Trochu jsem hledala v historii, našla co kdo čte, četl, jestli časopisy elektronicky nebo klasicky, ale konkrétně, jestli někdo používá čtečku knih a jakou jsem nikde nenašla. Pokud se to tu už probíralo, tak se omlouvám a necháme dotaz zapadnout.
Už delší dobu uvažuji o nákupu čtečky, ale moc se v tom nevyznám. Podle recenzí je asi dobrá Amazon Kindel 4, ale některé další mají také dobré parametry,jiné se zase tváří jako horší tablet nebo Ipad a displej se leskne a je dotykový. To bych asi u čtečky, která je na čtení knih ani nechtěla. No a další problém jsou knihy v češtině. Některé se dají koupit, cena je pak skoro stejná jako v tištěné podobě, některé jsou zdarma, ale ty bych asi nečetla. Nenašel někdo pod stromečkem čtečku plnou zajímavé literatury?
knížka je knížka a pro mne je čtečka něco jako jíst místo oběda pastu pro kosmonauty.
K informacím z toho dojít lze, ale příběh by mi z toho nešel číst. Šla by do háje ta atmosvera, ten vztah, kterej s knihou mám jako s předmětem, ta vůně, která z knihy jde atd.
Ale vím jistě, že to na pracovní věci používá PB, zeptej se ho jak je nebo není spokojenej
-1
Moje zkušenosti jsou přesně opačné. Beletrie super, čteš příběh od začátku do konce a nic neřešíš. Ale na odbornou literaturu s obrázky, matematickými vzorečky a podobnými vylomeninami je mnohem lepší třeba iPad.
Mám kindla, toho s klávesnicí. Matematická skripta v pdfku se na tom dají prohlížet, ale rozhodně ne číst a učit se z toho. Na to je ten display moc malej a hrozně hrubej. Při studiu se potřebuju studovanou knihou probírat tam a zpátky, často se vracím. A to se na té čtečce dělá prostě mnohem hůř, než s papírovými skripty. Naopak beletrii čteš od začátku do konce jedním směrem, tam to malý display a pomalé listování nevadí.
-1
na skripta samozřejmě Kindle DX s 10".
Když si do skript nacpeš záložky, tak se s tím pracuje mnohem lépe než s papírovou knihou.
0
Jenže 10" kindle DX by byl zase moc velkej na tahání s sebou a čtení beletrie, navíc je o dost dražší.
To budu mít ty záložky dost hustě, třeba i na každé stránce. Záložky zkusím :)
0
Když to porovnám s kompletním Jarníkem, tak hmotnost a rozměry jsou docela v pohodě.
Záložky můžou být třeba na každé stránce- ale pak "listuješ" záložkami- když je máš dobře popsané, tak se navigace usnadní.
Jasněže to je dražší a větší. Vti je v tom, že na velké placce zobrazíš celou stránku a nemusíš se po ní různě posouvat. Když to koupíš v prváku, náklady rozpočítáš na celé studium, tak to vyjde levně.
0
Z Jarníka jsem se naštěstí nikdy učit nemusel, to co jsem tam kdysi hledal tam stejně nebylo. Myšlenka čtečky na studium je pěkná věc, ale nemusí tak úplně fungovat. Většina skript je v papírové podobě, jen hrstka učitelů dá svoje skripta k dispozici v PDFku nebo jako LaTeXové zdrojáky. A scanované dokumenty se na elektronickém papíru nedají číst.
Když už bych pořizoval něco většího na studium, tak bych šel rovnou do iPadu.
0
Měla jsem na čtečku stejný názor, ale pak jsem si to vyzkoušela na dovolené. Máš sebou jen lehký tablet a v něm desítky knih. Podle nálady si můžeš vybrat, co si zrovna chceš přečíst.
Díky této zkušenosti také začínám uvažovat o jejím nákupu.
Ano kniha je sice kniha, ale tenhle pokrok má rozhodně své plusy.
Nehledě na to, že dnes už kniha není to, co bývala dříve. Kvalita (teď nemyslým obsahová) mnohých je srovnatelná s toaletním papírem jen aby se uspořilo...
-1
Ty s sebou potřebuješ na dovolenou tahat desítky knih a vybírat si každou chvilku co budeš číst podle nálady? To musíš mít v tom ději pořádnej guláš :). Já jsem nikdy nečetl víc jak 3 knihy najednou, většinou čtu tak 2 - jednu mám do práce a busu a druhou na doma.
