Zrovna včera jsem pomáhala jedné paní (nebyla to babička, byla jen o málo starší než já). Měla takovou tu tašku na kolečkách a pomohla jsem jí ji snést po namrzlých schodech. Myslím, že ona by mně také pomohla:-))
              Můj syn mi kdysi vyprávěl, jak chtěl pomoct nějaké paní s kufrem, ale nedovolila mu to. Bála se o ten kufr.
              Holt, někdy se dějí věci:-))

              [ Zpět ]
              Datum: 23.02.2013
              Autor: Lanna
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
              • Re: Přetočeno

                     

                taky takhle pomáhám babičkám a maminám zas s kočárkama, ale taky už s emi stalo, že jsme byl odmítnut a bylo vidět, že je to ze strachu z okradení...

                [ Zpět ]
                Datum: 23.02.2013
                Autor: Jurimír
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
              • Re: Přetočeno

                     

                Tak jste me s tou babičkou připomenuli jeden můj starší blábo, tak vám ho teda pošlu, on ten link někde už líta, ale jak to není v blogu, tak to zapadne.

                [ Zpět ]
                Datum: 24.02.2013
                Autor: Jindra8526
                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Přetočeno

         

    Ve vedlejším tématu o parkovacím domě v Hradci jsi vyhlásil soutěž. Mám návrh a dám ho rovnou sem.
    Postavte ten parkovací dům pro kola u vás v Perle před hospodu a vybírejte o 5 Kč víc, než co činí taxa za policejní taxík z hospody domů.
    Z vybraného parkovného odevzdejte příslušnou částku do policejní kasy a zbytek bude váš.

    [ Zpět ]
    Datum: 22.02.2013
    Autor: Lanna
    Hodnocení: +7 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
  • Re: Přetočeno

         

    Tak přesně tímhle zde uváděným zneužitím zavedené „značky“ jsem měl na mysli mým výrokem, že tato demokracie je surové obžerství nás samotných. Možná nad tím špatně přemýšlím a používám moc silná a obecná slova, ale víceméně toto jsem chtěl říct. Etotem si jde prostě za svým neohlížeje se na ostatní(e-totem)…

    [ Zpět ]
    Datum: 23.02.2013
    Autor: Bady
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
    • Re: Přetočeno

           

      "nás samotných"
      To je přesně ono. Brání ti něco dělat něco sám se sebou a chovat se "morálně"? V uvozovkách je to proto, že si pod tím akždý představuje něco jiného.
      Já se snažím chovat se co nejlíp to jde a podle svého svědomí. nejsem ideální a ani dokonalý a často se zachovám blbě, protož si zrovna nevšímám okolí nebo jsme z nějakýho důvodu třeba nasranej, ale snažím se. A kolem mne je čím dál víc lidí, který jsou mi milí, ktřeří se chovají podobně nebo líp a nic dalšího nežádám. Nehodlám měnit davy a ani na ně apelovat. Nejsem ani Mohamed ani Kristus a zastávám názor, že snažit se někoho převychovat ať už spoustou keců nebo dokonce násilím je debilita. Každej se s životem a světem musí porovnat sám a každej jinak.
      Promiň, možná je to příkré, ani jsi nepoužil žádných výrazně velkohubých keců, ale přišlo mi, že to k tomu trochu směřuje. Není to nic proti tobě, myslím, že jsi tak o patnáct dvacet let mladší a k tomu i rozmáchlá gesta a touha měnit svět tak trochu patří, ale chtěl jsme prostě říct, že mě osobně to nevyhovuje. Chovám se co nejlíp umím a ostatní přesvědčuju maximálně svým příkladem.

      [ Zpět ]
      Datum: 23.02.2013
      Autor: Jurimír
      Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
      • Re: Přetočeno

             

        Souhlasím.
        Svět nespasíš, ale díky svému chování si nepřipadáš jako hajzl.

        [ Zpět ]
        Datum: 23.02.2013
        Autor: Zden42
        Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
        • Re: Přetočeno

               

          Jediny problem je, ze hajzlovi je nejspis jedno, jak si pripada. A mozna si tak ani nepripada.

          Tak si rikam, co by ten zlodej domeny rekl, kdyby mel jasne a primo odpovedet, jestli je podobna praktika zavadna, co nikoliv. Mozna mu to opravdu prijde OK. Kdo nekrade alespon hodinu, okrada svou rodinu. To je v nekterych jeste hodne hluboko zazrane.

