to bude určitě někde v jihočesku... :-)
Taky bych tu něco měl, na té druhé fotce je dokonce sličná vodnice ;o))
Hezké téma :-)
Také dva přidám...
Tenhle je v Pekle ne? Ale koukám že rybníček je nějak vypuštěnej, ten spodek mu obvykle nekouká a vodu je potřeba přeskočit :)
No to bys měl snad poznat ne, když denně jezdíš okolo :-)
To je pěkné téma...:-)
Také mám ve sbírce vodníka :-)
myslel jsem si že se tohle téma chytne.
To ano, ale zatím nikdo neidentifikoval žádného z vodníků :-)
A dokonce se dá takový vodník i koupit :-) http://drakkaria.cz/dekorace-interier/venkovni...
Taky nám tu jeden hlídá rybníček
Vzpomněl jsem si na jednoho, co je vidět z trati Mlýny - Kytlice na zahradě nějaké chalupy.
Tady je i s mlýnským kolem, je to cvaklý jen mobilem...
Mám pocit, že tam včera neseděl ...
A že neuhádnete, kde nás vítal tenhle?!
Vodnik sedící u topení? Jen jestli není falešnej.
Tohle monstrum je taky docela známý.
A ještě víc reakcí vyvolá, když tam v polovině listopadu najednou není!!
To je pak vysvětlováního...:)
Taková dobře proprsená vodnice :-)))
To je v Třeboni tu znám heč.
jeden, co mu teče do kolena a jedna, co to má za pár ;-)
oba bydlí v Třeboni
Taky mám jednoho vodníka, lépe řečeno vodnici. Bohužel se mi nepodařilo zachytit její tvář, ale jen sličné nožky. Nebo že by to byla některá z obětí strašlivého vltavského vodníka sídlícího v Praze na Výtoni pod železničním mostem poblíž ústí Botiče?
Medvěde, ty se nezdáš:-))) Dosti morbidní...
jestli správně koukám, tak tam jsou nohy dvoje
nebo se mi to zdá ?
Vypadá to tak. To jsou asi vodníka.
Byla jsem na vodáku ,,Sazava,,.
Ahoj, takových vodníků (podle stejné formy, či kopyta) jsou fůry - stejného jsem viděl v neděli v Oešnici v Orlických horách, jindy na Šedivinách, či v Lenoře. Už by ta firma mohla změnit formu.....Jinak, fotky ze Sázavy moc pěkný, líbí se mi apartní klobouček :-). Fajn léto přeju....
Také bych o jednom věděl a a má i kamarády, kteří ho občas v tom jeho přelidněném pekle navštíví :-)
Tenhle vodník-mouřenín hlídá regulovaný tok říčky Skalice za Březnicí směrem na Počáply.
Ano, taky jsem si všiml: V mapách jsou jako PočAply, ale v terénu jsou označeny cedulemi jako PočÁply.
V rodině mé ženy pocházející rovněž z okolí Březnice (Namnice, Oslí) se v tomto názvu taky vždy zásadně vyslovovalo a psalo dlouhé "á". Mimochodem - i těm Namnicům nikdo místní neřekne jinak než "Namice" a Oslí vždy byly a jsou "Vosle" (jezdí se prostě výhradně do Vosel a ne do Oslí). :o))
Je to podobné jako u názvu obce Chouzava (u Mníšku pod Brdy), u kterého se dnes běžně (už i v mapách) používá nepůvodní dlouhé "á" na konci. Je dokonce i na odbočce z dálnice... Takže dnes už se patrně nejezdí na Chouzavu, ale "do Chouzavé"... Fuj - vůbec mi to nešlo přes pysky.
Když jsem se přistěhoval do Vilémova, zjistil jsem, že někteří, převážně ti co přišli osidlovat pohraničí odněkud od Dobrušky, říkají Vilímov.
Mezi vesnice, co se jim opravdu v poslední době změnil název patří třeba Skryje (původně Skreje), Řevničov (Řenčov) a Hřebeč (Řebeč).
Důvody přejmenovávání obcí bývají různé. Na Neveklovsku (u Křečovic) byla obec (či spíše samota) s názvem "Šoustalna" a dnes se - nevím proč - jmenuje tuším Lipová. Kousek odtamtud jsou Podvlkonice (jižně od Vlkonic) a ty se dřív taky jmenovaly jinak - taky nějak takhle malebně, ale zpaměti teď bohužel nevím. Bylo to myslím něco z anální oblasti...
