reklama

Evropský cykloslovníček do vaší kapsy

 (EESC)

Evropský cykloslovníček, který obsahuje popis jízdního kola a jeho částí v 27 jazycích, vychází již podruhé. Pomůcka pro cyklocestovatele je nově doplněná o čtyři další jazyky.

Test vodotěsné brašny Ortlieb Back-Roller

Vodotěsné brašny Ortlieb Back-Roller (NaKole.cz)

Ani nemusíte vidět logo a okamžitě víte, na čem jste. Typická červená barva, způsob připevnění na nosič, systém zavírání „zaroluj a zacvakni“ – to jsou charakteristické znaky brašen Ortlieb. I když tradičně se s nimi setkáme hlavně u návštěvníků z Německa, na chuť jim přicházejí také Češi. Zadní brašny jsme testovali na dálkové expedici i v každodenním městském provozu.

Zdravá lahev vám nevykvete

 (Jaroslav Paznocht)

Setkání s přírodou nemusí pro cyklistu znamenat jen rozkvetlé louky, hory nebo šumící lesy. Příroda žije všude okolo nás a někdy o ní tak úplně nestojíme – třeba v případě zkvašeného nebo zplesnivělého nápoje v cyklistické lahvi, do které se žádná čistící štětka nedostane. V letošní sezóně prošel důkladným testem výrobek s obchodním názvem „Zdravá lahev“, který slibuje stop plísním a nezdravému bujení díky postupům nanotechnologie. Je to marketingový tah nebo uplatnění špičkové techniky, která je dostupná pro každého?

Velký test skládacích kol (8.) – BBF 20

Skládací kolo BBF 20 (NaKole.cz)

Při prvním pohledu na toto kolo někteří z testovacích jezdců propadli mírné nostalgii. Vzpomněli si totiž na svoji první polskou skládačku, kterou BBF zdánlivě připomnělo. Teprve další seznámení ukázalo, že vše je poněkud jinak. Mezi těmito dvěma stroji leží přece jen asi čtvrtstoletí technického pokroku.

Recenze kola Author Avion: Karbonový kros

Author Avion (NaKole.cz)

Těžko by se v Čechách hledal někdo, kdo by neznal kola Author. Není divu – za posledních patnáct let, kdy tato originální česká značka působí na českém trhu, je nabídka každým rokem bohatší, a to kvalitativně i kvantitativně. Nikoho tedy nepřekvapí, že již v roce 2009 se u nejvyšších modelů Author nabízí rám z karbonové pleteniny. Vyzkoušeli jsme, jak se jezdí na modelu Author Avion pro rok 2010.

Recenze atlasu ČR s cyklotrasami (Žaket)

 (NaKole.cz)

Na veletrhu Svět knihy představilo vydavatelství Žaket již druhé aktualizované vydání atlasu ČR s cyklotrasami. Jeden výtisk putoval i do redakce NaKole.cz a dnes se s vámi tak můžeme rozdělit o hodnocení tohoto mapového díla.

Recenze elektrokola Giant Twist Sport Lite

Elektrokolo Giant Twist Sport Lite (NaKole.cz)

Další z řady testovaných elektrokol, Giant Twist Sport je crossové elektrokolo. Zapomeňte na elektrokola připomínající mopedy, výrobky prosté elegance, plné kompromisů nebo laděné pro město. Twist zkrátka vypadá a chová se jako jako cross a nejlépe je mu na předměstských asfaltkách a zpevněných cestách cyklotras.

Recenze skládacího elektrokola Gocycle

Skládací elektrokolo GoCycle (NaKole.cz)

Jen málokdy se vám stane, aby na vás na ulici mladíci pokřikovali „Máte hezký kolo!“ S Gocycle si na to velmi rychle začnete zvykat. Tohle kolo z budoucnosti je jednoduše designový skvost. Technicky se jedná o skládací elektrokolo, přesto se brání zařazení do jakékoli škatulky. Jednoduše Gocycle.

Velký test skládacích kol (7.) – Dahon Espresso

Dahon Espresso (NaKole.cz)

Přijměte pozvání na šálek kávy, a nejde o kávu černou, ale o docela podařené espresso s mlékem. Ostatně právě barva kávy s mlékem je charakteristická pro design skládacího kola Dahon Espresso, které jsme pro vás otestovali.

Recenze elektrokola Citybikes MyCity Edison III

Městské elektrokolo Citybikes MyCity Edison III (NaKole.cz)

Jako další v našem seriálu o elektrokolech přichází na řadu městský švihák s plnou parádou – Edison III. Jde o úplnou novinku z dílny pražské společnosti Citybikes, která postavila městské elektrokolo na základě zpětné vazby od svých zákazníků. Kolo jsme dva týdny proháněli na cestách po Praze a celkově na něm najezdili 280 km. A jak náš test dopadl, to si můžete přečíst v následující recenzi.

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 Další »
Blogy

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

O čem se mluví:

Vyjížďky, srazy, akce Nákolácká Štafeta 2024 dnes v 11:42
Technické rady Technické dotazy a poznatky II dnes v 10:07
Cestování na kole Zase na cestě dnes v 09:55
Trénink a zdraví Jak sportujeme dnes v 09:18
NEcyklo Ukrajina 42 dnes v 08:18
Co vás vytočilo 152 včera v 22:37
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

713 cyklistů (6 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024