-1
Ne, nepotřebuji, ale když jsem měla k dispozici čtečku, tak jsem najednou zjistila, že není špatné si detektivku sem tam proložit nějakou pasáží třeba ze Švejka apod.
Navíc když jednu knihu dočteš, máš k dispozici zase další.
0
Mám Kindle 3, a jsem velmi spokojen. Pomerně dost cestuji a nemusím s sebou tahat těžké a objemné knihy. Navíc se čtečka velmi dobře drží v ruce, neotáčejí se stránky a kdykoliv ji odložím, mohu pokračovat ve čtení tam, kde jsem přestal, a to i bez záložky. Je to prostě bezva věc. Navíc jsem si do ní nahrál PDF dokumenty, takže se sebou vozím všechny manuály a návody k různým zařízením a přístrojům, které neustále potřebuji mít u sebe.
0
Z českých luhů a hájů pochází momentální novinka, Wooky 2. Stojí to celkem málo, ale umí toho docela dost. Zkus si pročíst nějaké povídání o něm přímo od jeho majitelů http://androidforum.cz/post289231.html?hilit...
Pokud ale pokukuješ po nějakém tom opravdovém, a pořádném tabletu, nebo dokonce iPadu, tak to už je trochu jiný level a tam těch parametrů bys měla hlídat o dost víc ;-)
0
Co se týče Kindle, tak tam býval problém s českými knihami. Resp. ještě nedávno fungoval jen US nebo UK market, kde tam toho českého asi moc nebylo...
Jak to s ním vypadá dnes ale netuším...
0
Myslím že hlavně záleží na tom, čím "to nakrmíš". To na "čem" to čteš je už nepodstatné. Takž jak říkáš, když "zatlačíš" na pilu, tak tablet je dobrá volba)) a už jen sehnat čím :-))))
0
Dovolím si nesouhlasit, hodně záleží na čem. Viděl jsem hodně čteček, které byly prostě pitomé. Špatný display, blbě se ovládali... Tablety s aktivním displejem IMHO nejsou na čtení beletrie úplně to pravé ořechové, ten elektronický papír se čte líp.
0
Já jsem na to koukal ze zvědavosti a došel jsem k závěru že proti ušetření papíru to nemá smysl. Koupit knížku o cca 10%-20% levněji a mít jí jen elektronicky, to mne přijde fakt nesmysl :). Takovou slevu dostanu i u nás v knihkupectví, vzhledem k tomu kolik za knihy utrácím :)
-1
Nojo, ale s tímhle můžeš mít celou svou knihovnu stále s sebou ;-) S opravdovýma knížkama to ale už bude asi trochu problém :-)
Také mám radši v ruce papír. A pokud to má více než 10 stran, tak už to jinak ani nečtu, to už si to radši vytisknu...
0
Já nepotřebuju mít celou knihovnu s sebou, čtu maximálně dvě knížky najednou :). Třeba na nějaký manuály apod pro techniky a spol je to určitě super věc, to bych využil, ale na normální knihy ne. A jinak souhlas, jak má něco víc jak 10 stránek tak taky tisk - čtení :-)
-1
Víš v čem je ten důležitý rozdíl v ceně knih u Kindla? Cena poštovného z Ameriky...
0
Snillarde, jestli sis všiml tak moje reakce byla na Wookyho, tedy českou platformu a český obchopd s e-knihami :-)
0
Doporučila bych ti zajít třeba do pražské městské knihovny. Čtečky půjčují, mají jich asi 50, mají různé značky a myslím, že i nějaký Ipad. Teď si nejsem jistá, ale je tam nějaké omezení, buď je tam kauce 1000 Kč nebo musíš být minimálně rok jejich čtenářem. Ale je fajn, když si to může člověk ošahat.
Cizojazyčných eknih je celkem dostatek, horší je to z českou produkcí, vydavatelé v Čechách do toho moc nechtějí jít. Myslím, že Městská knihovna Praha si vydává vlastní eknihy, samozřejmě pouze u autorsky volných děl.
0
Část svých názorů jsem už napsal jako rekce, tady je zbytek.
Co se týče čtečky jako takové, hardware ovládání a služeb s tím spojených, tak IMHO je nejlepší Kindle. Posílání dokumentů mailem je moc šikovná funkce. To samé některé časopisy přímo do čtečky.