          [ Zpět ]
          Datum: 23.02.2013
          Autor: Murphy
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
          • Re: Přetočeno

                 

            My sme si takych aj do parlamentu natlacili :-D

            [ Zpět ]
            Datum: 24.02.2013
            Autor: colombo.ii
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Přetočeno

             

        Jo s tím „morálně“ to je zřejmě pravda, kterou si nějak nepřipouštím. Je to možná protože já nedokážu ani předběhnout ve frontě. To ale neznamená, že bych byl dokonalej a taky nedělal spoustu blbejch rozhodnutí. Ale prostě mi hlava nebere jak někdo někoho může třeba pobodat kvůli pár stovkám. Vždyť je to taky člověk tak jak může mít tu morálku tak moc jinde? Nedokážu si připustit že i člověk jako já může mít tu laťku tak moc nízko a vidím to asi zase moc růžově.
        Měnit svět to ne jen chci to co ty popisuješ mít okolo sebe víc lidí kteří jsou milí, fér a umějí se chovat právě třeba lépe než já. Mluvim jen o tom se prostě o sebe dokázat podělit. Tím mám na mysli například, když ráno jedu naprosto bez nálady do školy a pár lidí má zrovna v ten den super náladu tak už jen tím že se na mě usmějí je to hned lepší. A já si to zapamatuju a třeba další ráno potkám je jak jsou dnes na dně oni tak co mi to udělá se na ně usmát, když jsem dneska na koni já. To je ta pointa mého kolečka. A taky tohle je podle mě právě to co píšeš chovat se co nejlépe umím a jít lidem příkladem. Oni se na mě usmáli já zjistil jak je to super a zítra to můžu být zase já ten kdo někomu udělá radost. Nechtěl jsem aby to vyznělo jako předělávání ty jsi to nazval lépe právě tím chovat se co nejlépe umím a jít jim příkladem. Nechci lidi předělávat ale spíš říct aby se nebáli zůstat stát v té frontě tam kde mají. Jít lidem příkladem i když ostatní to nedělají a u nich jsou za hlupáky, slabochy, kteří na tom akorát prodělají.
        A máš to štěstí, že je okolo tebe zřejmě dost lidí co to ctí. Já jich znám okolo taky spousty, ale spíš tu mluvím tak nějak ze zkušeností, kdy každý den najezdím desítky kilometru vlakem, metrem, tramvají, autobusem a mám ten průřez populace na očích skoro každý den.

        [ Zpět ]
        Datum: 24.02.2013
        Autor: Bady
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Přetočeno

               

          Jenze tohle chovani ma taky sve hranice.
          Vezmeme si priklad dodrzovani bezpecne vzdalenosti mezi auty, kvuli cemu jsem se vcera strasne rozcilil za volantem.
          Kdyz pred sebou necham na viceproude silnici dostatecnou vzdalenost, okamzite mne nekdo predjede a nacpe se tam. Zvolnim tedy, opet vytvorim misto a zase se tam nekdo nacpe. A tak pomalu limitne nedojedu nikam.
          Dalsi, co mne rozcililo pred nedavnem, je predbihani ve fronte na vleku. Fronta byla trosku do zatacky a mne ten proud nejak zahadne vyplavil na vnejsi stranu. Kdybych se tam nasilim nevmackl, asi bych tam stal do vecera.

          [ Zpět ]
          Datum: 24.02.2013
          Autor: Murphy
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
          • Re: Přetočeno

                 

            To je bohužel ta tenká hranice mezi být slušný a nechat si srát na hlavu. Což je podle mě příklad fronty u vleku. Já tedy vyplivnutím z davu moc netrpím, protože mě je trošku obtížnější někam nedobrovolně odstrkat. Ale podle mě to že se tam člověk vecpe potom, co si poctivě odstál frontu nemá nic společného s tím předjet celou frontu a myslim že ostatní to většinou vidí a cítí ten rozdíl.

            Co se týká silnice tak to je hodně složitá záležitost toku dopravního proudu a obecně toku proudu. Těžko hledat obor do kterého bude více zasahovat právě psychologie lidí. Tady se ale obecně dá říct že je lepší nižší rychlost, která bude u všech vozidel konstantní, než vyšší kterou pojedou jen některá vozidla. Proto je celkem od věci dodržovat předepsanou rychlost a teď nemyslím ze shora, ale zespoda, protože pomaleji jedoucí auto v tomhle toku dokáže udělat mnohem, mnohem větší maglajz než ten kdo jede rychleji a s radostí vám to i potvrdí z praxe dopraváci co dělaji na dálnicích. Tohle je průser víkendových řidičů. Problém není že jich je tolik, ale že vám na té 130 pojedou něco mezi 90-100.

            [ Zpět ]
            Datum: 24.02.2013
            Autor: Bady
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Přetočeno

                   

              Jenze to casto neni problem vikendoveho, ktery jede 80 na 130. Ja se kazdou chvili dostanu do podobne situace, kdyz dodrzim nekde treba 50 ve zuzeni, nebo kolem stavby. O 30 uz vubec nemluve.

              Na dalnici by ale auto jedopuci 80 kmh nemelo delat problemy, protoze nakladaky taky vic nesmi.

              [ Zpět ]
              Datum: 24.02.2013
              Autor: Murphy
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Přetočeno

                     

                To se zase pak dostáváme k nesmyslnému značení. Čím víc bude omezení a globálně značek, které řidiči nebudou dávat význam a budou zcela zbytečné jen jako taková buzerace, tím větší bude nerespektování těch značek, které mají svoje odůvodnění. Teď se poslední dobou díky finanční náročnosti svislého značení s tímhle nešvarem bojuje, ale bohužel na úrovni finanční a ne na úrovni významové.

