reklama

Test horského kola Author Epoque 1.0 27 – halama nejen do lesa

Author epoque 1.0, řádný stroj na 27,5 palcových kolech (Jiří Juřík)

První pohled na testované Author Epoque 1.0 kolo nás od ryze horských kol posunul spíše ke kolům na sjezd či freeride. Silné trubky rámu, čtyřčepové pružení, široké pláště s rozměrem 2,25 a průměrem 27,5 palců. Vše je ještě podtrženo masivními sváry a nelakovaným rámem, který zachovává původní stříbrnou barvu duralových trubek. Prostě na první pohled pěkný kousek, který vysloveně láká do těžkého terénu. Ostatně Epoque je deklarován jako stroj kategorie Enduro.

Test horského kola Author Sector 29 – lehký švihák

Horské kolo Author Sector 29 (Jiří Juřík)

Nejde o paralelu s lehkou ženštinou, ale pouze o upozornění, že námi testované kolo Author Sector 29 je lehké (10,9 kg) a nedělá problémy užít si s ním svižný výjezd.

Test kola AGang Leon 8,27 – kolo, u kterého jede nejen barva

Agang Leon 8,27 je nepřehlédnutelný. (Jiří Juřík)

Jistě znáte legendární film Leon o velmi nenápadném, ale o to více výkonném nájemném vrahovi. Skutečné horské kolo ze stáje AGang má se smyšlenou filmovou postavou společné pouze jméno, jinak se hodně liší. Především kolo Leon není nenápadné a již vůbec nemá vražedné choutky, naopak v nebezpečných situacích má schopnosti vás podržet.

Recenze skládacího kola Tern Joe D24

Skládací kolo Tern Joe D24 (Petr Vít, NaKole.cz)

Tern Joe D24 je zástupcem ne příliš obvyklé kategorie „velkých“ skládaček – jde o kolo více méně standardní velikosti s 26" koly, určené primárně pro ježdění po městě nebo v lehčím terénu. Dominantním rysem této kategorie je limitovaná skladnost – kolo sice složíte, ovšem zapomeňte na portabilitu skládaček s 20" nebo menšími koly – spíš než pro neustálé skládání při nastupování do tramvaje či autobusu je tento kus vhodný pro snadnou přepravu autem, dobře se vejde do výtahu a má menší nároky na uskladnění například v bytě.

Recenze skládacího elektrokola Gocycle G2R

Skládací elektrokolo Gocycle G2R (Petr Vít, NaKole.cz)

Je to už nějakou dobu, co jsme měli v redakci k dispozici futuristické skládací elektrokolo Gocycle – tehdy ve verzi G1. Aktuální vylepšenou verzi G2R vám krátce představíme právě teď.

Test sportovní navigace Holux FunTrek 132

Hlavní menu (Jiří Juřík)

Novinka mezi outdoorovými navigacemi s označením Holux FunTrek 132 navazuje na úspěšný předchozí model 130, který se v roce 2012 stal finalistou soutěže Produkt roku v sekci GPS. Před Holuxem se umístily pouze dvě automobilové navigace. Jak si vede novější model 132, naznačí náš test.

Velký test elektrokol – Apache Hawk

 (Jiří Juřík)

Když indián pronese slovo „hawk“, znamená to, že dohovořil. Když výrobce kol Apache představí na trhu elektrokolo Hawk, není to zdaleka jeho poslední slovo, ale v případě tohoto kola se i tak jedná o pořádný argument.

Tern Verge P18 – závodní skládačka zrozená pro silnice

Skládací kolo Tern Verge P18 (NaKole.cz)

Je to poprvé, co se nám do redakčních drápů dostalo skládací kolo postavené s maximálním důrazem na rychlost. Seznamte se, přijíždí Tern Verge – městská raketa na dvou kolech.

Velký test elektrokol – Guewer Camp

 (Jiří Juřík)

Anglické slovo camp lze přeložit jako tábor, kemp a z této oblasti jistě znáte kempovací nádobí či nábytek, nyní se můžete seznámit se skládacím elektrokolem do kempu, ale nejen tam.

Velký test elektrokol – 4FREETIME Praktik 36

 (Jiří Juřík)

Tentokrát se podíváme do poněkud odlišné kategorie elektrokol, než na kterých jsme jezdili doposud. Nepůjde o žádný sportovní stroj, či sofistikované kolo vyšlechtěné pro městský provoz. 4FREETIME Praktik se snaží o univerzálnost a skloubení výhod skládacích kol, elektrokol, celoodpružení, to vše za relativně nízkou cenu vzhledem k nabídce na trhu. Jak takové spojení dopadne, se dozvíte po přečtení naší další recenze.

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 Další »
Blogy

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

O čem se mluví:

NEcyklo Radování na sněhu 23 - 24 dnes v 09:57
Elektrokola Výměna BMS dnes v 09:56
Trénink a zdraví Jak sportujeme dnes v 09:41
Technické rady Výměna destiček dnes v 09:15
Cestování na kole Zase na cestě dnes v 08:29
NEcyklo Ukrajina 42 dnes v 07:25
Technické rady Technické dotazy a poznatky II včera v 23:16
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

367 cyklistů (10 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024