reklama

cyklosedačka verzus cyklovozík

dobrý den, rád bych si přečet nějaký zkušený názor co je pro normální víkendový výlety lepší s 15 měsíčním špuntem. cyklosedačka nebo cyklovozík. Obojí jsem zkusil vozík je menší dřina malej se třeba i pohodlněji vyspí... ale na silnici (dojezd na cyklostezku) to je opravdu špatnej pocit + lidi klepající si na čelo. No opravdu nevím, když jsem včera vyděl malýho klimbat na sedačce:(??

[ Zpět ]
Datum: 22.07.2010
Autor: 2182400
  • Re: cyklosedačka verzus cyklovozík

         

    Nějaká diskuse, spíš s ohledem na jízdu mimo terén, je tady: http://www.prahounakole.cz/2010/02/25/pro-sve...

    [ Zpět ]
    Datum: 22.07.2010
    Autor: Vratislav
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: cyklosedačka verzus cyklovozík

         

    Mám vozík a vozím v něm dvě děti od 0,5 roku. Je fakt, že mám problém projet v místě, kde je úzko, protože mám velký rozhod a musím pečlivě volit trasu. Ale single vozík se musí vejít všude.;-) Žena jezdí s kámoškou, co má cyklosedačku. Tuhle při rozjíždění prý zavrávorala a sjela bokem rovnou do pangejtu a padla i s kolem a děckem v sedačce na bok. Naštěstí měl malý helmu a všude byla vysoká tráva, takže děcko OK. S vozíkem by se mi tohle nestalo, protože tam je rám a než ho otočíš na střechu, tak nevím, co by s ním musel člověk vyvádět. Děcka se tam klídně prospí, ale jen v odpruženém. Jinak to fest drkocá. Já bych bral sedačku jen na krátké cesty. Na delší štreky rozhodně vozík. Už jen proto, že má i nákladní prostor a na delší cesty toho člověk dost vozí děcku s sebou. A kam s těm věcma, když máš místo nosiče nebo na nosiči sedačku??? Je ale fakt, že děcko si ve vozíku musí delší dobu zvykat. Naše děcka jsou vozíkem odkojená, takže jim to ani nepřijde. Ovšem pokud žena prohodila děcko zvyklé v sedačce s naším ve vozíku, tak to naše bylo v sedačce spokojené - zejména díku nově získanému výhledu, ale to další děcko prohozené s naším do vozíku se po pár minutách sápalo s křikem z vozíku ven, že se mu tam nelíbí.;-)

    [ Zpět ]
    Datum: 22.07.2010
    Autor: Martis
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: cyklosedačka verzus cyklovozík

         

    Zkušenosti s vozíkem nemám, tak jen výhody cyklosedačky.
    Jezdím třetí sezonu, od asi 16 měsíců veku. Předtím s dcerou taky asi 3 roky. Sedačka je levnější, lehčí, akladnější. Kolo má jen jednu stopu, takže na úzkých pěšinkách projede víc než vozík. Pokud je sedačka samonosná, vcelku i odpruží dost nerovnosti. Kolo ze sedačkou je určitě obratnější než s vozíkem, hlavně třeba ve městě. Věci vozím buď v batohu (pozor aby nepřekážel dítěti), v brašně na řídítkách nebo je dobrý přední nosič s brašnama. Kolo je pak vyváženější. Určitě je letší komunikace za jízdy, možnost podat třeba pití nebo jídlo...
    Nevýhody: spaní za jízdy - sedačka se dá částečně sklopit, ale to je na nouzové dojetí pár km. Zhoršení počasí - na sedačce je dítě brzo prochladne i když sedí v "závětří", nehýbe se. Těžiště je dost vysoko, ale je to o zvyku, v prudkém kopci se může zvedat přední kolo.
    Sedačku bych viděl výhodnější na kratší jízdy, vozík bude lepší na celodenní,nebo i vícedenní jízdy.

