1000 mil...

vzdávám hledání starší diskuse, a hážu do placu rozhovor s Honzou Kopkou. V článku je zásadní dezinformace - že 1000 mil je první závod v tomto stylu v Evropě. Vyslovil to ten novinář, a Honza to opomněl uvést na pravou míru - totiž, že Loudání se jezdí už 4 roky.
http://isport.blesk.cz/clanek/ostatni...

[ Zpět ]
Datum: 08.08.2011
Autor: Howgh
  • Re: 1000 mil...

v poslední papírové cykloturistice = rozhovory s učastníky a ne jejich webu srovnání s Loudáním..

Jináč -- Mám tenhle dotaz.. máte vysvětlení pro startovné 3000 kaček ? přecejen desetinásobek proti Loudání udeří do oka. Člověk, když už platí, je rád když ví na jakou charitu ty prachy jdou..

[ Zpět ]
    Datum: 31.10.2011
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

Pořadatel, který chce na svůj podnik nalákat známé a dobré sportovce (jako například Tebe), musí nějaké startovné nabídnout. Přece jen dnešní sport není charita, profík potřebuje uhradit náklady, i když se mu nezadaří podat optimální výkon.
      Já bych teda za 3000,- nejel dál než na Šmelcovnu, ale když to někomu stojí za to, proč ne...
      Ještě je možné, že je tam zajímavý prize money, a startovné je jen takovéto symbolické.

[ Zpět ]
      Autor: Joe-CUBE
      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2

Joe, děláš si prču - ne ?! To startovné jezdec platí pořadateli...nee inkasuje :-))

[ Zpět ]
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Cože, jezdec pořadateli? Tak tomu nerozumím, pojďme to probrat popořádku:

Já si koupím kolo, opravuju si ho a udržuju, a když se mi chce a je hezky, jedu se projet. To je přirozeně zadarmo. A teď mi chceš tvrdit, že pojedu nějakým koridorem, co mi určí pořadatel, bahnem, kamením, budu u toho spěchat, nezastavím na rozhlednu nebo na klobásku a pivko, a ještě za to budu platit JÁ POŘADATELI? To bych byl blbej, ne?

Co z toho teda má, ten, kdo zaplatí pořadateli cyklistického závodu? Když dojede, dostane pořádnej balík? Nebo jen když dojede někde vpředu, na bednu a tak?

Já myslel, že to závodění funguje nějak takto:
          http://sport.idnes.cz/tenis-nekonecna-spirala-s...

Tady si zas jeden floutek myslí, že mu někdo přijede bez startovnýho. Hehe;-)
          http://sport.ihned.cz/golf/c1-45535860-promoter...

[ Zpět ]
          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

http://www.alaskaultrasport.com/alaska_ultra...
            Pasaz o startovnem si najdes jiste sam. A to si pripocti cenu za letadlo pro navrat, tedy kdyz se nechces vracet po ose.

[ Zpět ]
            Autor: Murphy
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Ten navrat po ose je vlastne docela vyzva. Mam pocit, ze to zadny z bikeru, chodcu ani lyzaru jeste neudelal. 8-)

[ Zpět ]
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

jsou to holt jiný dimenze...každopádně přístup Loudalů k organizování akce mně připadá racionálnější...nedělat problém z věcí, který jdou řešit mimo-chodem..

[ Zpět ]
              Datum: 01.11.2011

já to říkám pořád, že golf je pakáreň

[ Zpět ]

čoveče...je to logický, co říkáš...zviklals mě..

[ Zpět ]

Asi mícháš dvě věci dohromady. Když pořadatel platí hvězdám, láká tím diváky a vrátí se mu to na vstupným, reklamě a právech pro televizi. Když ale dělá servis pro turisty a amatéry, pro které je to jen zábava a především na ně není nikdo zvědavej, logicky si za to nechává zaplatit.

[ Zpět ]
            Autor: ronda

Nenech se vyprovokovat ironickym rypalem. 8-)

[ Zpět ]
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Zkoušel jsem v tom hledat ironii, ale když ono to vážně vyznívalo tak nepochopeně a bezelstně... :-))

[ Zpět ]

V 10:33 nemuze byt ani jeste ani uz tak opily, abych mu to sezral. 8-)

[ Zpět ]

No, pokud skončí okolo sedmé ráno a o půl jedenáctý ho vzbudí pošťačka... :-)

[ Zpět ]

No však jo, dyť extrémní sporty dneska táhnou, takovej dolomitenman nebo českej adrenalínkap, to je tvrdej a výnosnej byznys.
              A třeba Howgh nebo Murphy jsou v extrémní cyklistice hvězdy (nebo snad chceš říct, že na ně není nikdo zvědavej?!), tak by jim pořadce moh pustit pár kapříků, aby přijeli.
              Když si nedokážu říct o správný prachy, tak si najmu manažera, co to bude dělat za mne - toho má každej blbej boxer nebo hokejista, tak proč ne extrémní cyklista?