                Kamion je taky problém, ale problém se kterým se počítá. Oni mají svůj pravý pruh, kde si jedou svých 80 popřípadě méně, kde by měly být stoupák, potažmo mají zákaz ve špičce. Ale když vám někdo pojede 90 ve středním či levém pruhu, protože nepojede přeci mezi kamiony tak je úplně jiný problém. Ale stejně se nakonec dopídíme k tomu, že zaleží na lidech. :-)

                [ Zpět ]
                Datum: 24.02.2013
                Autor: Bady
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Přetočeno

                     

                Jo. A navíc si myslím, že 130 je maximální povolená, nikoliv doporučená rzchlost.

                [ Zpět ]
                Datum: 24.02.2013
                Autor: bara2
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Přetočeno

                       

                  I když se striktně dodrží 130 jako maximum, tak to není tak jednoznačný. Někdo jede skutečných 130 (třeba podle tachografu, GPS nebo jiného přesného měřidla) a jiný se "šourá" nějakých 124 podle tachometru, který mu ale už ukazuje 130. Ten má pak kolikrát pocit, že může školit ty pospíchálky, co "překračují" povolenou rychlost a neuhne.
                  Tohle neplatí jenom pro 130, ale pro každou omezenou rychlost.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 24.02.2013
                  Autor: ronda
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Přetočeno

                         

                    Jenze kdyz predjizdim nekoho, kdo jede na tachometr podle GPS, ma ten za mnou, ktery by chtel jet 150, pocit, ze ho skolim, najizdi, problikava, ... Tak mu uhnu do nejblizsi mezery, jenze za nim jsou dalsi 2 nebo 3 a ja, nez mne predjedou, musim vyhodit tempomat a zpomalit za jinym autem a pak se pomalu rozjizdet. 8-(

                    [ Zpět ]
                    Datum: 24.02.2013
                    Autor: Murphy
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                    • Re: Přetočeno

                           

                      A tak to už je jiná písnička... Pak je dobrý se jet vyškolit do Německa na neomezenou rychlost. Kde jezdí trochu víc aut, tak jde pohodlíčko stranou, a pokud se nechci ploužit mezi kamiony, tak se holt musím soustředit a tak jako všichni sledovat provoz před sebou i za sebou, dobře odhadovat rychlosti a vzdálenosti a včas přejíždět z pruhu do pruhu a bez zdržování se zařazovat. Tak to tam chodí.
                      proti tomu u nás (ale leckdy i v Rakousku) je věcí stylu sunout se v levým, v případě více pruhů v ještě levějším...

                      [ Zpět ]
                      Datum: 24.02.2013
                      Autor: ronda
                      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                  • Re: Přetočeno

                         

                    Podle sebe soudím tebe. Mě by nenapadlo, že ten přede mnou jede pomalu, aby mě školil, zcela automaticky předpokádám, že k tomu má důvod, po kterým je mi kulový.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 24.02.2013
                    Autor: bara2
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Přetočeno

                           

                      Jistě, je to jeho věc, ale pokud nepředjíždí, tak by měl jet v pravém pruhu a tam může je jak uzná za rozumné, nemůže vlevo jet pomaleji než auta za ním a pokud tak udělá tak je to samozvaný "vymahač práva" nebo blbec.

                      [ Zpět ]
                      Datum: 24.02.2013
                      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Přetočeno

                             

                        Myslím, že pod stotřicet v levým pruhu moc nejezděj, maximálně tama předjedou náklaďák/y či něco pomalejšího a vracej se zpět. Ale někomu zřejmě vadí aj ti, co jedou pod stotřicet vpravo, aspoň tak jsem to pochopila. Ale jestli jsem to pochopila blbě a ti vpravo jedoucí 80 jim nevaděj, tak se omlouvám a nebudu to dál řešit.

                        [ Zpět ]
                        Datum: 24.02.2013
                        Autor: bara2
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Přetočeno

                               

                          Není to tak černobílý. Hodně moc osobáků a dodávek jezdí rychlostí mezi 90 - 110, řekl bych že většina. Na dálnicích strávím hodně času a mám to dost vypozorovaný. A jak jsem psal, opět většina se chová rozumně a do pravého se podle možností vrací. Určitě nikomu normálnímu nevadí, když někdo jede tak jak jede a opravdu zbytečně nepřekáží. I ve stodvaceti se dá v pohodě zaplout do poměrně malé mezery mezi náklaďáky bez brždění, pustit rychlejšího a zas frčet. Akorát to chce víc soustředění a odhadu. Jenže na tohle jsou někteří příliš líní a pohodlní, i když jedou kilem a jen o deset rychleji než ty náklaďáky.

