reklama

Co přinesl For Bikes 2015

Kola, kola a zase kola. Prostě velký veletrh (Jiří Juřík)

Rok s rokem se sešel a za námi je další svátek cyklistiky, pro jiného jen veletrh, pro další pak možnost podívat se, osahat si, projet si, a hlavně poznat, co je ve světě cyklistickém nového.

S lyžemi na kole? Se sněžným CykloTruckem to zvládnete

CykloTruck s naloženými lyžemi (Jiří Štrupl)

Stalo se již tradicí, že lyžovat vyrážíme na kole a pokud není dostatek času, pomůžeme si vlakem. CykloTruck CT3 se sněžným pláštěm byla volba pro letošní Železnou Rudu.

Na Mistrovství ČR a SR skládacích kol Brompton padl nový rekord

 (Radek Brunecký)

V pořadí již 4. ročník Mistrovství ČR a SR Brompton potvrdil i navzdory podmračenému počasí svoji pevnou pozici v kalendáři akcí na jižní Moravě. Mezi účastníky nechyběli ani závodníci z Maďarska, Itálie či Kanady. Padl i nový rekord ve skládání kola.

Pražské cyklozvonění tentokrát zamíří do centrálního parku Prahy 13

 (cyklozvoneni.cz)

Tradiční akce Pražské cyklozvonění se bude konat už poosmé. Z několika míst v Praze i blízkém okolí vyrazí v sobotu 13. září 2014 cyklistické pelotony, které budou směřovat k vodní nádrži na pomezí Prokopského údolí, do centrálního parku Prahy 13.

Posilovna pod širým nebem: zábava pro celou rodinu

 (Ingarda Trentino)

Zvolte Garda Trentino jako místo vaší příští dovolené a zkombinujte přírodu, sport, jezero a hory.

Město tak trochu i na kole

Celkový pohled na vstupní část (Jiří Juřík)

Pod názvem „Město na kole“ si většina cyklistů představí akci propagující především jízdu na kole po městě, nabízející řadu informací a přehlídku možností dopravního využití a jízdy na kole vůbec. Nicméně toto vnímání může být rozličné, což dokázala akce, která se uskutečnila o víkendu 12. a 13. dubna 2014, ta byla spíše něčím, jako cyklo-gastro jarmarkem.

For Bikes 2014 otevřel svoje brány

Z veletrhu FOR BIKES 2014 (Jiří Juřík)

Letošní cyklistická sezona byla symbolicky odstartována. Ve spolupráci s nástupem jarního počasí ji začal veletrh jízdních kol FOR BIKES 2014.

Kola pro africké děti

 (Kola pro Afriku, o.p.s)

Máte doma kolo, které zahálí, případně na něm nemá kdo jezdit? Potom máte základní předpoklad k dobrému skutku a věnovat své nepotřebné jízdní kolo na dobrou věc a navíc jej poslat za teplem do Afriky, takže nebude v průběhu nastávající zimy mrznout.

Tipy na výlety (nejen) pro ženy – Výlet do kraje s modrou krví

Lednický zámek (Jiří Juřík)

Jednu z našich nejkrásnějších krajinných lokalit, kterou navíc chrání UNESCO, nevytvořila z větší části kupodivu příroda, ale ruce lidí, pracujících (přesněji robotujících) pro šlechtický rod Lichtenštejnů. Jedná se o Lednicko-valtický areál na Jižní Moravě. Procházet se tudy je radost, ale vzhledem k rozsáhlosti území a k množství kvalitních cest, je ještě větší radostí jezdit zde na kole. Přijměte proto pozvánku na pohodový výlet, při kterém si můžete v duchu připadat jako šlechtična či princezna.

Tipy na výlety (nejen) pro ženy – Po rovině mezi Gočárem a Braunem

Barokní perla Kuks (Jiří Juřík)

Pokud nemáte rády stoupání či prudké sjezdy, vydejte se na pohodovou cestu podél řeky Labe. Okolo tohoto toku se můžete projíždět na mnoha místech. Například v okolí Brandýsa nad Labem, případně mezi Nymburkem a Pardubicemi nebo u Ústí nad Labem. Nicméně, žhavou novinkou (psáno v květnu 2013) je zcela nová cyklostezka mezi Hradcem Králové a Kuksem.

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 13 Další »
Blogy

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

O čem se mluví:

Lehokola Mám tříkolku a co dál, z dovolením 2 před 10 minutami
Trénink a zdraví Jak sportujeme před 12 minutami
NEcyklo Radování na sněhu 23 - 24 dnes v 13:13
Ukrajina 42 dnes v 11:12
Elektrokola Výměna BMS dnes v 09:56
Technické rady Výměna destiček dnes v 09:15
Cestování na kole Zase na cestě dnes v 08:29
Technické rady Technické dotazy a poznatky II včera v 23:16
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

361 cyklistů (8 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024