[ Zpět ]

Mohl bys mi na pristi rocnik Loudani delat managera a vyjednat mi nejake love? Co treba 50 na 50? At jiz to bude ztrata nebo zisk. 8-)

[ Zpět ]

Na rozdil od L byla 1000 projeta, byly postaveny checkpointy, trat byla oficialni, ne jako L, ktere je vlastne neorganizovana vyjizdka nekolika kamaradu.

[ Zpět ]
      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

jo takle je to......

[ Zpět ]

V zime jsem si o tom s Honzou povidal. Jenom ziskat povoleni (viz Krusne) vyrobit podklady ve formatu pro GPS, zaplatit server a webove stranky, aktualizovat stranky, ...

Co jsem tak cetl komentare, neprislo mi to nakonec o moc jine nez L. Taky si tam stezovali na noseni bajku.
          Meli to lepsi jen o ty medvedy. 8-)

[ Zpět ]

"Závod Craft 1000 miles adventure je organizován jako oficiální sportovní hromadná akce a podle toho i vyřizujeme povolení trasy jak v České, tak Slovenské republice. V ČR to obnáší projednat trasu s 25 lesními správami a 8 krajskými ředitelstvími Lesů ČR, asi 10 dalšími velkými vlastníky lesů, 7 CHKO, 2 NP, několika NPR a žádat o povolení na 8 krajských úřadech. Na Slovensku jsme žádali o povolení opět Lesy, 3 CHKO, 4 NP, 2 NPR, dále jsme jednali s Vojenským obvodem Valaškovce, se kterým jsme se nakonec ani nedohodli. Výhodou Slovenska je, že souhrnné povolení vydává jeden Krajský úrad životného prostredia i za ostatní dotčené kraje.
        Tohle všechno a mnoho dalšího, co se kolem závodu zařizovalo a není to nikde vidět, vydalo na práci pro dva lidi na celý rok.

Během závodu se na zajištění podílí 50 lidí a plno služeb a prací je dodáváno externě jinými firmami jak před tak během závodu. Bez sponzorů, které na to zajišťujeme (a přidělává nám to hodně práce), by startovné činilo přes 10 000,- Kč.

Lada Pěničková
        za organizační tým"

oni to berou strašně oficiálně. Loudači nechají protagonisty rozptýlit po lese a pohoda...

[ Zpět ]
        Datum: 04.11.2011

Protoze L neni ofiko zavod. Zadne velke reklamy a propagace. Kazdy jede jen proto, ze ho to bavi. 1000 uz je akce jako Iditarod a jine Honzovy zavody. Sponzori, zajisteni (byt ne velke), ... GDR, jak je popisovany v knize, pripomuna spis L.

[ Zpět ]
          Datum: 04.11.2011
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Najde se někdo na kolo?

Hledám: Najde se někdo na kolo?
včera
Ahoj, hledám někoho nebo partu na kolo. Jezdím celkem často, ale už mě to samotného nebaví. Klidně někdo z Prahy,…

Hledám: Jižní Dalmácie 2012

21.05.2012
Dobrý den, .V září jedeme na cykloturistiku do CHorvatska - jižní Dalmacie.Dovolujeme si vám nabídnout volná…

Hledám: Na těžko na GrosGlockner

Hledám: Na těžko na GrosGlockner
21.05.2012
Zdar. Vyrážím 10.6.2012 na těžko přes Solnou komoru na GrosGlockner. Celkově 14dní, cca 1100km. Spaní na divoko a…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

170 cyklistů (21 přihlášených)

Cyklotoulky s dětmi, vozíkem a nočníkem III aneb s dřívkáčem po Balkáně 2011 (3)

Část 3 - Černá hora, Bosna a Hercegovina, a cesta domů... Stát 4 - Černá Hora Mnoho lidí nepozná z Balkánu…
Peggy | 20.05.2012

Tak lehátko je tak nějak ve finální podobě

No pár drobností ještě určitě bude, ale už nic zásadního. Budu šetřit a už mám v hlavě další. Tak jsem po…
opm-tuning | 18.05.2012

Cyklistická highway po česku

Někde jsem četla, že v Dánsku zavádějí jako novinku hájvej pro cyslisty, přesněji řečeno v originále Cycle…
Jitka | 15.05.2012