Děláte pečenáče?!? Jak?!?

Tak jsem se rozhodla letos vyrobit ze zbytků pečených ryb pečenáče. Koukala jsem na net, ale tam se předpisy dost rozcházejí - zejména co se týká poměru vody a octa do nálevu.

Děláte pečenáče doma?!?
Pokud ano, podělte se o vyzkoušený a osvědčený recept.

Díííííky :o)))

[ Zpět ]
Datum: 26.12.2012
Autor: radka
  • Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

         

    A budou zítra k ochutnání?
    (podotýkám, že "jak to chutná" se pozná až tak po šestým - sedmým kousku :-))) )

    [ Zpět ]
    Datum: 26.12.2012
    Autor: Airline
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

           

      Já to čekal, že tohle téma najdeš hodně brzy po čuchu!!
      :))

      [ Zpět ]
      Datum: 26.12.2012
      Autor: mira.l
      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

           

      Hele, sníst se to může až se to udělá. Nejdřív ten recepis.
      Ale zítra nebudou, ledaže by někdo znal nějakej urychlovač.

      [ Zpět ]
      Datum: 26.12.2012
      Autor: radka
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

         

    Nam zbydou z pecenejch ryb vzdycky akorat ohlodany kostricky.

    [ Zpět ]
    Datum: 26.12.2012
    Autor: abernathy
    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

           

      Tak z těch se pečenáče dělají dost blbě, jen co je pravda :o)))

      [ Zpět ]
      Datum: 26.12.2012
      Autor: radka
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

             

        Ne tak docela, jednou jsem to zkusil, ale nikdo je nejed. Mozna chyba v laku.

        [ Zpět ]
        Datum: 26.12.2012
        Autor: abernathy
        Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

               

          Lákem se právě dá zkazit mnoho, právě proto se ptám, co má kdo vyzkoušeno.
          Po té, co mi první odkaz ze strýčka Gůgla nabídnul lák v poměru 200 ml vody, 200 ml octa a 35g cukru, tak bych raději neexperimentovala :o)))

          [ Zpět ]
          Datum: 26.12.2012
          Autor: radka
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

                 

            To uz je skoro jako kyselina z baterie!

            [ Zpět ]
            Datum: 26.12.2012
            Autor: abernathy
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

                   

              Mě se taky zkroutila huba jen když jsem to četla :o)))
              A paradoxně to bylo na nějakých stránkách Třeboňských kaprů :o)))

              Sem to našla
              http://www.trebonskykapr.cz/pecenace-z-kapra
              Já si to teda už vydělila na polovinu.

              [ Zpět ]
              Datum: 26.12.2012
              Autor: radka
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

                   

              proč? Já kdysi když jsem dělával utopence, tak jsem ocet ředil jen lákem z nakládanejch feferonek.
              Nejdřív mamka, babí a další tvrdili, že to nebude k jídlu a pak jsem to dělával dost často a všichni se ptali na recept...

              [ Zpět ]
              Datum: 26.12.2012
              Autor: Jurimír
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

                     

                Tak tohle si fakt neumím představit.
                Ale asi si cvičně nějaké malé množství toho láku zkusím udělat. Zatím mám dojem, že se tam někdo u octu uklepnul minimálně o jednu nulu navíc.

                Jinak teda lák z nakládaných feferonek na pečenáče by vůbec nebyl špatný...
                Já jsem do toho ale nějaké pomleté feferonky přidala, takže to mdlé rozhodně nebude :o)))

                [ Zpět ]
                Datum: 26.12.2012
                Autor: radka
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

                     

                Mě taky nepřijde voda:ocet 1:1 až tak hrozné.

                [ Zpět ]
                Datum: 26.12.2012
                Autor: petrp
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

                       

                  Tak to mě tedy jo. Já to nechtěla na čištění varné konvice, ale na pečenáče :o)))
                  Nakonec jsem udělala poměr 200 ml vody a 20 ml octa a vrchovatou lžičku cukru a pro mě to bylo tak akorát.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 26.12.2012
                  Autor: radka
                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

                         

                    inspirován tímto vláknem sem se včera taky pokusil. Udělal sem to stylem přiměřeně, přiměřeně tak, aby mi to při nalévání nevypálilo oči a uvidíme. Vyhodit se to dá vždycky :-D

                    [ Zpět ]
                    Datum: 28.12.2012
                    Autor: Billicek
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

                           

                      Inspiroval jsi mě k první ochutnávce.
                      Ačkoli mi samotný lák připadal vyvážený, výsledek je trošku sladší. Takže příště rozhodně snese více octa.
                      Jíst se to ale dá a řekla bych, že docela dobře :o)))

                      [ Zpět ]
                      Datum: 28.12.2012
                      Autor: radka
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

