Uff, uz jsem se lekl, ze k prkynku a deklu bude i specialni tema i na musli. 8-)
Jo, mušle by řešila prkýnko. Nevím ale, jak moc víko, ještě jsem zavírací mušli neviděl. Co se týče jídla, tak to u nás moc nevyhledávám. Ale když jsem někde na dovolené, kde se to vyskytuje, tak si klidně dám. Ale o správných způsobech konzumace nemám ponětí ;)
S vikem existuje. Videl jsem v prodeji pro domacnosti. Ale fotku jsem nevygoogloval. Zato neco lepsiho:
http://i.lidovky.cz/09/102/lngal/MSE2e6b6d...
http://blog.sme.sk/blog/117/133772/funny-urinal...
http://www.svet-bydleni.cz/Files/FckGallery...
Koukam, ze v tom nejsem sama :-)
Zkušenost mám. Jedl jsem mušle ve více úpravách a mně osobně chutnají. Mimo ně jsem jedl chobotnice, kalmáry, sépie, mořské ježky, kraby, krabice a všechno to mi chutná. Záleží na úpravě a samozřejmě, že čerstvé jsou nejlepší. Někdo ten sliz nedokáže pozřít ale mně to přináší libé pocity.
Tedy bavíme-li se o salátu z mořských mušlí. Salát ze záchodové mušle jsem ještě nejedl. Nehledě k tomu, že už by asi byl natrávený.
Ještě že jsi nenapsal, že si jedl sálat z mušlí - po těch deklech, prkýnkách a nádobí bych fakt nevěděla, kterou vlastně myslíš :o)))
Pokud ale jde o jedlé mušle, tak ty můžu, stejně jako jakékoli jiné plody moře a ryby.
A můžu je ve všech úpravách,k kde není cibule, česnek a víno a nejsou smažený :o)))
Jediné, co jsem zatím neochutnala jsou čerstvé ústřice. Uzené ano, ale čerstvé ještě ne a ty bych teda ochutnat chtěla.
No, já to jed kdysi jednou. A nijak mě to nevzalo - byl tam jemný písek, a i když jsme to proplachovali, tak se všechen stejně nevyplavil. Takže mušle + mořské plody nevyhledávám. Jediný mořský plody, který mě chutnaj, jsou ty čokoládové v bonboniéře :-)