Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

První opravdu jarní víkend je za námi a ulice měst zaplňují lidé na kolech. My jsme testovali elektrokolo A2B Hybrid v uplynulých třech týdnech, kdy na kolech vyráželi jen opravdoví nadšenci.
A výsledek? Tohle elektrokolo snese příměr ke sportovnímu vozu. Agresivní rám, horský posez, brutální akcelerace v křižovatkách, vysoký výkon v kopcích. Kolo je ušité přesně na míru sebevědomé jízdě v městském prostředí.

Datum: 04.03.2010
Autor: Redakce
  • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

         

    Co si myslíte o ceně? Mně se to zdá dost vysoko, pro mne teda neakceptovatelně vysoko.

    [ Zpět ]
    Datum: 04.03.2010
    Autor: básník
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

           

      odmysleme si elektropohon, pak je cena takto osazeného kola někde kolem 10 - 12 litránků českých, přidejme elktropohon s aku 36 V/ 10 Ah za ,bratru, 20 papouchů, dále zohledněme českého podnikatele, co šetří na audinu a jsme na 35 tisících a víc ani h... resumé - ať si to narvó do špic : -))

      [ Zpět ]
      Datum: 04.03.2010
      Autor: vladaza
      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
      • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

             

        Velmi podobně jsem počítal, právě těch asi 20 táců se mi tam zdá navíc.

        [ Zpět ]
        Datum: 05.03.2010
        Autor: básník
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

             

        O koupi elektrokola se zajímám už poměrně dlouho. Líbí se mi ta myšlenka jezdit do práce na kole a nemuset trčet v koloně. Takže pro vaši informaci pánové, tohle kolo alespoň vypadá dost solidně a stabilně. Nedivím se, že stojí víc než ty levné čínské šmejdy, které jsem už měla možnost na vlastní kůži zkusit. Ono když se pod vámi to kolo celé třepe jenom na testovací dráze, tak to s tím pak asi nebudete chtít vyrazit do pražských ulic. To si radši něco připlatím než si pak rozbít ústa.

        [ Zpět ]
        Datum: 05.03.2010
        Autor: majda
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

               

          Je to tak, chrastítka sou pro ženský :-)) Tohle kolo vypadá pěkně, super design a hlavně nemusim mít strach, že ho při první nehodě zničim. Naopak mi přijde, že vypadá mnohem dražší, než je.

          [ Zpět ]
          Datum: 05.03.2010
          Autor: speeedy
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
        • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

               

          jo jo, ale není čína jako čína

          [ Zpět ]
          Datum: 05.03.2010
          Autor: daratu
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

               

          čínské šmejdy, říkáš? a kdepak asi byl vyroben elektromotor, který pohání testované kolo za "lidový" peníz ? o akumulátorech nemluvě. v Evropě to nebylo. a monitor na, který koukáš je samozřejmě vyrobený taky v ČESKU : -))

          [ Zpět ]
          Datum: 06.03.2010
          Autor: vladaza
          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

               

          No jestli těch 20 tisíc CZK rozdílu ceny o kterém mluvíme pro tebe nehraje roli, tak si připlať a já ti nezávidím. Ale pro mne je to třeba problém, já už musím s touto částkou hodně počítat. Jinak že kolo vypadá solidně a stabilně - souhlas.

          [ Zpět ]
          Datum: 06.03.2010
          Autor: básník
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

                 

            "Solidně a stabilně" možná , na to , že to je předražený "čínský smějd". Jak rám kola , tak elektromotor, baterky i komponenty jsou tutově vyrobeny v číně. Typické české podnikání.

            [ Zpět ]
            Datum: 06.03.2010
            Autor: Holfi
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

           

      Tak tak.

      [ Zpět ]
      Datum: 05.03.2010
      Autor: petrp
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

           

      Dle mého zevrubného propočtu i při ceně do 30 000.-Kč by výrobce-dovozce-prodejce na audinu našetříl relativně brzo a počet prodaných kol by byl určitě větší. ( již pár pátků podnikám a cenu musím ač nerad stanovovat i s ohledem na konkurenci žel i čínskou ). Docela mě zarazila i hmotnost téměř 30 kg , konkurence se pohybuje u tohoto typu kol o pár kg níž.(cca o 5 kg)

      [ Zpět ]
      Datum: 05.03.2010
      Autor: daratu
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

