reklama

V soutěži o česká NEJ hrajeme o jízdní kolo nebo víkendový pobyt

 ()

Jízdní kolo, víkend v zařízeních se značkou Cyklisté vítáni, cyklobrašny nebo cyklistické dresy mohou vyhrát účastníci nové soutěže, která dnes startuje NaKole.cz. Odměny jsou určené pro autory nejlepších příspěvků, o vítězi budou po celou letní sezónu hlasovat sami návštěvníci NaKole.cz.

Na For Bikes se sjedou závodníci i cyklocestovatelé

Zahájení druhého ročníku veletrhu For Bikes 2011 - symbolickou pásku přestřihl Zdeněk Štybar (reprezentant v cyklokrosu) společně s Petrem Břízou (zástupce hl. m. Prahy) (NaKole.cz)

Už za týden se na pražském výstavišti v Letňanech otevře veletrh For Bikes. Příští víkend by si měli ve svých diářích zakroužkovat hlavně cyklisté, kteří chtějí před nastávající sezónou doplnit své vybavení či otestovat nové modely kol. V pořadí třetí ročník veletrhu ale nabídne také zábavu pro děti, inspiraci na cyklodovolenou nebo možnost si zasoutěžit.

Nový atlas Labské stezky je na trhu

 (Atlas Labská cyklotrasa v ČR 2011)

Dálková cyklotrasa podél Labe u nás zdaleka nedosahuje popularity, jakou má v sousedním Německu. Nejednotné značení, různá kvalita povrchu a nedostatečné mapové podklady se podepsaly na tom, že většina německých turistů dojede maximálně do Děčína nebo Ústí, kde otáčejí řídítka svých kol zpátky na sever do Německa. Češi zase, pokud jde o dálkové trasy, raději vyrazí na jih k Dunaji do Rakouska. Labskou trasu v celé délce v ČR mapuje nový cykloturistický atlas, který vyšel koncem loňského roku.

Poslanecká sněmovna rozhodla: Vozíky mohou na české silnice

 (Dvě plus dvě)

Diskuse o přívěsných vozících za jízdní kola spěje ke svému závěru. Poslanecká sněmovna včera odpoledne schválila novelu silničního zákona, která určuje podmínky pro přepravu dětí. Poslanci se shodli, že cyklopřívěsy budou jezdit všude, kam mají povolení jezdit také jízdní kola. (aktualizováno 13. 2. 2012)

Cyklopřívěsy: hrozí nám mezinárodní ostuda?

Cykloturistika s dětmi získala na oblibě a v počtu cyklopřívěsů jsme v Evropě na špičce. (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Zatímco venku mrzne až praští, český Parlament se rozhoduje, zda zavést do zákona přívěsné vozíky a tyče za kola. O definitivní podobě silničního zákona čeští poslanci zřejmě rozhodnou už příští čtvrtek 8. února 2012.

Cyklokočárek měl premiéru

Cyklokočárek měl svoji premiéru na veletrhu GO/Regiontour v Brně. (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Originální český patent na přepravu dětí na jízdním kole byl představen na veletrhu v Brně. Takzvaný cyklokočárek přichází na trh právě v době, kdy českým parlamentem hýbou vášně okolo přívěsných vozíků za kola. První dojmy z nového českého nápadu najdete v tomto článku.

Cyklistická vesnice vyroste na veletrhu Regiontour v Brně

 (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Série cestovatelských festivalů a veletrhů cestovního ruchu začíná každoročně v Brně na GO/Regiontour. Historicky poprvé se na takovém veletrhu objeví také „cyklistická vesnice“ se soustředěnou nabídkou pro milovníky cykloturistiky. Pokud se na GO/Regiontour chystáte, navštivte pavilon P, kde bude mít svůj stánek i NaKole.cz.

Fotoreportáž z veletrhu Bike Brno 2011

Na veletrhu Bike Brno 2011 jsou k vidění především nové modely jízdních kol pro příští sezónu. (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Přinášíme vám fotoreportáž z prvního dne veletrhu Bike Brno.

Veletrh Bike Brno 2011

Bike Brno 2010 (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Ve čtvrtek otevře brány návštěvníkům podzimní veletrh cyklistiky Bike Brno. Na brněnském výstavišti si už tradičně dávají dostaveníčko nejen výrobci a dovozci kol, ale také servisy, prodejci doplňků, cyklistické kluby a významné osobnosti ze světa cyklistiky.

Dětské vozíky za kola dostanou na stůl čeští poslanci

Jízda na kole s přívěsným vozíkem je legální ve většině sousedních států (NaKole.cz)

Přívěsné vozíky za kola budou možná již v příští cyklistické sezóně moci legálně vyjet na české silnice a cyklostezky. Počítá s tím návrh novely zákona, který včera večer posvětila vláda. Definici vozíků v zákoně vyžadují již delší dobu uživatelé a některé neziskové organizace.

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 13 Další »
Blogy

Z Linze do Budapešti přes Alpy

 ()
Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska, bylo potřeba se podívat po další výzvě. Koukám do mapy, vzpomínám, jaké že to mám cyklo sny, až mě z toho vytrhne Peťa s dotazem, jestli jsme vůbec byli v Budapešti s kolama?No vida, na kole…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

 ()
Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras vyhlášených Evropskou asociací pro pěší turistiku. Její celková délka je přibližně 7 100 km. Začíná v Norsku na Severním mysu /Nordkapp/, vede Skandinávií k jihu a trajektem překračuje Kattegat…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

O čem se mluví:

Elektrokola Elektro fatbike na dlouhé trasy dnes v 17:40
NEcyklo Ukrajina 43 dnes v 16:05
Trénink a zdraví Jak sportujeme dnes v 11:47
NEcyklo Ukrajina 44 dnes v 00:14
Technické rady Springer vidlice na fatbika včera v 22:17
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

305 cyklistů (9 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024