Odvrácená strana kindla jsou české knihy. knihy do Kindla koupíš z Amazonu, tedy převážně v angličtině. Na hodně českých obchodech s e-knihami mají knihy ochranu, která není s kindlem kompatibilní. Takže kupování českých knih pro kindla nic moc. To ale neznamená, že se ty knihy nedají na internetu sehnat...
Kindla mám a jsem s ním spokojenej. České knihy, které mi stojí za koupení stejně chci mít v papíru a ty ostatní bych si půjčoval z knihovny. Anglické knihy tam je to jasné, nižší cena a okamžité dodání až do čtečky.
EDIT: Ještě bych dodal, že budu asi jiná "váhová" kategorie, co se týče počítačů a vůbec, než ty. Takže co mně přijde jednoduché, většině lidem tak připadat nemusí.
0
Zajímalo by mne co je tak suprovního na tom, že když do zařízení potřebuju dostat soubor, tak ho tam musím poslat mailem :-)
Tohle je totiž přesně ten důvod proč mi přes práh nesmí jak iPhone, poslední Windows Mobile, a i ten Kindle...
V době kdy už pěkně dlouho existuje něco, co se jmenuje USB, mi tohle přijde jako totální buzerace výrobců :-/ Chápu, že to je hlavně z důvodu DRM, ale...
0
Ale to je blbost, co píšeš. Když Kindle připojíš k počítači, tak se tváří normálně jako USB mass storage a můžeš si do něj ty dokumenty nahrát po kabelu. I knihy koupené na amazonu si tam můžeš dát přes kabel.
Na druhou stranu v dnešní době rychlého internetu wifiny všude atd. kdo by to chtěl připojovat k počítači... Kindla nabíjím cca jednou za měsíc. Nová čísla časopisů a další obsah do něj dostanu tak, že mu prostě na chvilku zapnu wifinu a on si to stáhne. Mně spíš to USBčko jako jediná možnost dopravy dat přijde v dnešní době jako buzerace.
To samé iPhone (u Windows Mobile nevím), ale o ten tu teď nejde :)
0
Netvrdil jsem, že bych to tam chtěl ládovat pouze přes USB... Jenom bych byl rád kdyby to byla jedna z možností. Ať to tam pak jde klidně i přes wi-fi nebo Bluetooth, ale USB beru jako nepostradatelný základ.
No, pokud to zrovna do Kindle jde takto, tak k němu nemám výhrad.
U iPadu a především u WM7 to ale opravdu jde jen "vzduchem". Takže cokoli tam potřebuji dát (i svoje soukromé dokumenty z mého PC apod.), tak jedině opravdu poslat mailem... A to už neakceptuji.
0
Do iPadu to jde i po kabelu, ale vzduchem (ne mailem) to je jednodušší.
-1
Do iPadu kabelem ? A to jako obyč mass storage, nebo přes to jejich monstrum jménem iTunes nebo jak se to vlastně jmenuje ?
0
No mass storage ne, pokud nemáš linux, tak nevidím s iTunes jediný problém... A na zobrazování dokumentů v iPadu je hromada programů, které ti umožní tam dostat dokumenty mnohem pohodlněji, než po kabelu.
0
Mne na tom štve už jen pomyšlení na to, že pro blbý přesun souboru potřebuju nainstalovat kolik desítek MB velký program :-/ Od toho je standard mass storage, a jestli to někdo nemíní dodržovat, tak já zas nemíním dát za krám, který to neumí, svoje peníze...
0
To je samozřejmě tvoje věc :) Já už na počítači ten několik desítek MB velký program měl nainstalovaný, když jsem ho koupil :)
Btw. v čem přehráváš na počítači hudbu? Schválně se podívej, kolik MB má tvůj program :)
0
Na to se nemusím koukat, alébrž se to tam nainstaluje už při samotné instalaci Windows ;-) A co je součástí systému, u toho bajty už nepočítám ;-) Cokoli navíc už ale ano... Takže třeba komplet Winamp už mne trochu štve, protože se všemi svými vizualizacemi má přes 60MB :-) Ale to je už věc pro zábavu, ne že to tam musím mít abych měl vůbec jak dostat soubory do kapesního přehrávače :-)
0
Jak máš velký disk? Kdybys řešil, že má daný program několik GB, tak to chápu, ale 60 MB...