             

        no né každej musí hrabat na audinu jako ty :-))

        [ Zpět ]
        Datum: 05.03.2010
        Autor: speeedy
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

               

          já na ni hrabat už pár let naštěstí nemusím už ji dávno mám , ale vydělal jsem si na ni spíš výrobou a prodejem větších objemů za menší peníz než prodejem pár předražených kousků , nebo tomu podnikání asi nerozumím a dělám to špatně ;-)už pár let ale zatím to funguje a i sype

          [ Zpět ]
          Datum: 05.03.2010
          Autor: daratu
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

             

        tý váhy /prosím, hmotnosti/ sem si ani nevšim, 30 kilo je privelˇa, to už je bez permanentní pomoci motoru skoro k neušlapání / a co teprve do kopce?!/

        [ Zpět ]
        Datum: 06.03.2010
        Autor: vladaza
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

               

          Možná to nevyznělo příliš jasně, ale u "velkých" elektrokol se s jízdou bez alespoň minimální pomoci motoru prakticky nepočítá. Jedině snad na nouzový dojezd bez baterie, a pak je to samozřejmě možné u všech. Co jsem zatím zkoušel, tak takové, aby se s ním dalo jet BEZ příšlapu po rovině nebo do mírného kopce rozumnou rychlostí a aniž by to bylo pro jezdce likvidující, jsem zatím viděl jenom jedno.

          [ Zpět ]
          Datum: 06.03.2010
          Autor: Vratislav
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

                 

            A to je proto, že jsou motory umístněné v kole v náboji. Když šlapeš, musíš točit i motorem. Toto odpadá u motoru umístněného mimo náboj kola. Na motoru je pak volnoběžka a při šlapání se motor netočí. a navíc přehazuješ rychlosti i od motoru. Samozřejmě to má taky svoje nevýhody, ostatně tak jako všechno. Nic není ideální.

            [ Zpět ]
            Datum: 06.03.2010
            Autor: rostac
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

                   

              No ale pak by neměla být problémem rekuperace, třeba při cykloturistice by mohla významně pomoct oživit baterku.

              [ Zpět ]
              Datum: 06.03.2010
              Autor: básník
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

                     

                ano, rekuperaci některé systémy skutečně mají /např. Bionx/, ale praktický přínos pro dobíjení aku je zanedbatelný

                [ Zpět ]
                Datum: 06.03.2010
                Autor: vladaza
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

         

    O elektrokolu uvazuji, ale i tohle mne presvedcilo, ze zatim pockam. Tenhle rok se bude rojit hafo ruznych modelu, budu se tribit nazory. Bude se zlepsovat kvalita baterii, bude klesat cena.

    Budu tedy radeji jezdit za vlastni a za usetreny peniz poridim kolo, ktere bude o uroven dal a cenove niz nez soucasna nabidka.

    Mimochodem - stejny dojem mam napriklad z ctecek eknih.

    [ Zpět ]
    Datum: 05.03.2010
    Autor: lester
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

         

    Já to tak prohlížím ne pro sebe, ale pro vílu. Ale pořád ještě moc peněz a opravdu dost kilo. Taky vyčkáme.

    [ Zpět ]
    Datum: 05.03.2010
    Autor: básník
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

         

    Když už budu chtít něco s motorem, tak si za ty prachy koupím motorku. Nebo plechovku, kdybych náhodou měl i problémy s rovnováhou.

    [ Zpět ]
    Datum: 05.03.2010
    Autor: Lazarus
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

           

      Ty nejsi my. :-)

      [ Zpět ]
      Datum: 05.03.2010
      Autor: Juras
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
      • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

             

        No jo, vy elektristi... :-)))

        [ Zpět ]
        Datum: 05.03.2010
        Autor: Lazarus
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

               

          No já sem zrovna spalovák. :-))

          [ Zpět ]
          Datum: 05.03.2010
          Autor: Juras
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

                 

            Takže motorkář? :-)))

            [ Zpět ]
            Datum: 05.03.2010
            Autor: Lazarus
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

                   

              Ale šlapací. :-)

              [ Zpět ]
              Datum: 06.03.2010
              Autor: Juras
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

                     

                Takže něco jako babetista? :-)

                [ Zpět ]
                Datum: 06.03.2010
                Autor: Lazarus
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

                       

                  V leže na třech kolech, takový vellorexbetista. :-)

                  [ Zpět ]
                  Datum: 06.03.2010
                  Autor: Juras
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

                         

                    greenspeedista, ne?

