Předpokládám, že v polovině prázdnin už máte "ulovené" nějaké zajímavé fotečky, což takhle si zahádat.
Začnu otázkou kde jsme asi tak mohli být na dovolené? Nápověda bude, že jsme navštívili dvě země - Tuzemsko a Cizozemsko. Dám dvě fotky, každou z jiné země. Předpokládám, že tu tuzemskou místní znalci snadno odhalí - i když....... :o)))
PS. ten krásný cyklistický ovál byl bohužel zavřený - zřejmě pro blížící se bouřku, nebo co - cedulkám jsem moc nerozuměl :o)))
To by byla jízda !
PPS. naznačovat je povoleno :o)
Hele, já bych vymyslela obě z tuzemska - Dlouhé stráně a Karlovy Vary :o)))
Ale to mi asi nevezmeš, což?!?
Tak to vím zase naprosto přesně:-)))
První fotka je fotka velodromu v Praze na Třebešíně v období záplav. Se nediv, že je pak zavřenej.
No a ta druhá. Proboha, co jsi dělal v Maskvě na Rudém náměstí?
Já tak daleko nevidím. Nemám brejle. Ale není to Petřín?
Nechám vás ještě chvíli vydusit :o)))
Zatím tu byl jediný, částečně zdařilý tip (teda mimo trefy nepřihlášenýho...).
Z jednoho místa na druhé je to vzdušnou čarou, změřeno teď v GE, něco přes 30km.
Za předpokladu, že to jsou Dlouhé stráně, by to potom byl nějaký pravoslavný kostel v Polsku v pohraničí, ale o žádném tam nevím:-(
Ovšem jenom za předpokladu, žejo ..... :o)))
Aháááá....chyták
Sv. Petr a Pavel v Karlových Varech....
http://www.waymarking.com/waymarks/WM87AK...
A to druhe Oberbecken Markersbach??
http://www.panoramio.com/photo/11654104
BINGO!
V KV jsme si přečetli heslo přes celou výlohu: "Co Čech to muzikant, co Rus to okupant". Po prohlídce dávám zaprávdu :o(
No a ta nádrž Markersbach je sotva 10km za čárou. Sice nižší, než ta naše, ale zase větší (délka skoro kilometr).
Přidám výhled od chatky:
Tak to si teda ale dovolím oponovat vůči tvému příspěvku výše, kde píšeš "...(kromě trefy nepřihlášenýho...)"
Ty Karlovy Vary jsem uváděla já hned v prvním příspěvku.
A musím teda říct, že jsi mě tou svojí poznámkou o nepřihlášeným pěkně zmátnul...
Nococo... vždyť jsem ti přiznal "částečně zdařilý tip" (dá se dát půlbod?) :o)
Jsem z toho jaksi srna...
A co teda byla ta trefa nepřihlášenýho?!?
Přece reakce na to jeho vytahování v 11.59:
"Tak to vím zase naprosto přesně:-)))
První fotka je fotka velodromu v Praze na Třebešíně v období záplav. Se nediv, že je pak zavřenej.
No a ta druhá. Proboha, co jsi dělal v Maskvě na Rudém náměstí?"
Jestli jsem tě zmátl, tak to se omlouvám, to byl jen vedlejší, neúmyslný, účinek.....
No právě ta PepikaW poznámka mi pomohla....bylo to takové posměvačné:-)))Asi nás chtěl napálit a byl rád, že se mu to povedlo:-)))
Pěknej výhled...také jsem v té oblasti strávil minulý týden pár dní.....a po té (tuším) levé sjezdovce jsem si zkracoval cestu z Klínovce na Měděnec....príma sjezd:-))
fakt? Ty jo! Hele dá se ještě ve Varech domluvit česky, nebo musím oprášit jazyk okupantů?
Mám tam kamarádku, co tam žije od narození a říkala mi, že je to teď lepší a lepší. Že se rusácí docela vrací domu.
Ta česká klábosnice mi dává zabrat...."rusácí":-)
To je pozitivní zpráva.
