Recenze elektrokola Giant Twist Sport Lite

Další z řady testovaných elektrokol, Giant Twist Sport je crossové elektrokolo. Zapomeňte na elektrokola připomínající mopedy, výrobky prosté elegance, plné kompromisů nebo laděné pro město. Twist zkrátka vypadá a chová se jako jako cross a nejlépe je mu na předměstských asfaltkách a zpevněných cestách cyklotras.

Datum: 11.05.2010
Autor: Redakce
  • Re: Recenze elektrokola Giant Twist Sport Lite

         

    Kolo zajímavé, cena taky zajímavá;-). Nikde jsem se nedočetl jestli ten akumulátor je ke kolu nějak uzamčen nebo mě ho někdo hned ukradne.

    [ Zpět ]
    Datum: 11.05.2010
    Autor: daratu
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Recenze elektrokola Giant Twist Sport Lite

           

      ano baterie má zámek a kolo má také samostaný zámek

      [ Zpět ]
      Datum: 13.05.2010
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Recenze elektrokola Giant Twist Sport Lite

             

        Nikde jsem se v recenzi nedočetl jestli akumuláror má napětí 24V nebo 36V a nebo ještě i jiné. Je to docela podstatná informace o množství energie kterou si sebou vezu. 9 Ah při 24V není nic moc.

        [ Zpět ]
        Datum: 13.05.2010
        Autor: daratu
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Recenze elektrokola Giant Twist Sport Lite

         

    Na začátku článku je zmíněno dynamo v náboji (předpokládám, že kolo je ve skutečnosti osazeno alternátorem), ale o jeho funkci se nikde nepíše.
    Umí kolo rekuperovat energii? Za ty prachy by mohlo, ale když nemá čidlo na brzdě ani na vypnutí příšlapu, tak asi ne, že?
    Nebo takže jen převádí elektrickou energii z baterie na kinetickou, a zase zpátky na elektrickou ke svícení? To by bylo kromobyčejně vypečené:-)

    [ Zpět ]
    Datum: 11.05.2010
    Autor: Joe-CUBE
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Recenze elektrokola Giant Twist Sport Lite

           

      "Vidíte pánský cross s nosičem a tradičním sedlem, u kterého je až na druhý pohled patrné trochu větší dynamo v přední nábě, nějaký box nad středem a atypické brašny. Právě do téhle kombinace ukryl výrobce celý pohon včetně baterie."

      To "dynamo" bude asi elektromotor, ne ?

      [ Zpět ]
      Datum: 12.05.2010
      Autor: macikm
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Recenze elektrokola Giant Twist Sport Lite

             

        Ano to dynamo je motor

        [ Zpět ]
        Datum: 13.05.2010
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Recenze elektrokola Giant Twist Sport Lite

           

      dynamo je motor (autor pouze popsal, že vypadá jako dynamo. Kolo neumí rekuperovat energii. Toto funguje u aut, která jsou mnohem těžší u kol by to nemělo potřebný efekt.

      [ Zpět ]
      Datum: 13.05.2010
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Životní energie

včera
Hledám partnera pro společné vyjížďky na kole či jiné sportovní aktivity pro znovunabytí energie.

Hledám: Dunajská stezka na kole

20.02.2017
Hledám parťáka na cestu na kole z Nového údolí na Šumavě do Passau, dál okolo Dunaje do Bratislavy a pak zpět přes…

Hledám: Léto na kole v Českém ráji

Hledám: Léto na kole v Českém ráji
19.02.2017
Ahoj, hledám parťačku na spolujízdu v létě do Jičín a po Českém ráji. Můžeme zatrénovat i dříve. L.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

91 cyklistů (5 přihlášených)

Oravareitti - Veverčí stezka na kánoi - Finsko 2016

Pro oživení poněkud pochmurné atmosféry způsobené cyklistickou mimosezónou si dovoluji uveřejnit ryze vodácký…
šíp | 13.02.2017

Jak jsem potkával islám – na kole i pěšky

Kosovo 1984 Poprvé to bylo v Jugoslávii. Svazová republika Makedonie, Kosovo, rok 1984. Prošli jsme Šar…
mirekbik | 14.01.2017

Lipno bruslí, fatbiky vyjíždějí

Bruslařská sezóna 2016/2017 na LipněanebLedová magistrála hlásí a informuje Byly takové doby, kdy se zdejší …
mirekbik | 11.01.2017