                    [ Zpět ]
                    Datum: 06.03.2010
                    Autor: básník
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

                           

                      Ten taky. :-)

                      [ Zpět ]
                      Datum: 06.03.2010
                      Autor: Juras
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

                             

                        Se to snad chystáš opláštit? Džínovinou?

                        [ Zpět ]
                        Datum: 06.03.2010
                        Autor: básník
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

                         

                    No tohle. Tomu říkám exotika:-)))

                    [ Zpět ]
                    Datum: 06.03.2010
                    Autor: Lazarus
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

         

    Ještě jedna věc mne zajímá, a sice elektrokola nemají žádnou historii. Myslím to tak že u běžného kola podle značky, ceny a druhu komponentů odhadneš životnost (v letech nebo kilometrech), jak dlouho asi bude kolo sloužit. U takovéhoto e-kola sice znáš cenu, ale nevíš, zda ti při denním (např) používání vydrží dvě sezóny nebo deset let. Souvisí to s cenou. Kolo na dva roky by mělo stát jiný prachy než dlouhodobý držák. A historie a zkušenosti zatím minimální.

    [ Zpět ]
    Datum: 06.03.2010
    Autor: básník
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

           

      první "elektrokola" /hmotnost byla nad 100 kg/ se objevila před více jak sto lety, historie tedy je. dnešní elektrokola jsou, ale úplně jinde - životnost motoru a elektroniky bude bezproblémová, problematický je akumulátor, který stárne /zvláště pokud ho hodně vybíjíš/, ztrácí kapacitu a dojezd jde tím pádem do kytek, nemyslím, že by momentálně montované aku měli delší životnost než dva roky

      [ Zpět ]
      Datum: 06.03.2010
      Autor: vladaza
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

             

        Což baterka je vyměnitelná součástka, i když asi ne levná. Jde mi o celek a jeho funkčnost. Prostě jestli e-kola nejsou jenom takové hračky na jedno léto, módní experimenty, pojezdit, strčit na zimu do sklepa, na jaře už se na to vykašlat a za pár let při stěhování vyhodit. To ukáže čas, protože všechno co se tu píše a fotí jsou věci, které nemájí víc než rok (provozu za sebou). Nebo znáte někdo e-kolo co jezdí skutečně třeba už druhou nebo třetí sezónu?

        [ Zpět ]
        Datum: 06.03.2010
        Autor: básník
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

               

          právě ta baterka, pokud to není těžké olovo, je nejdražší a nejproblematičtější částí elektropohonu, zbytek soustavy tvoří de facto kolo /což může být šunka nebo spolehlivý stroj, záleží na použitých součástkách/ a elektromotor, zde bych rovněž žádné problémy nehledal

          [ Zpět ]
          Datum: 07.03.2010
          Autor: vladaza
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

               

          To máš pravdu, ale problém je v tom, že kdyby vyčkávali všichni, nikdy by se na trh nic nového nedostalo. Kvalitu prověří čas, je však třeba jezdit, jezdit, jezdit a sdělovat konkrétní zkušenosti s jízdou na konkrétních strojích.

          [ Zpět ]
          Datum: 12.03.2010
          Autor: verca321
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

           

      Trošku googlení a člověk najde i ty zkušenosti. Doporučuju přečíst si tento článek o tom, jak elektrokolo zvládne přejet i Alpy v zimě. Jsou to fakt borci. http://extraenergy.org/main.php?language=en&...

      [ Zpět ]
      Datum: 08.03.2010
      Autor: majda
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
      • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

             

        A zas vím prd.

        [ Zpět ]
        Datum: 09.03.2010
        Autor: HonzaK
        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

               

          nápodobně :-), nelip mi jde ruština

          [ Zpět ]
          Datum: 09.03.2010
          Autor: vladaza
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

             

        Přejeli Reschenpass, s pomocí motoru a doprovodnýho karavanu. To jsou teda fakt borci:-p

        [ Zpět ]
        Datum: 09.03.2010
        Autor: Lazarus
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

               

          To mám taky v plánu, ale bez motoru a doprovodný karavan si potáhnu sám (weber monoporter). :-) Viz ty Benátky bez kopců.

