Na kole přes státní hranice. Jak? Kudy?

Vážení kolegové cyklocestovatelé, poraďte mi, prosím. Chystám se na cestu na kole z ČR přes Rakousko, Maďarsko, Srbsko, chorvatsko, Bosnu a Hercegovinu, opět Chorvatsko, Slovinsko do Benátek v Itálii (odkud poletím létadlem do Prahy za 1700kč sakum-prásk včetně kola). Zajímá mě, jestli někdo z vás překračoval hranice mezi některými z těchto států na kole. Zajímá mě, přes jaké hranice se dá projet na kole a přes které se nedá. Byl bych vděčný i za tip vedoucí k vypátrání těchto informací! :-).
Podle zdravého rozumu by mělo být samozřejmé, že státní hranici na kole můžu překročit na jakémkoli přechodě, kam vede silnice nezakazující jízdu na kole. Nicméně, na Ukrajinsko-Slovenské a Moldavsko-Rumunské jsem se přesvědčil o opaku. A proč to nešlo? Nemám prý číslo motoru, bylo mi řečeno.

[ Zpět ]
Datum: 19.08.2011
Autor: libur
  • Re: Na kole přes státní hranice. Jak? Kudy?

tady nebudeš mít problém nikde. To je civilizovaná část Evropy a větší část z roho, cos vyjmenovla je v EU a pak nepotřebuješ ani ten přechod...
    Do Itálie jsme jel tudy s Václavem předloni. Básník jel loni víc západně, takže vynechal Slovinsko atd.
    Užij si cestu! Je to nádhera. Až na tu Pádskou nížinu teda....

[ Zpět ]
    Datum: 19.08.2011
    Autor: Jurimír
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Na kole přes státní hranice. Jak? Kudy?

jj, to bude OK, my taky neměli nikde problém. Mezi Slovinskem a Chorvatskem jsme jeli přes Brod na Kupi. Malá cesta, žádný velký provoz. Ovšem kopec do Delnice byl maso:-).

[ Zpět ]
    Datum: 29.08.2011
    Autor: xanti
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Do vaší knihovny

Kolem světa na kole

Françoise a Claude Hervéovi
Jedna z nejpozoruhodnějších a nejprodávanějších cykloturistických knih všech dob – poprvé v českém překladu
1. dubna 1980 vyjeli dva mladí Francouzi na kolech na cestu kolem světa, která, jak si mysleli, měla trvat asi tři roky. Dobrodružství se…
399 Kč

Pod koly se zvedá Evropa

Martin Vítek
Mladý autor této knihy se vydával na dlouhé cyklovýpravy na kole obtěžkaném bagáží s veškerým svým živobytím. Procestoval takřka celou …
229 Kč
Tip na letošní dovolenou

Sardinie na kole

(CK Intertrans)
22.05.2012, 13 dní
12 950 Kč
cyklistický Autobusem

Giro d'Italia

(CK Rubikon)
23.05.2012, 5 dní
7 300 Kč
cyklistický Autobusem

Maďarské termály okolo Egeru

(Adrenalin Centrum)
24.05.2012, 4 dny
4 900 Kč
cyklistický Autobusem
Seznamka

Hledám: Najde se někdo na kolo?

Hledám: Najde se někdo na kolo?
včera
Ahoj, hledám někoho nebo partu na kolo. Jezdím celkem často, ale už mě to samotného nebaví. Klidně někdo z Prahy,…

Hledám: Jižní Dalmácie 2012

21.05.2012
Dobrý den, .V září jedeme na cykloturistiku do CHorvatska - jižní Dalmacie.Dovolujeme si vám nabídnout volná…

Hledám: Na těžko na GrosGlockner

Hledám: Na těžko na GrosGlockner
21.05.2012
Zdar. Vyrážím 10.6.2012 na těžko přes Solnou komoru na GrosGlockner. Celkově 14dní, cca 1100km. Spaní na divoko a…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

169 cyklistů (19 přihlášených)

Cyklotoulky s dětmi, vozíkem a nočníkem III aneb s dřívkáčem po Balkáně 2011 (3)

Část 3 - Černá hora, Bosna a Hercegovina, a cesta domů... Stát 4 - Černá Hora Mnoho lidí nepozná z Balkánu…
Peggy | 20.05.2012

Tak lehátko je tak nějak ve finální podobě

No pár drobností ještě určitě bude, ale už nic zásadního. Budu šetřit a už mám v hlavě další. Tak jsem po…
opm-tuning | 18.05.2012

Cyklistická highway po česku

Někde jsem četla, že v Dánsku zavádějí jako novinku hájvej pro cyslisty, přesněji řečeno v originále Cycle…
Jitka | 15.05.2012