Na mě to po víc než 30-ti letech působilo dost blbě, ještě že jsem tam nelezl před deseti lety :o)
Zastřešený most je kousek od jednoho známého hradu, budova, co vypadá jako kostel je v cizině, ale je to lehoučké, pro staré mazáky, určitě
1. foto - Orle v Polsku (Jizerky)
2. foto - nevím. 8-( Takových mostů je.
Ta budova je bývalá hájovna zaniklé osady Karlstal (dnes Orle) mezi Jakuszycemi a Jizerkou.
uvnitř byla výstava Jizerská okna, nádhera, chaloupky zasypané sněhem, okolo oken dříví, nebo kytky v nich. A cesta na Smrk přes Orle je mnohem pohodlnější, než z naší strany
Dobrá náhoda - před chvilkou jsem se vrátil z Orle. Tam okolo Černých jezírek (neprozrazovat ochranářům!), zpět přes Gořistov (byla luxusní káva paní Polanské) pak dál po žluté podél Jizery, kousek tlačení po hranici a průsekem na českou cestu přes Bahenní potok k bývalému prameni Jizery. Rozepisuju se o tom proto, že ta polská cesta je fakt luxusní a kdyby někoho napadlo jí propojit (třeba jen singlíkem) s českou, bylo by to bomba!
Možná trochu lehké, ale nedá mi to, nedat to sem. 8-)
Zatopené dálniční mosty na Želivské přehradě.
Máš pravdu, předsedo. 8-)
Taky se jim říká "Hitlerovy mosty". Je to docela divný pocit, stát na konci mostu, který nikam nevede.
To je nějaký divný....tam jim nějak upadl most.
který hrad má takovéto krásné sklepy?
Takhle se válíme aj u nás. Ale tohle nevím, kde je:-)
V Pardubicích (koně na podstavci)? 8-))
S koněma to TAKY mělo souvislost a to dost velkou. Ale jinak je to někde úúúplně jinde. Asi tak o 225 km vzdušnou čarou jinde :-)
Takže mapu, píchnout kružítko, udělat kruh o poloměru 225km....a máme nalezeno. Jak snadné. Jdu na věc....
To budeš mít v Pardubicích pěknej kráter :-))
Zrada. Už jsi někdy píchal v Pardubicích a udělal kruh o poloměru 225km?
Vždyť je celej v Polsku, Slovensku, Rakousku a Německu. Ale protklo mi to jen na západě Čech kousíček ČR...:-))) Tak snad....:-)))
Přihořívá :-)
chtěli také zachránit koně a povedlo se
Pilsner Urquell?:-)
Plzeň těžko, ta je jen 175 km od Pardubic, ale onen památník je asi 230 km daleko, zkus víc na jihozápad od Plzně. A ty koně s památníkem pro lidi hodně souvisí
No mě to bylo divné....ale včera jsem jedním okem a půlkou ucha viděl reklamu na tohle europifo a tam kobyly taky zachránily:-)))
Teda asi spíš koně všeobecně....pohlaví jsem nezkoumal:-)
Jo to já viděl taky, ale to byla záchrana koní před řezníkem, i když tam šlo vlastně taky o záchranu koní svým způsobem před "řezníky". Já se v koních moc nevyznám, ale mám takový dojem, že snad šlo o hodně blízké plemeno.
Z hlediska koní mi v tý oblasti napadá Hostouň.
Houstoň to není, ale nejsi daleko.
Památník skutečně představuje realitu, jenom ten odpočinek je věčný.
Něco na osvěžení, s nápovědou na druhém obr.
I když dvě předchozí hádanky zůstaly nezodpovězeny (asi došly vědomosti), tak přidám další:
O dovolené jsem zjistil, že cyklokalhoty nejsou nic nového ani převratného, vše už tady bylo a 3/4 cyklokalhoty určitě :-)
Důkazem je fotka a víte odkud ?