EDIT: Já už iTunes na počítači taky měl, když jsem ho koupil.
0
500GB + 160GB ;-) Jsem ale ještě ze "staré školy", kdy se na disku šetřil každý MB a snažím se místem šetřit i dnes... A je docela zábava pozorovat jak se s tou samou funkčností programů umí různí programátoři poprat.
Jasně, viz http://www.nakole.cz/diskuse/14166-nakup-ctecky... ;-)
0
A k čemu ti je tak velký disk, když ho máš prázdnej? :)
0
iTunes je program totálně na dvě věci, pominuli nesmyslnost nahrávání písníček navíc zatěžuje zbytečně procesor.
-1
To by ses divil, na co vše se dají iTunes používat. Třeba na stahování a přehrávání přednášek z amerických univerzit. Nebo třeba na synchronizaci a zálohování telefonu. A nebo třeba na přehrávání hudby :)
Tyhle řeči od lidí, kteří o dané problematice pouze slyšeli pár nesmyslů a polopravd, je celkem zajímavé sledovat :) Obzvláště když člověk nezná jejich počítačové a programovací znalosti a absolutně netuší důvod jejich názoru :) U několika lidí zde tuším, ale u většiny ne.
0
Jakože něco od Apple má standardní vstup (třeba microUsb), takže můžeš použít libovolný kabel? Odkdy?
0
Jako že něco od Apple má standardní iPod konektor. Vzhledem k rozšíření Apple hraček v tom nevidím problém.
Naopak vidím ten jejich konektor jako velké plus. Dá se přes něj připojit taková hromada příslušenství, což přes usbčko nejde.
0
Co neumožňuje usb a ten proprietární pošahaný udělátor umožňuje? Prodávat propojovací kabel s pořizovací cenou kolem 10kč za nesmyslnou raketu?
0
Třeba posílat obraz na HD televizi :) http://www.apple.com/ipad/features/mirroring.html
0
http://www.samsung.com/us/mobile/cell-phones...
0
OK :)
O produkty Samsungu se nezajímám, neb v poslední době Samsung propustil všechny tvůrčí designery a nechal jen ty co kopírují od Apple.
Apple měl svůj konektor v době, kdy USB nebylo moc použitelné. Oproti USBčku má mnohem víc pinů, takže krz něj může jít mnohem víc signálů zároveň. To co odkazuješ má na sobě jen HDMI výstup, nic dalšího k tomu telefonu už nepřipojíš, přes ten iPod konektor se dá připojit víc věcí zároveň. Ten adaptér od Samsungu je docela slušný hack, rozhodně to nemůže jít přes standardní USB komunikaci.
0
Ten adaptér od Samsungu asi okopírovali od Apple :P.
Ty reklamní kecy na předražený proprietární šmejd si strč za klobouk. Já nepotřebuji připojovat k telefonu 5 jiných zařízení najednou, notabene kabelem.
0
Ptal jsi se, co jde s tím iPod kabelem, co nejde přes miniusb...
Neříkám, že bych někdy využil výhody těch 30 pinů, co ten konektor má, ale nikdy mně neomezovalo, že to je proprietární záležitost. Když jsem si kabel zapomněl doma, měl ho někdo jinej.
0
Jestli je 97 centu s postou pro tebe raketa, tak je neco spatne :)
Neee jsem taky zarytej anti jabkon, ale ceny ND od zdroje jsou fakt lepsi nez na cokoliv jinyho.
0
Jeste odkaz :)
http://www.ebay.com/itm/USB-Data-Sync-Cable...
0
já myslel že je to stejné jako s IPodem, do kterýho se normálně nic dostat nedá. Musí se vše převádět jejich speciálním programem do jejich speciálních souborů a nejdou dostat normálně ven atd. atd. Byl jsem přesvědčen, že maj tohle uživatelský znepříjemnění u všeho. Příjemné překvapení, že u iPadu je to jinak. Děkuju za informaci!
0
Víš, proč se do iPodu cpe hudba přes iTunes? Protože to je pohodlnější, než ji tam cpát po jednotlivých souborech :) navíc nemusíš řešit, jak si na tom přehrávači uspořádat složky a tak podobně. iPody normálně umí mp3.
Můj názor je takovej, že jsou případy, kdy je USB mass storage spíš na škodu a může přinést značné problémy, když to uživatel nějak podělá.
