reklama
Město: Ostrava

Cyklostezky v Ostravě

Předem velmi děkuji za nápad vytvoření těchto stránek. Nedávno jsem v Českém rozhlase zaslechl reportáž o tom, že je v Ostravě přestezkováno! Tak to je nesmysl. Je sice pravda, že se město snaží budovat cyklostezky ale většinou to vypadá tak, že se na stávající chodník umístí dopravní značka stezka pro cyklisty a chodce - a je to. Někde se ještě namaluje čára, čímž se oba živly oddělí. Ale tu u nás chodci ještě neumí respektovat. Abych městu nekřivdil, mnohde se i kousky stezek vybudovaly a snížily se obrubníky. Na kole už jezdím po Ostravě a širokém okolí 37 let a jak mě postupně houstnoucí silniční provoz a s tím souvisící pud sebezáchovy, vytlačoval z hlavních silnic na boční cesty, silničky, pěšiny a polní cesty všiml jsem si, že z většiny mých oblíbených tras se staly cyklotrasy. A zde si prosím všimněte jemného rozdílu, nepíši cyklostezky ale cyklotrasy. Protože mi v poslední době připadá, že město si pojem vyznačování cyklotras plete s budováním cyklostezek. Poslední takový případ vyznačení trasy ze Zábřehu do Svinova, trasa, kterou často v různých variantách používám. Pro mně vyznačení není žádný přínos, já trefím, ale kdo to nezná, tak stejně zabloudí, protože pod mostem u Odry pod Rudnou ul. chybí směrová šipka. Pro mě by bylo přínosem alespoň mírné zlepšení povrchu hráze kolem Odry, který je nerovný z hrubých kamenů. A rovněž se mi nelíbí řešení problémových míst umístěním značky - cyklisto veď kolo - místo aby se příslušné místo upravilo stavebně, dělají se z cyklistů opičáci, nuceni neustále seskakovat z kola. V této souvislosti jsem zvědav, zda cyklostezka kterou město slibuje kolem Odry právě od zmíněné Rudné ulice směrem ke stezce z Výškovic do Polanky (k bývalé loděnici pod Výškovicemi). Bude spočívat také jen ve vyznačení trasy. Dokonce je již vyznačena i v některých cyklomapách. Tuto trasu používám téměř denně cestou do práce, ale jen v suchém období, jinak se utopíte v blátě. Takže značka pro tento úsek by zněla - cyklisto obuj gumáky a nes kolo. Věřím, že se i v Ostravě dočkáme kvalitních cyklostezek podél řek, které tvoří pohodlné a přirozené cyklotrasy, tak jako je tomu například ve Vídni, Zagrebu a Frýdku Místku (jmenuji jen namátkou). Stezky nemusí být z drahé zámkové dlažby, asfalt je lepší, ale jak jsem se přesvědčil třeba ve zmíněném chorvatském Zagrebu stačí i dobře upravený a uválcovaný štěrk, škvára ...

[ Zpět ]
Datum: 03.10.2003
Autor: Neregistrovaný uživatel (L.Nosek)
  • Re: Cyklostezky v Ostravě

         

    Ještě pár poznámek k cyklostezkám obecně.
    Věřím, že se i v Ostravě začnou budovat opravdové cyklostezky - tam, kde je předpoklad většího pohybu cyklistů. Pokud má ve městě fungovat cyklistická doprava, jako alternativa dopravy osobními auty do zaměstnání a za nákupy, musí být cyklostezky pro cyklisty pohodlné, kvalitní a bezpečné. Je třeba si uvědomit rozdíl mezi cyklistikou rekreační a cyklistickou dopravou ve městě a příměstské oblasti.
    1. Stezky musí být tam, kde jsou obchody - například nechápu proč ještě nejsou stezky pro cyklisty podél Výškovické ulice, kde je prostoru dostatek.
    2. Poměrně dost frekventovaná výpadovka z Výškovic od tramvajové smyčky do Staré Bělé - je tam koupaliště - rekonstruovala se nedávno, dostala nový povrch, ale je poměrně úzká a bez krajnic. Oprava byla provedena jako podle norem z 50. let minulého století - a prohloubily se příkopy, však už do nich několik aut spadlo. Víte co by místo nesmyslného prohlubování příkopu udělali v Rakousku? SAMOSTATNÝ PRUH PRO CYKLISTY!
    3. Ulice Syllabova ve Vítkovicích poměrně klidná, málo frekventovaná ulice. Cyklostezka by tam ani být nemusela. Je tam nedávno postavená, část jen pro cyklisty, část pro chodce a cyklisty - ale nikdo ji nepoužívá, jednak to zde není nutné ale hlavně - její použití je NEBEZPEČNÉ - protože nájezdy a sjezdy jsou sice sníženy ale i tak tam tyto obrubníky tvoří 8 až 12 cm schody. Kdo to takhle kolaudoval?!!!
    Pamatuji si, že jsem po Rakousku ujel 1600 km s 35 kg batožiny na nosiči a nikdy jsem nepoznal nájezd a sjezd ze stezky!
    4. Abych jen nekritizoval - zdá se mi, že docela slučná cyklostezka vzniká v Porubě na Martinovské ulici ale navrhujícím připomínám, že dopravní předpisy umožňují instalovat i přejezd pro cyklisty, nejen přechod pro chodce - na západě to funguje, u nás se při každém křížení musí cyklista měnit v chodce.

    [ Zpět ]
    Datum: 03.10.2003
    Autor: Neregistrovaný uživatel (L.Nosek)
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklostezky v Ostravě

           

      Další nový kousek dobré cyklostezky podél Ostravice, mezi Vratimovem a lávkou v Hrabové - Jen tak dál!

      [ Zpět ]
      Datum: 26.10.2003
      Autor: Neregistrovaný uživatel (L.Nosek)
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklostezky v Ostravě

           

      Jen pár poznámek,že jsou některé stezky hodně nesmyslné je bohužel pravda,na druhou stranu buďme rádi za to co máme,že to není jako v Praze.Tím není myšleno,že se na to máme vykašlat,právě naopak.K té výpadovce z Výškovic na Starou Bělou tak ta je hodně pitomá i pro auto,ne tak ještě pro cyklisty nebo chodce.Stačí když jich tam je jen pár a jedou dvě auta proti sobě a už je problém.Nedej bože dva autobusy.Osobně si myslím,že je lepší to vzít Bělákem,je to sice objížďka,ale bezpečná a bez aut.Ke koupališti se tak dostanete taky,navíc 21.6. se otvírá ten nový aquapark u Běláku v Zábřehu.Bavil jsem se se starostou a bude u něj i hlídané parkoviště pro cyklisty takže pro lidi z Dubiny,Bělského Lesa,Zábařehu a Výškovic ideální doprava kolo.Ohledně těch samostaných pruhů na cestách tak těm u nás zatím moc nevěřím,vzhledem k tomu jak tady velké procento populace "umí" řídit a jak se "hezky" chová k ostatním účastníkům silničního provozu.Dávám přednost cestám lesem a přírodou,cestám a chodníkům se snažím vyhýbat jak jen to jde.Co sám osobně považuji za ideální pro projížďky na kolech tak je opravdu ten Bělský Les,docela kvalitní povrch i pro jiné kola než mé MTB,poměrně rozlehlý a vyžití i pro děti,dojedete přes něj na náměstí,k aquaparku,ke smyčce na tramvaj nebo dál k Odře,do Staré Bělé na koupák,tam třeba kousek po cestě a dál do lesa Palesek (mimochodem taky spousta krásných míst),z něj se dá vyjet až u Krmelína.

      [ Zpět ]
      Datum: 25.04.2006
      Autor: tomb
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklostezky v Ostravě

           

      Je to naprostá pravda. Ale ještě doplním: Co chcete po městě, které řídí zedník, zřejmě nevyučený a rekvalifikovaný. Celé to město upadá každým rokem a nejlepší se je odstěhovat do Čech, tam to bude fungovat a nebudou dělat vědu z tak jednoduchých věcí jako vybudování cyklostezky, né označení za několik miliónů na stávající chodníky.

