reklama
Země: Slovensko Slovensko

Kam na Slovensko

Ahoj vsem. O prazdninach se chystame parta cca 8 lidi na slovensko na kole. Chteli by jsme se tam prepravit autem a pak z nejakeho zajimaveho mista vyjizdet. Muzete prosim doporucit nejake zajimave misto kam se vypravit. Vubec nevime co zvolit. Obtiznost tras pro ne prilis zdatne cyklisty, takze asfalt + lesní cesty. Rádi by jsme jeli nalehko. Diky moc.

[ Zpět ]
Datum: 14.06.2009
Autor: baltazarek
  • Re: Kam na slovensko

         

    Ahoj,
    nu zna Slovensku je toho viac na zaujimavu cykloturistiku. Znacenie cyklotras je vsak ovela horsie (ak vobec nejake) oproti Cecham. Ale aj tak mozem odporucit zopar destinacii.
    Doteraz najkrajsiu a nazaujimavejsiu cyklodovolenku na Slovensku sme zazili na severovychode Slovenska, ked sme putovali po drevenych kostolikoch. Su to opustene asfaltky, len sem tam sa ide po polnych cestach, sem tam sa musi aj na frekventovanejsiu cestu . Ubytovanie na jednom mieste by som odporucil Svidnik (v jeho okoli najdete minimlane 10 prekrasnych greckokatolickych drevenych kostolikov a mozte navstivit aj Duklu a udolie smrti), potom saq presunut do Bardejova (tu mzoem odporucit ubytovnu ministerstav obvrany Barmo, ak este jestvuje, maju skvelu veducu).
    Dalsia krasna lokalita je spis (ubytovanie v Kezmarku, alebo Poprade, pripadne v Levoci) S krasnymi spisskymi mestami, spisskym hradom a previezt sa mozte aj popod Vysoke Tatry po celkom zachovalych opustenych asfaltkach.

    Dalsia destinacia, ktoru mozem odporucit je Liptov (ak sa ubytujete v Ruzomberku, tak viem odporucit aj sprievodcov), alebo sa rovno prihlaste na akciu Okolo Liptova , ktora sa bude konat v prvy augustovy vikend(program zacina uz vo stvrtok 30.jula). blizsie info najdete na adrese http://www.likavka.sk/content/klub-nad-encov... a z kalendara akcii si stiahnite propozicie 30 rocnika). Z Ruzomberka sa daju robit krasne cyklovylety popod Nizke Tatry, popod Rohace, alebo okolo Choca, da sa zajst aj na Oravu. Vzdy po opustenych (ale rozbitych ) asfaltkach.

    Pekne je aj okolo Detvy (tam je celkom dobre znacenie cyklociest) je to prekrasna priroda a male samoty (tu sa volaju lazy) Pekne cyklotury sa daju robit aj v Malych Karpatoch pri Bratislave, alebo na Myjavskej pahorkatine (to mate z Ciech asi najbilizsie).
    Staci si len vybrat.
    Ak by si potreboval nejake podrobnejsie info (mam zopar zapiskov z nacih cyklotur) ozvi sa mi na [email protected])

    [ Zpět ]
    Datum: 15.06.2009
    Autor: Jaroslav
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Kam na slovensko

           

      Ahoj všem. Tak jsme se rozhodli pro oblast Ružomberka. Připadá nám že je tu spousta různých tras. Můžete někdo doporučit typy na nějaké jednodenní cyklovýlety ? Případně nějaké rozumné ubytování. Díky moc.

      [ Zpět ]
      Datum: 15.06.2009
      Autor: baltazarek
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Kam na slovensko

             

        Ahoj,
        dobre si si vybral. Odporucam Ti spojit sa s Robertom Fajtom (je teraz predsedom Ruzomberskych nadsencov amaterskej cyklistiky). Jeho mail je [email protected].
        On byva v Likavke, co je vlastne sucast Ruzomberka. Viem , ze zopar cykliostov vlastni pri Ruzomberku chaty (prenajimaju ich na zimu), takze s ubytovanim nebudes mat problem.
        Teraz trasy:
        Pekna trasa je po telese byvalej uzkorozchodnej zeleznicky z Ruzomberka do Liptovsej Osady (az do Korytnice cyklocesta nevedie). Z Osady sa da ist do Liptovskych Revuc a potom cez velky sturec do Motyciek. Spat cez Donovaly (netreba ist po hlavenj ceste ale pod nou cez osady az na Donovaly, spat zase cez Osadu do Ruzomberka. Je to vsetko do dost diveho kopca (musis ho absolvovat dvakrat). Dalsia moznost je ist z Osady do Litovskej Luznej cez sedlo Prievalec sa spustit do Partizanskej Lupce a cez Vlachy a vlasky prejst popod Liptovsku Maru do Besenovej a cez Teplu a Liskovu do Ruzomberka. Na jeden den odporucam vysliapat do Vlkolinca (je tam odbocka z cyklochodnika po byvalej zeleznicke). Je to do dost divokeho kopca, ale stoji to zato(inak byt na Liptove a nezazit kopce sa asi ani neda).
        Dalsia pekna trasa je spat do partizanskej Lupce cez Klacany a Dubavu do Svateho Kriza (je tam velky artikularny dreveny kostol prestahovany z Paludze) . Krasne su trasy smerom na Oravu, da sa ist cez Lucky(tade jazdia aj auta) do Osadky, alebo cez Kalameny (koniec cesty je vsak uz lesna cesta bez asfaltu) do Malatinej. do Malatinej sa da ist aj cez Litovsku Annu (tesne rped dedinou vsak treba odbocit dolava) po lesnej asfaltke bez premavky aut. Oplati sa pozriet si rekonstrukciu keltskeho hradiska , ktora je umiestena tesne nad preihradnym murom priehrady Liptovska Mara. Oplati sa ist pozriet kostolik v Martinceku (Robo vybavi sprievodcu). Na oravskej strane stoji za zmienku nasvteva artikularneho drevenho kostolika v Lestinach. da sa zajst p bocnych cestach aj na Oravsky zamok (ale je to uz dost daleko na jeden den). Treba si samozrejme prezriet zrucaninu Likavskeho hradu. Ak sa nejako dohodnete s odvozom bicyklov tak sa da urobit prosiecka dolina (ale ta sa da ist len pesi). Da sa odviezt vlakom do Popradu a potom ist popri rieke Poprad po krasnej novej cykloceste do Svtu a cez Sunavu po lesnej asfaltke okolo Cierneho vahu az do Kralovej Lehoty (potom bud vlakom domov, alebo popod horu az do Ruzomberka) Je tu toho na okoli naozaj dost, Robo urcite odporuci viacej tras.