Nápověda a asi velká bude na dalších fotkách
http://leleknakole.rajce.idnes.cz/cyklokalhoty/
Tramvaje skrz městskou bránu, to je Basilej. Německy Basel, francouzky Bale.
Správně, umí a zná :-)
S malou výhradou - ta tramvaj bránu objíždí... :-)
Je to tam vidět, koleje zahejbaj... Mám totiž doma podobnou fotku někdy ze začátku 90.let, kdy jsme se tam s manželkou pohybovali.
To je tahle?
Podle soch asi ne, ze?
Ano, je to ona. Jmenuje se Spalentor a vede ze středu města směrem do Francie.
A kde je ta socha? Spis jsem tipoval na tu cervenou radnici, ale na mych fotkach to nejak neni videt...
Socha je na jednom malinkým náměstíčku kousek od kláštera. Jde se k ní kopečkem kolem Kondomérie :-)
Malá inspirace k výrobě vlastního bajku. Cena zanedbatelná, pevnost dokonalá, téměř nezničitelný.
Víte kde je k vidění ?
To sedlo je v dámské nebo v pánské verzi?!? :o)))
:-)) Sice to neuvádí, ale řekl bych, že bylo míněno asi jako pánské, možná pro masochisty. Někteří i zdejší jedinci tvrdí, že sedlo není od toho aby se na něm sedělo, takže to bude celkem jedno
je to někde u nás?
490 km jihozápadně od Břeclavi
a to mlžno není mlha... :-)
A sakra že bych to špatně spočítal? Nedejbože splet? :-)))
Po silnici to je úplně přesně
Kruciš, já se v těch vašich nápovědách nějak začínám ztrácet.
Můžeš je tu nějak sumarizovat?!?
Sumář nápověd : Je to daleko - 490 km po silnici z Břeclavi a je to trochu výš než většina lidí běžně na kole jezdí - to mlhavo není mlha, ale mraky a viděli jsme to o minulém víkendu.
No tak pokud uvážím, že já jsem se dostala na kole jen do 850 metrů n.m., tak to nebude tak složité, dostat se výš :o)))
Ovšem autem jsem vyjela do cca 2.400 a neřekla bych, že bych tohle potkala...
Mraky se zase ale držely někde mezi 1200 - 1700, ale tam zase nebylo žádné občerstvení. Vlastně pardon, byla tam jedna chata a větší parkoviště s občerstvovnou. Tam bych to ale nehledala...
Vypadá to, že se nikdo nechytá :-) , takže odpověď :
Je to parkoviště u lanovek na Pass Thurn, na silnici z Kitsbühlu do Mittersillu, 47.309886,12.407345
Kolo je vyrobené ze zbytků ze stavby lanovek a vleků (potkali jsme to cestou k jezeru Zell am See)
Pěkný... Ale stejně jsem to někde viděl:-)
Určitě nejsem jediný kdo to vyfotil :-)
No jo...Ale mě štve, že si ani nemůžu vzpomenout, kde jsem to viděl...:-))) Protože bych to jinak UHÁDL:-))
No asi na cyklisticekrnov.com. Tak. Ať mám klid...:-))
Znám ten úděsný stav když si nemůžu na něco vzpomenout a ještě horší když si ani nemůžu vzpomenout kde to najít :-)
Kde je Břeclav?
Někde ve Vídni.
Tohle jsem ale už někde viděl. Né teda na vlastní bulvy, ale někdo někde to měl určitě v nějakém cestopisu....
Tož mudrujte, kde jsem dnes byla :)
Ta dvě strašidla jsou necelých deset kilometrů od sebe, jedno v polu, druhé sídlí na zámku
Trefana strašidlo. Je to hasišskej ochranej oblek v zámeckým muzeu :)
Podle tich šachet jsem myslel doly na Příbrami. Ale ty fotky nepesují! Tam dosahli první 1000m pod zem na světě! A Jsou po Jihoafrických dolech na diamanty nejhlubší!!
Jenomže povrchových dolů, ale ne hlubinných. Je to Rosicko-oslavanská pánev.