Ale zrovna s tebou o tomhle se hádat nebudu...
0
Ve Windowsech máš už v základu Windows Media Player, který to umí posílat klidně jako playlisty, to Tě pak taky už nemusí zajímat složky atd. Pravda, pro tyhle účely se nepoužívá klasické mass storage, ale MTP, což je ale další z přenosových standardů, který by měly všechny tyhle krabice umět...
0
mě iPod předváděl kolega v práci a mluvil podobně jako ty a vysvětloval mi jak si všechny písničky hezky otagoval, když byl tři týdny nemocnej, aby to bylo v tom iPodu jednodušší, jak když si speciálně vytvoříš místo, tak v tom kousku můžeš dokonce ukládat jakýkoli data někam je přenášet, jak když si instaluješ nějakej program (itunes) tak všecny písničky narveš do něj a pak z něj do iPodu. Jak je to bezva když si můžeš ty Itunes nainstalovat do každýho počítače, kterej používáš a prima když můžeš říc kamarádovi, že je tydýt, když nemá itunes a ty si od něj nemůžeš nahrát žádnou písničku, jak je to všechno strašně jednoduchý oproti tomu, co dělám já. Tedy že po připojení přehrávače do počítače si jedním klikem otevřu to okno, co se mi automaticky nabídne a pak si otevřu okno s externím diskem s cca 200 nebo 300GB hudby a jedním kliknutím a tažením myši přemístím složku s danou kapelou z hard disku do přehrávače.
A naprosto steným způsobem to udělám s jakýmkoli jiným souborem a může být jakkoli velký, takže na tom běžně tahám pracovní soubory, programy, filmy atd. a nepotřebuju si předem nějak definovat místo k jejich uložení a v omezený velikosti...
Kolegy mi to vysvětloval velmi zaujatě a nadšeně předváděl svůj iPod a nechápal, proč jsem si koupil Sony :-D
Já mu byl a jsem moc vděčný za to, že mne od iPodu navždy odradil.
Asi vnímáme my dva význam slova pohodlnější a jednodušší nejspíš uplně jinak ;-)
Nicméně tenhle opruz, co je u iPodu tedy není nebo je', Nejdříve jsme tvůj příspěvek pochopil jako, že není, ale teď si nejsem uplně jist...
0
Mám úplně stejný názor... Apple nám to tak "ulehčuje", že se z toho naopak stává pěkná buzerace uživatele, který za to ještě k tomu navíc vyplázl nehorázné peníze :-/
0
Trošku tě znám, takže chápu že ty máš svůj přístup a rozhodně ti ho nechci brát. Když ti ten Soni vyhovuje, je to jen dobře.
Já iTunes používám i na přehrávání hudby na počítači. Automaticky mi synchronizují telefon a tak. Do telefonu se mi automaticky nahrává hudba, kterou jsem už delší dobu neposlouchal. Mám víc hudby, než paměti v telefonu...
Jasně, že co je jednodušší pro jednoho nemusí být pro druhého. Apple je americká firma a jejich hlavní trh je ten americký...
0
mě je uplně jedno jestli je to Sony nebo cokoli jinýho. Sony je to proto, že s podobnou výdrží a pamětí alespoň těch 64GB prostě v danou chvíli nebyl.
Tahle věta mě zaujala:
"Automaticky nahrává hudba, kterou jsem už delší dobu neposlouchal"
Takže iTunes ti určují, co budeš poslouchat? :-O Nahrají ti do telefonu, cos už dlouho neposlouchal a vymažou, co posloucháš častejc? Nebo co vymažou, aby si udělaly místo na to, cos dlouho neposlouchal?
Jasně, já mám aky víc hudby než paměti v přehrávači, tak mě to štve, že dělají s tak malou pamětí, ale bohužel přestli snad všichni dělat harddiskový přehrávače a flash je zatím prostě nedokonalá:-( Vývoj ale postupuje rychle, tak třeba už vyrábí někdo něco s větší pamětí... Prohledám web, jestli není na čase upgrade:-)
Ano, ta tvá poslední věta vystihuje naprosto všechno :-) :-D
0
Ještě chvilku vydrž ;-) http://diit.cz/clanek/sony-predstavila-pametove...
0
kartu nechci. Přepínat mezi kartou a pamětí mi přijde dost na prd.