Tak ne z anální oblasti - to jsem si s něčím popletl... Už jsem si vzpomněl. Říkali tam "Opičina", ale místním se to z neznámého důvodu nelíbilo...
V jiné části republiky najdeme vesničku Terezín (na rozvodí Lužnice a Dyje v České Kanadě). Ta se zas dříve jmenovala "Petrov" a podle dochovaných zpráv požádali císařovnu Marii Terezii, když tamtudy projížděla, o přejmenování na Theresienstein neboli Terezín. Důvodem bylo, že si z nich obyvatelé sousedních obcí utahovali, že jsou loupežníci (Petrovští).
Jo, jo petrovští. Jako dítě jsem miloval pohádku ve staré knížce, která začínala: "Žil tam loupežník Petrovský se svými soudruhy." :))
O čem to bylo dál, nevím. Jen ty soudruhy si pamatuji.
Severně nad Českýma Budějovicema je vesnička Úsilné. Ve starých mapách Voselno. Asi se jim to nezdálo dost repre. Sranda je, že v nových mapách je název vsi Úsilné, ale Voselný rybník tam zůstal, ten nepřejmenovali.
Taky já jsem po vodnících koukal, tak nějaké přihodím :-)
Tenhle je z Pečetína, ještě ho zkusím vyříznout :-)
Taky mám jednoho, právě na rybách. Je to jihočech, možná někdo poznáte, kde sedí.
Stydím se, je to samozřejmě Jihočech! (s velkým J).
Tento vodník pozoruje lyžaře nedaleko Vrchlabí - v Herlíkovicích.
jeden kamennej - u Ivanského jezera kousek od Rychnova ned Kněžnou
V sobotu jsme s Rondou jeli omrknout stav silnic v Orlických horách a v obci Javornice (5,5 km východně od Rychnova nad Kněžnou) jsme viděli jednoho vodníka, jak se vyhříval u svých vrbiček a tvářil se docela spokojeně :-)
50.168275, 16.352644 nebo
+50° 10' 5.79", +16° 21' 9.52"
Onehdá jsem za roštím na malém rybníčku u usedlosti Maňovice zahlédl sedět takového malého stydlivého vodňíčka :-)
+50° 22' 36.39", +15° 41' 57.79"
Na minulé vyjížďce jsme viděli dost vyjimečného a ojedinělého vodníka.
Já jsem ještě nikde podobného neviděl.
Ty choroše vyřezali fakt pěkně - jako živý :o)))
Taky se mi líbily, fakt tam vyrostly dobře :-)
Jak se zdá, vodníci jsou v kurzu :o)))
http://praha.idnes.cz/kriminaliste-vysetruji...
Bože můj, co to muselo být za zvrhlíka tohle udělat :-))
Taky přidám fotečku standartně sedícího vodníka. Foceno mobilem - zoom vyřezává, takže kvalitka nic moc- Sedí na soukromém pozemku, ale viditelně, při odbočce cyklostezky 4175.
Rybníček je sušší- buďto vedro, nebo výstavba.
Vím o dalších. Až pojedu okolo a vzpomenu si, přidám.
Na tohle je škoda filmu a hlavně času, těchhle plastových ohavností jsou plné lisovny, tržnice a hromady zahrad, tak zkus najít nějakého opravdu zajímavého a alespoň trochu originálního.
V Čechách se zřejmě vodníkům zvlášť daří. Jednoho takového hodně spokojeného jsme viděli v Orlických, a určitě víte kde.
Minulý týden cestou ze svatby do F-M jsme potkali rovnou dva - vodníka a vodnici :o)))
Rybníček vidět není, ale byl hned za nimi.
Ještě chybí podvodníče a jsou komplet rodinka.
Moc pěkný ladovský vodník je v městečku Pyšely, jel jsem tam ve čtvrtek , bohužel jsem si zapoměl mobil, takže foto nemám...
Je to na rybníku při ulici Ladova směr Pětihosty a je krapet schovaný zdí čili je vidět od až od stavidla :D..
Mimochodem průjezd Pyšely je šok, člověk má pocit, že se ocitl v Rakousku nebo co :D Nádherně udržované město...
Dnes jsem viděl jednoho na Divoké Orlici v obci Záměl : N 50° 5.9286', E 16° 17.7058'
Je dobře vyvedený na pěkném místě.