      [ Zpět ]
      Datum: 24.06.2006
      Autor: Neregistrovaný uživatel ([email protected] ([email protected]))
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklostezky v Ostravě

           

      Ahoj lidi.
      Musite si ovsem uvedomit, ze mesto pracuje s urcitym financnim obnosem. A pokud vyuzije na jinou cinnost, musi to nejak obhajit. Je obhajitelne, ze penize na udrzbu cest pro zimni obdobi bude vyuzito na stavbu cyklostezek ? Pochybuju. Jiste si reknete, ze spousta penez se \"prohospodari\" za nesmysly, nicmene mate moznost jako kazdy obcan kandidovat a neco s tim udelat.
      Rad bych vas opozornil, ze nejsem zadny predstavitel mesta nebo nejaky funkcionar !!
      Do nedavna jsem byl pouze cyklista a nemel jsem rad ridice. Ted jsem oboji a nemam rad cyklisty. Jsem pro, aby byla spousta cyklostezek (tras). Treba ve Finsku se lze dostat z mesta do mesta po stezce, ktere se autum uplne vyhybaji. Je to bezpecne a pro obe strany prijemne. Brusli se tam, chodi, jezdi na kole, koleckovych bezkach, v zime jsou trasy soustruzene pro klasiku a brusleni.Ve Svedsku maji dokonce i vyhrivanou trasu, takze je to tam pro cyklisty i v zime (ovsem pro nadsence je to na snehu prijemnejsi).
      Ovsem, jako vsude, je to o penezich. Tezko chtit po nekom, aby udelal stezku, kdyz hlavni silnicni tah vypada jako tankodrom. Stale je nutne si uvedomit, ze o kole je mozne mluvit jako o dopravnim prostredku, ponevadz jeho vhodnym vyberem se lze dopravit kamkoliv. To ovsem nelze rict o inlinech, se kteryma se musi dojet na nejaky žvanec pekneho asfaltu a jezdit tam tam a zpet. A casto i spolu s auty. Reseni je v nedohlednu ...

      [ Zpět ]
      Datum: 26.06.2006
      Autor: Neregistrovaný uživatel (Ironking)
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Cyklostezky v Ostravě

             

        Raád bych tady s vámi všemi debatoval, ale nemám toli času, takže jen stručně. Určitý finanční obnos město dostalo, ale promrhalo ho na nesmyslných stezkách, které jsou mnohdy i nebezpečné - viz. stezka ve Svinově. Navíc mnohd zbytečně drahé asfaltové, nebo dlážděné stezky mohly být nahrazeny přírodním povrchem, který nejen vypadá líp, ale stojí několikánásobně méně. O vyloženě stupidním nápadu vysypat stezku štěrkem (Třebovice - Děhylov) ani nemluvím.

        Kolikrát prostě naši "vrchní" musejí někam ty peníze nasypat a tak postaví nějakou blbost. Myslím, že v tomhle se jen odrážejí podobné skándály o napojení politiků na stavební formy. Jen pro zajímavost, jeden kilometr asfaltové stezky stojí až 10 mil.!

        Taky bych vás rád upozornil na fakt, že pokud někde postaví stezku pro cyklisty za peníze určené na cyklistiku, měla by sloužit právě jim. Z dotací na cesty se také nestavějí cyklostezky. proto, když je taková stezka asfaltová, střetávají se na ní nejen cyklisté a chodci, ale i maminy s kočárkama a bruslaři. Ty na dlážděném, nebo přírodním povrchu nenajdete a můžete si v klidu užívat jízdu a ne kličkovat a ploužit se jako u Ostravice.

        jen pár zajimavých odkazů:

        http://www.cemba.cz/poradna.shtml?x=269

        http://www.cemba.cz/poradna.shtml

        [ Zpět ]
        Datum: 29.08.2007
        Autor: Neregistrovaný uživatel (Standa)
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklostezky v Ostravě

           

      Na té Syllabové je to fakt blbost. A vím kdo to kolaudoval,rozhodně to není cyklista.

      [ Zpět ]
      Datum: 12.07.2006
      Autor: Neregistrovaný uživatel (neznámý uživatel)
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklostezky v Ostravě

           

      nejen na západě i v Pardubicích je spoustu přejezdů pro cyklisty

      [ Zpět ]
      Datum: 23.08.2007
      Autor: Neregistrovaný uživatel (Alik)
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Cyklostezky v Ostravě

         

    Co rikate na trasu, ktera vede od VSB v Porube smerem po tusim byvale Lenince ? (nejsem mistni) Cyklostezka vede po chodniku ze zamkove dlazbe. A sotva to clovek na silnicce rozjede, uz "musi Vest kolo ...". Neni prijemnejsi se posunout o par metru na krasnou asfaltku a projet to se vsim komfortem.
    Vite, nejsem stavebni inzenyr, takze nevim, jaka je "nesporna vyhoda" pouziti zamkove dlazby na stezky. Maminkam mozna pekne drkota kocarek, ovsem na galuskach je to porod, na trekingu taky nic moc a na inlinech je to pekna otrava. Takze by me zajimalo, pro koho se to vlastne stavi ??!

    [ Zpět ]
    Datum: 26.06.2006
    Autor: Neregistrovaný uživatel (Ironking)
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklostezky v Ostravě

           

      Zámková dlažba už je minulost, přálo si to pár lidí s estetického hlediska, momentálně se bud používá se skosenýma hrana nebo v poslední době litý asfalt či asfalto beton. Bohužel šířkové uspořádání komunikace nedovolu vyvézt stezku do silnice a tak budme rádi že je to co je. A samozřejmě že hlavním problémem jsou jen a jen finance. Pracuje se na velkém rozvoji ale vázne to s financováním.
      Pro pána který tady tvrdil že se to má radši vyřešit stavebně a né tam umístit značku bych ráda dodala že ne vždy to jde a to předevvším kvůli životnímu prostředí, to zn. problémy s kácením stromů, minimálního odstupu od zeleně a nedej bože že se v okolí nachází památný strom. Jinak se pracuje na projektu grreways takže je na co se těšit.

      [ Zpět ]
      Datum: 26.06.2006
      Autor: Luisa
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Cyklostezky v Ostravě

             

        Ony se v tomto duchu ale stale delaji a treba chodniky. to taky nechapu. Ve Svedsku neni problem mit chodniky v urovni cesy a oddelit to carou.
        Verim, ze delate, co muzete. Preju hodne stesti a spoustu spokojenych uzivatelu.

        [ Zpět ]
        Datum: 26.06.2006
        Autor: Neregistrovaný uživatel (Ironking)
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Cyklostezky v Ostravě

             

        Zdravím,

        nemůžu si pomoct, ale dokud se nesladí legislativa, budeme stále zaostávat za západnímy státy. Viděl jsem dokumenty, byl na přednáškách o Rakousku, Španělsku, Belgii... všude mají cyklisté větší práva a více prostoru - je o ně pečováno. U nás je cyklostezka to poslední, co lidi zajímá! Vypadá to, že se jen vyznačuje, sem tam buduje, jedna cyklostezka za druhou, aby to na mapě vypadalo dobře a najednou má Ostrava spoustu cyklostezek. Ale jsou k něčemu? Dostanete se po nich do práce a bezpečně, bez toho, aby jste museli "čuchat" výfukové plyny? Naštěstí se už i u nás začíná mluvit o cyklodopravě jako o alternativě současné dopravy, ale to je běh na dlouhou trať.