Kdyby ne, měl bych něco, co taháme přímo a za třetinovou nebo nižší cenu než stál ten Sony. Pokoušel jsme se přesvědčit produkťáka, aby přitáhl z dálného východu něco, co by mi víc vyhovovalo, ale prostě se nic takovýho v tu chvíli nedělalo...
0
Jasně, vím proč sis koupil právě tohle. Už jsi mi to kdysi říkal / psal.
Je fakt, že i dneska je ten výběr celkem na nic... Taky pokukuju po něčem novějším než mám, ale vybrat si pořád nějak nemohu. Vždycky mi na všem něco vadí...
0
To zase bude pekne predrazena proprietarni cunarna :)
0
To, že se mi tam nahrajou delší dobu neposlouchané písničky jsem si udělal sám. Mám chytrý playlist, co řadí podle data přehrání a omezuje svoji velikost na 11 GB, tuším.
Všichni výrobci rozhodně nepřestali dělat diskové přehrávače...
0
počkej, jestli víš o nějakým přehrávači, kterej má přes 100GB tak mi dej tip. Prosím. Je mi fuk jestli bude harddiskovej nebo flash paměť.
Díky moc!
0
Mno, např. tohle pádlo http://www.czc.cz/cowon-x7-120gb-black/85748...
nebo pak dělají i 160GB http://www.czc.cz/cowon-x7-160gb-white/85749...
Zrovna ale Cowon nepatří mezi mnou obdivované značky :-)
0
parametry dobý, až na ty roměry. Když si ty soňáky koupím tři, tak to bude furt menší:-)
To je spíš na zabíjení králíků, krav apod. a já jsem vegetarián, takže tuhle funkci nevyužiju:-)
0
Tady mají ještě větší monstrum, přes 30dkg to váží :-))) To je fakt kapesní provedení jak stehno...
No ale zase už 320GB, tak si to dobře promysli ;-)
http://www.mp3centrum.cz/mp3-mp4-prehravace...
0
Já myslel, že ti to dojde. Ještě pořád se dělá 160 GB harddiskovej iPod. Má 140g a vydrží hrát až 36 hodin. Ale když iPod nechceš, tak ti neporadím.
http://www.apple.com/cz/ipodclassic/
0
to je iPod, já chci přehrávač hudby ;-)
0
No hele ale tenhle iPod skoro nic jiného, než přehrávat hudbu, neumí, jen snad video. A nahrávat hudba se tam dá tuším i jinými programy, než přes iTunes. Kamarád, co má Linux s iPodem nemá problém.
0
jo, ale já nechci někam něco nahrávat přes nějakej program.
Furt nechápu proč bych z Prahy do Kutný hory měl jet přes Český budějovice a tvrdit, že je to výhodnější a jednodušší:-)
0
Tyhle dohady jsou ale jaksi mimo mísu pokud Ty máš Maca a my všichni ostatní PC s Windowsama ;-)
Ty tam máš už v základu to iTunes, kdežto my si ho musíme pro práci s Apple hračkama spíše povinně doinstalovat...
Celou dobu mi ale jde jen o to, že do Apple věcí to tam nedostaneš jinak než pře iTunes (plus "vzduchem"), kdežto my s Win si můžeme vybrat jak to tam budeme ládovat. Buď klasicky přes mass storage, přes MTP nebo také "vzduchem" (pokud to zařízení umí).
0
Všichni ostatní ne.
Moc nechápu proč bych k železu kupoval ještě software za desítky tisíc, když mám stejně funkční software k dispozici zdarma.
0
Jsou a nejsou. Kolik sis na svůj počítač musel doinstalovávat programů, abys ho mohl používat...
Tahle diskuze je stejně hloupá, protože jeden druhého neznáme a nechápeme, proč ten druhý používá takové argumenty, jaké používá. Jurimírův postoj chápu, protože ho znám, Hraboshe myslím taky chápu.
0
Jurimír má pravdu. Není nad klasickou knihu. Zkuste si čtečkou vytřít zadek když dostanete průjem v lese!
0
Ty chodíš na houby s atlasem nebo s Babičkou?
0
Tady jsou ke stažení knihy zdarma, u kterých vypršela autorská práva.
http://www.mlp.cz/cz/projekty/on-line-projekty/
0
Děkuji všem za názory, odkazy a postřehy. Mám domluveno, že si čtečku půjčím v knihovně, kde je zaregistrovaná dcera a pravidelně si knihy půjčuje. Mají čtečku Kindle, něco už obsahuje a je možnost si knihu stáhnout do této půjčené, půjčit se dá na 14 dní.