                          [ Zpět ]
                          Datum: 24.02.2013
                          Autor: ronda
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Přetočeno

                                 

                            Někdy je mezera mezi náklaďáky dost velká a přesto nezaplují, ale spíše to přičítám špatnému odhadu kolik auto za nimi potřebuje času na předjetí. Ale co, vždyť jde o prd čas, však oni jednou zaplují :-))

                            Více mi vadí ti, co na prázdné dálnici valí v levém a nesledují provoz, jestli je někdo zezadu nedojíždí, aby včas uhnuli. Na druhou stranu je na té D1 hápu, že nechtějí jet po pražcích v pravém, to je na vytřesení duše.

                            [ Zpět ]
                            Datum: 24.02.2013
                            Autor: pro_pa
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                            • Re: Přetočeno

                                   

                              D1 začátek D11 se tak trochu dá pochopit, ale tohle nesmyslný chování člověk vidí i na nových hladkých úsecích. A úplně mě dostali někteří šoumeni (a bývá jich opravdu dost) na dálnici pod Vídní na Graz. Tam je čtyř a pětiproud. A není problém tam potkat na skoro prázdné dálnici blba ve třetím nebo čtvrtém pruhu, jak si ho valí kilčem. A sranda je, že je to takový národnostní mix, nejen rakušáci.
                              Kolikrát přemýšlím, jak to udělat, abych je předjel. Jedu spořádaných 120 - 130 v pravém, nebo druhém pruhu a měl bych přehopkat do pátého, předjet a zas přehopkat zpátky, abych dodržel zákon :-)

                              [ Zpět ]
                              Datum: 24.02.2013
                              Autor: ronda
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: Přetočeno

                                     

                                Zajímavá je i situace, kdy jedou všichni v levém pruhu, protože vidí v dálce kamion. Když se zařadíš do pravého, tak vidíš několik set metrů před sebou volno a potom náklaďák.

                                [ Zpět ]
                                Datum: 24.02.2013
                                Autor: pro_pa
                                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                • Re: Přetočeno

                                       

                                  Zajímavá už přestala být, je příliš běžná... :-/

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 24.02.2013
                                  Autor: ronda
                                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                    • Re: Přetočeno

                           

                      Ale no tak, po silnicích se poflakuju už dost dlouho na to, abych poznal rozdíl mezi účelným a bezúčelným neuhnutím do dostatečně velké mezery v pravém pruhu (mimojiné mu to dokonce ukládá zákon). Abychom zase nezabředli do slovíčkaření, nejde mi o bezodkladné zařazování do malých mezírek mezi kamiony, ale o prosté neuhnutí, když je pro to opravdu dostatečný prostor a podmínky. Naštěstí se to neděje moc často, ale párkrát do roka nějakého toho moralistu potkám, který na jemné upozornění levým blinkrem třeba významně ukazuje na tachometr.

                      [ Zpět ]
                      Datum: 24.02.2013
                      Autor: ronda
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Přetočeno

                             

                        Tohle je problém toho individuálního neuznávání pravidel. Spousta lidí na dálnici využívá levého pruhu k jízdě a myslí si, že je to tak správně. Je to jednodušší, nemusím furt vyhazovat blinkr, zařazovat se, také ten pravý bývá rozbitější...
                        Pak přijede další, chce předjet, nemůže, probliká ho, ten se na.ere, naschvál nepustí. Další mezitím na ně kašle, podjede vpravo, iný se rozhodne školit.
                        Přitom je to tak jednoduché.

                        [ Zpět ]
                        Datum: 24.02.2013
                        Autor: Lanna
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                      • Re: Přetočeno

                             

                        Kdysi jsme vezli Dány po D1 a dostali jsme se do ošklivé zácpy. Auta se štosovala a někteří netrpělivci to vzali po odstavném pruhu. Ten se samozřejmě za chvíli také zašprajcnul. Ti Dánové málem nadskalovali, chytali se za hlavu a ptali se, co bude až třeba pojede zezadu sanita pro zraněné, hasiči nebo odtahovka.

                        [ Zpět ]
                        Datum: 24.02.2013
                        Autor: Lanna
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                        • Re: Přetočeno

                               

                          Pojede středem mezi pruhy, jak je to všude běžné?

                          [ Zpět ]
                          Datum: 24.02.2013
                          Autor: pro_pa
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                          • Re: Přetočeno

                                 

                            Jistě, ti naštosovaní mu ale musí někam uhnout. A když je odstavný komplet plný, tak je to problém.
                            Prostě jsou i lidé, kteří i v zácpě přemýšlí o tom, že někde ve předu může být někdo zraněn a potřebovat rychlou pomoc. Třeba si uvědomují, že příště to můžou být oni.

                            [ Zpět ]
                            Datum: 24.02.2013
                            Autor: Lanna
                            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                            • Re: Přetočeno

                                   

                              Neobhajuji ty, co zaplní odstavný pruh.

                              Dálnice je dostatečně široká, aby výše uvedení projeli i při zaplněném odstavném pruhu. Co třeba v tunelech, kde odstavný pruh není?

                              Před týdnem uzavřeli kvůlivá počasí Brenner pro nákladní auta, která následně policie odstavovala na dálnici právě v odstavné pruhu. Nemyslím, že by německá a rakouská policie hazardovala s životy ostatních.

