reklama

Pražské cyklozvonění proměnilo smíchovskou náplavku k nepoznání

 ()

V sobotu 12. září se smíchovská náplavka rozezněla stovkami cyklistických zvonků. Nábřeží Vltavy u Jiráskova mostu se na jeden den proměnilo k nepoznání. Namísto parkoviště zaplnily prostor náplavky dětské tržiště, přehlídka módy na kolech, z části komunikací se zase staly dráhy určené pro jízdu na elektrokolech, segwayích, městských kolech a dalších vozítkách. Spanilou jízdu Prahou tu zakončily průvodcované skupiny, které se sjely z celé metropole.

Greenways v ČR – Vltavská cyklistická cesta

 ()

Vltavská stezka vás provede podél toku řeky od pramene až po místo, kde se vlévá do Labe. Trasa vede z Kvildy přes Český Krumlov, České Budějovice, Týn nad Vltavou, Orlík a Štěchovice do Prahy a dál přes Kralupy nad Vltavou do Mělníka. Těšit se můžete na malebnou krajinu a zvlněný terén. Převažuje asfalt, nechybí ani šotolina, občas vás čekají vyježděné pěšiny - trasa je bezpečně a pohodlně sjízdná i na trekovém kole.

Tipy na MTB trasy – Vlakem na Hradčany

Cestou budete míjet řadu pískovcových útvarů. (Jiří Juřík)

Předem se přiznáváme, že titulek není pravdivý. Na Hradčany pražské, ani na ty u Mimoně se vlakem nedostanete. Nicméně, v následujícím výletě Hradčany navštívíte a i na ten vlak dojde. Hlavně se na kole projedete zajímavou krajinou mezi Českou Lípou a Mimoní, tedy po území CHKO Kokořínsko – Máchův kraj.

Tipy na MTB trasy – Jiné Jižní Čechy

Naučná stezka Na Onen Svět (Jiří Juřík)

Pokud se řekne Jihočeský kraj, obvykle si každý představí Třeboň, rovinu a rybníky. Budiž, jedná se o turisticky velmi atraktivní oblast, ale tento kraj má více podob, například sem patří rozhodně nerovinatá Šumava. My se podíváme na zcela opačný, severní konec Jihočeského kraje, projedeme se v okolí malebného města Milevska.

Česko musí nabídnout kvalitní a dostatečně proznačené dálkové cyklotrasy a kvalitní služby

Daniel Mourek má na starosti i rozvoj EuroVela 13 / Stezky železné opony (Nadace Partnerství)

O rozvoji cykloturistiky u nás za posledních 15 let jsme se bavili s Danielem Mourkem, člověkem, který cyklistice a cykloturistice zasvětil celý svůj život.

Týden na kole představil EuroVelo v Česku

 (Nadace Partnerství)

Týdenní mezinárodní cyklojízda podél významných evropských řek zpropagovala dálkovou trasu EuroVelo 7 v Česku, Německu a Rakousku.

Korsické cyklotoulky

 (CK Kudrna)

Korsiku poznáte nejlépe ze sedla kola. Napoleonův ostrov je protkán mnoha hrbolatými silničkami. Klikatí se těsně kolem větrného pobřeží. Jiné zase stoupají vysoko do korsického vnitrozemí. Jedině tady vám celou cestu voní do nosu báječně aromatická směsice macchie s eukalyptem.

Tipy na MTB trasy – K prameni Rio Botičo

Malebně meandrující Botič nad Petrovicemi (Jiří Juřík)

Víte, proč je Botič nejpopulárnějším pražským potokem? Možná je to proto, že na území metropole, a jejím okolí, jednak protéká zajímavou přírodou (Průhonický park, vodní nádrž Hostivař, přírodní památka Meandry Botiče a další), ale rovněž se ze všech pražských potoků nejvíce přibližuje středu města.

1000 km Tibetem na kole (3.) – Stoupání k Everestu a návrat do Nepálu

Lhakpa La (5 250 m n.m.) (Karel Umlauf)

Osmý den nás čeká výškový rekord v podobě sedla Lhakpa La s nadmořskou výškou 5 250 m. Vyrážíme opět brzy, ještě než do tábora zasvítí slunce, takže nohy a ruce rozmrzají až cestou na sluncem zalitých částech cesty.

1000 km Tibetem na kole (2.) – První dny na střeše světa

Asfaltaka přes sedlo Simi La (4 300 m n.m.) (Karel Umlauf)

V pondělí 13. října konečně vyrážíme na kolech. Jedeme na lehko, všechny věci cestují v doprovodném náklaďáku, s sebou jen sada na opravu kola, svačina, voda a něco na převlečení.

« Předchozí 1 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 50 Další »
Blogy

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

 ()
Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly letadlem. Jiní cykloturisté se takto přepravují dávno a běžně, já ale měla z létání strach. Nemám celoživotně ráda výšky a otevřené prostory, ale jednoho dne jsem si řekla: nemládneme, síly a…
Peggy | dnes

Z Linze do Budapešti přes Alpy

 ()
Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska, bylo potřeba se podívat po další výzvě. Koukám do mapy, vzpomínám, jaké že to mám cyklo sny, až mě z toho vytrhne Peťa s dotazem, jestli jsme vůbec byli v Budapešti s kolama?No vida, na kole…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

 ()
Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras vyhlášených Evropskou asociací pro pěší turistiku. Její celková délka je přibližně 7 100 km. Začíná v Norsku na Severním mysu /Nordkapp/, vede Skandinávií k jihu a trajektem překračuje Kattegat…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

O čem se mluví:

Vyjížďky, srazy, akce Návrhy na jarní sraz 2024 před minutou
Komentáře k blogu Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část před 8 minutami
Elektrokola Elektro fatbike na dlouhé trasy dnes v 19:32
Rada při výběru kola Jaké by jste doporučily? dnes v 18:21
Ostatní – cyklo Jaké to bylo 146. dnes v 18:12
NEcyklo Ukrajina 43 dnes v 18:08
Lehokola Trhající se schwaldemaraton dnes v 16:48
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

318 cyklistů (16 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | dnes

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024