Nejsem proti klasickým knihám, ale díky malému prostoru doma si kupuji jen velmi omezené množství knih, občas si nějakou půjčím v knihovně, ale ta je "moje" jen na měsíc možná na dva, někdy mám chuť číst něco jiného a kniha z knihovny se najednou stává jakousi poviností, takže to mi moc nevyhovuje. A pokud se z ní dají posílat třeba e-maily, psát poznámky a kopírovat z klasického PC, tak mi přijde čtečka jako úžasná věc. Podívám se na doporučené odkazy, něco je také na uložto.cz a na xtrance. Dám potom vědět, co jsem si pořídila.
0
V patek jsem vyrazil na dovolenou do ciziny. V mem zajmu jsem bral do letadla jen lehke a skladne veci. Pri cekani na Ruzyni jsem si cetl Respekt. Pri letu do Londyna pribehy Sherlocka Holmese. Pri cekani na pripoj jsem cetl Rough Guide Marocco. Nudny trihodinovy let jsem stravil s Okamurovym „Umeni vladnout”.
Ted jsem ve meste kde jsou ceske noviny jen sci-fi. Presto mam s sebou po ruce dost cteni, ktere jsem si sam vybral.
Slo by tohle delat s papirovou knihou? Ja myslim ze tezko. Proto mam svoji ctecku rad.
0
Lehce jsem projel diskusi a podle mě nepadl jeden významný argument.
Je to především věc na čtení. Zní to sice jako bych si dělal srandu, ale :
když jsem sebou tahal multifunční zařízení tak jsem se přistihl, že na tom buď pracuju, hraju nebo surfuju případně chatuju a hlavně, že skoro nečtu,což s čtečkou jaksi nehrozí.
když jsem sebou tahal multifunční zařízení tak jsem furt hledal nějakou zásuvku abych ho dobil, máloco mohlo fungovat jako čtečka tedy jednou za čas dobít a pak se o to 3-4 týdny nestarat.
když jsem hrál surfoval případně hodiny čuměl na všechno co není čtečkou tak mě prostě bolely oči, to s čtečkou zásadně nehrozí, navíc je to podobné knize v tom, že se na to musí svítit a zas na rozdíl od všech aktivních screenu je to prakticky viditelný i na pláži pod poledním světlem, to s elektronikou s obrazovkou nehrozí ... tam nevidíš nic.
Mám jen verzi s wifi, podle mě to docela stačí, mám nasetapovaný odběr některých periodik ( zde bych poradil nenechat si to ukládat na cloud amazonu, hrozně debilně se to maže).
Hlavní (ne)výhodou čtečky je podle mě to, že si do ní nahraješ svých 2-3 tisíce knih a nemáš šanci to celý přečíst :).
No a knížky, který se mi na čtečce líbí si stejně nakonec koupím tištěný...
Jo a ještě jeden klad, servis amazonu v tomhle je neuvěřitelnej, po pár měsích mi exnula a přestože to byl dárek od sestry z USA a neměl jsem nic než účtenku z obhcodu kdesi v Georigii, tak vyřízení zaslání nové trvalo asi 20 minut a do 5 dnů jsem ji měl grátis doma a starou ani nechtěli.
Čili maximálně minimalizovaná průda a to včetně reklamace, kdy po 5 minutách na můj návrh zavolali zpět na mé číslo a tím mi minimalizovali náklady na telefon :)
Neznám moc firem, který by tohle udělaly...
0
Zneužiji tohle vlákno. Už tu byla zmínka o iPadu. V poslední době se mi hromadí neskutečné množství různých katalogů a pracovních (a studijních) materiálů v PDF. Tisknout se mi to nechce, protože lesy mám rád. Teď to čtu na klasickém PC (24" monitor), ale to dřepění na prdeli v nepohodlné poloze je hrozný.