        --
        Standa Horák

        Česká Mountainbiková Asociace - MÍT KDE JEZDIT
        www.cemba.cz

        [ Zpět ]
        Datum: 29.08.2007
        Autor: Neregistrovaný uživatel (Standa ([email protected]))
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Cyklostezky v Ostravě

         

    Se zájmem jsem se začetl do zdejší diskuse. Musím souhlasit s hodnocením \"alibistický postup\"; z těch vyznačených úseků je jen málo bezproblémových. Dokonce i ty vyhražené cyklistům (třeba cca 200m od Běláku směrem k Výškovické) běžně užívají chodci (maminy s kočárky, pejskaři...) a cajti na to prdí. Zatímco cyklistu na přechodu nejen buzerují, ale rovnou vyúčtují (a že mají místa, kde rádi číhávají ze zálohy...opravdu konstruktivní přístup). Ostrava se prý chlubí délkou, ale neoprávněně, pokud je tvořena nesouvislými úseky délky pár set (či dokonce jen pár desítek) metrů, po kterých je nutno nejen zastavit, ale dokonce slézt z kola. Například z Dubiny se není možno slušně dostat do Vítkovic, ač je to téměř celé označené. Souběžná jízda po úzké a frekventované komunikaci nebo přechod každou chvíli. Beru, že na přejezdu vedle přechodu bych byl až ten poslední, napřed projdou chodci s předností (hahaha, že), pak projedou auta a až pak se dostanu já na kole. Ale zastavit, počkat a přejet je mnohem snazší, než zastavit, slézt, (stejně čekat, než mne řidiči pustí nebo projedou,) převést, nasednout... Kdyby někdo chtěl po řidičích, ať u přechodu zastaví a auto tlačí, asi by si všichni ťukali na hlavu. Ale přesně toto chcou po cyklistech všichni malovači tzv. cyklostezek v Ostravě!!! Je vidět, že jejich tučné prdele si už cyklistické sedlo nepamatují. Výmluva na peníze je snadná; jenže ono to častěji je o upřímné snaze, ochotě naslouchat, nechat si poradit (sic!) a řešit, a ne (jen) o penězích -- viz třeba ta Syllabova. Luisa o tom možná něco ví...pokud jo, třeba mi poví, proč nelze buď zúžit poměrně bohatě pojaté přechody (např. Dubina/Horní ul., Hrabůvka ÚMOb/Horní) nebo je poměrně lacino ještě trochu rozšířit a umožnit přejezd těchto komunikací. Proč není možno (AFAIK na rozdíl od jiných měst) instruovat měšťáky, ať přejíždění po přechodu ignorují, pokud neomezuje či neohrožuje jiné účastníky (a získají kapacitu třeba na chytání těch, co jezdí na červenou)... Kdo si zodpoví nesmyslnou a jistě drahou cyklostezku na Syllabově... Jinak uvítám jakoukoliv kvalifikovanou a konstruktivní odpověď a ještě více činy!

    [ Zpět ]
    Datum: 03.08.2006
    Autor: Neregistrovaný uživatel (HonzaC)
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Cyklostezky v Ostravě

         

    Zdravím v debatě. Bydlím na Fifejdách a pokud chci jet směrem na F.M. a Beskydy a zrovna nenasazovat kola na střechu auta, neexistuje žádná cyklostezka a pokud se chcete vyhnout nebezpečné, hlučné a smradlavé silnici, najedete obklikama 30 Km. a jste tak sotva někde v Paskově. Kde pak v Moravské Ostravě ty cyklostezky jsou? Dobrá je trasa z křižovatky u vodárny směr
    Martinov a Hlučín, ale jak se dostanete k vodárně? Dávám p. Noskovi plně za pravdu, Ostrava = zapíchnuté značky a na mapě vyznačené cyklotrasy.

    [ Zpět ]
    Datum: 16.08.2006
    Autor: Neregistrovaný uživatel (Robert ([email protected]))
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklostezky v Ostravě

           

      To je bohužl svatá pravda, ale ta stezka Ostrava-F-M- Frýdlant-Ostravice už měla být cca 5 let hotová...kde se jen ty peníze ztratily...?

      [ Zpět ]
      Datum: 29.08.2007
      Autor: Neregistrovaný uživatel (Standa ([email protected]))
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • mail na koordinatora ostravskych cyklostezek

         

    Pokud se vam nelibi tak jako mi nektere stezky v ostrave - kvalita, zpusob a rychlost vystavby zkuste napsat urednikovy ktery to ma nastarost, bude nas vic a mozna se neco zmeni
    kontakt na urednika Magistratu Ostravy: "Milan Halenčák" <[email protected]>

    [ Zpět ]
    Datum: 12.09.2006
    Autor: Neregistrovaný uživatel (robinson)
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Cyklostezky v Ostravě

         

    Nejhorší je to, když chci jet z Poruby do centra Ostravy. Jediný most, který je na této trase použitelný, je ten, po kterém jezdí tramvaje, náklaďáky a všechno ostatní, jenom kola ne. Nejsem sice z Ostravy, ale už kvůli tomu smradu a hluku bych přivítal MOST, obyčejnou lávku, aby měla jasně vyznačeno "stezka pro cyklisty". Neznám sice dost podrobně údolí Odry kolem svinovského mostu, ale mám za to, že v okolí 1000 m kolem něj není jediný most nebo můstek, nezatížený železniční nebo silniční dopravou, snadno přístupný a bezpečný. Pokud se mýlím, tak mě račte opravit, ale vskutku, když jsem se pokoušel projet na kole údolí Odry kolem třebovické elektrárny s úmyslem dostat se do centra Ostravy, jediným výsledkem mé snahy byly zablácené kolo, bunda, nohavice a batoh.

    [ Zpět ]
    Datum: 04.06.2007
    Autor: Neregistrovaný uživatel (Pavel Zemek ([email protected]))
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklostezky v Ostravě

           

      Ahoj, dorazte na cyklojizdu Ostravou 21.6., sraz v 17:00 pred Novou radnicí.

      [ Zpět ]
      Datum: 04.06.2007
      Autor: Neregistrovaný uživatel (pavem ([email protected]))
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklostezky v Ostravě

           

      Hledej, Šmudlo!

      a) přes Martinov, v Třebovicích je lávka přes Opavu, v Mariánkách za chemičkou přes Odru. Nebo se dá dojet podél dálnice do Lhotky a Petřkovic.

      b) Dá se i okolo elektrárny, pokud není bláto. Kolo je nutno vyvléct na železniční most a překonat Odru. Doprava k Boříkovi, doleva do MarHor.

      c) Co tak to vzít přes Svinov? Ty šraňky už konečně jsou někdy i hore. Přes Odru pak vede most končící skoro u Boříka, nebo je tam potrubní lávka s cestami na Pískové Doly nebo Výškovice.

      Ale je pravda, nejsou to krásné pohodlné vyasfaltované čistě cyklistické cesty vedoucí klidným lesním prostředím... Zvlášť ta dálnice nám to poněkud ku*ví.

      Nicméně než bych začínal brečet, za pár desetikaček bych si koupil mapu a podíval se, jestli nejsem jelito.

      Hodně prima kiláků,
      H.

      [ Zpět ]
      Datum: 08.06.2007
      Autor: Neregistrovaný uživatel (HonzaC)
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Cyklostezky v Ostravě

             

        jezdit se da, ale chce to hledat kudy. co tak udelat nejake vlastni cykloznaceni? I kdyz je fakt ze idelalni trasa meni podle denni doby, pocasi a spechu.

        [ Zpět ]
        Datum: 09.06.2007
        Autor: Neregistrovaný uživatel (pavelm)
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklostezky v Ostravě

           

      Taky můžu z vlastní zkušenosti doporučit trasu kolem Hošťálkovic, je většinou hezkým prostředím, není to sice ideální pro silničníní kola, ale na treku ideální.

      1. z Poruby směrem k Opavici do Třebovic , podjezdem pod tratí,.
      2. Za mostem přes Opavici doprava, pokračovat po cestě pod hošťálkovickým kopcem, potom pod dálnicí až k Odře.
      3. Za mostem přes Odru doleva, po asfaltce pořád rovně kolem betonárky až k čističce.
      4. U čističky doprava, zase pod dálniční přivaděč, kolmo přes Slovenskou ulicí do Přívozu, a dál je to už jednoduché podle mapy, kam kdo potřebuje.

      [ Zpět ]
      Datum: 26.07.2007
      Autor: Neregistrovaný uživatel (AK)
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklostezky v Ostravě

           

      Abych pravdu řek, tak neznám v Ostravě žádnou smysluplnou cyklotrasu, po ktere by se dalo dojet z Poruby do Centra Ostravy, ktera by byla sjízdná pro silniční kolo. Pokud jedu z Poruby tak využívám dvě cesty. Jedna vede přes lávku v Třebovicícch, pak přes kopec do Hoštálkovic, a následně již po hlavní cestě přes Lhotku do Petřkovic. Následně již po hodně frekventované cestě přes Přívoz do centra, kde to ale je již "boj o život" mezi autama. Druhá možnost, ještě horší, je z Třebovic po Opavské až k Vodárně. Pokud máte štěstí a na této cestě Vás nic nesrazí, tak se následně dá projet kolem Benátek, dále na Hornopolní a dále do centra. Stezka která vede kolem řeky k chemičce je sice fajn, nicméně pro silniční kolo nesjízdná. Mrzí mě, že cca 90% budovaných cyklostezek (pokud se jim vůbec takto dá říkat) v Ostravě je naprosto nesjízdných pro silniční kola a pokud již sjízdné jsou, tak jejich délka většinou nepřesáhne délku 1 km. Těším se na to, až cyklostezky začnou opravdu navrhovat a realizovat Ti, co na kole opravdu jezdí a ne ti, co znají kolo jen z obrázku, případně z předvolební kampaně.