                              [ Zpět ]
                              Datum: 24.02.2013
                              Autor: pro_pa
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                              • Re: Přetočeno

                                     

                                Ale já si také nemyslím, že by hazardovali se životy. Policie přeci má informace a ví, zda ten průjezd bude nebo nebude potřebovat. A také leckde odstavný není, nebo je dokonce použit jako náhradní jízdní (při opravách).
                                Sanita samozřejmě nějak projede, pomaleji nebo rychleji.
                                Jen říkám, že je dobré nad tím přemýšlet a třeba se i časově uskromnit, nemyslet si, že můj čas je důležitější než cokoliv jiného.

                                [ Zpět ]
                                Datum: 24.02.2013
                                Autor: Lanna
                                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                • Re: Přetočeno

                                       

                                  Je dané tuším dokonce zákonem, jak se mají auta rozřazovat v případě kolony pro průjezd záchranek. A mám pocit, že někde v blízkém zahraničí se tak už musí rovnou zastavovat, ne až následně manévrovat. A postihy za nedodržení jsou festový.

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 24.02.2013
                                  Autor: ronda
                                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                        • Re: Přetočeno

                               

                          Možná by pomohlo ty Dány poslat na dálnice do okolí Mnichova, kde ve špičce odstavný pruh slouží jako pruh běžný aodstavný poté není na dálnici žádný.

                          [ Zpět ]
                          Datum: 24.02.2013
                          Autor: pro_pa
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                          • Re: Přetočeno

                                 

                            Tak ti Dánové nějak moc pomoc nepotřebovali. Jde spíš o otázku pomoci případným zraněným. Tedy já myslím.

                            [ Zpět ]
                            Datum: 24.02.2013
                            Autor: Lanna
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Přetočeno

                         

                    Tak to je zase o lidech a na zdravém úsudku toho kdo za tím volantem sedí. Pokud si bude myslet, že je pánem světa a každej tachometr ukazuje za každé okolnosti správně tak to nemá cenu ani komentovat. Je potřeba nějaká tolerance třeba teď když máme přezuto na menší zimáky tak v těhlech výších rychlostech může být rozdíl dost velkej. Já jsem tuším podle gps naměřil rozdíl 5 km/h proti tachometru ve 130.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 24.02.2013
                    Autor: Bady
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Přetočeno

                           

                      Většina tacháků ukazuje o nějakých 6 - 8 míň. To bylo peklo, když tuším zavedli bodování. Furt jsem se někde za nějakým zoufalcem ploužil po vesnici 42 - 45. Dneska už je to trošku lepší, jednak lidi malinko na ty body otupěli, ale hlavně k tomu asi přispěly ty informační radary, co ukazují skutečnou rychlost. Vnímavější šoféři si tak "ocejchovali" svůj tachák. Stejně se ale občas najdou takoví, kteří ty radary ani nevidí.

                      [ Zpět ]
                      Datum: 24.02.2013
                      Autor: ronda
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                      • Re: Přetočeno

                             

                        Tyhle radary jsou většinou taky orientační tomu bych moc nevěřil. Já na letňácích se správnou velikostí kol naměřil celkem shodné hodnoty (+-1 km/h) je teda pravda, že jsem vždy porovnával GPS a digitální výstup a ne analogovou ručičku, ale věřím že to pánové z M.B. mají sladěno. Konkrétně to byla dvojková Oktávka a Yeti.

                        [ Zpět ]
                        Datum: 25.02.2013
                        Autor: Bady
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Přetočeno

                               

                          Tachometry v autě musí vždy ukazovat víc než je skutečnost a vychází to tak o 5 až 8 km.

                          [ Zpět ]
                          Datum: 25.02.2013
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                          • Re: Přetočeno

                                 

                            To by znamenalo, že naše letňáky jsou větší, než na který je cejchován tachometr. Nevim no zkusim se na to zeptat ve škole přímo pánu ze Škodovky.

                            [ Zpět ]
                            Datum: 25.02.2013
                            Autor: Bady
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Přetočeno

                                   

                              Je docela možný, že současné ukazatele rychlosti v někerých autech by mohly být spojeny s GPS a budou ukazovat rychlost podle navigace a ne podle přenosu otáčení. Může být, že mají i dvojí měčení.

                              [ Zpět ]
                              Datum: 25.02.2013
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                        • Re: Přetočeno

                               

                          V autě mám pravidelně cejchovaný tachograf a můžu ti říct, že ty "vesnický" radary v naprostý většině jdou přesně.

                          [ Zpět ]
                          Datum: 25.02.2013
                          Autor: ronda
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                          • Re: Přetočeno

                                 

                            Tak to jsem z toho jelen, protože jsem to párkrát zkoušel ze srandy si namačkat na tempomatu padesátku a pokud si dobře pamatuju tak ty u nás mi naměřili každá něco trošku jiného, ale nejsem si jistej jestli to bylo na stejných kolech. A nebo jeden z nich byl levnější model :-D
                            Cejchování tachometru ok jenže do toho vstupuje, i když nepatrně tlak a sjetí vzorku kdy i 5mm může dělat 1 km/h.