Umí iPod (mě se teda více zamlouvá Samsung Galaxy) dobře pracovat s PDF? Záložky, nějaké pěkné uspořádání poznámek atd atd...prostě klasický pracovní a studijní proces. Jednoduše nechci jen prohlížečku písmenek, když už koupím placku za několik tisíc. Jo a pak...jak se na tom píše. Občas potřebuji napsat článek...:-(
Dík
HMS...mimochodem. Čtečku mám a je to fajn. Papír je papír a do postele si stejně beru klasickou knihu. Ale na cestování je čtečka fajn. Já většinou čtu dle nálady a tak si můžu vždy vybrat:-))
0
To co chceš není vůbec o iPadu, ale o programu v kterém ty pdfka budeš prohlížet. A jestli je v něčem iPad lepší, tak jsou to programy. Teda iPad je lepší ve všem :) Nabídka androidích programů pro tablety je žalostná. Co vím, tak pro iPad je hodně programů, který by měli umě, to co potřebuješ. Jaký přesně ti neporadím, iPad nemám.
Tenhle článek mně zaujal: http://www.danielvavra.com/articles/transformer... Je od člověka, co Apple zrovna nemusí. Popisuje v něm svoje zkušenosti s androidem na tabletu. Fakt doporučuju, aspoň závěr.
0
:-P
0
Abych tu ale nezakládal další flame Android vs iOS...
Ten článek je napsaný pěkně, i s jeho závěry celkem souhlasím. Akorát mi přijde nefér srovnávat iPad s ještě donedávna nejdražším androidím tabletem (dnes už ne, už je na cestě novější, Transformer Prime).
Ten ASUS i já považuji jen za hračku pro ty, kteří nevědí co s penězma. Ostatní tablety se dají pořídit za mnohem méně peněz, přesto budou umět defakto to samé co tahle drahota... A to už se jim nějaká ta chybka (spíše způsobená vlastnostmi samotného Androidu) dá odpustit. Dok a klávesnice je super věc, ale když už to má velkou dotykovou "obrazovku", tak se bez klapek drtivá většina lidí v pohodě obejde.
Cenu dále zvyšuje Tegra 2, což je spíše jenom taková vějička na cvoky, kteří honí papírové parametry a chtějí na tom vyvádět kdovíco, především asi hry ;-) Na obyč práci je to ale úplná zbytečnost...
A nakonec: "Hit nejen letošních Vánoc. Chytrý mobil je fajn, ale není pro každého. Ještě horší je to s Tabletem, kdy se s jeho nákupem opravdu neunáhlujte, protože drtivá většina lidí, co si jej pořídila, jej za měsíc-dva odložila jako nepotřebný. Výrobci totiž vydávají Tablety za něco, co nejsou. Není to náhrada počítače a to ani toho mobilního. Ve skutečnosti je to periferie, zobrazovací periferie k počítači! Nic víc!"
0
To já se taky nechci hádat po internetu s lidmi, které neznám osobně , ne o mobilech :)
Co se týče tabletů, tak tam je IMHO volba jasná, pokud to chce člověk používat a ne jen si s tím hrát. Já Michalovi doporučuju iPad.
0
Jsem rád, že nejsem většina. Tablet mám od října, ten s tím nahnilým jablkem a rozhodně ho neodkládám jako nepotřebný. Každý den ho špiním prstem)) kupoval jsem si ho na to, abych si na něm přečetl a prohlédl poštu, surfoval, reagoval na netu a když jsem někde mimo domov, abych byl na netu a nebyl závislej na nějaký WiFi. K tabletu mám samozřejmě ntb, takže jsem si ho pořídil na to, co jsem popsal. Na nic víc. Ostatní věci dělám na ntb, nebo PC. A víš co je na něm nejúžasnější? Že ti leží na stole vypnutej, ty si vzpomeneš že se chceš mrknout na netu na diskuzi tak ho otevřeš a do NĚKOLIKA vteřin jsi tam!!! Takže na tuhle periferii k počítači nedám dopustit :-))
A ať přidám taky něco k tématu - test čteček jsem zahlédl v časopise Počítač pro každého ze srpna 2011. Byla tam tuším dvoustrana...
0
To se ale vzájemně nevylučuje ;-)
Ta "nepotřebná periférie" byla myšlena tak, že to hromada lidí koupí s vidinou úplné náhrady notebooku, což je ale už problém. Pravda, v tom článku, ze kterého jsem citoval, to shrnutí vyznělo dost kategoricky, jako že je to k ničemu úplně :-)
I Ty sám ale píšeš, že iPad je super věc, přesto si doma vydržuješ i ten NTB, a ještě k tomu PC...
0