          [ Zpět ]
          Datum: 09.03.2010
          Autor: básník
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

         

    Pár elektrokol jsem už vyzkoušel na různých prezentacích a časem rozhodně nějaké budu vlastnit. Základní problém ovšem ani tak nevidím v provedení a ceně, ale v jeho zajištění. Po krádeži dvou kol nám současná visí v ložnici na stěně a to s elektrokolem nepůjde. Přimlouval bych se za značení VŠECH elektrokol mikročipy v laku, aby se je neoplatilo krást.

    [ Zpět ]
    Datum: 07.03.2010
    Autor: Peldy
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

           

      Proč by to nešlo, baterku dáš na noční stolek a pak už to je obyčejný kolo s trochu větším nábojem.
      Nehledě k tomu, že nemusíš kupovat celé elektrokolo, ale elektrifikovat to stávající.

      [ Zpět ]
      Datum: 07.03.2010
      Autor: HonzaK
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

         

    Co jsme vcera na ForBikes zkouseli elektrokola, tak tohle nejdrazsi taky nejlip jezdilo. Takze prece jenom kvalita uplne na cene nezavisla neni ;)

    [ Zpět ]
    Datum: 07.03.2010
    Autor: E-Ryc
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

         

    K diskuzi ohledně ceny se ani moc připojovat nechci - musel bych asi použít neslušné výrazy ( motor do náboje s vychvalovaným výkonem 250W se běžně prodává za cca 3500,-Kč - zkuste se podívat třeba na aukro ).
    Spíš jsem nepochopil tu hybridnost v názvu. Už jsem se těšil, že se někomu podařilo udělat třicetikilové kolo s elektromotorem, které má i spalovací motor pro dobíjení za jízdy - to by pak byl hybridní pohon.
    To, že se na kole, nebo elektrokole dá i šlapat je snad samozřejmá věc a nic hybridního na tom není.

    [ Zpět ]
    Datum: 07.03.2010
    Autor: jajak
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

           

      kde to je na aukru? v cyklistických součástkách jsem to neviděl, dík, rozhodně bych se kouknul.

      [ Zpět ]
      Datum: 07.03.2010
      Autor: vladaza
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

           

      Dávat tu Aukro jako cenový etalon mi přijde jaksi ehmmm :-)

      [ Zpět ]
      Datum: 07.03.2010
      Autor: Jarda
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

             

        Dobrá, tak jinak:

        Mapsal jsem do vyhledávače ve zboží"elektrokolo" a nejlevnější se pohybují těsně přes deset tisíc korun. A to je cena za celé kolo! Když pak porovnáte udávané hodnoty, tak rozdíly mi nepřipadají takové, aby to omlouvalo několikanásobně vyšší cenu. (Motor je podle mne stejný.)

        K tomu aukru - motor tam je teď 230w v sekci sport a turistika-cyklistika-součástky. (končí za jeden den a cena je teď 2500,- Kč.Nechci tady dělat aukru reklamu ale když se někdo ptal. ...

        [ Zpět ]
        Datum: 07.03.2010
        Autor: jajak
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

               

          já se ptal, dík

          [ Zpět ]
          Datum: 08.03.2010
          Autor: vladaza
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

           

      Ach to hnidopišství... "Hybrid" může znamenat ledacos, v USA se tak říká commuter kolům, protože se tam míchá původem jiný rám a komponenty, tak to má možná původ tam. Srovnávat "čínská" elektrokola (ve smyslu podoby, váhy a dílenského zpracování) s olověnou baterkou, která se opravdu dají za 13K pořídit, případně domácí elektrifikaci ze součástek na Aukru s tímhle, to je opravdu trošku mimo.

      [ Zpět ]
      Datum: 08.03.2010
      Autor: Vratislav
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

             

        Tak nám Vratislave vysvětli v čem je toto úžasné kolo lepší, když kompletní sada s LiFepo baterkama stojí kolem 600 dolarů (viz http://www.cyclone-tw.com/order-E.htm ) , v čem je rám ( který je na 100% vyrobený v číně) lepší. O běžných součástkách se o místě výroby asi dohadovat nebudem, že ??

        [ Zpět ]
        Datum: 08.03.2010
        Autor: Holfi
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

               

          Lepší než co? Buď se bavíme o hotových výrobcích, jejich funkčnosti, užitné hodnotě a ceně, kterou jsou lidé ochotní za hotový výrobek dát, nebo tu spřádáme sprostý ovozekozeismus. Protože jistě chápeš, že hotové kolo na krámě je jedna věc a sada součástek, se kterou si pak budeš týden hrát v dílně, je věc druhá.