      [ Zpět ]
      Datum: 25.05.2009
      Autor: Neregistrovaný uživatel (KarelJ ([email protected]))
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Cyklostezky v Ostravě

             

        Nevim odkud z poruby potrebujes do centra. Ale se silnicnim kolem je to asi trochu problem.
        Ja kdyz potrebuji k banske nebo na vresinskou smyscku , tak nekdy jezdim po ceste Nad Porubkou.
        Takze pro silnicku bych asi jel: Po hlavní třídě, na konci doprava k ulici Nad porubkou. Křižovatka s Bíleveckou rovně, Ul Polanecká, doleva na Br. Sedláčků, přez přejezd Svinov-Dubí, Po cyklotrase k mostu přes Odru, Kolem Boříka, pak buď chodníkem (odbočuje před vjezdem na Opavskou, A pak jak píšeš bych jel dole kolem benátek a furd rovně (od kruhače u Kaufladu je cyklopruh), Pak přes sidliště fifejdy po cyklstezkách k mostu čekobratrské. A dál už po hlavní.
        Ale možná je to pro tebe pomalé, nebo jinak nevýhodné) Myslim že se to dá Z Alšáku k Nové radnici zajet cca za 30-45 minut, podle provozu.
        Přes svinovské mosty to je samozřejmě rychlejší , a tim odstavným pruhem jsem to už párkrát přežil, ale ty odbočovací pruhy jsou nepříjemné.

        [ Zpět ]
        Datum: 25.05.2009
        Autor: Neregistrovaný uživatel (Pavelm.)
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Cyklostezky v Ostravě

               

          A nevidíte ty Svinovské mosty moc černě?
          Stejně na mě koukají lidé, když řeknu, že z Hrabůvky k ČEZ aréně jezdím po Plzeňské. U obou případů musím říct, že mi to po krajnici přijde bezpečnější, než když pak jedu po Ruské, kde jezdí tramvaje, jsou tam výjezdy z bočních ulic, parkovišť nebo od různých firem.
          Škoda, že se stížnosti probírají tady. Možná kdyby jste napsali primátorovi, tak se při řekonstrukci Svinovských mostů, která letos začne, mohlo myslet i na cyklisty (nepředpokládám, že by tam projektant dal něco o své vůli. nicméně projekt jsem neviděl).

          [ Zpět ]
          Datum: 25.05.2009
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Cyklostezky v Ostravě

                 

            Já myslím, že už jsem celkem otrlý, ale když mne předjíždí auto po pravé i levé straně, není mi to příjemné.
            Jinak odstavné pruhy jsou v pohode.
            Myslím, že cyklisty na svinovské mosty chtít moc nebudou. Nebo máš nějaký návrh jak to tam zlepšit?

            [ Zpět ]
            Datum: 26.05.2009
            Autor: Neregistrovaný uživatel (Pavelm. ([email protected]))
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Cyklostezky v Ostravě

                   

              Jasně, příjemné to není, ale víš, že (pokud jsou alespoň trochu inteligentní) sledují Tebe a svůj odstup od svodidel, pokud jedou z připojovacího pruhu. Auta v protisměru, ani tramvaje, ani boční výjezdy hlídat nemusí, takže jim nic dalšího pozornost nerozptyluje.
              Připouštím, že horší to je přímo u zastávek Svinov mosty, kde auta povolenou šedesátkou spíše nejezdí a autobusácí můžou ještě koukat na zavírající se dveře a přitom už vyjíždět ze zálivu do jízdního pruhu, kde jedeš ty.
              Jak jsem řekl, návrh rekonstrukce mostů jsem neviděl, takže nevím, co tam vymysleli. Obecně se čím dál víc kloním k názoru, že úředníci coby státní dohled nad projekty potřeby cyklistů přehlížejí. Byla nějaká odezva na dopis jarní cyklojízdy? V dopise byla zmínka o zřízení cyklistické komise. Ta by myslím mohla řešit pořádný dohled nad výstavbou a přeměnou města.

              [ Zpět ]
              Datum: 26.05.2009
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Cyklostezky v Ostravě

                     

                Ahoj,
                na dopis ze Dne Zeme zatim odpoved neprisla. Cekam ji ted koncem mesice, protoze podle zakona by meli odpovedet do 1 mesice od obdrzeni dopisu. Jizda byla 25.4. v sobotu a posilal jsem to po vikendu + jeden den zdrzeni posta. A minule to prislo taky az za mesic.

                [ Zpět ]
                Datum: 27.05.2009
                Autor: Neregistrovaný uživatel (Pavelm.)
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Cyklostezky v Ostravě

                       

                  Tak doufám, že se podělíš o reakci z MMO :-)

                  [ Zpět ]
                  Datum: 27.05.2009
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Cyklostezky v Ostravě

                         

                    Jasně můžu ti pak dát kopii.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 28.05.2009
                    Autor: Neregistrovaný uživatel (pavelm.)
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Cyklostezky v Ostravě

         

    Zdravím, je někde na internetu mapa ostravských cyklostezek? Občas potřebuji ostravou projet a býva docela problém najít použitelnou cestu pro kola. Dík

    [ Zpět ]
    Datum: 27.08.2007
    Autor: Neregistrovaný uživatel (lukas ([email protected]))
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Cyklostezky v Ostravě

         

    Zdravím,

    já osobně vidím situaci cyklostezek a cyklotras v Ostravě opravu kritickou. kamarád psal diplomku o nedokonalostech, či dokonce nebezpečných místech na těchhle úsecích a dopočítal se k číslu 158 blbostí na stezkách! J

    Jenomže k tomu by bylo kolikrát měnit i zákony, neboť i chodník je o řád výše než cyklostezka a ta mu proto musí uhnout, respektive skončit před a pokračovat až za chodníkem...evidentní nesmysl z pohledu logiky, ale legislativně je to v pořádku.

    Ale myslím si a nejsem sám, protože výzkumy to potvrzují, že již zmiňovaná stezka okolo Ostravice je jennešťastnějším počinem našich budovatelů. Je velmi rychlá, zbytečně vyasfaltovaná (na místě kde jsou kořeny težko opravitelná) a dude zde docházek ke střetům chodců, bruslařů a cyklistů!To jsou fakta.

    Ale není divu, že se u nás na cyklistiku kašle, když město najímá firmy na projektování a další na výstavbu takových zbytečných a drahých stezek.

    Kdo chcete vědět více nebo udělat něco pro lepší podmínky pro kolo, napiště mi, nebo přijeďte na cyklojízdu pořádanou "ostravskyma kolařema" 21. září!
    Více na www.ostravskecyklojizdy.wz.cz .

    Standa Horák (ČeMBA)

    [ Zpět ]
    Datum: 27.08.2007
    Autor: Neregistrovaný uživatel (Standa ([email protected]))
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklostezky v Ostravě

           

      OK, mám to v diáři. Pokud okolnosti dovolí, pokusím se dovalit na svém lehokole.

      [ Zpět ]
      Datum: 27.08.2007
      Autor: Neregistrovaný uživatel (lukas ([email protected]))
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklostezky v Ostravě

           

      Stando, diky za agitaci a vy ostatni se jiste pridejte. Cyklojizda 21. září, sraz v 17:00 před Novou radnicí.
      Cykliste musi byt videt.

      [ Zpět ]
      Datum: 28.08.2007
      Autor: Neregistrovaný uživatel (Pavelm)
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Cyklostezky v Ostravě

         

    Bydlím v centru Ostravy a je pro mě problém "bezpečně" z centra vyjet. Vždy míjím frekventované křižovatky. Chtělo by to alespoň jednu cyklostezku přes centrum města. Chápu, že není moc prostor, kam tu stezku dát, ale líbí se mi třeba styl budování cyklostezek ve Vítkovicích. Šoupne se to na chodník a je to.
    Vím, že zatím se zdá, že v Ostravě vede spousta cyklostezek odnikud nikam, ale já doufám (projekty jsem neviděl), že nám za nějaký čas budou dávat cyklostezky smysl a význam.

