reklama

V Evropě funguje více než 400 automatizovaných půjčoven jízdních kol

Pařížský Vélib si od svého otevření v roce 2007 získal obrovskou popularitu. (Sebastien Robert)

Eurovíkendy v evropských městech jsou stále populárnější. Prozkoumat je můžete ze sedla jízdního kola, ve většině případů se dají vypůjčit v některé z automatizovaných půjčoven. Vypravte se s námi na cestu po Evropě na půjčeném kole.

Prahu podrželi cyklisté

 (NaKole.cz)

Ještě včera večer to vypadalo na velký dopravní kolaps pražské dopravy. Mnoho lidí proto nechalo auta doma a na pravidelnou cestu do práce vyrazilo na kole či pěšky. A výsledek? Praha se na jeden den proměnila v Kodaň, na hlavních cyklistických trasách bylo k vidění několikanásobně více cyklistů než obvykle.

Stávka dopravců se kol netýká, do práce můžete jet po vlastní ose

Změní se Praha na jeden den v město cyklistů? (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Chystaná stávka, která ve čtvrtek ochromí provoz na železnici a veřejnou dopravu ve větších městech, se dotkne asi každého. Pravidelní cyklisté si možná vydechnou, stávka pro ně bude jen příležitostí opět vytáhnout své miláčky, tentokrát na cestu do práce. Pro ty ostatní, kteří nejezdí na kole zcela pravidelně, se může hodit pomoc. (Aktualizováno 15.6. 2011)

Konference věnovaná cyklistům začíná dnes v Uherském Hradišti

Uherské Hradiště žije přípravami na cyklokonferenci (NaKole.cz)

Na 200 účastníků letošní cyklokonference se sjelo do Uherského Hradiště, aby zde jednali o budoucí podobě cyklistické dopravy u nás. Zástupci státní správy, reprezentanti českých měst i odborníci na cyklistickou dopravu se zúčastní maratonu přednášek, kulatých stolů a odborných exkurzí, které ve Zlínském kraji potrvají až do pátku 3. června 2011.

Nová cyklostezka okolo Brandýsa slouží zatím hlavně in-line bruslařům

Na nové stezce podél Labe (redakce NaKole.cz)

Před časem byl slavnostně otevřen nový úsek Labské stezky v okolí Brandýsa nad Labem. S fotoaparátem přes rameno a na kolech jsme se vypravili podívat, jak vypadá čerstvý úsek jedné z nejvýznamnějších dálkových tras v ČR. Na stezce se dopoledne projížděli především in-line bruslaři…

Velký test skládacích kol (9.) – MyCity Compact

MyCity Compact (Květoslav Syrový)

Seriál, který postupně testuje skládací kola na českém trhu, pokračuje dalším dílem. Skládací kolo Compact je člen rodiny MyCity, vytvořené speciálně pro český trh. Mezi jeho bratříčky patří kromě městských a retro kol i terénní elektrokolo. Tenhle oranžový krasavec ale na sebe zaručeně přitáhne zvláštní pozornost.

Dobře sedět je základ

Když to dobře sedne... (redakce NaKole.cz)

Následující článek není určen osobám pravomocně odsouzeným do vězení, kterým bychom chtěli radit, jak si ulehčit výkon trestu. Text je určen milovníkům jízdních kol a měl by jim pomoci při správném posedu na jejich milovaném stroji, protože od správného posedu se odvíjí nejen pohodlí, ale i výkon.

Pražská cyklojízda měla úspěch

Velká jarní cyklojízda 2011 (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Jako barevný had, pomalu se vinoucí ulicemi Prahy, tak vypadala včerejší velká cyklojízda z ptačí perspektivy. Zevnitř pulsovala energií, hudbou z několika sound systémů a dobrou náladou. Jak viděli cyklistický peloton řidiči aut, zastavených policejními hlídkami, to nevím. Jedno vím ale jistě - letošní velká cyklojízda byla zase o něco větší.

Do rozkvetlých měst vyrážejí cyklojízdy

Brněnská cyklojízda vyjela minulou sobotu16.4.20 (Darek Galle, Brno na kole)

Pryč jsou unifikované cyklojízdy, které sršely nesouhlasem a konfrontací. Tradiční velké akce, na kterých se potkávají styloví jezdci na městských kolech s freeridery, doplňuje sprška barevných tematických akcí. Specializované jízdy se obracejí tu na příznivce „furtek“, na studenty a žáky, nebo třeba na punkery. Ale čeká nás i „zaměstnanecká“ cyklojízda.

Vlaky vozí kola po Praze zadarmo

U některých příměstských vlaků v Praze kapacita háků ve vlacích často nestačí. (Jitka Vrtalová)

Před novou sezónou dostávají pražští cyklisté milý dárek. Od prvního dubnového víkendu už nemusejí platit za kola, která s sebou chtějí vzít do vlaku. Po metru, tramvajích a lanové dráze na Petřín jsou vlaky další možností, jak bezplatně s kolem překonat nepříjemné úseky cesty.

« Předchozí 1 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 31 Další »
Blogy

Z Linze do Budapešti přes Alpy

 ()
Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska, bylo potřeba se podívat po další výzvě. Koukám do mapy, vzpomínám, jaké že to mám cyklo sny, až mě z toho vytrhne Peťa s dotazem, jestli jsme vůbec byli v Budapešti s kolama?No vida, na kole…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

 ()
Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras vyhlášených Evropskou asociací pro pěší turistiku. Její celková délka je přibližně 7 100 km. Začíná v Norsku na Severním mysu /Nordkapp/, vede Skandinávií k jihu a trajektem překračuje Kattegat…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

O čem se mluví:

NEcyklo Ukrajina 42 dnes v 16:54
Elektrokola Elektro fatbike na dlouhé trasy dnes v 15:05
NEcyklo Co pobavilo, potěšilo 192 dnes v 09:03
Elektrokola E Fatbike, výdrž baterky dnes v 07:48
NEcyklo Co právě posloucháte? dnes v 03:54
Technické rady Springer vidlice na fatbika včera v 23:08
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

256 cyklistů (8 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024