          (Jiná věc je, že cena toho kola jako taková může být na zdejší poměry vysoká, to je ale věc dovozce, jak se s tím popere.)

          [ Zpět ]
          Datum: 08.03.2010
          Autor: Vratislav
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

                 

            Si mě rozesmál, jako kdyby tento "výrobce" dělal něco jiného. Objedná si kolo v číně, vybalí z krabice a smontuje.
            Ty jsi napsal "Srovnávat "čínská" elektrokola (ve smyslu podoby, váhy a dílenského zpracování) s olověnou baterkou, která se opravdu dají za 13K pořídit, případně domácí elektrifikaci ze součástek na Aukru s tímhle, to je opravdu trošku mimo." Proto jsem po tobě chtěl napsat v čem má být toto kolo lepší, když veškeré součástky tohoto "výrobku" mají původ v číně a tudíž je to v podstatě úplně stejné kolo za pětinásobnou cenu, ale chápu , že reklama platí, jen bych se trochu zdržoval obhajoby neobhájitelné ceny a "kvality".

            [ Zpět ]
            Datum: 08.03.2010
            Autor: Holfi
            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

                 

            Představa, že si budu týden hrát v garáži a vydělám (ušetřím) tím skoro padesát tisíc není alespoň pro mně tak příšerná!
            Jinak bych dal minimálně levý palec do ohně za to, že všechna elektrokola bez výjimky pochází z číny.
            Prodej formou: proč nezkusit třeba 500% rabat - třeba se někdo chytne, jinak to pak slevníme o polovinu a lidi se utlučou není u nás zase tak neobvyklý.

            [ Zpět ]
            Datum: 08.03.2010
            Autor: jajak
            Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

                   

              To je úžasné, jak jsou čeští hoši šikovní! Umí postavit PC, elektrokolo, auto (?)! Ne však všichni- někdo má jiné představy o trávení volného času a chce si sednout na hotový seřízený "stroj", který ho doveze na místo určení spolehlivě.

              [ Zpět ]
              Datum: 12.03.2010
              Autor: verca321
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

                     

                Myslím že mnohdy bývá svépomocná stavba kvalitnější a spolehlivější. Ale chápu že všichni nemají zlaté české ručičky, včetně mě.

                [ Zpět ]
                Datum: 12.03.2010
                Autor: Juras
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

                       

                  No podle fotek tvé tříkolky ty je zrovna máš. :-)

                  [ Zpět ]
                  Datum: 12.03.2010
                  Autor: básník
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

                         

                    Ale kdepak, všechno je kupované. Jestli nejsem úplné dřevo ukáže ta motorizace, ta jak i já chci nikde koupit nejde. Ale to je vlastně taky jenom takové skládání nakoupených věcí, jen tam bude trochu svařování, snad sem to od učňáku nezapomněl. :-)

                    [ Zpět ]
                    Datum: 12.03.2010
                    Autor: Juras
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

         

    Tak nevím...
    - Jediná velikost rámu
    - Těžká baterka vysoko nad zadním kolem
    - a teprve nad ní nosič,
    - na který navíc nejde přidělat normální brašny
    - Kolo se nedá pořádně přenášet
    - Computer nejde ovládat v rukavicích

    To by mne zajímalo, čím muselo kolo (nebo jeho prodejce?) zaujmout recenzenty, že napsali, cituji:
    "Kolo dotažené do detailů

    A2B Hybrid prošel dlouhým vývojem a na jeho vlastnostech je to znát. O propracovanosti detailů už řeč byla."

    Za cenu tří slovenských skútrů Korado dostaneme kolo s mechanickejma kotoučovkama, lowcostovým řazením a 2" pneumatikama. Fakt dobrej kšeft.

    [ Zpět ]
    Datum: 08.03.2010
    Autor: Joe-CUBE
    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

           

      No podle mně asi něčím zaujmout museli - reklama je reklama a stačí když se pak prodá třeba o jednen kus víc. ...
      Dobrý kšeft to bude určitě pro toho dovozce.
      Holt žijeme ještě pořád v době zlatokopů a výběrčích daní z blbosti.