    [ Zpět ]
    Datum: 27.05.2009
    Autor: Neregistrovaný uživatel (Jurdis)
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklostezky v Ostravě

           

      A z centra odkud? :-)

      [ Zpět ]
      Datum: 27.05.2009
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Cyklostezky v Ostravě

             

        a taky na který směr.

        [ Zpět ]
        Datum: 28.05.2009
        Autor: Neregistrovaný uživatel (pavelm.)
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklostezky v Ostravě

           

      Směr na Vítkovice, Mar. hory , Zábřeh - pokud ti neí zatěžko snést kolo pár pár schodů, tak po Stodolní k podchodu na konci ulice. Prejedes Misteckou, bocniam ulickama se domotas kolem nemocnice, dojedes za KD Ostravy a jsi venku. Pokud ti je lino nosit kolo, nebo clovek specha tak nezbyva nez vyrazit po Frydlantskych mostech nebo ceskobratrske. Pokud se clovek boji aut, tak se po moste ceskobratrske da i po chodniku. A na svetelne krizovatce najet na sit cyklostezek a cyklotras v sidlisti Fifejdy - to je lepsi pokud jede clovek od Nove radnice do Poruby. Dalsi problemove misto je az krizovatka u vodarny.

      Casem by se melo projet bezbarierove ze Stodolni az pod Misteckou.

      [ Zpět ]
      Datum: 28.05.2009
      Autor: Neregistrovaný uživatel (pavelm.)
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Cyklostezky v Ostravě

         

    Už to tady moc nežije, jak tak koukám. Nicméně, nedá mi to nenapsat. Pokud si zde stěžujete na to, že stezky nedávají smysl, je to právem. Ovšem musíte pochopit, že stezky nelze postavit v celé délce najednou a staví se v etapách. Tím pádem nedávají smysl. Kde na to ale vzít tolik peněz? Průměrná cena cyklostezky je 6,7 mil Kč na 1 km. Každá městská část má určitý balík peněz na stavby tohoto charakteru. Když si tam zajdete zjistíte, že na to prostě nemají. Nemají pomalu ani na to, aby udrželi silnice, kde jsou potom cyklostezky. Takže poté ve vyjádřeních dostáváte věty typu - na stavbu nemáme finance, tudíž s výstavbou dalších cyklostezek neuvažujeme...A potom dochází k tomu, že jedna městská část, která na to má je postaví a na hranici druhé městské části, která na to nemá finance potom stezka končí.

    Doporučuji vám, podívat se na územní plán, najít si plánované cyklostezky a uvidíte, že jsou docela hezky a smysluplně navrženy. Poměr plánovaných a stávajících je ovšem strašný. Chybí dodělat velmi mnoho km. Teď jen najít peníze na jejich realizaci a na projekty.

    Další věcí jsou chyby v realizaci. Tady může chybovat kdokoliv. Projektant, technický dozor stavby, stavba atd...Ty chyby sem pište, protože potom alespoň člověk ví, čemu se má vyvarovat, na co si dát pozor a co cyklistům vadí. Koneckonců navrhuje se to pro vás.

    [ Zpět ]
    Datum: 02.12.2010
    Autor: Yukon
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklostezky v Ostravě

           

      U nás je cena nesmyslně vysoká, nechápu proč se u nás musí dělat stezky pro cyklisty v takové pevnosti a kvaliot aby po nich mohly jezdit nákladní auta.

      [ Zpět ]
      Datum: 02.12.2010
      Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Cyklostezky v Ostravě

             

        Když jsem počítal náklady na nově otevřenou cyklostezku Údolím Rožnovské Bečvy, vyšla mi částka 8 melounů na kilometr. A to se prosím jednalo o terénní úpravy a položení asfaltu. Plus v některých úsecích - ale minimálně, o osvětlení lampami. To by na každém kiláku mohla stát luxusní novostavba i se sádrovým trpajzlíkem na skalce. Tak nevím, ale takové náklady jsou silně mimo moje chápání. Jinak ta cyklostezka je skvělá věc. Co nechápu, jsou cyklisté, kteří vytrvale jezdí po hlavní, kde je provoz jak kráva a v podstatě paraelní stezku, vedoucí kolem řeky, lesem a krásnými panoramaty, ignorují. Čest jejich památce.

        [ Zpět ]
        Datum: 02.12.2010
        Autor: Zden42
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Cyklostezky v Ostravě

               

          Ona je taky problém dostatečné a jasné navigace na takovou stezku. Znám dost stezek na které není v širokém a dalekém okolí nikde žádné upozornění a co horší, že není upozornění ani u té silnice, že tam nějaká souběžná stezka je ani kudy vede a kde končí. To je největší problém, jednak o těch stezkách ani moc lidi nevědi a i kdyby zjistili, že tam je, tak nikde nenajdou, kam stezka vede a tak než by někde něco hledali, tak jedou najistotu po silnici.

          [ Zpět ]
          Datum: 03.12.2010
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Cyklostezky v Ostravě

                 

            To až takový problém není. Tohle jsou místní, kteří dojíždějí na kole do práce, takže o její existenci dobře vědí. Ano, je pravda, že cyklostezka se na rozdíl od hlavní cesty klikatí a prodlouží čas dojezdu asi o 5 minut. Možná je to pro někoho nepřekonatelný problém. Tak raději riskuje zdraví a dýchá smrady na hlavní cestě mezi auty. Přestože na to má nazadatelné právo, je to magor.

            [ Zpět ]
            Datum: 03.12.2010
            Autor: Zden42
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Cyklostezky v Ostravě

                   

              Prodloužení cesty při denním dojíždění je dost závažný problém. Pamatuju si, jak jsem v Praze jezdil do školy: Nejdřív po pěšinkách podél potoků a tak různě lesem, postupně jsem ale skončil na výpadovce, kde se to dalo pálit třicet (a tím srazil tu hodinovou cestu o deset minut). "Turistické" stezky prodlužující trasu vážně nejsou na denní dojíždění, z tohohle pohledu se místní chovají naprosto racionálně. Aby stezka měla dopravní smysl, nesmí si oproti silnici zajíždět, ideální je, když naopak cestu zkracuje.

              [ Zpět ]
              Datum: 05.12.2010
              Autor: Vratislav
              Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Cyklostezky v Ostravě

                     

                Já ovšem nemluvím o Praze. Mluvím o konkrétní situaci u nás. Tam to zdržení opravdu není fatální. Ráno a odpoledne když tam jezdím, tak opravdu není cyklostezka přeplněná. Víkendy, to je jiná věc. Tehdy se cyklozezce snažím vyhnout.
                Prostě jízda po prázdné cyklostezce v hezkém prodředí, byť o 5 minut delší, mi připadá lepší, než jízda v plném provozu s kamiony za zády.

                [ Zpět ]
                Datum: 05.12.2010
                Autor: Zden42
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Cyklostezky v Ostravě

                       

                  Lidi budou všude stejní, 5 minut zdržení je při každodenní cestě do práce prostě významný faktor.

                  Teď jsem se tedy díval do mapy, nevím přesně, který úsek máš na přesně mysli. Řeka se oproti silnici ani moc nekroutí, stezka ale skáče z jednoho břehu na druhý, od pohledu je fakt spíš turistická než dopravní. Ale chtěl bych si to ještě skouknout detailně na ortofotu.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 06.12.2010
                  Autor: Vratislav
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Cyklostezky v Ostravě

                         

                    Je to úsek Rožnov - Valašské Meziříčí. Ty přejezdy Bečvy jsou tam 4 na úseku 16ti km. Takže nijaká hrůza. Navíc po druhé straně hlavní cesty - a je to hlavní tah na Slovensko(Bumbálka), vede stará cesta, po které jsem jezdil dokud nebyla hotová cyklostezka. Zdržení oproti hlavnímu tahu opět 5 minut. Prostě je možné jet dvěmi cestami a vyhnout se dost velké dopravě. Jednou zcela bez aut - cyklostezkou, nebo vedlejší cestou s minimálním provozem - bez nákladních aut. Kdo přesto volí cestu po hlavní je podle mě hazardér. A těch případů sražených cyklistů už tam pár bylo. Podle mého těch 5 minut za ten pocit klidu a bezpečí stojí. No ale každý svého štěstí strůjcem.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 06.12.2010
                    Autor: Zden42
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Cyklostezky v Ostravě

                           

                      No, je fakt, že když se na to podívám blíž, tak ty alternativní trasy skutečně nejsou o tolik horší.

