reklama

Na hory se slevou

 (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Slevy se staly heslem dne. Slevové karty a balíčky služeb pevně zakotvily také v nabídce českých lyžařských areálů. Přinášíme vám přehled míst, které vsadily na balíčky služeb jako lákadlo pro lyžaře a kde můžete využít slev, bonusů a nejrůznějších karet.

Nový atlas Labské stezky je na trhu

 (Atlas Labská cyklotrasa v ČR 2011)

Dálková cyklotrasa podél Labe u nás zdaleka nedosahuje popularity, jakou má v sousedním Německu. Nejednotné značení, různá kvalita povrchu a nedostatečné mapové podklady se podepsaly na tom, že většina německých turistů dojede maximálně do Děčína nebo Ústí, kde otáčejí řídítka svých kol zpátky na sever do Německa. Češi zase, pokud jde o dálkové trasy, raději vyrazí na jih k Dunaji do Rakouska. Labskou trasu v celé délce v ČR mapuje nový cykloturistický atlas, který vyšel koncem loňského roku.

Holiday World odstartoval, o víkendu otevírá brány veřejnosti

Holiday World 2012 (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Veletrh cestovního ruchu, to není jen křepčení okrojovaných dívčin, které mají za úkol přitáhnout pozornost návštěvníků k regionu nebo městu. Na letošním Holiday World se dají sehnat i užitečné informace pro cestování, ať už individuální nebo s cestovní kanceláří. Byli jsme se tu podívat, co může být zajímavého pro cykloturisty, bikery, in-line bruslaře nebo turisty.

GO/Regiontour přináší inspiraci hlavně pro kratší výlety

Bránu do cyklistické vesničky na veletrhu Regiontour v pavilonu P nikdo nepřehlédne (Jiří Juřík)

Práskání bičem, jízdu na dřevěném kostitřasu, řezbářský koncert, ochutnávku piva, vína a kozích sýrů, vyhrávání swingového orchestru – to všechno může potkat návštěvník veletrhu GO/Regiontour. Na brněnské výstaviště jsme přijeli s kolegy, abychom tu postavili stánek, dali ochutnávku toho, co se dá zažít na kole, a podívali se, co nového a zajímavého je pro kolaře v Česku a u nás.

Ski Guide Austria – recenze přehledu rakouských lyžařských areálů

 (Österreich Werbung/ Wolfgang Zajc)

Rakušané to se sněhem umějí, o tom není pochyb. Nejenže rakouští sportovci lyžaři pravidelně obsazují přední příčky světových pohárů, Rakousko je také cílem zimní dovolené a každoročně sem směřují tisíce milovníků lyžování a zimních sportů. Díky dobré dostupnosti sem jezdíme nejen na dovolenou, ale hlavně na prodloužené víkendy. Průvodce Ski Guide Austria je prvním kompletním přehledem zimních lyžařských areálů a dalších sportovních aktivit v Rakousku, který vychází s aktualizovanými informacemi pro zimní sezónu 2011/2012.

Cestovní kanceláře finišují katalogy před letní sezónou

 (CK Kudrna)

Uprostřed zimy vrcholí v cestovních kancelářích přípravy na příští letní sezónu. Organizátoři zájezdů vyrážejí na trh s novinkami i osvědčenými destinacemi jak pro „pohodáře“, rodiny, pro bajkery i příznivce in-line bruslí. Kam se jezdí k moři a za cykloturistikou, které regiony přitahují bajkery a pár tipů navíc od zástupců hlavních outdoorových cestovek vám přinášíme v dnešním článku. A zájezd může udělat radost také pod vaším stromečkem.

Na kole po stopách pánů z růže

Český Krumlov z nadhledu (Světlana Jasná)

Projeďte se českou historií, českou krajinou, po českých památkách, to vše ve znamení pětilisté růže a při 400. výročí vymření významného rodu Rožmberků.

Labská stezka má další doménu, stránky vytvořil soukromý nadšenec

 (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Cyklotrasa kopírující tok Labe, ale i částečně i Vltavy, patří u nás k nejoblíbenějším, ale i nejpohodovějším trasám, a to nemluvíme o německé části, kde je opravdu nejpopulárnější. V nedávné době byly spuštěny nové webové stránky, které důkladně mapují 175 kilometrů dlouhý úsek mezi Prahou a hranicemi s Německem.

V Evropě funguje více než 400 automatizovaných půjčoven jízdních kol

Pařížský Vélib si od svého otevření v roce 2007 získal obrovskou popularitu. (Sebastien Robert)

Eurovíkendy v evropských městech jsou stále populárnější. Prozkoumat je můžete ze sedla jízdního kola, ve většině případů se dají vypůjčit v některé z automatizovaných půjčoven. Vypravte se s námi na cestu po Evropě na půjčeném kole.

Kam jezdí cyklobusy - Morava a Slezsko

Valašský cyklobus (Cyklobus.cz)

Před časem jsme zveřejnili aktualizované informace o provozu cyklobusů v Čechách na sezónu 2011. Na Moravě a ve Slezsku je síť cyklobusů výrazně řidší a i jejich provozní doba bývá omezenější, nejčastěji jen na prázdninové měsíce. (Aktualizováno 24. 6. 2011)

« Předchozí 1 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Další »
Blogy

Z Linze do Budapešti přes Alpy

 ()
Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska, bylo potřeba se podívat po další výzvě. Koukám do mapy, vzpomínám, jaké že to mám cyklo sny, až mě z toho vytrhne Peťa s dotazem, jestli jsme vůbec byli v Budapešti s kolama?No vida, na kole…
Monolema | dnes

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

 ()
Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras vyhlášených Evropskou asociací pro pěší turistiku. Její celková délka je přibližně 7 100 km. Začíná v Norsku na Severním mysu /Nordkapp/, vede Skandinávií k jihu a trajektem překračuje Kattegat…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

O čem se mluví:

NEcyklo Ukrajina 42 před 4 minutami
Komentáře k blogu Z Linze do Budapešti přes Alpy před 14 minutami
Vyjížďky, srazy, akce BIKE SRAZ NA VYSOČINĚ - 21 ROČNÍK dnes v 18:13
Trénink a zdraví Jak sportujeme dnes v 14:31
Co vás zaujalo 278 dnes v 14:24
Technické rady Technické dotazy a poznatky II dnes v 13:29
Elektrokola CYC PHOTON X1, zkušenosti dnes v 12:40
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

256 cyklistů (11 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | dnes

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024