      [ Zpět ]
      Datum: 08.03.2010
      Autor: jajak
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

           

      Dnes jsem našel nějaké elektroskůtříky, cenově začínají na polovině ceny toho kola, i nejlevnější model má motor s maximem 1500W, a po jezdci se nevyžaduje žádný "příšlap":
      http://www.akumoto.com/index2.php?akce=2&...
      Myslím, že výrobci a prodejci elektrokol mají co dohánět...

      [ Zpět ]
      Datum: 10.03.2010
      Autor: Joe-CUBE
      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

             

        Jenže na to už musíš mít řidičák, značku, pojištění atd. . Když prodejce tvrdí že ne, tak lže a následky poneseš ty. Cokoliv nad 250W, takže i kolo o větším výkonu elektromotoru. Je to divné, ale přídavný spalovací motor může mít až 1000W, což mi naprosto vyhovuje. :-)

        [ Zpět ]
        Datum: 10.03.2010
        Autor: Juras
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

               

          Naštěstí tento prodejce naopak na všechny tyto věci výslovně upozorňuje.
          Nicméně tyto náklady jsou zlomkem rozdílu cen elektrokola a elektroskůtru, a zase dostaneš mnohem výkonnější vozidlo...

          [ Zpět ]
          Datum: 10.03.2010
          Autor: Joe-CUBE
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

               

          Řekl bych, že než dát 50000 za e.kolo, tak by se vyplatilo udělat si řidičák k tomu skůtru. Jediná nevýhoda proti e.kolu je, že když dojde baterka, tak musíš tlačit.

          [ Zpět ]
          Datum: 10.03.2010
          Autor: Lazarus
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

                 

            Ten skůtr má kromě ceny jen samé nevýhody, aspoň pro mě.

            [ Zpět ]
            Datum: 10.03.2010
            Autor: Juras
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

                   

              Jasně, pokud používáš spalovací motor, a nemusíš se nikde registrovat (tj. motokolo nebo moped), tak to je ideální kombinace.

              Ale pokud fandím levným, lehkým a jednoduchým technologiím (jako elektromotor v náboji kola je), tak si vybírám mezi skútrem a elektrokolem. A tam mi přijde, že u elektrokola platím mizerné kolo a skůtr s malým výkonem dohromady. To raděj kolo zvlášť a skůtr zvlášť...

              [ Zpět ]
              Datum: 10.03.2010
              Autor: Joe-CUBE
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

                     

                Když mě spalovací motor umístěný v baráku smrdí.

                [ Zpět ]
                Datum: 10.03.2010
                Autor: petrp
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

                       

                  Po vychladnutí zabalíš do igelitu a necítíš nic.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 10.03.2010
                  Autor: Juras
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

                         

                    To je dobrá finta!

                    [ Zpět ]
                    Datum: 10.03.2010
                    Autor: petrp
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

                         

                    I když ho zabalíš před vychladnutím, tak ten smrad z benzínu není tak hrozný:-)

                    [ Zpět ]
                    Datum: 10.03.2010
                    Autor: Joe-CUBE
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

                           

                      Ale potom ten smrad z toho spáleného igelitu ano. :-)

                      [ Zpět ]
                      Datum: 10.03.2010
                      Autor: Juras
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

                             

                        živě jsem si to představil ( kapající igelit na koberec v obýváku ) a od srdce jsem se zasmál ;-)) fakt dobrý

                        [ Zpět ]
                        Datum: 10.03.2010
                        Autor: daratu
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

                           

                      Plagiatore!!!
                      http://www.nakole.cz/diskuse/10921-nejlepsi...

                      [ Zpět ]
                      Datum: 10.03.2010
                      Autor: Murphy
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

                             

                        :-)))

                        [ Zpět ]
                        Datum: 10.03.2010
                        Autor: Juras
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

                   

              Pro mě taky. Nedám dopustit na pohon AM/ATP - dosah 200-300km za den, natankuju za půl hodiny prakticky kdekoliv a kolo má jenom necelých 20kg když jedu natěžko. Akorát při teplotách nad 40C se trochu přehřívá:-p

              [ Zpět ]
              Datum: 10.03.2010
              Autor: Lazarus
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

                 

            jo jo ušlápnout 25 kg kolo to asi zkousnu, ale utlačit cca 100 kg skůtr jo to je jiný kafe

            [ Zpět ]
            Datum: 10.03.2010
            Autor: daratu
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

                   

              Tak si koupíš větší baterku a netrápí tě šlapání na 25kg kole...