                            [ Zpět ]
                            Datum: 25.02.2013
                            Autor: Bady
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Přetočeno

                                   

                              Tachograf se cejchuje opakovaným projetím přesně měřeného úseku, takže tam je to na milimetry. A pak ty gumy, co mám obutý sjíždím na 100.000 km, takže než ubyde milimetr to trvá dost dlouho. A nechci z toho našeho verglu dělat nějaký zázrak, ale gumy mezi jarním a podzimním přezouváním kontroluju nejvejš jednou a většinou není ani proč natahovat hadici od kompresoru. Ale nešť, ať tam lítá kiláček, ten stejně jen pohledem na tacho těžko uhlídáš. Podstatný je, že na oko to sedí téměř dokonale - na rozdíl od běžných tachometrů, který švindlujou o 5 - 8 km do mínusu.

                              [ Zpět ]
                              Datum: 25.02.2013
                              Autor: ronda
                              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                • Re: Přetočeno

                       

                  Já taky nic o doporučené rychlosti neřekl jen jsem vylíčil jak to v dopravním proudu funguje.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 24.02.2013
                  Autor: Bady
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Přetočeno

                 

            Tohle se mi děje tady každou chvilku.
            Držíš odstup, a pitomec má pocit, "že jedeš jak z hnojem" a musí předject.

            Už se kvůli tomu ani nerozčiluju.
            Na 15 km dálnice z Perly do Prahy zažiju více nebezpečných situací než při celém přejezdu Evropy až do Roterdamu.

            [ Zpět ]
            Datum: 24.02.2013
            Autor: Jindra8526
            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Přetočeno

                   

              Normalne mne to tak nevytaci a jedu natesno. Ale na tehle brecce to vazne neslo. Nekolikrat jsem se nechutne klouzal, pred dum jsem zajizdel pozpatku, protoze cumakem napred Fabia odmitala. Jet v tom po Strakonicke 80 kmh naraznik na naraznik by slo do chvile, nez by si nekdo podradil.

              [ Zpět ]
              Datum: 24.02.2013
              Autor: Murphy
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
          • Re: Přetočeno

                 

            S tou mezerou mezi auty to je zěžký, někdo tvoji bezpečnou vzdálenost může považovat za zbytečně velkou mezeru a roztahování kolony. A ten kdo nechce předjíždět by v koloně měl ponechat před sebou mezeru aby se do ní mohlo bezpečně zařadit auto, které předjíždí. Tohle se blbě posuzuje a pokud předjíždějící jiného neohrozí a vážněji neomezí, tak je to asi v pořádku.
            Nemyslím tím, tvůj konkrétní případ, ale jen obecně.

            [ Zpět ]
            Datum: 24.02.2013
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
            • Re: Přetočeno

                   

              Ale jo, ja vim. Jen je to k vzteku.
              Obecne se za dobreho pocasi budto nadalnici zaradim mezi kamiony (90 kmh), nebo v rychlem musim jet pres 140 kmh. Kdyz chci dodrzovat rychlosti, jsem nucen neustale klickovat sem a tam a pracne se rozjizdet, kdyz mne nekdo uspuntuje v pomalem.

              [ Zpět ]
              Datum: 24.02.2013
              Autor: Murphy
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
              • Re: Přetočeno

                     

                Odstup je u nás o lidech co kterému připadá jako bezpečný odstup. Němci to mají tuším přesně dané jako polovinu rychlosti v metrech. A můžeme se tu dohadovat co je lepší.

                Neustálé rozjíždění řeším tak (pokud není extra hustý provoz) že si jedu hezky 130 v pravém, výhledově vidím přede mnou auto, které je evidentně pomalejší tak přejedu do levého a předjíždím si ho stále ve svých 130. Nejsem proti tomu že si někdo jede rychleji já mu klidně uhnu, ale až budu mít kam po předjetí. On má na neustálé dobrzďování a rozjíždění já ne. Rozjíždění pak v ideálním případě zcela odpadne, ale je to stále kličkování to už se prostě při řízení musí točit volantem. Pokud je kalamitní stav tak tohle celé samozřejmě neplatí pro rychlost 130 ale rychlosti nižší ty však nejdou operativně zavádět a to je ten kámen úrazu. Možným řešením je liniové řízení, které je u nás pouze na R1 a D1 Mirošovice-Praha. Sníží operativně rychlost třeba na těch 80 a pak platí zase to stejné, co jsem psal ve 130.

                [ Zpět ]
                Datum: 24.02.2013
                Autor: Bady
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Přetočeno

                   

              Vĕtšinou se jednä o mladé hochy co jak říkal táta "se najezdili dopředu, to co já dozadu". Nezkušenost, kluk netuší, jak dlouho brzdí auto co má přes dvĕ tuny, přes všechna ta abs a jiný vychystávky, o snĕhu a břečce vůbec žádne ahnung.

              Na dálnici u nás témĕř všichni nedrží správné odstupy, lidi nejsou na dálnicích vyježdĕný, jako třeba v Nĕmecku.