                      Ovšem i tak ty lidi chápu, já totiž jezdím do práce tohle: http://tinyurl.com/2fdhryw (link je na mapy.cz). Je to nejmírnější způsob, jak se od Prahy vydrápat na Mukařov, potažmo pak Ondřejov...

                      [ Zpět ]
                      Datum: 07.12.2010
                      Autor: Vratislav
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Cyklostezky v Ostravě

                             

                        Já je nechápu. A teď mě napadla jedna věc. Bojuješ za bezpečnější jízdu na kole. Když je ale opravdu možnost jet do práce bezpečně, bez aut, po rovině a bez výrazné ztráty času, napíšeš že chápeš ty lidi, kteří jedou v plném provozu. Tak tohle už vůbec nechápu. Já nemluvím obecně. Mluvím o konkrétní cestě a situaci. Jinde to může být jinak ale u nás je to tak jak píšu. Co by se ještě mělo udělat, aby někteří cyklisté využívali pracně budované cyklostezky? Vždyť oni na ně prdí. Pak si stěžují na hustý provoz, ve kterém se motají.
                        Napadá mě jediné řešení. Porážka.

                        [ Zpět ]
                        Datum: 07.12.2010
                        Autor: Zden42
                        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Cyklostezky v Ostravě

                               

                          Jednak si myslím, že jich dost neví, že tam nějaká alternativa je, další části lidí by musel někdo cestu ukázat a jet s nimi aby viděli kudy, protože i kdyby o ni věděli, tak se jim nechce nechce nad cestou přemýšlet a hledat ji, další část lidí má nějakou cestu najetou autem a tak ji stejně jezdí i na kole a pro další část je 5 minut dost velká zajížďka, asi budou i další důvody.
                          A pak mě napadá ještě jeden velký důvod, jestli se v té oblasti příliš nerozšířili medvědi :-))

                          [ Zpět ]
                          Datum: 07.12.2010
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Cyklostezky v Ostravě

                               

                          Hm... bojuju spíš za rozšíření cyklistické dopravy. Přílišné soustředění na bezpečnost je u toho často kontraproduktivní a vede k tomu, že se lidi jízdy na kole zbytečně bojí.

                          Tady v tomhle případě jsem se snažil pochopit, proč tam ty lidi pořád jezdí, i když má trasa dvě celkem slušné alternativy (já to neschvaluju, naprosto si uvědomuju, jak je to nevhodné).

                          Možná, že se ti, kdo tam zůstali, rekrutují z více skupin:
                          - Jedni po té silnici jedou jen kousek a pak pokračují po stezce
                          - Jiní mají po cestě zastávky, kvůli kterým jedou po té silnici. Počítám, že obchody (a třeba i hospody ;-) ) budou spíš u té silnice než u cyklostezky.
                          - Pro další je těch pět minut důležitějších než jízda v příjemném prostředí.
                          - Nezanedbatelné procento lidí tak bude jezdit ze zvyku.
                          - A nebo má ta stezka nějaký problém, který není na první pohled vidět (teď spekuluju) - může tam být nezpevněný úsek, obrubník nebo dokonce schody a to tu stezku v tom místě na denní dojíždění prakticky diskvalifikuje.
                          - Jestli má ta silnice dost široké krajnice (z ortofota to není poznat, nějaké krajnice tam vidím, ale asi nic mic), tak to prostě řadě cyklistů stačí a nemají s předjíždějícími auty problém.
                          - A konečně tu možná špatně vykládáme cíl, se kterým byla stezka postavena (opět spekuluji, neznám podklady). Jestli bylo při návrhu jedním z cílů stáhnout lidi ze silnice.

                          Snažím se tu situaci pochopit, protože je to důležité třeba pro trasování a návrh nových stezek: Proč po nových stezkách nejezdí všichni cyklisté a jak ty stezky navrhovat tak, aby byly lepší variantou pro co největší část.

                          [ Zpět ]
                          Datum: 07.12.2010
                          Autor: Vratislav
                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Cyklostezky v Ostravě

                                 

                            Tak to vezmeme po řadě:
                            Lelek - na Tvůj argument o nezlalosti jsem už psal. Nejsou to lufťáci ani cykloturisté natěžko. Jsou to místní co dojíždí víceméně pravidelně a bydlí tu. O obou náhradních cestách určitě vědí. S tím zvykem to bude asi nejblíže.
                            Medvědy u nás střílíme. Jednoho mám vycpaného v práci.
                            Vratislav:
                            - s tím kouskem to tak asi nebude, protože když jezdím autobusem, vidím je jezdit celou trasu až do Valmezu, některé navíc znám osobně a vím že takhle jezdí pořád

                            -Zastávky po cestě nejsou, kromě jednoho motorestu. Navíc ráno moc zastávek neděláš, když už je těch 5 minut moc velké zdržení a stejně je všude zavřeno.

                            - to pětiminutové zdržení je podle mě prd. Ale časovkářům může vadit. To připouštím

                            - stezka nemá žádné problémy o kterých bych věděl. Jezdím tam na ležáku a nikdy jsem při cestě do práce na nic nenarazil. Tedy po jejím dokončení. Jinak opravdu některé úseky byly rozestavěné ale průjezdné. Schody tam nejsou.

                            - okraje na hlavní jsou přiměřeně široké. Přesto tam pár sražených cyklistů bylo

                            - poslední argument. Stezka byla postavena jako spojnice několika úseků Bečvy - Rožnovské, Vsetínské a pokračuje dál směrem na Hranice a k řece Moravě. Účel je samozřejmě rekreační a k dojíždění do práce je to podle mě ideální řešení.

                            Takže nejpravděpodobnější je podle mě ten zvyk. Potvrdili mi to i mí kamarádi sebevrazi, kteří takhle jezdí. Jeden i přes to, že ho do příkopu smetl kamión. Přežil a když jsem se ho ptal proč tam proboha pořád jezdí, řekl že je tak zvyklý. Měl ale naprasklou lebku, což ho částečně omlouvá :-)

                            Jak chcete změnit myšlení řidičů a omezit dopravu auty - což je podle mého boj s větrnými mlýny, když se nedaří změnit myšlení některých cyklistů? Argumenty o úspoře času, zvyku a bůhví čeho ještě jim na patologii budou platné jak mrtvému zimník.

                            [ Zpět ]
                            Datum: 07.12.2010
                            Autor: Zden42
                            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Cyklostezky v Ostravě

                                   

                              To píše už Havlíček, že velká věc je zvyk a zvyknout se dá i na krále s oslíma ušima nebo na šibenici ;-) Takže bych to viděl opravdu na ten zvyk - a na to, že ta silnice ty krajnice má (kdyby je neměla, tak ten tlak bude výrazně větší).

                              Ta poslední otázka je trochu zavádějící. Myšlení u lidí, kteří mají na něco pevný názor (nebo jsou na něco zvyklí), se mění jen velmi těžko. Jediný způsob je, aby na to přišli sami -- trvalou konfrontací s realitou.

                              Jinak existuje platné rozdělení lidí využívajících novou technologii (třeba mobily) na pionýry (technologii aktivně očekávající), trendsettery (rychle jí využívající a předvádějící jiným), mainstream (pomalu si zvykající), opatrné (reagující opožděně) a odmítající (nepřejdou na ní vůbec). Když se to převede na tu cyklostezku nebo jakoukoliv cyklostavbu, tak dobrý výsledek je využívání mainstreamem s postupným přechodem opatrných ("zvyklých na jiné"). Stejně nakonec zůstane nevelká skupina těch, kteří budou na novou stezku kašlat a to i kdyby to bylo iracionální.

                              [ Zpět ]
                              Datum: 07.12.2010
                              Autor: Vratislav
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: Cyklostezky v Ostravě

                                     

                                Já vím že to tak je. Někoho prostě přesvědčí až to, když ho nějaké vozidlo rozmázne na předním skle. A někoho ani to ne - viz můj kamarád.
                                Jen jsem se divil Tvému prohlášení, že to i tak chápeš. Já to nechápu, ale jsou to rozumně(?) myslící a svéprávní jedinci a jestli se z jakéhokoliv důvodu rozhodli takhle zbytečně riskovat, je to jejich věc. Jen bych nerad chodil svým kamarádům dávat kytky na křížky kolem cesty.