              [ Zpět ]
              Datum: 10.03.2010
              Autor: Joe-CUBE
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

                 

            Třeba mě by se dělat řidičák na fichtla nevyplatilo. Já už ho mám:o)

            [ Zpět ]
            Datum: 10.03.2010
            Autor: Joe-CUBE
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Celková váha kola i s baterií je 29,1 kg, což je na elektrokolo

         

    Tak to je skutečně zábavně dobrá hodnota. "Běžná" elektorkola mají do 25 kilo, ta lehká pod 20.

    [ Zpět ]
    Datum: 10.03.2010
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
  • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

         

    tohle je úplně šílený... Zrovna jsem koupil Supa Flight City za 10.950kč, model 2009. Kdybych chtěl e-kolo, koupím k tomu sadu na přední nábu nebo motor připojený přes převodník (což není problém díky Nexusu) a mám do města stejně vhodné kolo za třetinu ceny...

    [ Zpět ]
    Datum: 10.03.2010
    Autor: Hrabosh
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

         

    Na jaro 2010 se budeme elektrokolům věnovat více, abychom si sami udělali srovnání. Jak ukazuje mimo jiné i tahle diskuze, je to namístě. Mediální mlžení, které se týká elektrokol, je totiž nakažlivé.

    Ultramotor A2B projeli důkladně čtyři testeři, kteří se potom podíleli na psaní článku. Závěr je jasný: elektrokolo vyrobené pro standard západní Evropy, tomu odpovídá cena. Někomu to vyhovuje, jinému ne. Já si myslím, že tohle kolo si svoje klienty najde. Že to nebude kolo pro každého, to je zřejmé.

    [ Zpět ]
    Datum: 10.03.2010
    Autor: Jitka
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
    • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

           

      Pravda, téměř každý výrobek si svého klienta-zákazníka najde, ale je otázka kolik těch klientů je a jestli jsou potom spokojeni s kvalitou i cenou.

      [ Zpět ]
      Datum: 10.03.2010
      Autor: daratu
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

         

    Co se týká ceny, tak umím si celoodpružené elektrokolo za 58 tisíc, ale bude vypadat trošku jinak. Především váha bude 23kg, maximálně 25, ale rozhodně ne 29kg. Za 50 tisíc není problém postavit sám dobré e-kolo koupí celoodpruženého bike a e-sady. Samozřejmě výhoda A2B je v tom, že už dopředu je koncipováno jako e-kolo a tomu je částečně jeho konstrukce přizpůsobena, ale ta cena je hrozná. :)

    [ Zpět ]
    Datum: 04.04.2010
    Autor: Robikl
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Recenze elektrokola Ultramotor A2B Hybrid

         

    pletu se nebo je na této fotce pružinová neuzamykatelná vidlice se zdvihem cca 60mm?

    http://www.nakole.cz/images/clanky/9f/m/637...

    [ Zpět ]
    Datum: 06.07.2010
    Autor: Hrabosh
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Najdu cyklistku - Náchodsko

29.11.2016
Ahoj, hledám cyklistku pro výlety na kole ale i ženu pro život. Já muž 36 let/186 cm/68 kg, nekuřák, se zájmy -…

Hledám: Skupina na silniční kolo Teplice

28.11.2016
Hledám skupinu silničářů z Teplice a okolí s kterými bych mohl jezdit. Já začátečník amatér. NAJDU?

Hledám: Parťáka nebo parťačku

28.11.2016
Hledám parťáka nebo parťačku na silniční kolo Teplice a okolí. Už mě nebaví jezdit pořád sám. NAJDU?
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

159 cyklistů (16 přihlášených)

U mě dobrý aneb ideální místo pro cykloturistiku

Rád bych se s Vámi podělil o některá místa, cíle, krásy či tajemství tří oblastí. A to Holešovska,…
Marťas004 | 12.11.2016

Česká Sibiř, Táborsko a Třeboňsko aneb dovolená třech chlapů

Po týdenní červnové dovolené v Krnovském výběžku - Osoblažsku, Fogin vybral jako další místo pro…
ondrapisklak | 09.11.2016

Bradlo – mohyla M. R. Štefánika

Viděl jsem již hromadu různých památníků. Na Slovensku jsem navštívil při různých zájezdech památník na Dukle…
jarpal | 05.11.2016