              Tam už proto, že se všechno pohybuje o dost rychleji, bývají odstupy vĕtší.

              "roztahování" kolony může prudit tak v mĕstském provozu.
              Když se pravý pruh pohybuje 120 - 130 a levý 130 - 160 si prostĕ vybereš pruh a v nĕm jedeš pokud možno plynule.

              Tou agresivní nervní jízdou, jako se pohybují nĕkteří u nás, by si v cíli po 800 kilácích vylezl z auta naprosto vyčerpaný.
              Vĕtší odstup ti šetří nervy, palivo, brzdové kotouče a je vĕtší nadĕje že přežiješ.

              [ Zpět ]
              Datum: 24.02.2013
              Autor: Jindra8526
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Přetočeno

                     

                Ona ta vyježděnost na dálnicích pramení už z autoškoly. Kolik hodin se najezdí na dálnici? Já měl naježděny dvě a to jsem byl prý z těch nešikovnějších co tam mohli trávit nejvíce času. A proč vlastně část čerstvých absolventů autoškoly nechce hned zpočátku jezdit po dálnici? Bojí se jí a nepřipadají si dostatečně vyjezdění, ale přitom jim už na to někdo dal štepl že mohou.

                My jsem nemluvili moc o koloně jako o plynulosti provozu. Měl jsem někde krásné ukázkové video, ale nemůžu ho najít. Prostě jde o to, že jede za sebou třeba teď to přeženu 100 aut těch 130, někde se začnou předjíždět kamiony jedoucí 70 a postupně se přirozenou prodlevou řidičů začne nabalovat dobrzďovaní až to poslední auto bude nuceno zcela zastavit. Tohle je naprosto extrémní případ ale v menším je vidět každé ráno ve špičce na D1 kdy stále dokola akcelerujete ze stovky a pak zase brzdíte na stovku. A čím hustější a rychlejší provoz tím je to viditelnější tohle se děje i na celkem prázdné dálnici jen ten efekt není tak markantní.

                [ Zpět ]
                Datum: 24.02.2013
                Autor: Bady
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Přetočeno

                       

                  Aby se někdo učil jezdit po dálnici, tak by tam musel najezdit mnoho hodin aby to mělo smysl, to je lepši ty hodiny projezdit v hustém provozu. I když ještě někdo není vyježděný tak není problém se v rychlosti 85 posadit za kamion a v klidu tak odjet 100 km. Kdo zvládne hustý provoz musí zvládnout dálnici.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 24.02.2013
                  Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                  • Re: Přetočeno

                         

                    100% souhlas.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 25.02.2013
                    Autor: Jindra8526
                    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Přetočeno

                         

                    O tom žádná autoškola nemá dostatek prostoru na to, aby se člověk vyjezdil. Na druhou stranu můžu oponovat, že my mimo Prahu v autoškole se i v tom hustém provozu příliš nenajezdíme. Ale já spíš reagoval na ty Jindrovy mladé hochy co nevědí. Když to nemají v hlavě tak oni to nemohou vědět. Jen jsme mluvili oba o opačných pólech já o těch co právě pojedou těch 85, protože nevědí on o těch co jedou brzda plyn, protože taky nevědí.

                    Nadhodím tu třeba fakt, že se v autoškole nejezdí s přívěsem a nezkouší se skoro nikde maximální účinnost brzd což by se mělo. Toho osobáka si mohou pak sami zkusit, ale až když dostanou oprávnění k tomu jezdit což je podle mě celkem pozdě a kdo to udělá. Na ty větší auta se mohou jen koukat v televizi a je na nich jestli si z toho něco vezmou. Ta osobní zkušenost je podle mě mnohem demonstrativnější a lépe zapsatelná do kebule. Některým případů asi ani tohle nepomůže, avšak tam ani ta svěcená voda fungovat nebude.

                    Já jsem si třeba osobně mohl zkusit i větší auta a dodnes vzpomínám jak jsem třeba tátovi málem otočil jeho služebního Unimoga 400, kterého bylo tenkrát všudy všeho dva kusy v ČR. :-D Zkušenost taková že on to v 50 nemůže strhnout jako já v osobáku a fakt nemůže neříkaj mi to jenom v televizi…

                    [ Zpět ]
                    Datum: 25.02.2013
                    Autor: Bady
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Přetočeno

                           

                      To by musela autoškola mít nejmíň násobek hodin a musela by stát asi tak 3 x tolik. Hodně lidí nic tak speciálního nepotřebuje a ten kdo má potřebu si něco vyzkoušet, tak to udělá rozumně mimo provoz nebo si zaplatí pár hodin a instruktora. Je to na odpovědnosti každého. Kdo pro řízení nemá vlohy, ten se to nenaučí nikdy nebo jen taktak, že s osobákem zvládne základ, tomu stejně víc hodin nepomůže.

                      [ Zpět ]
                      Datum: 25.02.2013
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Přetočeno

                             

                        Možná se mýlím, ale není někde psáno, že by ten maximální brzdný účinek měl být povinným prvkem v autoškole už teď?