        [ Zpět ]
        Datum: 16.06.2009
        Autor: Jaroslav
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Kam na slovensko

             

        No ja nevim, zrovna v Ruzomberku je nejaka papirna, nebo co ta fabrika vyrabi a to je strasny smrad. Vzdycky cestou do Tater a zpet (minimalne 10 krat rocne) v okoli Ruzomberku zavirame okynka a vypiname vetrani, zapomenout se nevyplaci. Turistika v okoli super, ale ubytovat bych se tam nechtel.

        [ Zpět ]
        Datum: 17.06.2009
        Autor: Neregistrovaný uživatel (M2)
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Kam na slovensko

               

          Ahoj, asi by jsme stejne nechteli ubytovani primo v ruzomberku. Jinak co si myslite o lokalite v okoli Liptovskeho mikulase, spise ale jižněji od něj. Nebyla by vhodnejsi na kole ? Jedeme tam na tyden. 1x pujdeme urcite do toho termalniho koupaliste besenova (az bude prset). Zbytek by jsme chteli jezdit na kole. Ja jsem hodne pro jízdu na vrcholy hor, pokud se tam dá jet, ale to se asi ostatnim libit nebude. Kazdopadne bych chtel aby tam byla i moznost nejake vrcholy zdolat. Jinak je pro me jeste dulezita, aby byla moznost ubytovani za rozumne penize pro cca 8 lidi. Nemate nejaky typ ? To bude asi ale stejne zalezet na te cilove lokalite. Diky

          [ Zpět ]
          Datum: 17.06.2009
          Autor: baltazarek
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Kam na slovensko

                 

            Ahoj, ja som par krat byval v Likavke v telocvicni(Likavka je takmer sucast Ruzomberka) a tam som ten smrad necitil (netusim preco). Ale je pravda,z e ked vchadzas do Ruzomberka po hlavnej ceste od Popradu, tak ides priamo popri tej papiernickej fabrike. Ubytovanie Ti mozem odporucit v Partizanskej Lupci. kamarat cyklista tam ma v rodinnom dome penzion. Voal sa to Privat Sokol, ja som tam nikdy nebyval, ale kedze majitel je cykloturista, turista a rekreacny bezkar a pozna dokonale okolie aj so sedla bicykla, mohlo by to byt dobre ubytko. Blizsie info najdes na http://www.nizketatry.com/sokol.html . Skus sa sa dohodnut s Igorom. Z Lupce mozes zdolat vrchol (alebo lepsie povedane sedlo Prievalec (tesne nad 1000 m) z Lupce tam vedie rozbita asfaltka, ale na druhu stranu je tam celkom kvalitna cesta, takze zjazd by to mal byt pekny. ak sa Ti radsej pacia tereny tak skus ist hore Kvacianskou dolinou, to je viac menej kamenity tursiticky chodnik, ale je tam cyklisticka znacka, takze sa da ist aj na bicykli. Prajem prijemny pobyt na Liptove.

            [ Zpět ]
            Datum: 23.06.2009
            Autor: Jaroslav
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Do vaší knihovny
Tip na letošní dovolenou

Pováží na kole – Trenčín

 (CK Cyklotur)
21.08.2024, 5 dní
7 980 Kč
cyklistický Autobusem
Seznamka

Hledám: Cyklistika z Prahy

22.04.2024
Ahoj, hledám cyklistku pro spolujízdy z Prahy ven na kolo, víkendy nebo dle dohody, na pohodu

Hledám: Kamaráda nebo kamarádku na pravidelné vyjížďky

Hledám: Kamaráda nebo kamarádku na pravidelné vyjížďky
21.04.2024
Hledám kamaráda, nebo kamarádku na pravidelné vyjížďky, nejlépe z okolí Prahy 6.

Hledám: partnerku na kolo

Hledám: partnerku na kolo
19.04.2024
vysoký, štíhlý, aktivně sportující, mladšího vzhledu hledá sportovně založenou ženu na sdílení společných zájmů,…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

383 cyklistů (17 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | včera

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024