                                [ Zpět ]
                                Datum: 07.12.2010
                                Autor: Zden42
                                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Cyklostezky v Ostravě

                                   

                              Nemysli si, že když je někdo místní, že musí dokonale znát své okolí a každou cestu. Opravdu lidi znají zpravidla jen to kudy se pohybují, ale co je za rohem to už často ani netuší.

                              [ Zpět ]
                              Datum: 07.12.2010
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Cyklostezky v Ostravě

               

          Jestli to tam máte jako my v Praze, tak se jim ani nedivím... Na těch cyklo totiž bývá víc pěšáků než cyklistů, o obvyklé rychlosti jízdy si tam pak můžeš nechat jenom zdát...
          Vím, je to jen o tom kterém člověku jak se s tím vyrovná, ale konkrétně mne fakt vytáčí, že na takových místech musím každou chvíli brzdit a zase se potom pracně rozjíždět. Včetně toho, že ti lidé jsou dost často neukáznění, takže tam je i dost velké riziko nějaké vzájemné kolize.

          [ Zpět ]
          Datum: 03.12.2010
          Autor: Jarda
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Cyklostezky v Ostravě

                 

            Je na tom všem zvláštní, že cyklistu, který přejede po přechodu pro chodce, nebo kousek chodníku jsou policajti schopni téměř popravit, ale když vidí chodce na cyklostazce, kde evidentně nemá co dělat, tak se raději otočí. Pokud se lidi nezačnou chovat slušně a nebude na všechny stejný metr, tak ti pomůže snad jen lodní siréna.

            [ Zpět ]
            Datum: 03.12.2010
            Autor: Papji
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Cyklostezky v Ostravě

                   

              Jen doplním Jardu, že v Praze je 95% všech cyklostezek stezkami pro chodce a cyklisty. Takže chodci tam mohou (ono to tay dává smysl, když tam kromě stezky často nebývá už žádný extra chodník). A bruslaři mohou i na "čistou" cyklostezku. Počítám, že stezky v Ostravě na tom budou podobně.

              [ Zpět ]
              Datum: 05.12.2010
              Autor: Vratislav
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Cyklostezky v Ostravě

                     

                No právě...

                [ Zpět ]
                Datum: 05.12.2010
                Autor: Jarda
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Cyklostezky v Ostravě

             

        No dokonce je to 6,81 mil/1 km. Nicméně, v té ceně jsou samozřejmě zahrnuty lávky, propustky, násypové tělesa a proto je tak vysoko. Kdo má zájem může si přečíst zprávu od CDV, kde jsou uvedeny ceny a důvody proč jsou tak vysoké.

        PDF zde:

        http://www.cyklostrategie.cz/file/4-3...

        Poté zjistíte, že s cenou se dá dostat i pod milión. Jenže komu se nelíbí naše ceny ať mrkne do Prahy, kde teď postavili stezku za 150 mil 3 km.

        Článek zde:

        http://www.cyklostrategie.cz/cs/novinky...

        Je ale fakt, že občas se tady dělají zbytečné luxusní stezky za moc peněz, přičemž by stačilo udělat ji méně pohodlnou a třeba zase delší.

        [ Zpět ]
        Datum: 03.12.2010
        Autor: Yukon
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Cyklostezky v Ostravě

               

          Na tvoji poslední větu:ty pěkné a drahé cyklostezky okamžitě z...rou bruslaři a maminy s kočárky též na bruslích.Vím o čem mluvím jezdím tudy denně v Praze.

          [ Zpět ]
          Datum: 04.12.2010
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Cyklostezky v Ostravě

                 

            Hm, ono je to především proto, že v Praze je strašně málo veřejného prostoru, který by nabízel příjemný pobyt. Tak se není čemu divit, že se bruslaři na ty kousky stezek stahují a dokonce se k nim přibližují auty.

            [ Zpět ]
            Datum: 05.12.2010
            Autor: Vratislav
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Cyklostezky v Ostravě

                   

              Souhlasím ale pak by se tomu nemělo říkat jen"cyklostezky".Pak se není co divit,že někteří nadávají na drahé cyklostezky.Navíc podle vyhlášky jsem povinen ji použít, pokud je a nejezdit po silnici.

              [ Zpět ]
              Datum: 05.12.2010
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Cyklostezky v Ostravě

                     

                Já tomu říkám "cyklochodníky" ;-)

                [ Zpět ]
                Datum: 06.12.2010
                Autor: Vratislav
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Cyklostezky v Ostravě

                 

            To už potom ovlivnit, ale skutečně nejde. Je to stejné jako hřiště pro seniory, které jsou teď módou a chodí tam i děcka. Takže už se tomu začíná říkat vícegenerační hřiště. Tady se ale můžeme bavit o cyklostezce samostatné, se smíšeným provozem nebo cyklostezce v úrovni jízdního pruhu oddělené obrubou od chodníku atd...Jasně , že mamča s kočárkem nemá co dělat na cyklostezce pro cyklisty. Na troufla by si na stezku pro koně? Je fakt, že tam by neměla tak dobrý povrch :-)

            [ Zpět ]
            Datum: 07.12.2010
            Autor: Yukon
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Cyklostezky v Ostravě

         

    Cyklostezky v Ostravě??? Cyklostezky patří do přirody! Ve městě tak maximalně do parků, na nábřeží, prostě na odpočinkové zóny! Do města patří cyklopruhy!!! A ty v Ostravě spočítám na prstech jedné ruky. Kdyz slyším spojení cyklostezka a město tak se mi otvíra nůž v kapse. Nevím kdo vymyslel toto na hlavu postavené spojení a uz vubec nechapu nekoho kdo za nej muze bojovat. Cyklostezek tady mame jak nasráno ale k cemu vlastne ve mestě jsou? Dostanete se po nich od nikud nikam, stojí miliony, porad musite brzdit, a znova se rozjizdet, sesedat, tlačit kolo, a stejne je zaserou jenom bruslaři, skejtaci, maminy s kočarama a pejskaři. Bojují za ně hlavně ti kteří zastavají zhovadilý názor že cyklistickou dopravu je třeba "uklidit" mimo automobilovou. Cyklopruh oproti tomu jasne definuje prostor na komunikaci pro automobily a pro kola, nestojí skoro NIC a podstatně zvýší bezpečnost cyklistů, jako maličký bonus se dostanete velmi rychle a pohodně z bodu A do bodu B což je vlastně to oč tu běží ne?

    [ Zpět ]
    Datum: 04.12.2010
    Autor: Mig-all
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklostezky v Ostravě

           

      Ano, ale:
      1. Cyklopruh musí vést také přes křižovatku, jinak po něm budou jezdit jen ti, kdo by si na silnici troufli i bez něho.
      2. Chráněné stezky jako řidší kostra sítě umožní projíždět městem v případě potřeby i těm, kdo by si do městského provozu netroufli.

      Dodám, že jakákoliv infrastruktura musí být ospravedlněná tím, že jí někdo používá. Když po cyklopruhu projedou dva lidi za hodinu, protože 80% cyklistů používá přilehlý chodník a do provozu nechce, je potřeba ten cyklopruh buďto zlepšit (třeba protažením přes křižovatky), nebo nahradit chodníkovou stezkou.

      [ Zpět ]
      Datum: 05.12.2010
      Autor: Vratislav
      Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Cyklostezky v Ostravě

             

        Přesně tak. Každý si netroufne přímo do provozu na cyklopruh. Cyklisté jsou i děti. Cyklopruh ale není levnější variantou. Pokud je ulice úzká musí se přebudovat, rozšířít vozovka, tzn. posunout obruby, můžou tam být inženýrské sítě, voda, plyn, kanalizace atd...to znamená přeložky. Nehledě na to, že pozemek nemusí být města a jakmile rozšíříme cestu narazíme na vlastníka a ten to třeba nedá nebo neprodá. Jakmile jste na křižovatce je průser. Musí se kvůli tomuto pruhu třeba celá přebudovat a to potom stojí strašně moc peněz. V územním plánu je např. vedena cyklo po 28. října - a teď babo raď.