                        A taky v tom vidím docela problém, že se dnes bere řidičák jako samozřejmost a dostane ho úplně každý třeba i na dvanáctý pokus (to už snad výhledově nepůjde). Pilotovat taky nemůže každý, protože na to není stavěný. Řízení má být nejpřístupnější dopravou s „licencí“ ale určitě ne přístupný všem.

                        [ Zpět ]
                        Datum: 25.02.2013
                        Autor: Bady
                        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Přetočeno

                 

            Fronta u vleku mi připomněla příhodu (doufám, že jsem ji tu ještě nedávala).
            Byla jsem s dcerou, když ji bylo asi 15, lyžovat na Ještědu. Byl tam mladík, který se snažil nějak vejít v kontakt s holkou, ale moc se mu nedařilo. A pak jsme stály frontu u stánku na čaj a onen mladík taktickým manévrem za nevrlého vrčení ostatních předběhl tu frontu a dostal se nějak k okýnku těsně před námi. Významně pohlédl na dceru a pravil do okénka: "Van bír end van sosidž!"
            Z útrob stánku se ozvalo: "A chceš to s kečupem nebo s hořčicí?"
            Kluk zjevně zmaten a zahanben, mávl rezignovaně rukou a děl: "No tak třeba s kečupem"
            Celá fronta málem lehla:-))

            [ Zpět ]
            Datum: 24.02.2013
            Autor: Lanna
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
        • Re: Přetočeno

               

          myslím, že si rozumíme...

          K těm lidem v nejbližším okolí.
          Zčni dělat něco co tě baví a ty lidi okolo nejspíš budou sdílet tvoje hodnoty. U mě je to třeba joga a desítky lidí z celý ČR a i z jiných států a "škola" Prost ělidi, který mají podobný pohled na svět, by´t ne stejný, ale jsem mezi nima za menšího exota než jinde :-D

          Vlak atd. Někdy mě baví dělat "pokusy". Zkusit se třeba celou dobu jízdy metrem usmívat a střídat delší pohledy mezi cestující. jen fak minimum se i potom tváří nasraně. nebo třeba když vystupuju, tak se usměju na slečnu a řeknu, že jí ten kabátek sluší. Když vystupuju proto, aby bylo jasný, že to nemíním jako obtěžování a nechci nic dalšího. no a pak sleduju odjíždějící metro se slečnou z rozzářenýma očima a úsměvem :-)
          Nebo si začnu "povídat" s prckem v kočárku. tedy oni si většinou prckové začnou povídat s emnou. tak si tak ukazujem, smějem se na sebe, maminka přestane mít uštvanej výraz, by´t s ena ní vastně nedívám a postupně i ty lidi v nejbližším okolí se usmívají a září, když koukají a smějícího s eprcka, co i mává, směje se ksichtům, co na něj dělám atd.

          ne, není na to vždycky nálada, ale někdy je to fajn...

          [ Zpět ]
          Datum: 24.02.2013
          Autor: Jurimír
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
          • Re: Přetočeno

                 

            jj, trošku zvednout lidem okolo náladu...
            http://www.youtube.com/watch?v=_1iTq5IMFgI

            [ Zpět ]
            Datum: 24.02.2013
            Autor: ronda
            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
            • Re: Přetočeno

                   

              dobrý! Mám pocit, že jsem to kdysi viděl, ale nevzpomenu si na jméno.


              Tohle bych ale chtěl v metru někdy zkusit:
              http://www.youtube.com/watch?v=F2hBsZfE-7Y

              [ Zpět ]
              Datum: 24.02.2013
              Autor: Jurimír
              Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
              • Re: Přetočeno

                     

                "Jsem nesmělý, ale léčím se", jeden z jeho nejlepších filmů, klasika.

                [ Zpět ]
                Datum: 24.02.2013
                Autor: ronda
                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
          • Re: Přetočeno

                 

            Máš pravdu, pozitivní myšlení a chování je nakažlivé, a naopak, nasranost se taky přenáší dál.

            Ale zase na druhou stranu je lehké být nabitý pozitivní energií, když mezi lidi zavítám 2x do mĕsíce a jinak to asi má holkaco si na ní celej den otvírá na nejaké přepážce nerudné nasrané občanstvo.

            [ Zpět ]
            Datum: 24.02.2013
            Autor: Jindra8526
            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Cyklistika z Prahy

včera
Ahoj, hledám cyklistku pro spolujízdy z Prahy ven na kolo, víkendy nebo dle dohody, na pohodu

Hledám: Kamaráda nebo kamarádku na pravidelné vyjížďky

Hledám: Kamaráda nebo kamarádku na pravidelné vyjížďky
21.04.2024
Hledám kamaráda, nebo kamarádku na pravidelné vyjížďky, nejlépe z okolí Prahy 6.

Hledám: partnerku na kolo

Hledám: partnerku na kolo
19.04.2024
vysoký, štíhlý, aktivně sportující, mladšího vzhledu hledá sportovně založenou ženu na sdílení společných zájmů,…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

294 cyklistů (13 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024