                       

                  Když jsme kdysi byli v nějakým JZD na brigádě, tak v místní hospodě jsme si nechávali do polívkovýho talíře nakrájet tuším Gůůthááj a utopit v neředěným octu. Oči slzely, huba se kroutila, ale i to pivo mi pak chutnalo :-)

                  [ Zpět ]
                  Datum: 27.12.2012
                  Autor: ronda
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

         

    osvědčený recept na nálev na pečenáče. Jdu do obchodu a koupím si okurky ve flašce. Okurky sním a nálev použiju na zalití smažených ryb anebo rybích karbenátků. Měly by v tom nálevu pobýt 14 dní ale k tomu zatím nikdy nedošlo, protože už po týdnu je ochutnám, jestli už náhodou nejsou hotové a už po týdnu chutnají skvěle. :-)

    [ Zpět ]
    Datum: 26.12.2012
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

           

      A jo, pravda, tohle už mi někdy někdo říkal.
      Už jsem tu něco vyexperimentovala a už zatahuji sklenice. Tak se uvidí :o)))

      [ Zpět ]
      Datum: 26.12.2012
      Autor: radka
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

             

        Tak v tom případě je to klasickej nálev na okurky?

        [ Zpět ]
        Datum: 26.12.2012
        Autor: mira.l
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

               

          Yo, něco jsem tu dala dohromady, aby to chuťově ladilo :o)))
          A zítra to vyzkouším na Ainovi, pak se uvidí :o)))

          [ Zpět ]
          Datum: 26.12.2012
          Autor: radka
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

             

        My také používáme nálev na pečenáče stejný jako na okurky.

        [ Zpět ]
        Datum: 26.12.2012
        Autor: petrp
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

         

    tak ten poměr voda ocet 1 k jedné je určitě správně... škoda, že nemám tu druhou knížku od Romana Vaňka tam je recept určitě... ale víc octa je tam kvůli kostím :) změknou

    http://recepty.vlasta.cz/recepty/maso/ryby...

    [ Zpět ]
    Datum: 26.12.2012
    Autor: újezďák
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

           

      Ahááá, tak to mě nenapadlo, díky.

      [ Zpět ]
      Datum: 26.12.2012
      Autor: radka
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

         

    použiť toľko octu, ako komu vyhovuje kyslosť, od 1:3 až 1:1, väčšinou sa k nakladaniu použijú väčšie ryby bez kostí, (väčšia časť konzumentov má kostru už vybudovanú :-), dostatok korenia, dá sa použiť aj deko, o tri dni sa dajú jesť. Viac octu treba keď sa robia malé rybky, najskôr naložené pol hodiny v soli a náleve, riadne opláchnuté,

    [ Zpět ]
    Datum: 26.12.2012
    Autor: gruntubel
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

         

    Dneska jsem zapátrala v lednici, co bych si tak asi mohla dát k obědu, a narazila jsem na zapomenuté skleničky s pečenáči :o)))
    Nikdo mě nepochválí, takže si svůj první pokus pochválím sama - fakt dost dobrý. Je to opravdu jedlé :o)))
    Pro příště si ale budu pamatovat, že s octem se opravdu nemusí šetřit. Byla jsem s ním zbytečně opatrná.

    Příště ale zkusím ten nálev po okurkách - to by mohlo být zajímavé.

    [ Zpět ]
    Datum: 27.03.2013
    Autor: radka
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Barma v lednu 2017

05.12.2016
Hledá se pohodový,nekonfliktní dobrodruh/dobrodružka,kteří již mají zkušenosti s cestováním na těžko po Asii…

Hledám: Najdu cyklistku - Náchodsko

29.11.2016
Ahoj, hledám cyklistku pro výlety na kole ale i ženu pro život. Já muž 36 let/186 cm/68 kg, nekuřák, se zájmy -…

Hledám: Skupina na silniční kolo Teplice

28.11.2016
Hledám skupinu silničářů z Teplice a okolí s kterými bych mohl jezdit. Já začátečník amatér. NAJDU?
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

155 cyklistů (17 přihlášených)

U mě dobrý aneb ideální místo pro cykloturistiku

Rád bych se s Vámi podělil o některá místa, cíle, krásy či tajemství tří oblastí. A to Holešovska,…
Marťas004 | 12.11.2016

Česká Sibiř, Táborsko a Třeboňsko aneb dovolená třech chlapů

Po týdenní červnové dovolené v Krnovském výběžku - Osoblažsku, Fogin vybral jako další místo pro…
ondrapisklak | 09.11.2016

Bradlo – mohyla M. R. Štefánika

Viděl jsem již hromadu různých památníků. Na Slovensku jsem navštívil při různých zájezdech památník na Dukle…
jarpal | 05.11.2016