        [ Zpět ]
        Datum: 07.12.2010
        Autor: Yukon
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Cyklostezky v Ostravě

               

          Bude to znít krutě ale pokud si cyklista netroufne do provozu na cyklopruh, ma zustat doma nebo jet autobusem. Cyklista jinou moznost nez jet po ceste nemá (pokud teda neni diskutabilni cyklostezka), kazdopadne tak je to spravně, jezdit po ceste je normalni. Cyklista je pravoplatnym ucastnikem silnicniho provozu. A děti? Kolik jich asi tak v celkovem počtu cyklistů je? To mi chcete tvrdit ze pro bezpecnost te hrstičky dětí stavíme ty milionove cyklostezky ktere maji tolík mínusů oproti plusům? Tak to je teda vazne luxus! Deti maji drandit na kolečkách kolem baráků, na zahradách, v parcích a detskych hristích a potom az jsou vetsi maji jezdit pod dohledem rodicu a tam uz se neda svítit MUSI na cestu! Pokud "prikreslit" cyklopruh nejde, pak se to musí nejak resit dále, ale je obrovske mnozstvi mist kde to takhto pohodlne vyresit jde a bohuzel to tak není! :-(

          [ Zpět ]
          Datum: 16.12.2010
          Autor: Mig-all
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
          • Re: Cyklostezky v Ostravě

                 

            To není jen hrstka dětí. Lidí, co si netroufnou do silnějšího provozu, je (i mezi těmi, kdo po městě pravidelně jezdí), zhruba polovina.

            Kolo jako takové je dostupnější pro širší skupinu lidí než auto. Nepřítomnost dobrých chráněných cest a alespoň nějakých řešení usnadňující jízdu v provozu, z toho dělá elitářskou záležitost. Když by jízda na kole po městě měla zůstat jen specialitka pro přesvědčené environmentalisty a lidi, co jsou schopní splnit v provozu požadavky přísnější než řidičák, tak by vážně neměla podpora jízdy na kole smysl.

            Naštěstí to tak ale není. Tady jde o efekt "sněhové koule" - s pomocí chráněné infrastruktury dostat na kolo i lidi, co si do teď provozu netroufnou, mnozí z nich se pro větší efektivitu přesunou nakonec do provozu a s jejich pomocí nakonec zklidnit ten provoz, tím se nabalí další, atd... A najednou je po městě třeba 10% cest vykonaných na kole, cyklisti jsou všude a jezdí i v provozu, kam by si dřív netroufli, ale řidiči se k ni už taky umějí chovat.

            [ Zpět ]
            Datum: 17.12.2010
            Autor: Vratislav
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Cyklostezky v Ostravě

                 

            Za sebe musím říct, že nemám problém s orientací v běžném provozu, nicméně pokud to jde, tak se mu vyhýbám. Jezdím do práce na kole a snažím se jezdit raději po stezkách, které vedou mimo silnice. Nevidím na tom nic příjemného jet poránu kolem nekonečné kolony aut, dýchat výfukové smrady a poslouchat kravál motorů. Jaký balzám oproti tomu je projet parkem, kolem řeky, nebo po vedlejší komunikaci. Takže jsem jednoznačně pro samostatné cyklostezky a cyklopruhy pouze v místech, kde nejde automobilovou a cyklistickou dopravu oddělit.

            [ Zpět ]
            Datum: 22.12.2010
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Cyklostezky v Ostravě

                 

            Musím napsat, že jsi OSEL,promiň jinak nemůžu. Pro bezpečnost děti uděláš kulové ? -hledíš na prachy ? Já vyjdu z činžovního domu a místo chodníku, jsem hned na cestě pro ty ,,chudáky", kteří mají prdel v autě a hned troubí, že jim lezeš do cesty. Dále jím chybí místa na parkování, tak se ubírají pořád místa poslední zeleně ve dvorcích,kde jak píšeš - Děti maji drandit .Jak mají bezpečně dojet do těch parků, na ta hřiště,když nechceš cyklostezky ? Máš auto ? Zaparkuj si dál od domů, zvedni prdel a projdi se, u nás ( věřím, že i u Vás ) je plno ploch, kde se dá bezplatně parkovat,ale nejsou pod domečkem. Jestli ti to vadí, tak zůstaň doma, nebo si tam dojeď autobusem. Je to můj názor, nemám auto, mám dítě, které je starší, ale pořád se bojím když jede ven na kole.

            [ Zpět ]
            Datum: 06.01.2011
            Autor: XXXL
            Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Cyklostezky v Ostravě

                   

              Četl jsi vubec co jsem napsal nebo jsi rovnou zacal zvracet? P.S. Auto nemám, jezdím na kole, po cestě, nekličkuji mezi chodci. PS2: Musím napsat že jsi TOTALNI CYP.

              [ Zpět ]
              Datum: 07.01.2011
              Autor: Mig-all
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Cyklostezky v Ostravě

             

        Že máme v Ostravě cyklostezek jak nasráno je částečně pravda, ale hlavně, že vedou od nikud nikam jsou úzké, společné s chodci a kdoví co ještě je pravda. O cyklopruzích vím ve čtyřech případech a jsou OK.

        Ale i když ty cyklostezky stojí za nic, stejně po nich jezdím. Problém Ostravy bych viděl někde jinde, a to v tom, že v rámci jednoho obvodu se dá jet poměrně slušně, ale když chcete z Poruby do centra, z Poruby na OV-jih nebo z centra do Ovy-jih, tak máte problém. Všechny vedlejší stezky se postavily, ale na ty hlavní se jaksi zapomnělo, asi proto, že jsou to zčásti obtížně řešitelné úseky. Cesty tu sice jsou, bez provozu zdlouhavé a terénem nebo krátké, ale nepříjemné (provoz, chodníky, přechody atd.). Navíc je moc lidí nezná.

        Před volbama a při kandidatuře na hl. město kultury se říkalo, že se postaví ty hlavní stezky, ale teď je vše najednou jaksi drahé atd. A to se navíc všichni ohání investicema do čistého vzduchu...

        Abyste si představili stav stezek, tak podél hlavních ulic sem tam něco je, ale hlavní trasy podél řek jsou ve formě pěšinek, v lepším případě kamenité, vyjímečně už i asfalt. (Ale vždy je tam kousek od všeho, takže je třeba pořád horské nebo aspoň trekové kolo.)

        [ Zpět ]
        Datum: 16.12.2010
        Autor: maso
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Cyklostezky v Ostravě

               

          O tom jsem psal. Obvody nemají peníze na to postavit všechny stezky najednou a když to děljí po etapách vypadá to nelogicky a nesmyslně. Stačí se podívat do územního plánu a plánu cyklotras v Ostravě a uvidíte, že nelogické nejsou. Prostě na to chybí peníze a když už jsou přijde nové vedení z jiné politické strany a je po všem. Materiály apod..to je zase jiná stránka a za to může někdo jiný.

          [ Zpět ]
          Datum: 06.01.2011
          Autor: Yukon
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Cyklostezky v Ostravě

         

    Na konci minulého roku byla schvalena nova koncepce cyklisticke dopravy v Ostravě. Je k nahlednuti na www.ostravounakole.cz
    Ma asi 80 stranek amel by to byt hlavni koncepcni dokument do roku 2020

    [ Zpět ]
    Datum: 06.01.2011
    Autor: pavelm
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklostezky v Ostravě

           

      Vypadato ze na ostrave - jih se blyska na lepsi casy?
      viz clanek:
      http://ostravounakole.cz/co-je-noveho-na-jihu

      [ Zpět ]
      Datum: 23.02.2011
      Autor: pavelm
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Cyklostezky v Ostravě

             

        Opravdu zatím jenom vypadá, až se začne neco dít pak budu uctivě pokyvovat hlavou ale do té doby :-D BTW: začít by se mělo u výtluků a obrovskych mamutích děr prakticky všude po ostravě vzdyt to je tragedie to nema obdoby, pripadam si jako v Rusku! Nejdražší silnice na planetě Zemi a vydrží půl roku. :-D

        [ Zpět ]
        Datum: 23.02.2011
        Autor: Mig-all
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Na kole z Prahy do přírody

24.03.2024
Ahoj, hledá se cyklistka pro spolujízdy z Prahy ven na kolo, víkendy nebo dle dohody

Hledám: cyklistku co má hodně volného času

14.03.2024
Hledá se cyklistka na Jónské ostrovy od 7.5. do 13.6. Pobyt v domě přímo u moře, dvě horská elektrokola k…

Hledám: Island, s kolem nebo bez

08.02.2024
Neplánuje někdo letní cestu na Island bez cestovky, s kolem nebo bez? Nemá někdo zkušenost s objetím ostrova na…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

561 cyklistů (7 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024