    [ Zpět ]
    Datum: 22.07.2010
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: cyklosedačka verzus cyklovozík

         

    My máme teda oboje - pro starší dceru jsem vybrala super tuper sedačku Hamax Siesta, pro mladší, protože jsme byli namlsaní, že jezdíme jsem zlomila muže do vozíku s odpružením.
    Na delší výlety jsme se k sedačce už nevrátili. Jediné, čeho jsme s vozíkem litovali bylo, že jsme ho neměli pro starší dceru :) Sedačku jsem si nechala jen na ježdění po městě, protože zabere málo místa, kolo s ní se někam dobře zašoupne a protože parkujem kola i vozík ve sklepě. Pravda teda je, že dětem se v sedačce líbí moc, asi ten rozhled a vítr ve vlasech, teda v helmě, samozřejmě ;) Zažila jsem ale i dítě, které v sedačce plakalo, zřejmě mu nevyhovoval ten příliš vzpřímený posez, který ten konkrétní typ poskytoval.
    Do vozíku se naloží svačina, rezervní oblečení, dítě je chráněno před počasím (i sluníčko je nepřízeň počasí je-li ho moc). Projeli jsme zatím všude, pěšina nevadí, jednomístný Croozer se zatím vešel na každý mostek a lávku, jediný problém je pěšina vysokou travou, tam je to dost dřina, ale dětem ve vozíku se "bimbací" tráva moc líbí, zatímco třeba na tyči jim vadí. No a třeba brodit bych se sedačkou muži asi nedovolila (on by do toho ani nešel), u vozíku jsem se akorát smála, když měl vodu nad nárazník :))
    Ještě mě napadá, že kolem toho třetího roku starší nechtěla vozík ani zkusit - byla zvyklá na sedačku, ale o rok později ve čtyřech, to jezdila na tyči jsem ji ukecala, že je to potřeba a hrozně se jí to zalíbilo :) Mám pocit, že i teď by občas ráda zahodila svého Cosmica a nalezla do vozíku :D:D:D

    [ Zpět ]
    Datum: 22.07.2010
    Autor: jutka
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: cyklosedačka verzus cyklovozík

         

    Souhlas s Jutkou - máme obojí, sedačka je super na krátké cesty "do města na zařizování" - kolo zamknu kdekoliv, projedu cokoliv. Na delší cesty jedině s vozíkem -malá tam má samoobsluhu pití, hračky či knížky pro zábavu (teď nejvíc frčí blikačka, kterou si tam sama našla;o).
    Na silnicích (když není vyhnutí) to řešíme tak, že manža s vozíkem jede první a já za ním, za levým kolem vozíku, aby nás auta musela objet větším obloukem... Bezpečnostně mám z vozíku lepší pocit, protože přesně - kdoví, co bys s tím musel dělat, abys ho otočil nebo nedejbože prorazil. A když to do tebe napere ožralej trouba autem, je to o štěstí tak jak tak (stejně i v případě chůze, jízdy v jiném autě atd - před 10-12 lety to o sousední barák zabrzdil MIG21, takže ani obývák není jistota...).
    Teď, co malá začala víc běhat, tak stejně posedí tak max. 1-1,5 hod., pak chce trajdat(ale to ve všech případech, i doma). Takže plánujem podle toho a počítáme s tím, že kolem prolejzaček prostě ta zastávka bude, no. A tím se unaví a ráda se sveze. A když usne (ve vozíku, v sedačce se zatím nestalo), tak holt zastavíme v nejbližší hospodě a užijem si oběda v klidu;o).

    [ Zpět ]
    Datum: 23.07.2010
    Autor: evcas
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Na kole z Prahy do přírody

24.03.2024
Ahoj, hledá se cyklistka pro spolujízdy z Prahy ven na kolo, víkendy nebo dle dohody

Hledám: cyklistku co má hodně volného času

14.03.2024
Hledá se cyklistka na Jónské ostrovy od 7.5. do 13.6. Pobyt v domě přímo u moře, dvě horská elektrokola k…

Hledám: Island, s kolem nebo bez

08.02.2024
Neplánuje někdo letní cestu na Island bez cestovky, s kolem nebo bez? Nemá někdo zkušenost s objetím ostrova na…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

555 cyklistů (7 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024