reklama

Zastupitelé Prahy 5 a projektanti se společně projeli na kole

Trasa exkurze vedla přes centrální Smíchov po páteřní cyklotrase A1 (NaKole.cz)

Na Praze 5 lze najít bezpečné trasy pro jízdu na kole – takový byl závěr středeční exkurze „Po cyklostezkách a cyklotrasách Prahy 5“. Pro vytvoření dalších jsou nutné určité úpravy.

Česká města ožila cyklojízdami

Pražská cyklojízda (Lubomír Kotek)

V uplynulém týdnu ulice našich měst zaplavili cyklisté. Na společných cyklojízdách v Praze, Brně, Ostravě a Plzni si znovu připomněli neuspokojivé podmínky pro cyklistickou dopravu.

Optimální cyklistický stojan

Zwiesel - Německo (Zwiesel - Německo)

Smyslem tohoto článku je upozornit na nedostatky cyklistických stojanů používaných v Praze (i jinde v Česku) a vysvětlit požadavky na stojan používaný ve městě. Součástí jsou příklady vhodných cyklistických stojanů ze západoevropských měst, kde je již jízdní kolo považováno za plnohodnotný dopravní prostředek.

Budou v Pardubicích půjčovny kol?

Jeden ze stojanů automatické půjčovny kol v pražském Karlíně (Homeport)

Hustou síť cyklostezek v Pardubicích by mohlo doplnit zhruba 100 stanovišť automatických půjčoven kol. V současné době zjišťuje město zájem veřejnosti o tuto plánovanou službu.

Cyklisté v Praze bojují za bezpečnější dopravu

Křižovatka nábřeží Kapitána Jaroše – Dukelských hrdinů (Václav Vrtal)

Křižovatka ulic nábřeží Kapitána Jaroše – Dukelských hrdinů se před rokem stala osudnou Janu Bouchalovi. Nebezpečná a nepříjemná křižovatka je již šest let předmětem kritiky ze strany občanského sdružení Oživení. Dodnes však není jisté, zda dojde k úpravám, které by v tomto místě zvýšily bezpečnost chodců a cyklistů.

Zimní Kodaň

 (Michal Křivohávek)

Máme konec ledna a sněhová nadílka se dostala do všech koutů ČR. Pro někoho to znamená konec ježdění na kole. Přinášíme pár fotek, jak se vypořádávají se zimou cyklisté v dánské metropoli.

Rok po Janu Bouchalovi

Návrh Davida Černého na pomník Jana Bouchala (Oživení)

Včera to byl právě rok, kdy v nemocnici zemřel Jan „Pup“ Bouchal, předseda Oživení, koordinátor projektu Auto*mat a dlouholetý propagátor cyklistické dopravy v Praze. Několik desítek lidí si připomnělo jeho památku na smuteční cyklojízdě Prahou.

Pražští památkáři: Cyklisty do centra nechceme

Náplavka na Rašínově nábřeží (Václav Vrtal)

Proč není dodnes v centru Prahy ani metr použitelné severozápadní cyklostezky podle břehu Vltavy? Proč se do hlavní budovy městské knihovny v Praze nedá jet na kole?

Obyvatelé Prahy 5 chtějí jezdit na kole

Reakce starosty MČ Praha 5 na podněty občanů, aby řešení lávky přes ulici K Barrandovu počítalo také s cyklisty. (Václav Vrtal)

Přes 400 občanů podepsalo petici, která požaduje od radnice Prahy 5 větší podporu cyklistické dopravy. Starosta Prahy 5 Milan Jančík se však k tomuto požadavku staví nepříliš vstřícně.

Jak jsme se projeli po cyklostezkách v Plzni

 ()

Zástupci sdružení Cyklisté Liberecka byli pozváni na exkurzi po plzeňských cyklostezkách. „Kdy se takhle projedeme v Liberci?“ ptá se předseda sdružení Jiří Rutkovský.

« Předchozí 1 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Další »
Blogy

Z Linze do Budapešti přes Alpy

 ()
Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska, bylo potřeba se podívat po další výzvě. Koukám do mapy, vzpomínám, jaké že to mám cyklo sny, až mě z toho vytrhne Peťa s dotazem, jestli jsme vůbec byli v Budapešti s kolama?No vida, na kole…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

 ()
Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras vyhlášených Evropskou asociací pro pěší turistiku. Její celková délka je přibližně 7 100 km. Začíná v Norsku na Severním mysu /Nordkapp/, vede Skandinávií k jihu a trajektem překračuje Kattegat…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

O čem se mluví:

NEcyklo Ukrajina 43 dnes v 02:28
Elektrokola Elektro fatbike na dlouhé trasy včera v 22:29
Ostatní – cyklo Jaké to bylo 146. včera v 22:16
Trénink a zdraví Co vás zaujalo 278 včera v 21:31
Vyjížďky, srazy, akce Návrhy na jarní sraz 2024 včera v 20:08
Ostatní – cyklo Za kým je mi smutno, kdo mi bude chybět - 1. včera v 19:54
Rada při výběru kola GENESIS nebo ROCK MACHINE včera v 09:14
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

242 cyklistů (3 přihlášení)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024